Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Gres- imitacja kamienia, na całym dole praktycznie ułożony wszędzie

http://img220.imageshack.us/img220/245/dsc00632q.jpg

Uploaded with ImageShack.us

http://img600.imageshack.us/img600/3736/dsc00622i.jpg

Już wszędzie przykryty, żeby nie brudzić i nie mogłam dobrze sfotografować:D

http://img87.imageshack.us/img87/793/dsc00612t.jpg

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej Dziewczyny :)

MarJel, jak zobaczyłam zdjęcie z bliska tych betonowych płytek to pomyślałam, że trochę (bardzo) to wygląda surowo ;) ale na ostatnim zdjęciu, które jest zrobione z odległości wygląda to całkiem nieźle :) naprawdę, a ja jak wiesz za bardzo nie lubię takich rzeczy. Wanna jajo będzie super pasować!

Płytki w pozostałych pomieszczeniach fajne, a nawet jeszcze fajniejsze od tych z Twojej celi :p :P na dole płytki wyglądają bardzo delikatnie i neutralnie, pewnie jeszcze lepiej by wyglądały z jasną fugą, ale nie dziwię Ci się, że się zdecydowałaś na ciemną :D

Tak ogólnie, to masz bardzo ładnego tego Benka :D

P.S. Dzięki za zdjęcia :rotfl:

praha, dzięki. Betonowa łazienka na pewno śliczna to nie będzie:lol2:, ale ciekawa i inna, myślę że efekt końcowy może być powalający.

Płytki na dole, nie mają jeszcze fugi, będzie jasna:P

To fotka z bliska z netu, nie na żywo, one są baaardzo jaśniutkie i musi być jasna.

http://img27.imageshack.us/img27/7492/productrc.jpg

Aha, no widzisz, z jasnymi fugami na pewno będzie jeszcze ładniej, ale jak masz zamiar je zaimpregnować? Ja teraz mam jasne fugi w łazience i po 2 latach fuga wygląda TRAGICZNIE. Do Benka planuję trawertyn, który jest w sumie bardzo podobny do Twoich płytek tylko porowaty i do niego koniecznie musi być jasna fuga - nie wiem jak to będzie wyglądało po pół roku :o

mar jel płytki ala beton przepiękne!!!! och uwielbiam takie!!! i te płytki w łaz. przy saunie też śliczne :) tylko ciekawe jakie będą w utrzymaniu czystości... ? bo chyba one takie wrąbki mają. wszystko ładnie, oczywiście efekt końcowy będzie oddawał klimat łazienek, ale ja już sobie to wszystko doobraziłam :)

hej

pamiętacie jak marudziłam kiedyś o fugach ? że się brudzą, że kiepsko to wygląda?

Zagadka rozwiązana

Ja kupowałam zawsze normalne fugi tzn atlas, czy jakieś tam a te nie brudzące to fugi epoksydowe i one ponoć się nie brudzą :-)

Hej,

dostałem jedniom ofertę od firmy: Wykonanie (fundamentów, ścian parteru,stropu parteru,wykonanie ścian poddasza,kominów, konstrukcji drewnianej dachu z pokryciem.) za 146000,00 tyś złotych netto. mi się wydaje ze za sama robociznę jest to za dużo!?

to jest sama robocizna :? hmmm wiem ,że takie usługi są drogie... ale chyba to przegięcie, ja za tyle mam wszystko tj. robocizna + materiał...

w jakim woj. bedziesz budował? a koniecznie chcesz wziąść kompleksowo, nie masz możliwości budować metodą gospodarczą? jeśli w maz. mogę Ci podesłac namiary do dobrych i niedrogich murarzy....

