Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

praha, założyciel to już może buduje drugi dom i miejmy nadzieję o wątku dawno zapomniał:lol2: a OT jest nieuniknione w towarzystwie samych rozgadanych kobiet, zawsze się zejdzie na tematy nie związane z domem, ale w naszym przypadku i tak nie jest źle, głównie przeżywamy benka:yes:

cosmowater to koszt chyba ok.2000 tys. Jeszcze nie wiem czy się sprawdzi, ale opinii ludzi na ten temat jest więcej pozytywnych. Właśnie przede wszystkim mniej osadza się kamień na szybach, czajnikach, żelazkach, pralkach i itd. Ja będę miała czarną umywalkę i misę wc i tu też mam nadzieje będzie mi łatwiej czyścić. Najlepiej w wolnej chwili poczytajcie ten wątek to tylko 3 str. Ja osobiście uważam że warto zainwestować w to koromysło:lol:

A tu pierwsze wstępne projekty mojej sypialni, trochę w między czasie mi się pozmieniało i będzie ciut inaczej , ale podobny zarys :)

http://img69.imageshack.us/img69/709/sypialnia1.png

Uploaded with ImageShack.us

http://img684.imageshack.us/img684/473/sypialnia3.png

http://img339.imageshack.us/img339/9854/sypialnia6.png

MarJel- dzięki za info o urządzeniu do wody

Sypialnia - oczywiście powalająca ....Łóżko- czyżby Kler? - w jego stylu

Piękności

Ja jeśli chodzi o sypialnie nie mam kompletnie pomysłu - poza wiadomo Dużym łożem, szafkami nocnymi i komódką ale co i jakie jeszcze nie wiem

Wiem natomiast jakie będą kanapy do salonu :

http://images40.fotosik.pl/543/e3e3b4220daa1515med.jpg

Saly tak łóżko to kler. No to super że masz coś wybrane, bardzo ładne sofki, eleganckie i wpasują się w każdy styl, też będziesz chciała białe?

Bo ja białe:rolleyes: o takie, tyle że nie narożnik, a ta sama wersja tylko 2 sofy :) zagłówek można podnieść wyżej:)

http://img814.imageshack.us/img814/5/12698513011628887675.jpg

praha, Ty chyba nie myślisz że wydałabym kasę w ciemno, nie sprawdzając wcześniej czy sofa jest wygodna- a wygodna jest, zresztą teraz mam bardzo podobny narożnik( właśnie z takim głębokim siedziskiem) i od 7 lat sprawuje się świetnie:)

praha, ale niedowiarek jesteś, tak samo jak wyspa w kuchni się nie zmieści co? ;)

MarJel jak jesteście w temacie kanap.... :) to gdzieś tam wspominałaś, że dostałaś już wycenę....... możesz zdradzić jaki będzie koszt???? i jaki wymiar zamówiłaś??? ja również marzę o tym modelu, ale jeszcze nie wiem czy narożnik, czy właśnie 2 sofy........, a jak zobaczyłam je jeszcze we wnętrzach Efilo to całkowicie przepadłam.......:):):)

Oldzia Koszt sofy South End 3 os. 9.260 zł. skóra milano. ( szer.236 cm. gł.113 cm. h.72 cm. )

2 os.z jednym bokiem ( element H szer.120 cm. ) Cena : 4.950 zł.skóra milano .- ta jakaś bardzo mała i z jednym bokiem, więc u mnie będą takie dwie jak wyżej

Narożnik ok. 12-13 tys

Wszystko zależy jaka skóra i jaki wymiar, praktycznie u nich możesz sobie zamówić dowolny, napisz maila do nich z wymiarami i modelem jaki chcesz, czy dwa boczki, czy jedno, czy w ogóle itp. a dostaniesz konkretną wycenę:)

MarJel - hehe rozszyfrowałaś mnie :) rzeczywiście jestem niedowiarkiem, albo inaczej to ujmując - sceptykiem :p wg mnie taka kanapa może być bardzo fajna do pokoju telewizyjnego, bo można się na niej rozłożyć jak tylko dusza zapragnie :) ale do salonu dam coś z mniej głębokim siedziskiem :p Tak swoją drogą, to te ceny są niemożliwe :mad: ale wszystkie wiemy, że warto :rotfl:

Poza tym, MarJel, z moich sceptycznych obliczeń już od dawna (tzn. od zeszłego tygodnia :p) wynika, że wyspa w kuchni się zmieści na pewno :p

Wiem że piękna wiedziałam od kogo zerżnąć :), z okapem nad wyspę nie powinnaś mieć problemu bo wiele jest ładnych. Gorzej jak trzeba okap o szerokości 90 cm, ja mam płytę 90 cm na 35 cm. i choć wielu różnych szukałam to wszystkie wielkie koromysła, prawie na metr, wyglądające ciężko i idąca od sufitu wielka tuba. Inaczej jak jest płyta 60cm, wtedy jest wiele ciekawych. Na środku kuchni nie może wisieć wielkie bydle, a raczej coś w miarę lekkiego, nie zapominajmy że w moim przypadku prawie metrowe:eek: Szukałam, szukałam nic ładniejszego nie znalazłam więc zamówiłam taki jak ma efilo:D Koszt 5500zł - zaznaczam że to nie jest wyciąg tylko pochłaniacz.

Rozumiem, że słowo pochłaniacz oznacza, że ma filtry neutralizujące zapachy, tak? :) jak tak dalej pójdzie z tymi cenami to w ogóle zrezygnuję z okapu i będę otwierać okna :p:P ale ten taki zwykły okap z wizualizacji (o ile dobrze pamiętam) wyglądał nieźle i lekko. Niefajne jest to, że teraz mam okap za 1,5 tys. i w całym domu czuć jedzenie jak się gotuje, więc gdyby tak było przy okapie 4 x droższym to już w ogóle dostałabym szału :mad: Ja jeszcze nie wiem na jaki rozmiar płyty się zdecyduję, bo nawet nie wiem jakie wymiary będzie miała ta moja wyspa. 90 wygląda naprawdę super, tylko musi mi koniecznie zostać obok przestrzeń na odstawienie garnków czy deskę do krojenia.

Rozumiem, że słowo pochłaniacz oznacza, że ma filtry neutralizujące zapachy, tak? :) .

No tak jakby:)

Cena faktycznie z kosmosu, ale ja i tak powiedzmy kupiłam w dobrej bo okap ten występuje i po ponad 7tys. http://www.nokaut.pl/okapy/okap-elica-collection-twin-x-f-90.html

Edytowane przez MarJel

Hej

Ja co do okapów - ja miałam wyciąg piękny nie piękny szklano-met wyspowy za 3 tyś i

powiem wam, ze ciągnął huczał jak się go na maxa ustawiło ale żeby tak zapachów nie było czuć po domu to nie powiem

Może mniej niż normalnie ale było czuć

MarJel - mam pytanko do Ciebie

Po wizycie u Was i po różnicy jaką mi pokazałaś miedzy blachą a dachówką - w sumie nie widziałam jej wcześniej

zaczęliśmy rozważać dachówkę czy pamiętasz lub Twój mąż czy pod dachówkę kładliście deski i papę czy tylko membranę?

Są dwie szkoły jedni tak -drudzy tak dlatego pytam