Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mar jel cudowna kuchnia!!! totalnie mój styl, wszystko super zaplanowane, w moim przekonaniu wygrywa 1 wersja z wyspą i ładniejsza i praktyczniejsza :)

wczoraj z moim mężem myślałam nad tą kuchnią i dalej mamy dylemat, najwyżej zrobie takie przedłużenie blatu i tam jedno siedzisko ( do obierania ziemniaków i jak koleżanka przyjdzie na kawe a ja będę obiat w tym czasie sporządzać. jak nic jedno siedzisko musi być :) aha i musi być takie zwykłe krzesło, bo mój mąż powiedział, że nie akceptuje żadych hokerów, bo na tym się stoi a nie siedzi ;P w sumie ma racje.

ja lubie styl angielski ale jakoś nie widze go w całym domu (tj na dole), a lubie spójność więc jednak wybieram styl ocieplony styl nowoczesny ;)

Edytowane przez blekitna

Hej dziewczyny

Co to za cisz? Pogoda? To kawusię proszę strzelić i pisać pisać co tam knujecie :-)

Ja dziś jadę do Pana który będzie budował nasz domek- zaprzyjaźniony bardzo solidny

Jadę pokazać mu zmiany bo jak się z nim umawiałam trochę Benek wyglądał inaczej :-)

MarJel cóż dodać Kuchnia super jak cały domek- faktycznie wygląda na całkiem przestronną

nie mogę się doczekać jak ją zobaczę w realu:)

Pozdrawiam serdecznie i życzę fajnych pomysłów i energii i ten pochmurny dzień:wave:

Hej moje drogie :)

U mnie znowu zmiany :D

1. Zgapiłam kuchnię od MarJel :p

Wyspę da radę jakoś tam wcisnąć nawet razem z dwoma stołkami :)

no więc plan jest taki:

Wersja 1.

http://lh6.ggpht.com/_TJDlTlZ8XTw/TS2hStkKTCI/AAAAAAAAAHo/46MKdcQ59so/kuchnia%20z%20wysp%C4%85%20wersja%201.JPG

...albo taki:

Wersja 2.

http://lh3.ggpht.com/_TJDlTlZ8XTw/TS2hSq2jwZI/AAAAAAAAAHs/8E363m30ds8/kuchnia%20z%20wysp%C4%85%20wersja%202.JPG

Tylko wydaje mi się, że w życiu w wersji drugiej nie uda się wcisnąć wyspy 1.60m.

Która z wersji bardziej się Wam podoba?

MarJel - jakie wymiary ma mieć Twoja wyspa?

2. Plan poddasza znowu się zmienił na taki:

http://lh3.ggpht.com/_TJDlTlZ8XTw/TS2hTBhBPKI/AAAAAAAAAH0/U_4Yi4Wb9fw/Kopia%20pietro%20przer%C3%B3bki%20wersja%204%20z%20kolorami.JPG

Mój mąż bardzo chce tą wersję w węższym korytarzem (też nie takim znowu wąskim, bo 1.20m), bo twierdzi, że przestrzeń przeznaczona na korytarz na górze ma tyle co jeden pokój, i że to strata tej najbardziej wartościowej (pełnowysokościowej) przestrzeni. No i ma rację, tylko jak to będzie wyglądało? Projektantka zaproponowała, żeby zrobić poziome szerokie naświetla w ścianie dzielącej korytarz i sypialnię dla dziecka nr 2. Korytarz ma 5 m długości, więc nie jest długi. Przy schodach byłaby przedłużona barierka, żeby dopuścić jak najwięcej światła.

Co sądzicie o tych pomysłach?

MAR JEL jest tyle pięknych rzeczy, że nie dziwie Ci się że trudno się zdecydować ;)

a ja chyba wkońcu wymyśliłam!!! jak zagospodarować coś do siedzienia w kuchni :) SALY jakbym Ci przesłała mój prymitywny projekt to wrzuciłbyć go... :)))) tak ładnie proszę ;) i prosze o komentarze ;)

praha jeśli chodzi o kuchnię, to mi się bardziej podoba 1 projekt, wydaje się być bardziej przestronny, a jeśli chodzi o górę mi się nie podoba ten wąki korytarz, przecież tam się będzie trudno minąć... a pozatym ten korytarz wcale nie bedzie taki wielki, ja np. planuje na jednej ze ścian postawić regał, na nim książki, gry planszowe , kuferek z nićmi, guzikami itp.takich rzeczy często nie ma gdzie ułożyć w domu. moikm zdaniem pomyśl nad tym korytarzem....

Edytowane przez blekitna

Cieszę się, że Wam się ta kuchnia podoba, ale i tak wiadomo, że to nie ja ją wymyśliłam tylko genialna MarJel :)

Błękitna - dzięki za szczerą opinię, ja mam mieszane odczucia co do tego korytarza, ale nie ma gdzie ustawić łóżka w tej wersji jeśli nie włączy się do niej korytarza. Nie można postawić go bliżej okna, bo wtedy okno się nie otworzy. Najgorsze jest to, że do piątku musimy podjąć decyzję... Mi ta szerokość korytarza nie przeszkadza, bo nie mam zamiaru tam nic stawiać, u nas to ma być tylko komunikacja. W benku III ta przestrzeń ma prawie 18 m2 i to mnie strasznie wkurza. Na dole hol i wiatrołap to kolejne 30 m2, totalnie bez sensu.

Błekitna - nie da rady, my chcemy okna takie jak tu:

http://images36.fotosik.pl/138/9b8e26a7beaa0a23med.jpg

Czyli te co w projekcie powiększone o dodatkowe naświetla po bokach. My i tak raczej na balkon nie wychodzimy no ale taka możliwość musi być, a nie ma po prostu opcji, żeby takie drzwi zrobić przesuwne.

Z przodu będzie normalne okno bez naświetli, też tak jak tu:

http://images43.fotosik.pl/251/fb119504fc2a9e22med.jpg

Przeczytałam na innym forum, że korytarz 120 cm jest za wąski, ale już 140 cm jest w zupełności wystarczający, więc trzeba będzie jakoś wydusić po 10 cm z każdej strony i myślę, że będzie ok. Dzisiaj wieczorem zrobimy rodzinną naradę na ten temat i mam nadzieję, że jakaś decyzja zostanie podjęta. Wiesz blekitna, ja nie potrzebuję już dodatkowych miejsc na przechowywanie rzeczy, bo będziemy mieć piwnicę, schody od dołu zabudowane głębokimi szafami, spiżarkę, 2 garderoby i pralnię 25 m2, więc myślę, że się pomieszczę z moimi gratami :)