Myślę, że z myciem tych nierównych płytek nie będzie tak źle, można je przetrzeć albo odkurzyć taką włochatą końcówką do odkurzacza :) MarJel da radę :)

Płytki nie są aż tak bardzo po wypuklane, myślę że nie powinno być problemu. Teraz w domu mam kamień na ścianach i pamiętam jak osiem lat temu przyszły ciotki i lamentowały że będzie się zbierał kurz i trzeba będzie odkurzać- jeszcze go nie odkurzałam i wygląda jak nowy:D

A jak MarJel sobie nie poradzi z czyszczeniem płytek to zatrudni Panią Gienie do sprzątania:p

hej

pamiętacie jak marudziłam kiedyś o fugach ? że się brudzą, że kiepsko to wygląda?

Zagadka rozwiązana

Ja kupowałam zawsze normalne fugi tzn atlas, czy jakieś tam a te nie brudzące to fugi epoksydowe i one ponoć się nie brudzą :-)

Podpytałam mojego wykonawce jak rozwiązać ten problem, mówił że ma sprawdzoną fugę od lat, a te wszystkie impregnaty to są do du....y. tak że nie powinno być tak źle, w razie co to przyjdzie za dwa lata i wydłubie fuge i położy nową:popcorn:;)

Pani Gienia dobry wynalazek ja miałam panią Bożenkę - a teraz w okresie przejściowym tzn dopóki nie zamieszkam w nowym domku sama muszę podciągnąć rękawy i do dzieła ;-)

Oczywiście jak ktoś ma możliwości, czasem lepiej dać zarobić jakiej kobicinie i zamiast latać z mopem spędzić czas z dziećmi, albo popracować lub w tym czasie zrobić obiad z dwóch dań i upiec ciasto. Jakbym miała do wyboru to wolę siedzieć w garach niż latać ze szmatą :yes: Przy tak dużym metrażu jak ma benek przyda się pomoc. Umyć 4 łazienki i odkurzyć cały dom nie wspominając o reszcie- dwa dni to mało:sick:

MarJel

jeśli chodzi o fugę to podpytaj swojego Fachmana od podłóg którą on ma sprawdzona

Ja jeszcze nie podjęłam decyzji co na podłogę w salonie Czy deska barlinecka czy właśnie gres

Gres bardzo mi się podoba ale właśnie te fugi ....zobaczymy jak u Ciebie się sprawdzi - wygląda prześlicznie póki co :-)

Jeśli chodzi o sprzątanie- to ja także wolę pracować, gotować, improwizowac oby nie sprzątać tzn samo sprzątanie ok ale mycie właśnie łazienek, mopowanie, odkurzanie :no:

jeśli tylko pani B lub inna pani będzie w zasięgu to ją zwerbuje

Saly, zapytam dokładnie co to za fuga.

Zapomniałam bo kiedyś pytałaś o łóżko do mojej sypialni czy będzie to z klera? Właśnie czekam na maila od firmy która zajmuje się produkowaniem łóżek tapicerowanych i ma w swojej ofercie identyczne jak to z klera, a w ogóle to robi łóżka na zamówienie jakie tylko chcesz. Łóżko z klera bez materaca w skórze kosztuje ok. 7 tys., ta firma praktycznie identyczne zrobiła by mi w połowie tej ceny, a szczególnie nie zalezy mi na metce kler skoro jest takie same. Mają mi przesłać dokładne zdjęcia tego łóżka, może dzisiaj tak że zobaczymy:D

Marjel - mnie tez na metce nie zależy

Łózko super i też skóra prawdziwa? a nie wiesz przypadkiem czy ta firma robi takie coś co, co na rys wyżej stoi z prawej strony?

Chodzi mi o takie pufo-prostokąt przed łóżkiem - najlepiej z jakimś pojemnikiem otwieranym?

To znalazłam na wzór klera skóra prawdziwa

http://img225.imageshack.us/img225/6563/83410695.jpg

Taką pikowaną podłużną pufę też będę kupować, z tego co wiem nie są otwierane. Jeszcze ich nie pytałam ale jak będę zamawiała łóżko zapytam, powinni zrobić, a jak nie to takie też już znalazłam, zaraz poszukam to Ci wyśle.

I co jak nic identyczne nie?