MarJel 11.01.2011 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 Wejście do kuchni poszerzyłam, ale nie pamiętam ile, zmierzę jak będę na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 11.01.2011 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 Dzięki pytam dlatego, że odniosłam wrażenie, że je po prostu powiększyłaś a nie otworzyłaś zupełnie od ściany do ściany... Do jutra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 12.01.2011 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 (edytowane) Mar jel cudowna kuchnia!!! totalnie mój styl, wszystko super zaplanowane, w moim przekonaniu wygrywa 1 wersja z wyspą i ładniejsza i praktyczniejsza wczoraj z moim mężem myślałam nad tą kuchnią i dalej mamy dylemat, najwyżej zrobie takie przedłużenie blatu i tam jedno siedzisko ( do obierania ziemniaków i jak koleżanka przyjdzie na kawe a ja będę obiat w tym czasie sporządzać. jak nic jedno siedzisko musi być aha i musi być takie zwykłe krzesło, bo mój mąż powiedział, że nie akceptuje żadych hokerów, bo na tym się stoi a nie siedzi ;P w sumie ma racje. ja lubie styl angielski ale jakoś nie widze go w całym domu (tj na dole), a lubie spójność więc jednak wybieram styl ocieplony styl nowoczesny Edytowane 12 Stycznia 2011 przez blekitna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 12.01.2011 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Hej dziewczyny Co to za cisz? Pogoda? To kawusię proszę strzelić i pisać pisać co tam knujecie Ja dziś jadę do Pana który będzie budował nasz domek- zaprzyjaźniony bardzo solidny Jadę pokazać mu zmiany bo jak się z nim umawiałam trochę Benek wyglądał inaczej MarJel cóż dodać Kuchnia super jak cały domek- faktycznie wygląda na całkiem przestronną nie mogę się doczekać jak ją zobaczę w realu:) Pozdrawiam serdecznie i życzę fajnych pomysłów i energii i ten pochmurny dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 12.01.2011 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Dzięki dziewczyny:) Wybrałam wczoraj kamień na kominek i znalazłam mój idealny, czyli czarny z drobinkami szarości i srebra:D Teraz jestem na etapie oświetlenia i tu mam duży problem na nic się nie mogę zdecydować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 12.01.2011 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Hej moje drogie U mnie znowu zmiany 1. Zgapiłam kuchnię od MarJel Wyspę da radę jakoś tam wcisnąć nawet razem z dwoma stołkami no więc plan jest taki: Wersja 1. http://lh6.ggpht.com/_TJDlTlZ8XTw/TS2hStkKTCI/AAAAAAAAAHo/46MKdcQ59so/kuchnia%20z%20wysp%C4%85%20wersja%201.JPG ...albo taki: Wersja 2. http://lh3.ggpht.com/_TJDlTlZ8XTw/TS2hSq2jwZI/AAAAAAAAAHs/8E363m30ds8/kuchnia%20z%20wysp%C4%85%20wersja%202.JPG Tylko wydaje mi się, że w życiu w wersji drugiej nie uda się wcisnąć wyspy 1.60m. Która z wersji bardziej się Wam podoba? MarJel - jakie wymiary ma mieć Twoja wyspa? 2. Plan poddasza znowu się zmienił na taki: http://lh3.ggpht.com/_TJDlTlZ8XTw/TS2hTBhBPKI/AAAAAAAAAH0/U_4Yi4Wb9fw/Kopia%20pietro%20przer%C3%B3bki%20wersja%204%20z%20kolorami.JPG Mój mąż bardzo chce tą wersję w węższym korytarzem (też nie takim znowu wąskim, bo 1.20m), bo twierdzi, że przestrzeń przeznaczona na korytarz na górze ma tyle co jeden pokój, i że to strata tej najbardziej wartościowej (pełnowysokościowej) przestrzeni. No i ma rację, tylko jak to będzie wyglądało? Projektantka zaproponowała, żeby zrobić poziome szerokie naświetla w ścianie dzielącej korytarz i sypialnię dla dziecka nr 2. Korytarz ma 5 m długości, więc nie jest długi. Przy schodach byłaby przedłużona barierka, żeby dopuścić jak najwięcej światła. Co sądzicie o tych pomysłach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 12.01.2011 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 (edytowane) MAR JEL jest tyle pięknych rzeczy, że nie dziwie Ci się że trudno się zdecydować a ja chyba wkońcu wymyśliłam!!! jak zagospodarować coś do siedzienia w kuchni SALY jakbym Ci przesłała mój prymitywny projekt to wrzuciłbyć go... ))) tak ładnie proszę i prosze o komentarze praha jeśli chodzi o kuchnię, to mi się bardziej podoba 1 projekt, wydaje się być bardziej przestronny, a jeśli chodzi o górę mi się nie podoba ten wąki korytarz, przecież tam się będzie trudno minąć... a pozatym ten korytarz wcale nie bedzie taki wielki, ja np. planuje na jednej ze ścian postawić regał, na nim książki, gry planszowe , kuferek z nićmi, guzikami itp.takich rzeczy często nie ma gdzie ułożyć w domu. moikm zdaniem pomyśl nad tym korytarzem.... Edytowane 12 Stycznia 2011 przez blekitna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 12.01.2011 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Jasne Blekitna-dawaj projekt:-) [email protected]Praha- ta kuchnia z wyspą moje marzenie - prześliczna Jak skrócisz troszkę spiżarkę to ta większa wyspa zmieści się na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 12.01.2011 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Cieszę się, że Wam się ta kuchnia podoba, ale i tak wiadomo, że to nie ja ją wymyśliłam tylko genialna MarJel Błękitna - dzięki za szczerą opinię, ja mam mieszane odczucia co do tego korytarza, ale nie ma gdzie ustawić łóżka w tej wersji jeśli nie włączy się do niej korytarza. Nie można postawić go bliżej okna, bo wtedy okno się nie otworzy. Najgorsze jest to, że do piątku musimy podjąć decyzję... Mi ta szerokość korytarza nie przeszkadza, bo nie mam zamiaru tam nic stawiać, u nas to ma być tylko komunikacja. W benku III ta przestrzeń ma prawie 18 m2 i to mnie strasznie wkurza. Na dole hol i wiatrołap to kolejne 30 m2, totalnie bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 12.01.2011 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Taka genialna to ja znowu nie jestem:cool: Moja wyspa ma 90cm na 140cm, ale zaznaczam że indukcja jest długa i wąska (90cm na 35cm) Miałam Wam wrzucić wizualki łazienek, no ale teraz nie wiem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 12.01.2011 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 hehe jeszcze coś zmałpujemy musisz uważać zwłaszcza na mnie Ja chciałabym wyspę 160 x 100 cm ale zobaczymy, czy to będzie możliwe, ale Twoja ma bardzo podobny wymiar (ha ha co za niespodzianka ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 12.01.2011 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Wrzucę projekty wieczorkiem na pewno Wam się wiele rozjaśni.Żeby było wszystko jasne to ja też się inspirowałam na wnętrzach dziewczyn z forum, a szczególnie na takiej jednej;) , dodatkowo wspomagam się pomocą projektantki:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 12.01.2011 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 A której? Hehe Ja też współpracuję z architektem i projektantką wnętrz, chcę zrobić ten dom raz a dobrze a nie mam specjalnej wyobraźni do wnętrz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 12.01.2011 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 efilo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 12.01.2011 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 praha tak sobie pomyślałam, że mogłabyś dać drzwi balkonowe przesuwne wtedy nie potrzeujesz tak dużo m-ca na ich otwieranie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 12.01.2011 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Błekitna - nie da rady, my chcemy okna takie jak tu: http://images36.fotosik.pl/138/9b8e26a7beaa0a23med.jpg Czyli te co w projekcie powiększone o dodatkowe naświetla po bokach. My i tak raczej na balkon nie wychodzimy no ale taka możliwość musi być, a nie ma po prostu opcji, żeby takie drzwi zrobić przesuwne. Z przodu będzie normalne okno bez naświetli, też tak jak tu: http://images43.fotosik.pl/251/fb119504fc2a9e22med.jpg Przeczytałam na innym forum, że korytarz 120 cm jest za wąski, ale już 140 cm jest w zupełności wystarczający, więc trzeba będzie jakoś wydusić po 10 cm z każdej strony i myślę, że będzie ok. Dzisiaj wieczorem zrobimy rodzinną naradę na ten temat i mam nadzieję, że jakaś decyzja zostanie podjęta. Wiesz blekitna, ja nie potrzebuję już dodatkowych miejsc na przechowywanie rzeczy, bo będziemy mieć piwnicę, schody od dołu zabudowane głębokimi szafami, spiżarkę, 2 garderoby i pralnię 25 m2, więc myślę, że się pomieszczę z moimi gratami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 12.01.2011 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 PRAHA MASZ RACJE Z TAKĄ ILOŚCIĄ POMIESZCZEŃ ZAPEWNE SIĘ W NICH POMIEŚCISZ ale ten korytarzyk możesz trochę poszerzyć i będzie ok ten domek który tu wkleiłaś jest bardzo ładny, taką planujesz kolorystykę elwacji, dachu itd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 12.01.2011 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Blekitna Sorki ale w PDF nie da się tego wrzucić na forum - przynajmniej ja nie umiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 12.01.2011 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 wysłałam z painta, tak może być?? dziewczyny mam jeszcze do was prośbę, żebyście pokazły jak macie zaprojektowane oświetlenie w waszych benkach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 12.01.2011 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Łazienka przy naszej sypialni: http://img291.imageshack.us/img291/1817/fuccinagriggio1.png Uploaded with ImageShack.us http://img11.imageshack.us/img11/9624/fuccinagriggio2.png Uploaded with ImageShack.us http://img843.imageshack.us/img843/8000/fuccinagriggio3.png Uploaded with ImageShack.us http://img39.imageshack.us/img39/9762/dsc0065fd.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts