Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Łazienka dzieci, wizualka się różni kolorem płytek, nie ma też podestu pod wanną , siedzisko w prysznicu jest zaokrąglone, nie ma dekoru przy wannie i jeszcze się ciut pozmieniało, łazienka niebawem będzie gotowa:D

http://img232.imageshack.us/img232/6769/paradytenderway1.png

Uploaded with ImageShack.us

http://img254.imageshack.us/img254/190/paradytenderway3.png

http://img227.imageshack.us/img227/3559/paradytenderway4.png

http://img14.imageshack.us/img14/9480/paradytenderway5.png

http://img203.imageshack.us/img203/8505/paradytenderway6.png

http://img155.imageshack.us/img155/8382/dsc0043wa.jpg

http://img508.imageshack.us/img508/7569/dsc0042f.jpg

Dodam jeszcze, że w tej łazience musieliśmy bardziej kombinować z ustawianiem, gdyż zmniejszyła się trochę powierzchnia, bo przy powiększeniu salonu przez przesunięcie komina automatycznie komin zmniejszył łazienkę i nieznacznie powiększył pokój koło łazienki - pokój synka (mam nadzieję, że w miarę zrozumiale to wytłumaczyłam).

Hej!

Blekitna - korytarz na pewno nie zostanie tylko 1.20 m, myślimy o 1.40 albo 1.60 m. Zobaczcie sobie ile to jest z miarką. Wg mnie 1.60 m to już jest szeroki korytarz.

Kolorystykę domu chcemy właśnie taką jak na tych zdjęciach - jasna elewacja (u nas będzie jeszcze jaśniejsza, właściwie prawie biała, na pewno nie aż tak żółta), grafitowy albo czarny dach, białe obwódki dookoła okien (tzw. bonie) i jasnokremowe okna. Okiennice też chyba damy. Ogólnie ten dom jest moim benkowym ideałem.

A Ty jaką kolorystykę wybierasz?

MarJel - łazienki wydają się być bardzo przestrzenne, możesz podać ich metraże? Jeśli chodzi o kafle, które wybrałaś to na te pierwsze i te drugie nie zdecydowałabym się -mi rano dodają energii jasne kolory czy nawet biel, szarość wydaje mi się taka smutna. Ciemnych łazienek raczej nie lubię, no chyba, że chodzi o malutkie wc bez okna gdzie tylko wchodzisz na minutę i już. Trzecia łazienka bardzo mi się podoba - podoba mi się połączenie białych kafli z niebieskim paseczkiem, a te kafle przy prysznicu są bardzo ciekawe. Poza tym łazienki masz dobrze rozplanowane, i tak jak już napisałam - wydają się naprawdę spore :)

aha i jeszcze jedno - wanna 'jajko' - rewelacja :) aż chce się w niej zanurzyć :)

Aha, jeszcze dodam, że my też mamy na poddaszu 8 stalowych słupów, z tego jeden wypada w garderobie, co nie jest problemem, bo można go będzie ukryć w szafie. Drugi wypada na środku naszej łazienki - chcemy go wpisać w ściankę otwartego prysznica - zobaczymy czy się uda. Pozostałe 6 jest pochowane w ścianach działowych :)

Blekitna - oświetlenia jeszcze nie planujemy :) na pewno będzie musiało być porządne :)

A więc łazienka nasza właśnie będzie taka surowa, docelowe płytki są grafitowe na podłogę i jasno szare na ścianę do tego mozaika szklana ta łazienka będzie taka betonowa- na pewno każdemu do gustu nie przypadnie;)

Czarnej łazienki nie skomentuję bo nie licznym czarne się podobają, dopóki nie wejdą i nie zobaczą na żywo:lol:

łazienka dzieci jest bardziej biała z fioletem, niż niebieskim

hej dziewczyny!!!

praha u mnie kolorystyka domu ma być następująca- kremowa wpadająca troszkę w ciepły żółty elewacja, ciemno brązowy dach i rynny, okna drzwi podbitka złoty dąb, drewniane balustady. Twoja kolorystyka też mi się podoba, tylko ja niecierpie myć białych okien ;P

Mar jel najbardziej urzekła mnie Twoja wanna, za ciemnymi łazienkami też co prawda nie przepadam, a tą u dzieci widziałam u Karoliny i Artura w benku ;)

Saly i jak ta moja kuchnia? nie nadaje się do wrzucenia?

MarJel - ja właśnie w takich betonach nie za dobrze się czuję, ale to jest kwestia baaardzo indywidualna, niektórzy je wprost uwielbiają. Łazienka dzieci czy z niebieskim czy z fioletem - bardzo ładna :)

Blekitna - Twoja kolorystyka elewacji bardzo mi się podoba, to jest drugi mój drugi typ :) ale jakoś mojego benka mimo wszystko widzę w (prawie) bieli i (prawie) czerni :)

Co do oświetlenia to nawet o tych punktach jeszcze nie myślałam :) ale Ty i MarJel jesteście dużo dalej od reszty :)

Blekitna dokładnie to te same płytki, Karolcia tak jak ja jest z Lublina, a tam ten paradyż, szczególnie w gali, cortinie zachęcał wystawkami, fajne kolorki do łazienki dzieci, swoją drogą Karolcia obiecała ostatnio fotki z tej łazienki, bo jak wrzuciła na początku jej zaczątki, tak jeszcze nie widziałam efektu, a jestem ciekawa.

Nie wiem czy wiecie ale moja budowa i Karoliny zaczęła siew tym samym czasie:jawdrop:

Nie mam planu elektryki, kiedyś takowy był i przyszedł jakiś tam elektryk zrobił swoje i tyle go widziałam, ale potem wpadł mój wykonawca od wykończeniówki, wypruł prawie wszystko, pozmieniał, pododawał po swojemu i teraz jest oki bo już wiadomo co gdzie będzie stało itd. Jeszcze do tej pory zdarza mu się coś zmieniać w elektryce.:)

mar jel Karolina to normalnie zaszalała :) ja co prawda nawet gdybym miała kase na całe szykowanie to i tak wszystko robie powoli, zanim się zastanowie, wyszukam wymyśle, jestem straszną estetką... cegłe klinkierową na komin wybierałam chyba ze dwa miesiące, a jak już wybrałam to okazało się, że nigdzie jesj nie mogłam dostać, ale wkońcu znalazłam ;)))))))

Ja dom, w którym mieszkam teraz tak ekspresowo urządzałam i po dwóch latach mieszkania w nim praktycznie wszystko zrobiłabym inaczej :) zrobiłam ciemną podłogę, ciemne drzwi, ciemne schody, meble też są z dość ciemnego drewna. Tylko ściany, kuchnia i łazienki są jasne. Dlatego w nowym domu wszystko będzie jasne i na pewno dużo dłużej będę się zastanawiać nad wyborem np. kafli.

A pomyśleć sobie że był moment że szłam z budową z Karoliną łeb w łeb, tyle że ja tak samo jak wy długo się na coś decyduję, za nim kupię lub zaplanuję na zicher.

U mnie oprócz czarnej łazienki, czarnego kamienia na kominku, i ciemnych palisandrowych blatów w kuchni, reszta będzie prawie biała i szara:lol2:

W brązy i beże niestety nie wierze:rotfl: