MarJel 20.01.2011 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 blekitna masz wiadomość na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 20.01.2011 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Witajcie ja też w sumie czasem zastanawiam się skąd na to wszystko Opisywałam kiedyś że ja sprzedałam nieruchomość ale i tak bez podparcia się kredytem nie da rady Myślę ze inny podobnie- jeśli możecie podzielcie się swoimi pomysłami na sfinalizowanie Benia- jeśli nie lubicie takich rozmów OK MILCZMY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 20.01.2011 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 saly, masz priva dobra spadam na poszukiwania tapet, bo będą w paru miejscach, a jeszcze nic nie mam wybrane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oldzia 20.01.2011 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Oj dziewczyny widzę, że macie jakiś tajemniczy sposób jak zdobyć kasę na te wszystkie cuda-cudeńka:):);) to ja tez poproszę:) bo te Wasze domki to się nieziemsko zapowiadają....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 20.01.2011 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 (edytowane) Tylko wyjaśnię, że te moje okna będą takie jak u Was + 2 naświetla po bokach nieotwierane, więc na pewno nie będzie problemu z trudnym otwieraniem itd. bo to co najważniejsze, będzie tak jak we wszystkich Benkach Co do finansów, to wydaje mi się, że lepiej nie poruszać takich tematów na forach, więc przemilczę ale wydaje mi się, że mądrze jest podane w kosztorysie, że wykończeniówka kosztuje drugie tyle co dom Edytowane 20 Stycznia 2011 przez praha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 20.01.2011 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Święte słowa Praha A ja nadal czekam na wyliczenie od elektryka dziś wieczorem będzie- to napisze co i jak Mam problem bo muszę zrobić drogę ok 100 metrów do mojej działki- bo błoto i zaorane było jesienią Bez sensu koszt ale cóz Gdyby czytał to ktoś z okolic Łodzi potrzebuje gruz, tłuczeń itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 20.01.2011 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 w sumie macie racje, czyli żeby mieszkać na tip top potrzebuje jakieś 300 000 tys... hmmm niezła sumka, ja jednak będę brała kredyt 150 000 a potem wykańczała z oszczędności... najpierw zamieszkam na dole, kto wie może wygram w totka ;P hih widać jednak, że mieszkamy w Polsce... tj że o pieniądzach boimy się gadać spadam już dziś. pa dziewczyny!!! do jutra! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 20.01.2011 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Myślę, że i tak wszystko mimo planowania przerośnie nasze oczekiwania i wszystko wyjdzie więcej i drozej ja juz sama widzę, zakładałam coś tyle i nagle wypatruję coś ekstra co mi się bardzo podoba Np wkład kominkowy - zakładałam max 5 tyś a juz zakochałam się w co najmniej 2x droższym i co poradzić ... Najwyżej trochę dłuzej to potrwa a z doświadczenia wiem, ze duże oszczędności się nie sprawdzają bo potem bardzo się załuje a nawet zmienia po czasie co i tak wychodzi drozej niż jakby się od razu zrobiło lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 21.01.2011 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Sorry Saly, nie mam jak Ci pomóc z tym gruzem ale do nas też prowadzi taka leśna dróżka i na pewno te ciężarówki ją zmasakrują Blekitna, masz priva Mi też ludzie mówią to co Ty Saly - trzeba założyć jeszcze margines wydatków, najlepiej jakieś 10% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 21.01.2011 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 wiadomo lepiej od razu zrobić cos lepiej niż potem poprawiać wszystko wkoło..,. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 21.01.2011 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 HEJ jakaś cisza dzisiajDziewczyny jak macie jakieś fajne wizualizacje łazienek i kominków to wrzucajcie -bo ja jeszcze nie mam pomysłu a ponieważ domku jeszcze nie ma nie mogę poradzić się żadnego projektanta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 21.01.2011 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Nadal czekam na info od elektryka i gdyby to nie był znajomy już by : 1. nie żył \ 2. odpuściłabym gościa ale to mega fachowiec ale nieco nie słowny...no cóż A to moja litania do hydraulika z którym mamy dziś spotkanie ok 19 ( jak nie macie co robić poczytajcie HYDRAULIK:\ Fundamenty- rozprowadzenie kanalizacji GRZEJNIKI – wyliczyć dokładnie do powierzchni domu rodzaj grzejników - ok. 18 sztuk + 3 w łazienkach łazienkowe Ogrzewanie podłogowe w kuchni, wiatrołapie,holu na dole łazience na dole i 2 łazienkach na górze i oraz w pralni + może 1 grzejnik w garażu – i to podłączone do kominka z płaszczem wodnym KOMINEK Z PŁASZCZEM NIEZALEŻNY OD PIEC ( podłączenie kominka z płaszczem ) A- reszta grzejników podłączona do pieca PODŁĄCZENIE CAŁEJ INSTALACJI DO PIECA PIEC IMMERGAS Z MAŁYM ZASOBNIKIEM WODY (ZAMONTOWANIE PIECA +pierwsze uruchomienie) • Instalacja z 3 obiegiem ciepłej wody do mycia • Jakieś urządzenie zapobiegające spadkowi ciśnienia i wody w ogóle i wody ciepłej Tak aby można było korzystać z 2 pkt poboru wody jednocześnie bez straty ciśnienia i tam wody. • Zmiękczacz wody KUCHNIA – zlew -woda ciepła, zimna ,odpływ ; zmywarka zimna,odpływ , lodówka –zimna woda Łazienka na dole: WC zimna,odpływ + umywalka -woda ciepła i zimna,odpływ Pralnia (za garazem) – umywalka woda ciepła zimna,odpływ –wanna: woda ciepła,zimna , pralka-zimna,odpływ, suszarka-odpływ Garaż – zlew woda ciepła, zimna,odpływ + odprowadzenie na podłodze –rynna sciekowa Góra: Łazienka 1: wanna( ciepła, zimna,odpływ) kabina ( ciepła, zimna,odpływ) WC zimna,odpływ, bidet(ciepła,zimna,odpływ ) Dwie umywalki2xciepła 2xzimna 2xodpływ Łazienka 2: wanna( ciepła, zimna,odpływ) kabina ( ciepła, zimna,odpływ) WC zimna,odpływ, bidet(ciepła,zimna,odpływ ) Dwie umywalki2xciepła 2xzimna 2xodpływ 3 kraniki ogrodowe ( dwa na elewacji budynku – przód, tył) 1 przy wybiegu dla psa Wyprowadzenie do nawadniania ogrodu- tył budynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 21.01.2011 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 no Saly niezła litania ale to dobrze, że tak piszesz, wydrukuje sobie Twoje posty, powykreślam część i już wszystko będę wiedziała narazie pracuje, potem lecę do dziadeczków, a jutro na bal karnawaowy buziaki!!! i zyczę miłego weekendu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 21.01.2011 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Baw się dobrze - ja juz nie mam dziadków smutne... Pozdrawiam do usłyszenia/napisania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 21.01.2011 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 HEJ jakaś cisza dzisiaj Dziewczyny jak macie jakieś fajne wizualizacje łazienek i kominków to wrzucajcie -bo ja jeszcze nie mam pomysłu a ponieważ domku jeszcze nie ma nie mogę poradzić się żadnego projektanta Saly, a jakie łazienki Ci się podobają? kolorystyka ? styl? Takie samo pytanie o kominki? Może wtedy coś wspólnie wymyślimy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 22.01.2011 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Widzę, że Saly przygotowana jak zawsze a dlaczego w salonie nie robisz podłogówki skoro chcesz mieć wszędzie kafle? Wizualizacji nie mam, ale to wg mnie jeszcze dużo za wcześnie, bo by mi się taka moja kuchnia mogła odwidzieć Projektantka zaproponowała mi coś bardzo fajnego do kuchni - szafki dwustronne między spiżarnią a kuchnią, czyli mogę np. coś włożyć w spiżarni a wyjąć w kuchni zza eleganckiej szafeczki A tak w ogóle to byłam wczoraj u przyjaciółki i z ciekawości zmierzyłam jej salon w mieszkanku i okazało się, że ma 13 m2, czyli tyle co nasza kuchnia. Jestem bardzo zadowolona, bo myślałam, że ta kuchnia będzie dużo mniejsza jej pokój był taki właśnie 3 x 4.40 m, więc nawet kształtem zbliżony do benkowej kuchni (3.20 x 4 m) i wg mnie zapowiada się super, ta wyspa spokojnie wejdzie i będzie jeszcze dużo miejsca, ulżyło mi Tak samo pokój TV będzie wygodny, bo ma 17.40 m2 (4.40 x 4.10 m) więc kanapa się zmieści i na pewno wystarczy miejsca, żeby odsunąć ją od kominka u mojej przyj. w tym pokoju 13 m2 jest duży narożnik, fotel, duży stolik kawowy, stolik pod tv i jakieś tam słupki i jest luz, jest jeszcze sporo miejsca kurcze, a patrząc na te patyki na działce ten dom się wydaje taki maciupeńki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 22.01.2011 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 MarJel właśnie nie wiem jaką by chciała łazienkę kolory które mi się podobają to jasne beże , ecri , brązyNatomiast kominki nowoczesne Twój jest przepiękny tylko chciałabym chyba z płaszczem wodnym i tu już jest mniejszy wybór wkładów Praha - jeśli chodzi o salon to chyba jakieś drewno, kafle raczej nie bo te fugi....chociaż nie wiemChciałabym mieć 2 niezależne syst ogrzewania kominek z płaszczem i gazBardzo lubię palić w kominku W ostatnim domu miałam, moi rodzice maja i się mi to nie nudzi wiec skoro i tak się zimą codziennie prawie pali chciałabym to wykorzystać na ogrzewanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 22.01.2011 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 A Praha muszę Cię zmartwić Domniemuje, ze przyjaciółka mieszka w blokach W domu inaczej rozkłada się przestrzeń , jest nieco wyżej i w ogóle Moi rodzice mają salon 30 metrów i powiem Ci ze rewelacji nie ma maja komplet mebli taki skórzany -starodawny dwie komody TV ina tym tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 22.01.2011 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Saly - ona nie mieszka w blokach tylko w domu rodziców zajmuje jedno piętro. Wiadomo, że na salon to nie jest dużo, ale jak na kuchnię myślę, że spoko. Następnym razem sprawdzę u niej wysokość A dlaczego przestrzeń inaczej rozkłada się w różnych budynkach? Przecież metraż to metraż Co do ogrzewania kominkiem i gazem - uważam, że to super pomysł, też tak chcemy robić. Teraz nie mamy kominka, ale bardzo nam go brakuje i na pewno będziemy często palić. Poza tym obawiam się, że ze względu na przestrzeń może być zimą chłodno w salonie i to dogrzewanie kominkiem będzie dawało więcej niż gazówka Co do ogrzewania, to my robimy podłogówkę w kuchni, holu, wiatrołapie i łazienkach, a tam gdzie będzie drewno to zamiast kaloryferów będą takie grzejniki ukryte w podłodze , będą biegły wzdłuż okien. W reszcie domu będą normalnie grzejniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 22.01.2011 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Aha, u nas teraz hol, kuchnia (całkowicie otwarta), jadalnia i część telewizyjno kanapowa znajduje się na ok 50 m2 i nie jest to dużo, ale nie jest też źle, więc jak sobie pomyślę, że w nowym domu będzie hol 20 m2, kuchnia 13 m2, jadalnia i część tv 50 m2, czyli razem 83 m2 to nie może być źle mam taką nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts