Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

ja zostawiłam łuczek na stropie, stwierdziłam, że będzie nawiązywać do łuczku w salonie, kolumny też bym zlikwidowała, ale niestety nie mogę, więc musze wymyśleć co z nimi zrobić żeby wpisały się w bardziej nowoczesny styl domu, ostatnio wymysliłam, żeby je połączyć ze ścianą i nie będzie kolumn tylko ściana zakończona na półokrągło, co Wy o tym sądzicie???

Mal jel takie długie światłowody napewno będą rewelacyjne!!! a i powiedz mi czy sprawdza się spiżarka zamknięta od korytarza, bo też tak chcę zrobić.

co do styli to ja zawsze mówie, że każdy musi tak urządzać dom, żeby sam się w nim najlepiej czuł no i żeby wszystko było spójne :)

a i myslałam, ze jedyną alternatywą jakiegoś siedziska w kuchni jest taki mini barek, co o tym sądzicie??? napewno nie bedzie on pasował do stylu angielskiego, ale w takim nowoczesnym wnętrzu chyba by się sprawdziło....

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

blekitna, te kolumny naprawdę bardzo ładnie wyglądają i pasują też do stylu nowoczesnego, ja bym na Twoim miejscu nic z nimi nie kombinowała tylko zostawiła tak jak są, zobacz u Karoliny i Artura- u nich nowocześnie z kolumnami i jest oki.:)

Jeżeli chodzi o spiżarkę, to jak dla mnie nie ma problemu że jest tylko wejście z kuchni, przy w noszeniu zakupów robię może kilka kroków więcej, zakupy prawdopodobnie będę nosić z garażu bo pewnie tam odrazy zaparkuje więc droga tak czy inaczej ta sama. Druga sprawa możesz bardziej pokombinować z ustawnością kuchni bo kolejna ścianka jest całkiem zamknięta ( ja zamknęłam dwie ściany, zlikwidowałam jedno okno, no i tą drugą ścianę ze spiżarką i już jestem mega zadowolona, w kuchni mam większe pole do popisu z ustawnością, po trzecie zakupy wnosi się raz dziennie, a w kuchni urzęduje non stop, więc to ona ma być wygodna:yes:

blekitna a Ty na jakim etapie jesteś?

MARJEL ja narazie mam stan surowy otwarty benedykta II, wcześniej są zdjęcia i narazie to tyle, że tak powiem oszczędzam powoli, nie moge narazie wziąć kredytu bo mam na działalność gospodarczą duży kredyt, tj duże raty miesięczne. ale przecież mogę patrzeć co u Was się dzieje i podpatrywać, wyciągać wnioski :)

co do spiżarki to też tak zrobie jak u Ciebie mar jel, a co sądzicie o tym barku w kuchni?

blekitna, ja osobiście jestem jak najbardziej za wyspami, półwyspami czy też barkami, fajne miejsce towarzyskie na imprezach, na co dzień coś na szybko zjeść, czy nakarmić dziecko, pokroić sałatkę itp. W aktualnym domu mam właśnie taki barek między kuchnią a salonem i jest ok. w benku natomiast w kuchni będzie wyspa.

Ps. Domek masz śliczny, proporcjonalny i kształtny-miodzio:)

dziękuje, jak widzisz u mnie murarze jakoś umiejętnie podwyższli ścianę kolankową o jeden porotherm i dom wygląda ok. u Ciebie możesz sobie pozwolić na wyspę, Ty masz dużego benia, ja mam tego najmniejszego :) pomyśle o tym barku ;) wrzucaj koniecznie zdjęcia jak już sobie zagospodarujesz domek, będziemy oglądać :)

Nasza sypialnia (pokój nad jadalnią)

wejście do garderoby - drzwi przesuwne szklane, wejścia do łazienki naprzeciwko (ale nie mam zdjęcia), też drzwi szklane ale otwierane normalnie

http://img80.imageshack.us/img80/6905/dsc0059fj.jpg

Uploaded with ImageShack.us

http://img521.imageshack.us/img521/3701/dsc0060jo.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Super ! dużo miejsca wszystkie pomieszczenia obszerne , ustawne..... ehhh .

w naszej edycie nawet jest problem z łóżkiem w sypialni ... , o kuchni to już nawet nie wspominam , najśmieszniejsze jest to , że benedykty projektował mężczyzna a edytę kobieta .... ! w salonie nie ma gdzie porządnej komody postawić , w holu żadna szafa nie wejdzie

Mar Jel - super domek, naprawdę bardzo mi się podoba. Teraz tylko pozostaje mi mieć nadzieję, że benek III nie jest dużo mniejszy od Twojego benka V, chciałabym, żeby nasz domek też był tak pełen przestrzeni :) zwłaszcza na poddaszu :p

Chciałabym Cię jeszcze prosić o zdjęcia kuchni i może zdjęcia domku w dzień, bo wydaje mi się, że masz bardzo ładny kolor elewacji, ale tak po nocy to ciężko ocenić :) Ale tak w ogóle to baaardzo Ci dziękuję za te wszystkie informacje i zdjęcia, które tu wrzuciłaś, bo chyba wszyscy się ze mną zgodzą, że to bardzo pomaga w planowaniu nowego domku, dzięki :hug:

Agniecha - a dlaczego ta kuchnia w Edycie jest taka fatalna? Wydaje się taka zwyczajna, po prostu podłużna. A salon to rzeczywiście masz baaardzo nieustawny :(

Jeśli chodzi o barki w kuchni i tego typu rzeczy, to mi osobiście bardzo podobają się wyspy przy których można usiąść, wg mnie jest to ładne i praktyczne. Generalnie barki są ok ale w benkach przy standardowej i zamkniętej kuchni nie mam pojęcia gdzie by takowy można było wcisnąć :) Przy otwartej kuchni można by coś jeszcze wymyślić, ale ja jakoś nie mam wyobraźni do takich rzeczy :(

mar jel ja szczerze mówiąc mało widziałam bo te zdjęcia strasznie duże, następnym razem je najpierw zmniejsz i wrzuć, to wtedy będzie lepiej oglądać :)

praha no właśnie myślałam, że barek mógłby być na części ściany odkrytej na jadalnie...

Agniecha w Edycie chyba jest niezbyt ustawny salon przez wyjście na taras ze strony salonu, bo jakby tego wyjścia nie było to moim zdaniem ustawność byłaby ok.

Hej dziewczyny

Miałam wczoraj bardzo pracowity dzień- załatwiałam spr związane z budową (okna, żaluzje, hurt budowlana, no i tartak po drzewo na dach)-

Muszę się z Wami podzielić informacją o kosztach dachu. czy któraś z Was ma już kosztorys? Albo te dziewczyny co już mają dachy podzielą się info ile ich kosztował

Mój dach wraz z rynnami, oknami dachowymi blachą - regola- to dość droga co prawda blachodachówka bo przewidziana do wielospadowych dachów i jest w taki długich a wąskich płachtach, no więżba i robocizna = ....105 tysięcy

Wydało mi się b.... dużo ;-(

MarJel- dziękujemy za zdjęcia Dom prześliczny, obszerny, ustawny czekamy na zdjęcia kuchni :-)

Saly strasznie drogo, moja znajoma ma podobny domek do naszych 340 m dachu i za cały dach, drewno, więźba, folia i dachówka betonowa łączny koszt - 70 tys zł w 2009 roku.- okolice Warszawy. rozejrzyj się jeszcze gdzieś indziej, bo moim zdaniem chcą z Ciebie zedrzeć.

Blekitna - a gdzie wtedy postawisz lodówkę?

Saly - koszt ogromny, nie zdawałam sobie z tego sprawy, a my dodatkowo planujemy zwykłą dachówkę. A pisali gdzieś na forum, że ten projekt jest zły, bo dach jest bardzo drogi, ale nie zdawałam sobie sprawy, że aż tak...

Dziewczyny - przepraszam, że z innej beczki, ale potrzebuję Waszej pomocy, bo muszę zdecydować jak ma wyglądać poddasze, a mam całkowity mętlik w głowie. Bardzo nam zależy na dużym otwartym prysznicu w naszej łazience, ale okazuje się, że ta łazienka w dolnym lewym rogu rysunku jest za mała na taki prysznic, ponieważ prawie cały znajdował by się pod skosem -> nie wiem czy dało by się tam podnieść ręce, żeby umyć głowę :( dlatego musimy szybko coś wymyślić :( proszę o Wasze opinie...

Wersja 1:

http://lh4.ggpht.com/_TJDlTlZ8XTw/TSwfsMUfWGI/AAAAAAAAAHc/epgVCX_aMd4/pietro%20przer%C3%B3bki%20wersja%201%20z%20kolorami.JPG

Wersja 2:

http://lh6.ggpht.com/_TJDlTlZ8XTw/TSwfsK3NDjI/AAAAAAAAAHg/aQOEnVC2Zvs/Kopia%20pietro%20przer%C3%B3bki%20wersja%202%20z%20kolorami.JPG

Wersja 3:

http://lh5.ggpht.com/_TJDlTlZ8XTw/TSwfsbu7WZI/AAAAAAAAAHk/FQ9FHZw5brU/Kopia%20pietro%20przer%C3%B3bki%20wersja%203%20z%20kolorami.JPG

Hej Praha

Ostatni odpada- korytarz bez sensu- i nie zapomnij o naszych ulubionych słupach, które można co prawda przesunąć ale nie tyle

Mnie osobiście najbardziej podoba się 2 Sprawdz na boga te piony kanalizacyjne co to ja o nich zapomniałam- Chodzi o samo wc aby było przy pionie

Saly wejdz sobie do dziennika Karoliny i Artura, tam oni wyszczególnili dokładnie koszt dachu, z tego co pamiętam blacha plus rynny coś koło 21 tys zł, drzewo na więżbe chyba 9 tys, sprawdz sobie u nich on budowali w 2010 roku

praha ostatni odpada, pierwszy bardzo mi się podoba, drugi nie wyświetla mi się cały...

praha lodówke planuje w spiżarce.

Edytowane przez blekitna