Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej dziewczyny dzięki za szybki odzew

MarJel kuchnia super ale ja też jestem realistką i nawet nie marze że wcisne wyspe do tak małej kuchni to chyba jak na razie zmora tego domu

mam nadzieje że nie będzie ich więcej

zmiany jakie planuje a nie wiem czy mi wyjdą w projekcie to

1.rezygnuję ze spiżarki,dzięki temu zyskam prawie 16 m kuchnie:rolleyes:

2.łazienke przenoszę właśnie do pok.za salonem tv i dlatego zależy mi na przeniesieniu tej ściany bo nie potrzeba mi aż tak dużej łaz.

a chce powiękrzyć tym salon tv

3.w miejscu łazienki będzie garderoba

4.w pok.od frontu bedzie gabinet mojego męża o powiększamy go o te dwie szafy wnękowe w korytarzu

na parterze się troche będzie działo,ale za to na piętrze niewiele

1.w sypialni rodzicielskiej zmieniłam okno na balkon jak zawsze marzyłam

i to by było na tyle zobacze jak to wyjdzie w praniu mam nadzieje że będzie dobrze :confused:

trzymajcie się :bye::bye:

Aha , napisałaś "TYLKO DLA MNIE rujnować wystrój kuchni .." przecież Ty jesteś w domu/kuchni najważniejsza a na 2 planie wystrój kuchni i Tobie ma być tam super dobrze, wygodnie itp , goście wystój obejrzą, pochwalą ( przy Tobie) a jak wyjdą i tak powiedzą co chcą a Ty tam będziesz na codzień. Takie jest moje zdanie i będę miała i tv i radio w kuchni a co tam ....

Dołączam do fanek TV- obecnie nie mam ale mieć będę- męża przekonałam bardzo łatwo bo chcemy zrobić monitoring tak ze 3 kamerki wokół domu-dodam, ze działka na zadupiu- jak twierdzą moje życzliwe koleżanki :-) i TV w kuchni będzie jednocześnie monitorkiem gdzie będzie można zobaczyć co się dzieje na zewnątrz Nie tylko od razu uznał, ze to bardzo dobry pomysł to jeszcze elektrykowi powiedział żeby zaplanował tam antenę telewizyjną od razu :-)

Mar Jel

Masz bardzo piękny domek i taki już prawie gotowy ZAZDROŚCIMY !!!! - ale tak pozytywnie

Mało zdjęć wnętrz - prosimy o więcej ale kominek już jest - to prawie można mieszkać

Bardzo ładny wkład - też myślę o podobnym z boczną szybą

Czy ten kominek jest z płaszczem wodnym?

Saly miło mi bardzo, cieszę się że się podoba.

Ostro zawrzało na temat tv to nie chciałam się wychylać z jakimś tam fotkami:bash:

kominek bez płaszcza wodnego (wybierała taki aby był jak najbardziej szeroki)

http://www.spartherm.pl/prod/paleniska/1/41/narozne-proste/varia-2l2r-100h-1009187.html

Hej MarJel, bardzo ładny ten Twój benek, salon rzeczywiście wygląda na przestronny, ale przy salonie coś majstrowałaś, więc pewnie u reszty będzie mniejszy... dawaj jeszcze zdjęcia kuchni i pokoi na poddaszu :) poza tym chciałabym wiedzieć ile masz schodków za spocznikiem - 5?

Dzięki dziewczyny za walkę o moje prawo do oglądania tv we własnej kuchni :) :) aaale burzę wywołałam i poszłam spać :)

Macie wiele racji, rzeczywiście można by nad lodówką zawiesić mały telewizorek, ale problem jest taki, że wtedy byłby on za moimi plecami podczas gotowania :) a innego miejsca za bardzo nie ma. Ale jeszcze o tym pomyślę.

Agniecha - na stoliku mi bardzo zależało, ale naprawdę nie ma gdzie go wcisnąć. Na pocieszenie - nie mam jeszcze dzieci i nie planuję ich w jakiejś super bliskiej przyszłości, więc do czasu kiedy moje dziecko pójdzie do szkoły to ja już zrobię remont :lol2:

Taki planuję rozkład kuchni, a więc same widzicie, że stołu tam już nie wcisnę :(

http://lh5.ggpht.com/_TJDlTlZ8XTw/TSrF8DZ20sI/AAAAAAAAAHY/D8c_LFOYXCI/kuchnia.JPG

Drzwi planuję mniej więcej takie: :)

http://lh4.ggpht.com/_TJDlTlZ8XTw/TP9A0qoCF4I/AAAAAAAAACo/awaFOx9ZJNg/oIwVk42-tj8m06W8fbB99zskGlXIIdsk.jpg

http://lh5.ggpht.com/_TJDlTlZ8XTw/TP8-eyh-6HI/AAAAAAAAACA/yiGmPlPgDz8/460a2411bb4eed55.jpg

... a kuchnie uwielbiam w takim stylu, ale niestety na moich 13 m2 będzie to musiało być coś skromniejszego :)

http://lh6.ggpht.com/_TJDlTlZ8XTw/TP9ClYSp2kI/AAAAAAAAADc/X3j17HNgR5A/TzTrSSNb4T8fDhwrFjFQPhP7KKAZ5Yiz.jpg

http://lh4.ggpht.com/_TJDlTlZ8XTw/TP8_1V-PxZI/AAAAAAAAACY/W566f_9XPhA/KpHlGnfv3j8qpm1-8TEQWPHR1XGy1S9n.jpg

hejo!!! ależ tu tłoczno się zrobiło :) fajosko, więcej ludzi więcej przydatnych informacji :) widzę, że niektórzy zaraz bedą mieszkać,

co do kuchni ja też bardzo chciałbym wcisnąć gdzieć jakieś chociaż przedłużenie blatu i jedno krzesełko, żebym krojąc sałatkę miała gdzie przycupnąć.... ale nie mam narazie pomysłu...

praha na tych zdjęciach co wkleiłaś naprawde jest różnica odnoście podwyższenia jednego porotherm, ale u mnie naprawde wygląda to spoko, ja nie wiem jak moi murarze to zrobili... ale widze, że opłacało się wziąść jedną z droższych ekip w okolicy :)

te godziny na forum są jeszcze po starycz czasie chyba :)

marjel fajny ten Twój wkład kominowy.

Hej praha schodków mam 3 szt. Fotki z góry wrzucę wieczorkiem, ale od razu napisze że wszystkie sypialnie praktycznie bez skosów i ustawne ogólnie świetne :yes:

U Ciebie zapowiada się fajnie, stylowe wnętrza też nie mój klimat tzn. podoba mi się bardzo u kogoś, lecz sama preferuje nowoczesny, aczkolwiek niewielkie elementy tegoż stylu znajdą się też w moim domku:D

MarJel - salon równie fajowski jak cały domek

Ja tez wolę styl nowoczesny -no może nie sam metal i szkło ale nowoczesny

Chociaż kuchnia o jakiej marzy Praha na pewno ma "duszę" i fajny klimat U kogoś mi się bardzo podoba

MarJel- podoba mi się również że zlikwidowałaś łuk przy schodach na górę - w ogóle mi się nie widział i nie wiedziałam jak go zastąpić Dobry pomysł

Ja również dziś wrzucę ostateczny plan mojego dołu domku -już po wszystkich zmianach- jeszcze tylko dzis jedna konsultacja

Bo ja to w ogóle powinnam się znaleźć w wątku o nowoczesnych bryłach z płaskim dachem:lol2: bo taki docelowo miał być nasz dom. Z drugiej strony bardzo lubie swojego benka i absolutnie nie żałuje wyboru, domek ma naprawdę wszystko co potrzeba! Z zewnątrz ponadczasowy i nigdy nie będzie tak że nie będzie na czasie, a wnętrze mogę zmienić kiedy chce i jak chce:cool:

Salay w środku absolutnie kolumny i łuczki w naszym przypadku odpadają, moja zasada jasno, prosto, minimalnie, dużo luster i przeszkleń, ale ciepło i domowo- przewaga kolorów -biały, szary, elementy czarnego i odrobinę akcentu kolorowego:rotfl:

Hehe dziewczyny, to tak jak u mnie ze stylem nowoczesnym - podoba mi się u kogoś, ale sama bym się nie zdecydowała :) ale np. nasi znajomi nie potrafią nas zrozumieć, że w wieku dwudziestu kilku lat chcemy taki 'babciny' dom :) a ja się w takich wnętrzach czuję najlepiej i już.

MarJel - schody masz b. fajne, ja też rezygnuję z tego łuku i chcę to zakończyć na prosto, ale Ty jeszcze coś tam nakombinowałaś, bo masz przestrzeń między schodami - wspominałaś coś o żyrandolu? jak to miałoby wyglądać? jestem ciekawa :)

Tak myślałam, że tam są 3 schodki w górnej części schodów, ale widziałam też jakieś zdjęcia gdzie było 5 i mnie to zastanawiało, więc dzięki za odp.

A i jeszcze jedno a propos wnętrz - łączenie stylu nowoczesnego z klasycznym to wg mnie rewelacja, fajnie, że ktoś też lubi takie klimaty :)

Blekitna - jak coś wymyślisz w sprawie miejsca do siedzenia w kuchni to daj znać :)

Jeśli chodzi o podnoszenie domu o jeden pustak, to też dla mnie to jest dziwne, bo wydaje mi się, że u Ciebie jest to wiele dyskretniejsze niż w pokazanych przeze mnie przykładach, nie wiem dlaczego, może rzeczywiście warto płacić zdolnym murarzom :rolleyes:

MarJel - u mnie też kolumny i łuczki odpadają, nie podoba mi się to, a poza tym tylko zabiera miejsce, ale to oczywiście tylko moja prywatna opinia :) też uwielbiam przeszklenia i jasne kolory, biel, beż, ecru, rozmyta szarość aahhh :rolleyes: uwielbiam! do tego podłoga z jaśniutkiego trawertynu łączona w salonie z dębowymi dechami ahh :) To jest śmieszne, bo wszystkie budujemy praktycznie jeden dom, a każdy będzie tak inny :)