Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No właśnie wygląda całkiem okazale a metraż taki jak w Beniu nawet mniejszy o 20 metrów

Ja mam już kupiony projekt Benia i daleko poszły już prace z adaptacją projektu do działki - więc koszty odkręcenia syt trzeba będzie ponieść

Projekt to nowość wcześniej go nie widziałam - nikt go nie buduje - tzn nie znalazłam nikogo dlatego proszę Was o wsparcie Piszcie szczerze czy Wam się podoba i co jest lepszego i gorszego niż w Beniu

tak wyglada góra:

http://images50.fotosik.pl/634/46ac47120ba08235med.jpg

Hej Dziewczyny :)

dopadlam sie do komputera, a tu widze, ze u Saly wielki dylemat i nie moglam sie oprzec, zeby nie napisac :) no wiec Saly - z tylu dom mi sie baaardzo podoba, z przodu juz duzo mniej.... Moze to przez ten zoltawy klinkier na wizualizacji.

Wszystko co mi przychodzi do glowy:

1. ryzykujesz, bo nikt go jeszcze nie budowal i nie wiesz czy wszystko w nim gra, ale z drugiej strony wlasnie przez to bedziesz miala dom bardziej wyjatkowy

2. ponosisz koszty zwiazane ze zmiana projektu, ale z drugiej strony oszczedzisz w Veronie np. na dachu, ktory ma mniejsza powierzchnie i jest duzo prostszy w formie.

3. nie ma skosow na gorze, co jest oczywiscie duzym plusem

4. sprawdz w tych warunkach zabudowy czy jak to sie tam nazywa czy na pewno mozesz postawic taki dom na swojej dzialce, bo pewnie bedzie odbiegal wygladem od innych domow, ktore powstana w okolicy.

5. dom zaczniesz budowac najwczesniej jesienia - pomysl czy ci sie spieszy :)

6. dom bedzie mniejszy - wg mnie to gorzej, ale z drugiej strony bedzie tanszy w codziennym uzytkowaniu, zwlaszcza przez 2 osoby

7. zauwaz, ze na parterze w powierzchnie salonu jest wliczony tez hol, idac tym tokiem rozumowania salon w benku ma 70 m2

8. fajnie bo wieksza kuchnia, ale za to bez spizarki, a to juz niefajnie ;) w benku kuchnia + spizarka = 15.5 m2 -> 3m2 roznicy

9. super taras, podcien wydaje sie maly, nie napisali jaka ma powierzchnie, a to tez jest wazne

10. fajny pomysl z garderoba przy wejsciu

11. schody w salonie - wedlug mnie to duuuzy minus - przyszle dzieci nie dadza ci obejrzec w spokoju serialu :p

12. salon wydaje sie troche malo ustawny - nie ma gdzie wstawic np. komody

13. na gorze male lazienki, ale za to bez skosow, w kazdym razie wg mnie sa mimo wszystko za male...

14. rozklad pokoi na gorze wydaje mi sie jakby troche dziwny i skomplikowany, trzeba by sie zastanowic jak lepiej wykorzystac ta przestrzen...

Troche chaotycznie to wyszlo, wiec moze podsumuje :) no wiec wg mnie dom wyglada z tylu pieknie i to jest w mojej opinii jego najwieksza zaleta. Jesli chodzi o wnetrze to dol jest ok, gora wypada juz gorzej. Dom na pewno bedzie tanszy w budowie i w eksploatacji niz Benek. Napisz co myslisz Saly i jak zareagowal Twoj maz :)

Kochane Praha i Blekitna

Bardzo Wam dziękuję, wiele pytań mało odpowiedzi

Praha- poruszyłaś wiele istotnych spraw nad którymi muszę się zastanowić

Benia pokochałam i trwałam w tej miłości dość długo więc trochę ciężko się z nim rozstać

Mąż przyjął w miarę spokojnie - podoba mu się tył a tak jak Praha napisała ta elewacja przednia jest średnia a wręcz na pewno do zmiany

Dzięki jeszcze raz i czekam na kolejne wnioski

Buziaki

saly, no w sumie, to nie wiem co mam Ci powiedzieć. Klocki mi się zawsze podobały, ale jak już klocek to jeszcze bardziej nowoczesny, taki prawie z płaskim dachem i dużymi oknami. Ten ładny, ale benek też ładny a z przodu ładniejszy, metrażowo podobnie hmmmm..................

Nie pomogę Ci w tej kwestii chyba raczej, ciężki orzech do zgryzienia masz jeden i drugi dom podoba mi się tak samo:D

MarJel

Twój kominek wyszedł boski :) klasa

Łazienka bardzo mi się podoba ciekawa jestem jaka będzie kabina prysznicowa

Jak wiesz mam mały mętlik w głowie - nie wiem jak to się stało, ze wpadł mi ten projekt Verony w oko- coś mnie tknęło aby wejsc na str MG i zobaczyć nowości

Pierwsze zauroczenie minęło już widzę ze ten salon nie jest wcale taki duży - co prawda zrobiłabym okno duuże tam gdzie przewidziano kominek i TV a kominek na ścianie koło kuchni Mega nowoczesne domy też mi się podobają ale nie mam odwagi na taki i to nie do końca mój styl W zasadzie Benio to mój styl takie połączenie klasyki i dobrego stylu a ta Verona ma piękną kuchnię ..... i brak skosów .

Mąż dał mi wolną rękę, a to chyba najgorsze dlatego tak jęczę tu na forum :-)

Saly, kuchnia w Veronie na pewno przebija benka to fakt, a skosy w benku sama widziałaś są nie wielkie, mało uciążliwe i ogólnie jest bardzo ustawny.

Ja to musiałabym wejść do takiego domu i wtedy stwierdzić czy to to.

Pamiętasz jak Ci mówiłam jak z moim m oglądaliśmy na żywo kilka domów i w każdym na coś kręciłam nosem, choć na projektach wydawało się ok. mieliśmy też okazje zobaczyć benka IV i to była miłość od pierwszego wejrzenia( chodzi mi o środek , domku) Ta miłość trwa do dziś tyle że do B.V i jak na razie nie zamieniłabym się z nikim na domy bo jestem z wyboru bardzo zadowolona.

Piszę o swoich odczuciach , ale to Ty masz być zadowolona i sama zdecydować.

No i po coś właziła na te projekty, jak już projekt masz kupiony, aj Saly, Saly:rolleyes:

Saly moim zdaniem Benek jest lepszy pod tym względem, że jest taki klasyczny, będzie ładny dziś jak i za 30 lat, te nowoczesne domy za 30 lat moga być mniej atrakcyjne.

1) elewacja mi się podoba, bo sama będę miała z takim żółtawo-musztardowym klinkierem, pewnie to dla tego :)

2) co do skosów, to ja osobiście lubie skosy.

3) dół podoba mi się bardziej w Veronie chyba, te schody są średnio praktyczne, ale za to moga być fajną ozdobą salonu.

4) Benek ma fajniejsze przeszklenia, Verona niby nowoczesna ale dla mnie za małe te okna....

Dziękuje Wam za wszelkie opinie Jakaś taka rozlazła się zrobiłam :-) Szukam wrażeń Benio jest piękny i ponadczasowy i to jest niezaprzeczalne

Decyzję ostatecznie podejmę w niedzielę - pogadam z moim wykonawcą i dam Wam znać

Póki co jestem nadal Benkowa ;-)

Hej blekitna

ja mam konto na fotosiku

trzeba się zalogować ( wybrać login i hasło)

następnie wybierz : dodaj zdjęcie ( wybrać lokalizację - gdzie tam je trzymasz w komputerze i dodać ) jak już będzie dodane do Twojej galerii fotosikowej wybierasz link dość długi ciąg znaków jakie jest pod zdjęciem Trzebaa to skopiować i wstawić na forum na zasadzie kopiuj - wklej

Ja wykupiłam sobie abonament PRO kosztuje ok 19 zł na cały rok i wtedy na forum pokazuje się zdjęcie w pełnym rozmiarze Bezpłatnie pojawiają się miniaturki

Gdyby co daj znać jak masz jakieś fajne zdjęcia do pokazania ma prześlij mi na maila [email protected] to ci wstawie na forum

Pozdrawiam

dzięki Sali za info i uprzejmość :) musze sobie wkońcu sama założyć konto i wrzucać foty żeby Wam dupy nie zawracać ;P a samo konto na fotosiku żeby wyświetlać miniaturki jest za darmo?

a jak Twoje przemyślenia na temat projektu domu verona? radze Ci żebyś wzięła kartkę i na jednej połowie napisała benek, na drugiej verona i wypisywała sobie wszystkie za i przeciw, na końcu podsumuj wszystkie plusy i minusy i sama zobaczysz co Ci wyjdzie :)

Moje drogie

Niestety dla fanek Benia podjęłam decyzję o budowaniu Verony

Oglądałam ją w stanie surowym w Warszawie -jest mniejsza od Benia o jakieś 40 metrów

nie jest może taka urokliwa i ponadczasowa ale jest w tzw bryle zwartej i koszty budowy jak i utrzymania będą mniejsze

Jak wiecie przeważyła tak naprawdę wielkość kuchni i brak skosów i sporo mniejsza powierzchnia dachu

Mam teraz trochę latania z odkęcaniem całej spr tzn juz udobruchałam męża i głównego wykonawcę

Papierkowe roboty uda się załatwić tak że na początku kwietnia będę mogła zacząć budowę

Jestem raczej zdecydowana i konkretna i taka zmiana - aż się sama sobie dziwię Obym była zadowolona z wyboru

Oczywiście parę drobnych zmian mam zamiar zrobić

Mam nadzieje, ze nasza znajomość się nie zakończy i pozwolicie mi dalej "być" w tym wątku:-)

Najważniejsze że wreszcie decyzja podjęta! Powiem szczerze że mi się trochę smutno i przykro zrobiło, w sumie to nie wiem czemu:confused:

Może dlatego że byłaś jedyną osobą na forum którą poznałam i chciała mieć ten sam dom co ja, czyli BV, a jeszcze na dodatek miałyśmy okazje się osobiście spotkać i pogadać to tym bardziej mi szkoda:(:cry:,

Takim gadaniem na pewno Ci nie pomogę, najważniejsze że Ty masz być zadowolona z wyboru, że widziałaś domek na żywo i że Ci się podobał, bo projekt i sam dom godzien rywalizacji z benkiem.

Wybaczam Ci zdradę;), ale nie wybaczę jak przestaniesz się do nas odzywać, właśnie w tym wątku:yes:

Hej dziewczyny, już wróciłam... ale mnie tu spotkała przykra wiadomość :cry: ;) tzn. rozumiem Cię Saly, bo chodzi o to, żebyś była jak najbardziej zadowolona ze swojego domku, i mam nadzieję, że tak będzie, ale zrobiło mi się tak trochę przykro, że Ciebie już tak tutaj z nami nie będzie:( no chyba, że zostaniesz w naszym wątku :rolleyes:

ale tak już serio, to obawiam się, że nie uda Ci się wyrobić z budową Verony na kwiecień, myślisz, że ten termin jest realny?