MarJel 09.01.2011 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Ścianki kolankowej nie podnosiliśmy (zawsze ryzyko zmiany proporcji budynku na gorszy) miałyście zresztą przykładowe fotki. Benek V w odróżnieniu od pozostałych wersji ma wyższą ściankę kolankową, u nas po wykończeniu ścianka ma około 110cm. Tak naprawdę skosów jest bardzo mało i jest bardzo ustawnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 09.01.2011 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Zapomniałam dodać że:11. Zrezygnowałam z kolumn w salonie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 09.01.2011 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 HejTwoje zmiany bardzo mi się podobająZarówno mnie jak i Prahe ucieszyła wiadomość o ściankach kolankowych bo to było nasze zmartwienieZdjęcia bardzo mile widziane - szczególnie kuchni , schodów, i salonu - jeśli możesz ślij na [email protected] Czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 09.01.2011 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Ja też jestem ze zmian bardzo zadowolona, niczego nie żałuje i wszystko mi się podoba:) Saly nie podnoś ścianki kolankowej!! na pewno nie ma takiej potrzeby, skosy są naprawdę niewielkie, wybierając projekt głównie zwracaliśmy uwagę na wysokość ścianki kolankowej i benek V zaspokoił w 100% nasze wymagania. Zresztą przekonasz się osobiście przy zwiedzaniu naszego domku, nam odpowiada każdy weekend daj tylko znać dwa dni przed. Na priva wysyłam Ci mój nr, tel. A dziś postaram się porobić fotki to wyślę na meila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 09.01.2011 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Hej MarJel, a skąd jesteś? Ja i Saly jesteśmy z łódzkiego też chętnie bym Cię odwiedziła Ja też zamawiam zdjęcia, mój e-mail to [email protected] , jeśli chcesz to mogę też te zdjęcia wrzucić za Ciebie tutaj na forum:) Mnie interesuje też wygląd zewnętrzny Twojego domu, poddasze no i oczywiście też dół. Generalnie też mi się Twoje zmiany podobają, a już najbardziej cieszy mnie to, że z wszystkiego jesteś zadowolona chciałabym Cię jeszcze prosić o napisanie jakie były Twoje wrażenia z wizyty w Benku III, zwłaszcza chodzi mi o rozmiar kuchni, salonu (z resztą u Ciebie jest pewnie podobnie...) i poddasza (poddasze w b3 jest na pewno mniejsze niż w b5, bo dom jest o 15 m2 mniejszy). Jak tam wyglądały te skosy? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 09.01.2011 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 praha, jestem z Lublina, z saly jestem umówiona ma przyjechać i zobaczyć, tak że jak masz ochotę to zapraszam również Benek 5 poddasze ma super ja tam praktycznie nic nie zmieniłam, skosy nie wielkie ogólnie ok. Benek 3 baaaardzo podobnie, kuchnia, salon prawie tak samo, jedynie poddasze tam jednak ścianka kolankowa jest niższa, ja już widziałam u Karoliny po zmianach, więc ciężko mi stwierdzić jak jest w oryginale. Przy podniesieniu ścianki kolankowej w środku mieli oki natomiast bryła jej się sporo zmieniła lukarna traci swoje proporcje jest dużo wyższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 09.01.2011 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Przed chwilą na projektach wrzuciłam wstępny projekt mojej kuchni o tu http://forum.muratordom.pl/showthread.php?142331-Projekt-kuchni-wizualizacje&p=4496846#post4496846 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 09.01.2011 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 MarJel - oj Lublin to dla mnie za daleko a i tak klamka zapadła, że budujemy Benka III, i tak. W każdym razie fajnie, że chętnie udostępniasz swój domek oglądaczom, to bardzo miłe Co do góry w BIII a w BV, to nie może to być jakaś drastyczna różnica, bo wysokość ścianki kolankowej różni się tylko o 10 cm, a co to jest 10 cm za to jaka różnica na zewnątrz! Jeszcze jedna rzecz mnie zastanawia - BIII ma 209 m2 powierzchni użytkowej, a BV 223 m2, czyli jest 14 m2 różnicy w powierzchni tych domów. Jak patrzyłam na plany, to dół jest identyczny względem powierzchni i góra prawie też. Na górze masz jeden pokój większy o 4 m2 i pokój rekreacyjny większy o 10 m2. To wszystko jest jakieś dziwne :/ Jakim cudem dół jest taki sam w tych domach, a góra jest większa?! i nie chodzi mi o pom. nad garażem tylko o tą większą sypialnię. Kuchnię będziesz miała piękną, baaaardzo mi się podoba Tylko jak to wygląda z jej rozmiarem, żebyś nie musiała codziennie przeklinać tej wyspy ? Z tymi półkami nie bardzo rozumiem dlaczego tam w ogóle muszą być jakieś półki, nie możesz po prostu 'przedłużyć' tego panelu i zrobić tam zwykłą szafkę jak reszta? Fajna też by była szafka z przeszkleniami np. na filiżanki, tylko ja się nie znam na nowoczesnych kuchniach, więc nie wiem czy Ci dobrze radzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelka100 09.01.2011 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Witam wszystkie fanki Benedyktów!! My również budujemy Benka V jesteśmy na etapie fundamentów i na razie czekamy na wiosne Mam pytanie do MarJel dotyczące jej kominka jak to zrobiliście że macie kominek na przeciwko dużego okna w salonie mam zamiar przesunąć ściane na której jest obecnie kominek o 2 metry a kominek dać na ściane gdzie są schody ale mój budowlaniec mi mówi że nie mogę później komina obrócić :bash:co by to miało znaczyć i terazz nie wiem co zrobić jeśli któraś z was wie jak z tego wybrnąć to czekam na odp.bo bardzo mi na tym zależy MarJel jeśli możesz to wklej zdjęcia twojego kominka i oczywiście wnętrz lub linki do tych stron bo jestem bardzo ciekawa jak benek V wygląda na żywo Ja zakochałam sie w benku dzięki Karolinie i Arturowi i ich dzienniku :yes:to była moja inspiracja pozdrawiam wszystkie benkowiczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 09.01.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Dopiero wróciłam z budowy, ogarnę się położę dzieci spać i wrzucę trochę fotek, zdjęcia kominka też są i odpowiem na Wasze pytanka. lelka 100 witamy w naszym gronie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 09.01.2011 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Hej DziewczynyMarJel - kuchnia klasa -Ja również będę miała wyspę a raczej półwysepTo zdjęcie mojej kuchni w poprzednim domu (trochę mniejsza niż w Beniu ale układ bardzo podobny)http://images47.fotosik.pl/519/208d6b2aa70c1839med.jpg' alt='208d6b2aa70c1839med.jpg'> Lelka100 - ja też w swoim Beniu będę miała kominek na przeciw dużego okna w salonie - bo ja wywaliłam ścianę między salonem a pokojem za, architekt nie widział problemu z takim położeniem kominka poza zmianą wejścia do sypialni na górze Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 09.01.2011 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Witaj lelka a dlaczego tak Ci zależy na przeniesieniu kominka na inną ścianę? Jeśli chcesz np. połączyć salon z pomieszczeniem za salonem, to zawsze możesz zrobić kominek dwustronny pośrodku pomieszczenia jeśli nie da się tego zrobić tak jak chcesz. Tak w ogóle to napisz coś więcej o rzeczach, które chcesz zmienić w projekcie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 09.01.2011 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Saly - też bardzo ładna ta Twoja kuchnia chociaż ja do nowego domu marzę o kremowej mi też się zawsze marzyła wyspa, ale nie łudzę się, że ją wcisnę na 13 m2 może jeszcze coś bym kombinowała, gdyby mój mąż się nie uparł, że kuchnia ma być zamknięta, bo mu przeszkadzają hałasy i przede wszystkim zapachy. Teraz mamy kuchnię otwartą na salon i wg nas to jest totalna porażka od strony praktycznej, wizualnie wiadomo, że fajnie, zwłaszcza w małych domkach, takich jak nasz obecny. Ja chociaż, żeby uniknąć klaustrofobii w nowej kuchni planuję duże, jasne, przeszklone drzwi dwuskrzydłowe P.S. A tak w ogóle to marzy mi się jasna klasyczna kuchnia z wyspą i ze stołem i kredensem haha ale to chyba w następnym życiu, bo ten pomysł wymaga pomieszczenia 30 m2 minimum:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 09.01.2011 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 PrahaW pełni Cię rozumiem chociaż ja wole kuchnie bardziej nowoczesne no może takie nowoczesno-klasyczneAle marzenie o wyspie i stole siedzi także w mojej głowie Fakt że nie mamy za bardzo miejsca, aby się rozpędzaćJa jestem za kuchnią otwartą -dzięki temu mogę mieć tą wyspę a zapachy i hałas no fakt trzeba to jakoś przeżyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 09.01.2011 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 http://img38.imageshack.us/img38/7294/dsc0005qi.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img689.imageshack.us/img689/4940/dsc0007kj.jpg Uploaded with ImageShack.us Chwilowo mąż przejął dzieci:)Na pierwszy rzut proszę kominek, który dopiero zaczął się robić i tak jak wyżej pisałam salon będzie na wpół otwarty na gabinet z przesuwnymi szklanymi drzwiami. Sam komin został w miejscu zgodnie z projektem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 09.01.2011 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Hehe ja dla tej wyspy też myślałam już o otwartej ale tak jak mówiłam mąż się uparł i koniec Dziwne dla mnie będzie to, że teraz przy kuchni z salonem podczas gotowania zawsze mam włączony telewizor lub muzykę, a w nowym domu nie będzie nic, bo wyrzucamy tv z salonu do pokoju tv pewnie będę się strasznie nudzić podczas gotowania, muszę pomyśleć o jakimś radyjku, ale to może dopiero za rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 09.01.2011 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 (edytowane) Benek wieczorową porą, na dniach dodam zdjęcie zrobione w dzień (będzie lepiej widać kolory elewacji) Edytowane 9 Stycznia 2012 przez MarJel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnie-cha 09.01.2011 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 praha: u mnie tv w kuchni to obowiązek , a czemu nie możesz go zaplanować gdzieś na kawałku ściany lub w zabudowie np. nad lodówką.. ? przecież można nieduży płaski tv wkomponować w zabudowę kuchenną .. . tzw. telewizor do pierogów ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 09.01.2011 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Agnie-cha masz rację, ale u nas w kuchni nie będzie nawet stołu, więc to chyba nie ma sensu, żeby tylko dla mnie rujnować wystrój mojej klasycznej kuchni telewizorem poza tym tv to samo zło chcę się jak najbardziej od niego odzwyczaić, bo nie chcę potem, żeby też moje dziecko miało w każdym pomieszczeniu telewizor i się w niego gapiło całymi dniami więc pozostaje radyjko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 09.01.2011 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 ale na początku będzie dziiiiwniee bez tv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts