Saly 22.01.2011 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Właśnie nie wiem dlaczego ta przestrzeń tak się inaczej rozkłada w domu a inaczej w blokachJako dziecko mieszkałam z rodzicami, bratem, psem w 3 pokojach 59 metrów i było OKChyba też kwestia mebli , inne się kupuje do domu i one więcej zajmują miejsca Sam stół z krzesłami sporo zajmuje miejsca raczej w małych metrażach nie ma stołów tylko jakieś ławy - tak myśle- nie wiemAle Benio jest SPOKO będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 22.01.2011 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Nie wiem, nie znam się teraz na 1/4 salonu, czyli ok. 12.5 m2 stoi u mnie duży okrągły stół i to taki masywny, z dużej ilości drewna nawet 6 osób przy nim usiądzie, ale jak już usiądą, to nie da się przejść dookoła, bo już nie miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 22.01.2011 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 MarJel właśnie nie wiem jaką by chciała łazienkę kolory które mi się podobają to jasne beże , ecri , brązy Natomiast kominki nowoczesne Twój jest przepiękny tylko chciałabym chyba z płaszczem wodnym i tu już jest mniejszy wybór wkładów A to, niestety w moich zasobach inspiracji, które wklejam od lat nie wiele mam w tych kolorach:) Nie mam pojęcia o wkładach kominkowych z płaszczem wodnym, ale domyślam się że mniejszy jest wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 23.01.2011 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 MarJel, a możesz wrzucić tu jakieś Twoje inspiracje? Twój domek zapowiada się pięknie, więc może nas przekonasz do mniej neutralnych rozwiązań Saly - a kiedy Ty się wybierasz na oglądanie benka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 23.01.2011 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Hej praha, coś powrzucam w wolnej chwili, dzisiaj będę miała gościa w benku, zgadnijcie kogo:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 23.01.2011 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 ahaaa no zobacz jakiego miałam czuja :) ale fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 23.01.2011 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 aanoo, szkoda że Cię nie będzie, pewnie buzie by nam się nie zamykały:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 23.01.2011 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 haha na 100% ja teraz mam gorący okres na uczelni i niestety przez następne 3 tyg nigdzie się nie ruszam z domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 23.01.2011 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 DziewczynyWitam i na gorąco relacjonuję:Benio V- kuchnia naprawdę OK - zawsze mogłaby być większa ale jest zupełnie spoko( meble, wyspa i coś do siedzenia się zmieśći)Ściany kolankowe - zupełnie OK Nie ma potrzeby podnosić czy cudować Praha- tu przyznaje Ci rację - widziałam w realu Benia z podniesioną i nie podniesioną ścianką kolankowąW tym cudowanym- proporcje dziwne i okno z lukarną wygląda koślawoSalon- duży, jasny, Jadalnia - przepiękna i tu chyba zaskoczenie (dla mnie) Bardzo duża, przestronna na duży stół - zupełnie inaczej ją sobie wyobrażałam Chyba jest taką perełką w całym BeniuGóra - to już zależy od fanazji wykonawcy- tę którą miałam okazję zobaczyć KLASA w moim stylu , Korytarz na górze (prawie w/g projektu ) jest szeroki, wygodny, Pokoje prawie bez skosów. łazienki duże ustawneOGÓLNIE : miłość do Benia została rozbudzona ze zdwojoną siłą DOKONAŁYŚMY SŁUSZNYCH WYBORÓW Benio jest najpięknejszyJeszcze raz DZIĘKI MarJel:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 23.01.2011 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Hej, nie ma za co, było nam naprawdę bardzo miło To link na wnętrza, tu znajdziesz zdjęcia które wklejają forumowicze łazienek, kuchni i wszystkiego co możliwe http://forum.muratordom.pl/forumdisplay.php?22-Wn%C4%99trza To link na projekty forumowiczów, tak jak wyżej, tyle że wnętrza w fazie projektu http://forum.muratordom.pl/forumdisplay.php?107-Projektowanie-wn%C4%99trz Tu galerie wnętrz http://forum.muratordom.pl/forumdisplay.php?24-Galeria-zdj%C4%99%C4%87-dom%C3%B3w-Forumowicz%C3%B3w Ja właśnie tam czerpałam inspiracje do swojego domu:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 23.01.2011 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 A to link do zdjęć mojej wnętrzarskiej góru, jej wnętrza są moim ideałem http://forum.muratordom.pl/showthread.php?167567-Zdj%C4%99ciowa-zbieranina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 24.01.2011 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Saly - Twoje słowa to miód na moje serce ulżyło mi po tych Twoich 'zwiadach' zwłaszcza, że Benek III na dole ma identyczne wymiary pomieszczeń jak V góra jest prawie identyczna. W każdym razie baaaardzo mnie cieszy Twoja pozytywna opinia i cieszę się, że domek jest też śliczny na zewnątrz, bo z tego co napisałaś to jest proporcjonalny, a to jest bardzo, bardzo ważne. MarJel - rzeczywiście teraz już widzę, że inspirowałaś się wnętrzami efilo, ale się nie dziwię, bo jej wnętrza są pięęęęekne!! Kuchnia wygląda super, ta czarna łazienka jest wprost zachwycająca! Miska i ta fikuśna bateria - dzieło sztuki :P rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 24.01.2011 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Hmmm... Saly, ja tak sobie napisałam, że w III wszystko prawie identyczne, ale jak Ty sądzisz? w sumie metraż to metraż hehe Jeśli chodzi np. o jadalnię to u Karoliny i Artura był stół na 8 osób i było jeszcze dużo miejsca, tak przynajmniej wyglądało to na zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 24.01.2011 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 PrahaMoim zdaniem dół - jest identyczny Ale MarJel przesunęła ciut ścianę salon/pokój za salonem i powiększyło salon - i dół zyskał Nie wiem jak z tymi ściankami kolankowymi jest w beniu III Bo w V podobno są wyższe już w projekcieKurcze - najlepiej jakbyś dokladnie spr jaka jest ich wysokość u Ciebie a ja ci napiszę jak jest u mnie i poproś MarJel żeby napisała ja u niech wyszło na gotowo.Bo w zasadzie nie ma to znaczenia w domu ale np pom nad garażem - jest super ale jakby było niższe to trochę byłoby jak w " namiocie "Generalnie powiem szczerze, że dziś mam wolne będę siedzieć z głową pełną wrażeń i postaram się coś mądrego wymysleć jeszcze w moim BeniuA Dziewczyny Pan elektryk dokonał wyceny Razem wszystko z materiałem i robocizną 25 tyś - w tym już te alarmy i drogie ponoć ośw zew bo działka spora a to jakieś inne kable Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 24.01.2011 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Saly - ja się jeszcze zastanawiam właśnie czy robić drzwi między salonem a pokojem telewizyjnym - można by tam zostawić otwarte przejście i wtedy będzie większe wrażenie przestrzeni. Wydaje mi się, że u mnie salon też będzie wyglądał na większy, bo wyrzuciliśmy kolumny i mocno skróciliśmy tą ścianę przy schodach, dzięki czemu przestrzeń holu bardziej łączy się z przestrzenią salonu. Poza tym zrobimy te przeszklone drzwi między wiatrołapem a holem, dzięki czemu praktycznie od wejścia wnętrze będzie lekkie i pełne światła :P no i od razu od wejścia będzie widać ogród ucieszyło mnie, to co napisałaś o jadalni MarJel, bo ja z jadalni będę miała najładniejszy widok na oczko i strumyczek U mnie ścianka kolankowa będzie miała 1m, u MarJel z tego co pamiętam jest 1.10m, a więc różnica 10 cm - myślę, że będzie ok. Jedynie właśnie w pom. nad garażem będzie tak jak napisałaś - jak w namiocie ale ja tam robię pralnię, więc będzie ok. Jeśli chodzi o wycenę od elektryka - myślę, że ta kwota jest do przyjęcia. Właśnie te alarmy i oświetlenie zewnętrzne są najdroższe. My już mamy oświetlenie zewnętrzne w postaci latarni, ale trzeba będzie przekopać kable do nich, bo idą dokładnie tam, gdzie ma powstać nasz benek MarJel - jak masz ustawiony dom względem stron świata? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 24.01.2011 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Tak jak mówiłam wcześniej czarna łazienka , nie musi być smutna, a może być czadowa, liczą się detale i dodatki, czarne płytki to tylko tło, całego uroku.Detale które kupiłam do mojej czarnej łazienki (bateria i uchwyt zerżnięte od efilo:D) umywalka http://img29.imageshack.us/img29/7848/detallelavabocosmic.jpg http://img262.imageshack.us/img262/9060/newformbateriaumywalkow.jpg Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us uchwyt do czarnej szuflady http://img831.imageshack.us/img831/1284/m1959027142.jpg Uploaded with ImageShack.us płytka na podłoge http://img708.imageshack.us/img708/857/fapsuiteclassicnero305x.jpg Takie trzy lampy zwisy (jeden przy umywalce, dwa nad kibelkiem)Uploaded with ImageShack.us http://img833.imageshack.us/img833/1680/md1029021a.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img251.imageshack.us/img251/8364/libral.jpg grzejnik dopasowany do podłogiUploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 24.01.2011 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Rewelacja! Ta bateria jest przepiękna, możesz zdradzić ile takie cudo kosztuje? nie wygląda na tanią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 24.01.2011 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Cena za baterie to coś chyba od 2500 do 3000, nie pamiętam dokładnie:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 24.01.2011 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 No MarJel teraz się od nas nie uwolnisz Bateria -cuuudo , lampa i grzejnik -również Jeśli kupowałaś przez internet zaoszczędz nam czasu i podaj linki - albo sklepy Ja coś widzę, ze będę kopiować z Ciebie Nasz super gust Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 24.01.2011 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 :lol: Dzięki A na coś konkretnie mam wysłać linki czy na wszystko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts