Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

wIADOMO, ŻE JAK KTOŚ SOBIE TO JUŻ WYOBRAZI PO SWOJEMU TO TO JAKOŚ W GŁOWIE WYGLĄDA :) a znowy komuś drugiemu trudniej to sobie wyobrazić :) chociaż my kobiety to i tak mamy jakieś wyobrażenie, mój małż całkowicie zdał sie na moje gusta, nawet przy wyborze domu on powiedział tylko tyle: Skarbie ma być dwustanowiskowy garaż reszta mnie nie interesi ;)

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

blekitna projekt wydaje się być ciekawy, ja też osobiście nie lubię wiszących szafek, ale dwie długie mi się w miarę wpasowały i będą jak znalazł na szkło, kubki. Zastanawiam się gdzie u Ciebie będzie piekarnik, mikrofalówka, ekspres, lub kawiarka do zabudowy?

piekarnika nie kupiłam jeszcze bo nie mam gdzie tego trzymać ,ale na pewno będzie z funkcją mikrofali na pewno simens, razem z kawiarką do zabudowy też simens, zawisnął w tej zabudowanej szafie:)

ceny zaraz popatrzę w necie, bo już nie pamiętam, wiem tylko że kawiarka nie tania

Ceny za te piekarniki to tak jak piszesz ok. 3 tys. do nawet 7 tys.

płytę będę miała indukcje, mój wybór był uwarunkowany wielkością wyspy , ale raczej szerokością, musiałam mieć wąską płytę http://www.agdpromo.pl/plyta-indukcyjna-teka-gkst-90-35-i4-profi.html

ja sama nie wim co wybrać, z przyzwyczajenia wolałabym gazówkę, ale nie chce mieć obrzydliwych rur na ścianie w kuchni.... nie robie podwieszanych sufitów więc nie miałabym tego jak ukryć.... ciakawe jeszcze jak cenowo to wychodzi tj. kwesta rachunków... ???

hej dziewczyny

ja mam indukcję

Gotuje się rewelacyjnie

Miałam gazową , ceramiczną - przeżytek

Indukcja - poza tym że trzeba mieć specjalne garnki jest świetna

1. szybciej się na niej gotuje np. woda na makaron w średnim garnku juz po 2 min jest goraca

2. sama płyta jest zimna - jak się coś wyleje/wykpi od razu można zetrzeć

3. garnki w ogóle się nie przypalają i zawsze są czyste

zużycie energii : na pewno drożej niż gaz i to 3x ale taniej od płyty elektrycznej zwykłej - ceramicznej

Nie zamieniłabym już na nic innego :-) POLECAM

właśnie oglądałam kiedyś galileo i tam były prezentacje takiej kuchni, ale że aż 3 X droższa od gazu??? myślałm ze 1,5 raza.... hmmm, ale płacisz wysokie rachunki za prąd?

a w sumie tearz tak pomyslałam, że te rury od gazu mogłby iść za szafkami i wtedy nie będzie ichwidać...

Edytowane przez blekitna

Blekitna

Mieszkałam w domu 200 metrów- jak byłam w domu to widno jak w kościele :-) ale dużo mnie nie było

Wieczorem światło włączone od zmierzchu do 24 w nocy

Ale nie za dużo gotuje - w zasadzie w weekendy

Ale mikro, ekspres do kawy ciśnieniowy (ponoć dużo zjada prądu) czajnik elektryczny

Latem ok 200 zł /miesiąc zimą ok 300 zł/miesięcznie

Hej, nie było mnie pół dnia a tu tyle nowych postów:)

Po pierwsze - psiaki macie śliczne, uwielbiam owczarki ale malamut to już jest szał :) przepiękne zwierzaki będą mieszkać w ogródkach przy Benkach :)

Jeśli chodzi o kuchnie, to ja mam gazówkę i jestem zachwycona, na tej zwykłej ceramicznej nigdy nie umiałam gotować, bo dla mnie ona strasznie długo się nagrzewa i jajecznicę na niej robiłam kiedyś chyba z pół godziny :p żadnych rur w kuchni nie mam, ale to może dlatego, że ta kuchnia jest podłączona do butli. Do nowego domu wybiorę jednak indukcję, myślę, że to jest najlepszy wybór ze względu na to, że kuchnia będzie na wyspie, przy której będzie można usiąść, więc nie chcę, żeby ktoś w pobliżu się poparzył. Poza tym na pewno można ją szybko umyć, bo jest zawsze zimna:) bez podnoszenia tego całego żelastwa jak w gazówce:) a no i jeszcze jest kolejny plus - wyłudzę od męża nowe garnki, przecież trzeba je kupić, jak mus to mus :lol2:

Poza tym jeszcze Saly argumenty są bardzo dobre :)

Nie wiem czy myślałyście o formie piekarnika, ale ja bym chciała, żeby w moim przyszłym drzwi nie uchylały się, tylko wyjeżdżały poziomo :) nie wiem czy wiecie co mam na myśli, ale to jest o wiele wygodniejsze.

Jeśli chodzi o zmywarkę, to moja nowa musi mieć krótki program mycia w wysokiej temperaturze, teraz się wkurzam, bo ta moja myje 2 godziny, a jak nastawię na krótkie mycie to nie domywa. Fakt, że jakieś 2 lata temu daliśmy za nią jakieś 2 tys. więc jest to sprzęt raczej ze średniej półki.

Lodówka marzy mi się ta side-by-side, bardzo mi się te 'szafy' podobają, ale poza tym wydaje mi się, że są bardzo praktyczne no i mają kostkarki do lodu :cool:

Dzień dobry :)

Byłam rano na działce, wczoraj byli geodeci i wyznaczyli rogi budynku, wykuszy i garażu. Trochę się zmartwiłam, bo ta przestrzeń wygląda na jakąś taką malutką :( nie wiem czy to zawsze tak niepozornie wygląda? Jak oglądam zdjęcia benków to sprawiają wrażenia dużych i przestronnych domów a patrząc na te patyki ma się wrażenie, że ten dom nie będzie wiele większy od naszego obecnego, a poddasze to już w ogóle będzie mikroskopijne... Co o tym myślicie? Saly Ty już oznaczyłaś miejsca gdzie stanie dom?

Jedyny plus jest taki, że położenie domu jest wg mnie idealne - z jadalni i podcienia widać oczko, a z tarasu piękny las. Nawet dzisiaj w taki mglisty dzień 'weszłam do salonu' i było pięknie :)