MarJel 18.01.2011 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Oldzia bardzo ładny domek, taki akurat nie za duży nie za mały, lubię takie, mam nadzieję że na wiosnę zasypiesz nas zdjęciami z wykończeniówki:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oldzia 18.01.2011 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 No teraz nie za bardzo mam co pokazywać, ale jak już na wiosnę pojawią się tynki, wylewki, elewacja - ta jak najbardziej:):) teraz będę obserwować Wasze poczynania przy wykończeniówkach i zbierać inspiracje do mojego;) życzę powodzenia w dalszych pracach...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 18.01.2011 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 OLDZIA fajna elewacja na tym Twoim domku, też taką planujesz jak w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oldzia 18.01.2011 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Tak - coś w podobnym stylu. Dach mamy ciemny, okna orzechowe i planujemy elewację zrobić tak , jak na wizualizacji, tzn. jasna elewacja połączona z szarościami i takie właśnie wstawki drewniane (pod kolor okien). Mam nadzieję, że uda nam się uzyskać zamierzony cel:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 18.01.2011 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Cześć dziewczyny spotkała mnie dziś przykrość ponieważ buduję w okolicach Łodzi wrzuciłam wpis na forum łódzkiej grupy i wiecie co mi napisali o naszym kochanym beniu? "w Łodzi sami biedacy, nikt takich wypasionych domów nie buduje W dodatku dawno nie widziałam tyle bezsensownie zmarnowanej przestrzeni i takiego przerostu formy nad treścią. Ale jak ci pasuje i masz duuużo kasy, to czemu nie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 18.01.2011 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 hmmm no cóż Saly, różni ludzie, różne pieniądze - różne opinie... każdy wybiera dom pod siebie. a widocznie w łodzi nie tylko sami biedacy, bo Ciebie stać na taki dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 18.01.2011 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Po co ludzie piszą takie bzdury - o tej przestrzeni zmarnowanej.... taka złośliwość bez sensu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 18.01.2011 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Saly ludzie często są zazdrośni zwyczajnie, bo może sami siedzą w mieszkaniu 40 m2 i nie ma się co przejmować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 18.01.2011 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 dzięki Blekitna - jakoś tak mi się zrobiło Przecież nasze Benki są śliczne Masz rację chyba zazdrośniki jakieś to wypisują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 18.01.2011 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 no jasne głowa do góry!!!! najważniejsza jest Twoje zdanie, a poza tym Benki są bardzo ładnymi domami i do tego ponadczasowymi spadam już dziś!!! pa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 19.01.2011 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 (edytowane) Hej, jak zwykle jak mnie tu nie ma, to wiele się na forum dzieje Cześć Oldzia fajnie, że ktoś do nas zawitał widziałam dosyć podobny domek do Twojego pod Łodzią i zawsze miło mi się koło niego przejeżdża tylko tym ludziom wyszła elewacja trochę za bardzo błękitna, a wg mnie powinna być taka trochę bardziej szarawa, to kwestia odcienia, ale i tak domek wygląda bardzo ładnie. Strasznie podobają mi się domki z elementami drewna na elewacji. Jeśli chodzi o podłogi to my chcemy zrobić salon i jadalnię w drewnie, też nie lubię łączeń, ale projektantka mi powiedziała, że jak wszystko będzie w trawertynie to będzie 'chłodno' w domu i nie tak przytulnie. Moja rodzina ma dużą przestrzeń w trawertynie, mają to od kilku lat i na fugach nie ma śladów, wygląda zachwycająco pięknie, i kurzu na nim nie widać w ogóle. Najbardziej się martwię o te fugi, ale oni jakoś je utrzymują bez problemu. Póki co, patrząc na te patyki w ogrodzie to przestrzeń w domu wydaje się mikroskopijna, więc wtedy to łączenie w drewnem wyglądałoby głupio i można by na całość dać trawertyn. A jeśli jednak będziemy łączyć to z takimi dechami postarzanymi, którym nawet lepiej zrobi jak pies po nich przebiegnie kilka razy Saly - nasza łódzka Alexis :rotfl: Nie przejmuj się, Ci ludzie tacy mądrzy są w komentowaniu, ale pewnie sami by taki dom chcieli, tylko ich na niego nie stać. Rozumiem, że są różne gusta i komuś może się nie podobać, ale nie powinien krytykować w taki głupi i złośliwy sposób z tą przestrzenią to może ma troszkę racji, bo komunikacji w benkach rzeczywiście jest bardzo dużo, ale to jest duży dom i nie zrobisz holu 5 m2 :bash: ale tej osobie nie chodziło o konstruktywną krytykę, tylko o to, żeby przysrać komuś kogo stać na więcej i już! ale o przerost formy nad treścią trzeba by dopytać, bo nie wiem co autorka wyp. miała na myśli Edytowane 19 Stycznia 2011 przez praha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 19.01.2011 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Saly, Ty się tym w ogóle nie przejmuj, aż żal czytać takie głupoty, nawet nie chce mi się tego komentować, jacy ludzie są złośliwi i zazdrośni-szok! Ps. Saly no chyba Cię przechrzcimy na Alexis :lol2: ale się uśmiałam :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 19.01.2011 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Dziewczyny to ja zamawiam ksywkę Krystel:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 19.01.2011 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 hahahaha :lol2: ja już nie mam pomysłu na imię dla siebie, ale ja nie jestem taką bogaczką jak Wy bo buduję tylko benka III :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 19.01.2011 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 ha ha a ja jestem już z was wszystkich najbiedniejsza bo buduje najmniejszego Benka II Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 19.01.2011 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 co do podłogi to ja napoczątku też chciałam połączyć drewno z płytkami tak po łuku gdzie mam ten podciąg, ale stwierdziłam, że to bez sensu, bo na całym dole wszędzie się gdzieś przełazi... tu kuchnia, tam wejście do garażu, na dwór i na taras, a w salonie kominek.... więc zostają wszędzie płytki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 19.01.2011 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Dzięki dziewczyny Jesteście KOCHANEA wiem, że to ktoś złośliwie i bez sensu ale przykro mi się zrobiło i już "przerost formy nad treścią"- to już mnie dobiłoAle to było wczoraj i już minęło ale Alexis - to mnie rozbawiło do łezPrzy takim układzie jakie mamy w Beniach podłogę faktycznie trudno połączyć więc chyba trzeba zdecydować się na jeden rodzaj dziś będę miała wycenę kompletnej elektryki z alarmem, oświetleniem ogrodu i monitoringiem Dam Wam znać jak to wyszło cenowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 19.01.2011 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 no koniecznie daj wycene dobrze, że już Ci się humor poprawił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 19.01.2011 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Saly tylko nie wyskocz z butów jak zobaczysz tą wycenę bo te rzeczy potrafią baaardzo dużo kosztować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 19.01.2011 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Wiemdlatego poprosiłam o taki zestaw mega- z monitoringiem, duuużo oświetlenia zewnętrznego,A konkretnie:DO PANA ELEKTRYKAOk. 60 gniazdekOk. : 25 pkt oświetlenia górnegoOświetlenie schodów na czujnik ruchuOświetlenie korytarza na górze też na czujnik ruchuW SYPIALNI NA GÓRZE KLIMATYZATOR ZEWNĘTRZNYDo rolet zew - 10 szt roletZamek elektroniczny przy wejściu z centralką( drzwi zew)Brama garażowa w domuOświetlenie domu ( podbitki ( ok. 12 sztuk w podbitkach) + front 2 szt +tył taras 4 szt)Oświetlenie murów wokół tarasu – 4szt Siła do płyty indukcyjnej + do garazuOświetlenie zewnętrzne: Front ok. 60 metrów ( brama, video domofon, latarenki do domu 8 szt,Garaż wolnostojący , oświetlenie+ brama elektryczna , wybieg dla psa)Za domem- oświetlenie oczka wodnego+ latarenki za domem ok. 5 szt INSTALACJA TV na dole ( salon i kuchnia) + w 3 pokojach na górze krzak oraz kable do satelitarnej NinternetMONITORING 4 KAMERKIAlarm 3 centralki – jedna na dole, jedna na górze, jedna w garażu ( możliwość załączenia osobno góry, dołu, garażu) Montaż wyżej wym + montaż wszystkich gniazdek, włączników, halogenów ( ok. 50 szt)Dużo obwodów osobno do pralki, piekarnika, kuchni, pieca centralnego , bramy garażowej, oświetlenie zew też podzielone na 4 strefy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts