Saly 26.01.2011 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Co do okapu - to moja wypowiedz w tym kierunku że najważniejsze żeby był ładny i pasował do kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 26.01.2011 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 MarJel - jeszcze jedno pyt czy już kupiłaś te sofy ? jeśli nie - to kler generalnie daję kiepskie rabaty - ale wystawia się na wszystkich targach budowlanych i tam zawsze są specjalne bonusy Jeśli już je masz - to nic są tak piękne ze warte każdych pieniędzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 26.01.2011 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 no tylko jeszcze ciekawe czy działa praha myślisz że nie będzie działał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 26.01.2011 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Saly - pod dachówkę kładliśmy tylko membranę. Dla mnie bez dwóch zdań dachówka lepsza i ładniejsza, ale trzeba sobie przekalkulować dobrze bo koszty duuuużo większe. My stwierdziliśmy że okna , drzwi, meble, czy okap można wymienić, a z dachem trochę gorzej. Sof jeszcze nie kupiłam, ale one są DeVelde, a nie kler, łóżko w sypialni z klera:) Okap mam teraz bardzo podobny jak ten o którym piszesz tylko nie wyspowy, mam kuchnie otwartą na salon, gotuję i szczerze powiedziawszy rzadko go używam, bardziej służy do ozdoby:lol:, a zapachy z gotowania to sama przyjemność przecież Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 26.01.2011 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 MarJel- pocieszyłaś mnie z dachem Bo deskowanie i papa to nie dość ze jeszcze dodatkowy koszt to czas wykonania Masz rację z tym dachem pewnie będzie dachówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 26.01.2011 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 W takich klimatach będzie pokoik córci, łóżko na pewno to i kolorystyka podobna, co myślicie? http://img130.imageshack.us/img130/4382/71907.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img97.imageshack.us/img97/9985/71910.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 26.01.2011 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 MarJel - mi zapachy gotowania nie przeszkadzają, ale mojemu mężowi baaardzo i dlatego potrzebuję bardzo dobrze działający okap tzn. wciągający wszystkie zapachy a nie tylko ozdobny:) a wiem, że są takie na rynku, które rzeczywiście dobrze działają, a nie tylko ładnie wyglądają i głośno buczą Pokoik dla dziewczynki bardzo ładny, łóżko piękne, kolorystyka też fajna. Łóżko wyglądałoby też ładnie jasnym kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 26.01.2011 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 No pewnie że są takie okapy, ale najlepiej wciągają wyciągi, a te niestety są montowane od sufitu, tzn tuba idzie, a ja chciałam lekki na linkach- a takie są tylko pochłaniacze niestety. To znaczy podobają mi się takie, ( na szybko wybrane przykłady) http://img507.imageshack.us/img507/9957/star1jpgthumb150x150.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img263.imageshack.us/img263/8730/isolabella1jpgthumb150x.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img291.imageshack.us/img291/4955/olapearlviolet1jpgthumb.jpg Uploaded with ImageShack.us A mniej mi się podobają takie; http://img291.imageshack.us/img291/5016/tribeislandlgjpgthumb10.jpg Uploaded with ImageShack.us łóżka są też takie białe, ale u nas będą białe mebelki i dla kontrastu czarne łóżko :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 26.01.2011 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Nie dodałam że te wyciągi też są ładne, tyle że przy standardowej płycie, a nie prawie metrowej, przy tej płycie byłby po prostu za wielki, bo też najlepiej by było gdyby miał szerokości tyle co płyta:) http://img816.imageshack.us/img816/8706/361014110.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oldzia 26.01.2011 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 MarJel szalejesz na maxa;) wszystko zapowiada się nieziemsko...:) pokoik dla córeczki również fajny...... u mnie główna decyzja odnośnie sypialni dla moich dziewczynek zapadła - mogłam przedstawić propozycję, a starsza zadecydowała - będą jasne róże a mebelki białe, natomiast pokoik do zabaw to jeszcze kwestia zastanowienia :) kiedy wkleisz jakieś nowe fotki????:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 26.01.2011 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 MarJel - ja mam teraz wyciąg podłączony prosto do komina i niewiele daje, więc taki pochłaniacz nie przejdzie chociaż wszystkie są bardzo ładne, zwłaszcza ten pierwszy zawsze mi się podobał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 26.01.2011 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Schodzimy z okapów na konkretny temat- Benek- elewacja jasny kremik, nie wpadający w żółty, brudny biały itd.-generalnie z kolorku jestem bardzo zadowolona i szczerze polecam. Pytanko do Was; Co zrobić ze ścianką wokoło drzwi zewnętrznych; - zrobić tynk jak na całym domku i nie kombinować? - położyć jakiś kamień, którym potem nawiązać ogrodzenie i cokół wokół domu? - inna propozycja? http://img707.imageshack.us/img707/3163/dsc0123qv.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img153.imageshack.us/img153/1510/dsc0135uh.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img402.imageshack.us/img402/6581/dsc0134pa.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 27.01.2011 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Hej, ja bym to chyba otynkowała w kolorze domu i już. A kolor elewacji rzeczywiście ładny, w razie czego zachowaj numery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 27.01.2011 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 hejo!!! ostatnio jestem mocna zapracowana (będzie tak do końca kwietnia więc rzadziej tu wpadam. Mar jel pokój córeczki śliczny natomiast co do elewacji to ja bym połozyła jakiś kamień czy cegłę nawiązującą do ogrodzenia, bardzo mi się podobaja takie wykończenia przy drzwiach sama u siebie będę układać cegłę klinkierową taką jaką mam na kominach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 27.01.2011 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Marjel - ja także uwazam że jakiś kamień albo coś co będzie nawiązywało do ogrodzeniaBlekitna - już mi ciebie brakowało Pracuj pracuj dużo ale do nas zaglądaj:-) Bo dwie głowy to nie jedna a 4 to już w ogóle super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 27.01.2011 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Saly miło mi się zrobiło oczywiście jak najczęściej będę zaglądała, ale musze też zarabiać na mojego Benia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 27.01.2011 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Wiem wiem ja też pracuje i to sporo a że Benio zaczyna "naciągać" na co raz to nowsze pomysły naszych forumowych koleżanek to i koszty rosnąSwoją drogą dziewczyny mają świetne pomysły Nie wszystko wiadomo dla każdego Ceny też czasami poza zasięgiem ale warto wiedzieć ile pięknych rzeczy jest teraz w szeroko rozumianym budownictwie Pozdrawiam cieplutko i oby do wiosny - już nie mogę wysiedzieć w miejscu Czekam niecierpliwie jak coś się zacznie u mnie na działce dziać bo na razie śnieg a pod nim błoto i kopce kretów w ilości przerażającej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 27.01.2011 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 blekitna, wreszcie jesteś, już też się po cichu zastanawiałam gdzie nam zaginęłaś Saly, jeżeli chodzi np. o moje pomysły proszę patrzeć z przymrużeniem oka, trochę to forum mi zrobiło pranie mózgu i odkąd tu siedzę to totalnie zmieniła się moja koncepcja domu, jeszcze dwa lata temu bym nie przypuszczała że będę w stanie wydać kilka tys. na jakąś baterie czy inny duperel do domu. Najgorsze jest to że co raz to bardziej wydziwiam, więc dziewczyny choć forum wiele mnie nauczyło, to jednak te zmiany sporo więcej kosztują Oby Was to nie spotkało:D Dziewczyny widzę że w sprawie mojego wejścia zdania podzielone, nadal nie wiem co tam zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 27.01.2011 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 MarJel - ale w tym wszystkim jest sens ja także podchodziłam bardzo racjonalnie i tradycyjnie do wykończenia domu i moja koncepcja także pod wpływem forum nabiera zupełnie innych kształtów Pewne rzeczy jak się nie zrobi albo kupi teraz to już potem dłuuugo by musiały czekać na wymianę, Czasem kupuje się coś bo nie ma innego pomysłu lub z kogo zerżnąć (dobrze że jesteś MarJel - bo ja będę zrzynać z Ciebie ) Forum otwiera oczy na wiele rzeczy i robi jak to dobrze ujęłaś pranie mózgu ale takie pozytywne Co do wejścia - to ja upieram się przy czymś praktyczniejszym od samego tynku- Ja osobiście mam psa który często leżał pod drzwiami- jakby był tynk byłby okropnie brudny:-) We Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 27.01.2011 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Hehe, mój pies ma swoje miejsce pod oknem tarasowym i nas podgląda tak więc nie wpadłam na to Rzeczywiście forum zmienia plany budowlane;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts