MarJel 07.02.2011 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Gres- imitacja kamienia, na całym dole praktycznie ułożony wszędzie http://img220.imageshack.us/img220/245/dsc00632q.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img600.imageshack.us/img600/3736/dsc00622i.jpg Uploaded with ImageShack.us Już wszędzie przykryty, żeby nie brudzić i nie mogłam dobrze sfotografować http://img87.imageshack.us/img87/793/dsc00612t.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 08.02.2011 04:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Hej Dziewczyny MarJel, jak zobaczyłam zdjęcie z bliska tych betonowych płytek to pomyślałam, że trochę (bardzo) to wygląda surowo ale na ostatnim zdjęciu, które jest zrobione z odległości wygląda to całkiem nieźle naprawdę, a ja jak wiesz za bardzo nie lubię takich rzeczy. Wanna jajo będzie super pasować! Płytki w pozostałych pomieszczeniach fajne, a nawet jeszcze fajniejsze od tych z Twojej celi :P na dole płytki wyglądają bardzo delikatnie i neutralnie, pewnie jeszcze lepiej by wyglądały z jasną fugą, ale nie dziwię Ci się, że się zdecydowałaś na ciemną Tak ogólnie, to masz bardzo ładnego tego Benka P.S. Dzięki za zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 08.02.2011 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 praha, dzięki. Betonowa łazienka na pewno śliczna to nie będzie:lol2:, ale ciekawa i inna, myślę że efekt końcowy może być powalający. Płytki na dole, nie mają jeszcze fugi, będzie jasna:P To fotka z bliska z netu, nie na żywo, one są baaardzo jaśniutkie i musi być jasna. http://img27.imageshack.us/img27/7492/productrc.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 08.02.2011 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Aha, no widzisz, z jasnymi fugami na pewno będzie jeszcze ładniej, ale jak masz zamiar je zaimpregnować? Ja teraz mam jasne fugi w łazience i po 2 latach fuga wygląda TRAGICZNIE. Do Benka planuję trawertyn, który jest w sumie bardzo podobny do Twoich płytek tylko porowaty i do niego koniecznie musi być jasna fuga - nie wiem jak to będzie wyglądało po pół roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 08.02.2011 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 mar jel płytki ala beton przepiękne!!!! och uwielbiam takie!!! i te płytki w łaz. przy saunie też śliczne tylko ciekawe jakie będą w utrzymaniu czystości... ? bo chyba one takie wrąbki mają. wszystko ładnie, oczywiście efekt końcowy będzie oddawał klimat łazienek, ale ja już sobie to wszystko doobraziłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 08.02.2011 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Myślę, że z myciem tych nierównych płytek nie będzie tak źle, można je przetrzeć albo odkurzyć taką włochatą końcówką do odkurzacza MarJel da radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 08.02.2011 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 hej pamiętacie jak marudziłam kiedyś o fugach ? że się brudzą, że kiepsko to wygląda? Zagadka rozwiązana Ja kupowałam zawsze normalne fugi tzn atlas, czy jakieś tam a te nie brudzące to fugi epoksydowe i one ponoć się nie brudzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 08.02.2011 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Słyszałam cos o nich ale nie wiem czy naprawdę są takie super.... Ja zamierzam rozwiązać problem z fugami tak, że na dole bedę miała szary gres i szare fugi... Więc nawet jak już się trochę przybrudzą to i takl będą szare Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz2001 08.02.2011 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Hej,dostałem jedniom ofertę od firmy: Wykonanie (fundamentów, ścian parteru,stropu parteru,wykonanie ścian poddasza,kominów, konstrukcji drewnianej dachu z pokryciem.) za 146000,00 tyś złotych netto. mi się wydaje ze za sama robociznę jest to za dużo!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 09.02.2011 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 to jest sama robocizna :? hmmm wiem ,że takie usługi są drogie... ale chyba to przegięcie, ja za tyle mam wszystko tj. robocizna + materiał... w jakim woj. bedziesz budował? a koniecznie chcesz wziąść kompleksowo, nie masz możliwości budować metodą gospodarczą? jeśli w maz. mogę Ci podesłac namiary do dobrych i niedrogich murarzy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 09.02.2011 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Myślę, że z myciem tych nierównych płytek nie będzie tak źle, można je przetrzeć albo odkurzyć taką włochatą końcówką do odkurzacza MarJel da radę Płytki nie są aż tak bardzo po wypuklane, myślę że nie powinno być problemu. Teraz w domu mam kamień na ścianach i pamiętam jak osiem lat temu przyszły ciotki i lamentowały że będzie się zbierał kurz i trzeba będzie odkurzać- jeszcze go nie odkurzałam i wygląda jak nowy:D A jak MarJel sobie nie poradzi z czyszczeniem płytek to zatrudni Panią Gienie do sprzątania:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 09.02.2011 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Pani Gienia dobry wynalazek ja miałam panią Bożenkę - a teraz w okresie przejściowym tzn dopóki nie zamieszkam w nowym domku sama muszę podciągnąć rękawy i do dzieła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 09.02.2011 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 hej pamiętacie jak marudziłam kiedyś o fugach ? że się brudzą, że kiepsko to wygląda? Zagadka rozwiązana Ja kupowałam zawsze normalne fugi tzn atlas, czy jakieś tam a te nie brudzące to fugi epoksydowe i one ponoć się nie brudzą Podpytałam mojego wykonawce jak rozwiązać ten problem, mówił że ma sprawdzoną fugę od lat, a te wszystkie impregnaty to są do du....y. tak że nie powinno być tak źle, w razie co to przyjdzie za dwa lata i wydłubie fuge i położy nową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 09.02.2011 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Pani Gienia dobry wynalazek ja miałam panią Bożenkę - a teraz w okresie przejściowym tzn dopóki nie zamieszkam w nowym domku sama muszę podciągnąć rękawy i do dzieła Oczywiście jak ktoś ma możliwości, czasem lepiej dać zarobić jakiej kobicinie i zamiast latać z mopem spędzić czas z dziećmi, albo popracować lub w tym czasie zrobić obiad z dwóch dań i upiec ciasto. Jakbym miała do wyboru to wolę siedzieć w garach niż latać ze szmatą Przy tak dużym metrażu jak ma benek przyda się pomoc. Umyć 4 łazienki i odkurzyć cały dom nie wspominając o reszcie- dwa dni to mało:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 09.02.2011 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 MarJel jeśli chodzi o fugę to podpytaj swojego Fachmana od podłóg którą on ma sprawdzona Ja jeszcze nie podjęłam decyzji co na podłogę w salonie Czy deska barlinecka czy właśnie gres Gres bardzo mi się podoba ale właśnie te fugi ....zobaczymy jak u Ciebie się sprawdzi - wygląda prześlicznie póki co Jeśli chodzi o sprzątanie- to ja także wolę pracować, gotować, improwizowac oby nie sprzątać tzn samo sprzątanie ok ale mycie właśnie łazienek, mopowanie, odkurzanie jeśli tylko pani B lub inna pani będzie w zasięgu to ją zwerbuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 09.02.2011 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Saly, zapytam dokładnie co to za fuga. Zapomniałam bo kiedyś pytałaś o łóżko do mojej sypialni czy będzie to z klera? Właśnie czekam na maila od firmy która zajmuje się produkowaniem łóżek tapicerowanych i ma w swojej ofercie identyczne jak to z klera, a w ogóle to robi łóżka na zamówienie jakie tylko chcesz. Łóżko z klera bez materaca w skórze kosztuje ok. 7 tys., ta firma praktycznie identyczne zrobiła by mi w połowie tej ceny, a szczególnie nie zalezy mi na metce kler skoro jest takie same. Mają mi przesłać dokładne zdjęcia tego łóżka, może dzisiaj tak że zobaczymy:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 09.02.2011 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 To jest oryginalne z klera, moje będzie białe http://img710.imageshack.us/img710/1838/6481.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 09.02.2011 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Marjel - mnie tez na metce nie zależy Łózko super i też skóra prawdziwa? a nie wiesz przypadkiem czy ta firma robi takie coś co, co na rys wyżej stoi z prawej strony?Chodzi mi o takie pufo-prostokąt przed łóżkiem - najlepiej z jakimś pojemnikiem otwieranym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 09.02.2011 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 To znalazłam na wzór klera skóra prawdziwahttp://img225.imageshack.us/img225/6563/83410695.jpg Uploaded with ImageShack.us Taką pikowaną podłużną pufę też będę kupować, z tego co wiem nie są otwierane. Jeszcze ich nie pytałam ale jak będę zamawiała łóżko zapytam, powinni zrobić, a jak nie to takie też już znalazłam, zaraz poszukam to Ci wyśle. I co jak nic identyczne nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 09.02.2011 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Póki co znalazłam taką na tej stronce http://www.sklep.meble.pl/p84383,lawka-przed-lozko-passo.html http://img94.imageshack.us/img94/1973/m1506648069.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts