Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Blekitna - co do elewacji- ja też planuje ciepły ecri/piasek , dach ceglasto czerwony a okna złoty dąb

Mnie też jasne okna średnio się podobają - chyba że do grafitowego dachu- to jedyny słuszny kolor to biały

MarJel - czarna łazienka zabójcza Nie ważne jak trudna będzie u trzymaniu czystości- miałam czarną umywalkę _maskra :-) ale wrażenie extra Wszyscy moi znaomi zawsze bardzo chwalili i im się podobało :-)

Pisałaś coś wcześniej o słupach nad garażem Czy dobrze zrozumiałam że w pom nad garażem nie masz słupów?

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Saly faktycznie nie ma w tym pomieszczeniu słupów:)

Czarna łazienka na pewno będzie się bardziej brudzić, mam nadzieje że zmiękczacz wody trochę pomorze, umywalka co prawda będzie czarna, ale nie do końca gładka, z drobinkami szklano-srebrnymi dokładnie taka http://www.nokaut.pl/umywalki/redondo-cosmic-umywalka-szklana-42-cm.html, zębów w niej myć nie będę to może nie będzie tak źle, ma ją jedna z forumek i nie narzeka.

Edytowane przez MarJel

Saly - my nie chcieliśmy tych słupów nad garażem i po rozmowach z dachowcami uznaliśmy, że można ich nie dawac. Dachowcy zmienili tylko coś w konstrukcji tego dachu nad garażem wzmocnili i coś tam dodali. Mówili, że będzie ok. Ekipa dobra i sprawdzona, godna zaufania.

Saly - pogoda nastraja mnie negatywnie :p jest tak szaro, buro i jesienne, chociaż całe szczęście, że jest ciepło, gdybyśmy mieli pozwolenie to już byśmy zaczynali kopać :)

Póki co jesteśmy na etapie wytyczania gdzie budynek stanie - dzisiaj oznaczą to geodeci patykami na działce :) No i w poniedziałek zatwierdzamy ostateczne zmiany w domku. Ten korytarz będzie miał chyba 1.70 m. Konstruktor w pon. zacznie też robić projekt.

A działkę mamy ogrodzoną i w dodatku połączoną z naszą obecną działką :rotfl: mieszkamy jakieś 70 metrów od miejsca gdzie powstanie nasz nowy domek :cool: Jak już coś powstanie na naszej działce to oczywiście zapraszam Cię na oglądanie i na kawkę :)

A tak w ogóle dziewczyny, to gdy się zacznie budowa będę tutaj miała spory problem, może Wy coś wymyślicie. Mam ukochanego psa, którego uwielbiam nad życie, no i kiedy zacznie się budowa to będzie otwarta brama - psiak na pewno skorzysta z okazji i zwieje :( Ma swój kojec, ogrodzony, z ciepłą budą, ale jeśli zamknie się go tam w dzień to cały (dosłownie CAŁY) dzień szczeka i strasznie się tam męczy. W nocy zawsze musi być zamknięty w kojcu, więc nie ma opcji, żeby go zamykać w dzień i puszczać na noc. Co radzicie?

dzięki Praha - fajnie że jesteśmy z jednego wojew Zaproszenie na kawusie -milusio Dla Ciebie także

Super, że będziesz miała tak bliziutko na budowę no i ogrodzona to już coś

Ja wszystko od zera Ale nie martwię się tym Damy rade jakoś :-) Oby już zacząć

O cholerka

Znam problem Miałam 2 psy - teraz został się 1 A ten mój ukochany Oskar szczekał jak szalony

Jedyne wyście mało humanitarne to tabletki uspokajające :-( i zamknięcie w kojcu

Przy otwartej bramie albo zwieje albo ktoś go przygarnie bo pomyśli że bezdomny

hej Blekitna

Sorki że dopiero teraz ale nie dawało się wgrać tego zdjęcia ale juz jest OK

POMYSŁ NA KICHNIE BLEKITNEJ:

http://images37.fotosik.pl/502/b7a82b0d609877dfmed.jpg

OPISUJE MÓJ PROJEKT:

tu przy zlewie jest przedłużenie blatu, a te czerwone kółka to dwa stołeczki(jakieś fajne) można usiąść, obrać ziemniaki, zjeść, a potem można je wsunąć pod blat, a tu gdzie ten krzyżyk to są półeczki we wnęce ze ściany ceglastej na książki kucharskie itp co sądzicie???a lodówka będzie w spiżarce

praha ja też mam psiaka który potrzebuje dużo biegania, więc w miare mozliwości wypuszczałam go na dwie trzy godziny dziennie i tyle, jakoś przeżył ;) niestety nie moge pozwolić na to żeby uciekł bo za drogo mnie to kosztuje ( udusił juz 3 kury sąsiadów = 150 zł)

Oto sprawca całego zamieszania:

http://lh3.ggpht.com/_TJDlTlZ8XTw/TS7mPdt3JZI/AAAAAAAAAH8/-DvzLn4yA7k/s640/Wy%C5%82upek%20i%20Leo%20049.jpg

Przez pół roku nie mogę to trzymać na tabletkach uspokajających ani w klatce, bo zwariuje, a boję się, że jak ucieknie to ktoś go na pewno 'przygarnie'... Zobaczymy, potem się będę martwić.

Błękitna - wg mnie te stołeczki mogą Ci zabrać za dużo miejsca potrzebnego na szafki - myślisz, że się pomieścisz ze wszystkimi garami itd. w tych kilku szafkach? Pomysł z półką na ksiązki kuch, może być też na wino, b. mi się podoba. Pomysł trzymania lodówki w spiżarce jest wg mnie bardzo niewygodny, zależy co będzie przesłoną. W sumie to raz wynajmowałam mieszkanie gdzie tak było i było w sumie wygodnie, tylko, że nie było drzwi do spiżarki tylko srebrne koraliki :)

praha mogą być koraliki, aby coś zasłaniało, co do szafek to myśle, że mi wystarczy przecież mam ogromną spiżarkę... a może dzięki lodówce w spiżarce wkońcu uda mi się schudnąć :) aaaa półka na wino dobry pomysł... ;)

a piesek jest śliczny :) ja mam alaskana malamuta wilczastego.

No nie -śliczność ten Twój psiak

fakt całą budowę na środkach uspakajających to nie ....miałam na myśli dorażnie jak koparka będzie albo hałas

A to moja Luna- wygląda bardzo grożnie a najchętniej to spałaby w łóżku i wcale nie szczeka :-( i tak żle i tak niedobrze<a href=http://images45.fotosik.pl/528/72aa1de1477aaff7med.jpg' alt='72aa1de1477aaff7med.jpg'>