RenataS 29.10.2006 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2006 Wysłałam email do mg i tak naprawdę to dzięki Tobie a zbierałam się do tego 2 tygodnie i już się mąż zaczął denerwować Poczekamy zobaczymy co mi odpiszą, ich pracownia mieści się od mojego bloku jakiś kilometr i napisałam im o tym, że mogę ich odwiedzić (czytaj nie dać za wygraną) Jak tylko coś napiszą podzielę się z Tobą tą wiadomością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 29.10.2006 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2006 ups ... mam nie przestawiony czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicio 29.10.2006 15:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2006 Super, byłbym wdzięczny za info jak Ci poszło i czego się dowiedziałaś. Ps. ja wczoraj wieczorem przestawiłem ale do przodu zamiast do tyłu/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goha 30.10.2006 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Przepraszam, że nie odpisywałam, byłam nieco zabiegana. Benedykt, którego widziałam jest budowany pod Wrocławiem. To chyba jednak trochę daleko. Naprawdę wiele rzeczy mi się w nim podoba, ale nie salon, jest za mały, przynajmniej jak dla mnie. Nie mam tu zamiaru nikogo przekonywać do własnych poglądów, jednak naprawdę warto zobaczyć bodaj zbliżone wielkością pomieszczenie i ustawić w nim to, co naszym zdaniem powinno tam być. To bardzo drogi domem, duży i decyzja o wyborze tego projektu nie powinna być podejmowana w ciemno. Czy próbowaliście ustalić kosztorys? Macie dobrą ekipę do postawienia takiego domu? Widzieliście konstrukcję więźby? Lepiej to wszystko ustalić zanim zakupi się projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 30.10.2006 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Wicio, pan Gąsiorowski z mg odpisał mi, że 2 "benedykty klasyczne" stoją w Warszawie na Chszczówce, ode mnie to jakieś 3-5 km. Pojadę je zobaczyć, tylko wątpię czy będę mogła wejść do środka. Jak coś będę wiedziała więcej to napiszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicio 30.10.2006 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Fajnie, może uda Ci się zrobić jakieś zdjęcia z zewnątrz. Czy klasyczny to Benedykt I ? Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goha 30.10.2006 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Postaram się coś przesłać pod koniec tygodnia, jeśli uda mi się tam dotrzeć. Nie wiem dokładnie, która to wersja, ale ma podwójny garaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doska1719500980 31.10.2006 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 GohaA może mogłabyś powiedzieć gdzie dokładnie ten dom jest budowany? My też chcielibyśmy go zobaczyć przed zakupem projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goha 31.10.2006 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Smolec, ale najpierw spytam o zgodę właściciela. Mam nadzieję, że mi się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia22 31.10.2006 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 WITAJCIE.W przyszłym roku zamierzamy rozpocząć budowę domu.Jesteśmy na etapie poszukiwania projektu.Po przejrzeniu kilkuset, Benedykt 2 jest naszym faworytem.Czekamy tylko na opinie naszego architekta co o nim myśli i czy przeróbki ,które chcielibyśmy zrobić są możliwe do wykonania.Cieszę się że w końcu znalazłam grono wielbicieli Benedykta. Mieszkamy we Wrocławiu i widzę że ten domek powstaje w Smolcu. Mam prośbę do Gohy czy nie mogłaby nas skątaktować z właścicielem tego domku.Przed ostateczym podjęciem decyzji o zakupie tego projektu chcielibyśmy go zobaczyć.A może wiecie o innych realizacjach tego domu w okolicy Wrocławia. Pozdrawiam,asia22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goha 01.11.2006 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 Obiecuję, że się zapytam. Musicie chwilkę poczekać. Niestety nie mam z nim kontaktu. Jak tylko uda mi się tam pojechać, to dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 04.11.2006 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 oglądałam "benedykty" ale niestety tylko z zewnątrz. są już wkończone włącznie z oknami i drzwiami, ogrodzone i z ochroną. po zobaczeniu w realu jeszcze bardziej mi się podobają, klasyczny jest co prawda większy od II, ale niewiele. przez okno w kuchni widać drzwi tarasowe. ostateczna decyzja będzimy go budować, chyba że jakieś nieprzewidziane czynniki pokrzyżują nasze plany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicio 04.11.2006 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 A może dałoby się zrobić parę zdjęć z zewnątrz ? U nas niestety w okolicy nie ma takiego domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 04.11.2006 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 miałam z sobą aparat, ale ze względu na ochronę bałam się zrobić zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goha 06.11.2006 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Byłam w Smolcu w sobotę, ale nikogo nie zastałam. Poza tym lało strasznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doska1719500980 06.11.2006 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Szkoda że w Smolcu nie zastałaś nikogo. Z niecierpliwością czekamy na wieści od Ciebie bo w przyszłym tygodniu już musimy się zdecydować na projekt. Dziękujemy za pamięć i że chciało Ci się tam jechać mimo tego deszczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia22 07.11.2006 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Goha, dzięki że mimo deszczu pojechałaś do Smolca.Szkoda że nie zastałaś nikogo.Też muszę w najbliższym czasie podjąć decyzje o wyborze projektu.W sobote oglądałam dom w budowie ,który jest numerem 2 na mojej liście rankingowej.Dla równowagi dobrze byłoby obejrzeć Benedykta( lider ). Może wiesz na jakiej ulicy stoi ten dom. Chętnie podjechałabym tam i z zewnątrz obejrzała jego sylwetke. Pozdrawiam asia22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia22 08.11.2006 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Witajcie. Nasza architekt przyjrzała sie projektowi.Bardzo się jej podobał, ma duże możliwości jeżeli chodzi o aranżację wnętrz.Jest oczywiście i feler.Na poddaszu jest aż 10 słupów i podciągów co bardzo podraża inwestycje.Konstruktor może to przeprojektować za dodatkową opłatą,ale podobno to się zwróci podczas budowy. Koszt dachu ma być po przeróbkach tańszy o kilka a nawet o kilkanaście tysięcy.Ale to nie wszystko. Nasza Pani twierdzi że koszt wybudowania 1m kw. domu wynosi obecnie ok.2500 zł(z wykończeniem)Poraziło to nas.Benedykt po podłogach i po zwiększeniu powierzchni garażu miałby ok.300 m kw. Jak policzycie wychodzi jakaś astronomiczna kwota!!!Czy robiliście wstępny kosztorys?Podzielcie się swoimi wyliczeniami.Wiem że to duży dom,ale bez przesady.Mój mąż po usłyszeniu jakie są koszty zaczął szukać innego projektu.Myśli że znajdzie tańszy.Pomóżcie mi go przekonać że koszty nie będą tak wielkie.A może to ja jestem optymistką i nie znam dzisiejszych realiów. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goha 08.11.2006 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Mąż ma chyba rację. Niestety. Pociesz go, że m2 mieszkania we Wrocku i tak jest dwa razy droższy, a Smolec to już prawie dzielnica Wrocławia. Może warto zainwestować. I módl się, żeby 25oo za metr starczyło... nam wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicio 11.11.2006 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 HEj, Rozmawiałem wczoraj z Panem Gąsiorowskim z MG Projekt i poinformował mnie że 10 słupów lub podciągów to raczej nie ma (widocznie nie był pewien) aczkolwiek jeżeli są to poukrywane w ściankach. Z punktu widzenia estetyki więc nie powinno być problemu ale faktycznie podraża to końcowe koszty. Zastanawia mnie ta wycena 2500 zł./m2. Wszystko zależy od standardu i mozliwości ale myśle że można spokojnie zamknąć się w niższej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts