Saly 22.02.2011 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Dzięki kochane Decyzja nie była łatwa nadal jestem wielką fanką Benia i bardzo jestem ciekawa jak Wasze domki będą rosły w górę Mar Jel - mi też było bardzo trudno właśnie ze w/g na Ciebie Twój dobry gust i wyczucie smaku było dla mnie inspiracją i myślałam, ze tak będzie do końca budowy- mówiąc szczerze po prostu myślałam że będę z Ciebie kopiować bo pomysły masz SUUUUUper co nie znaczy ze tak nie będzie bo w sumie ta Verona ma sporo z Benka Praha- mam realne szanse na "tylko " zamianę projektu więc jest szansa ze się uda Decyzje mam mnieć na początek kwietnia Potem wrzucę Wam jakieś tam zmiany jakie mam oczywiście zamiar zrobic w Veronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 22.02.2011 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Takie oto zmiany chciałabym zrobić na dole Góra w zasadzie zostaje bez zmianDużym problemem będzie elewacja ale na razie nie będę Wam zawracać tym głowyMG Projekt nawet zachowali się całkiem ładnie bo dali mi 50 % rabat na nowy projekt bo równie dobrze mogli nie być tak wyrozumiali na moje fanaberieWięc tak chce aby byłohttp://images38.fotosik.pl/646/fd09c0175c55e1d3med.jpga tak było w oryginale:http://images43.fotosik.pl/633/0336d16453c7a05emed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 23.02.2011 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Saly, widzę, że popracowałaś nad ustawnością salonu teraz chociaż masz gdzie wcisnąć tv, kominek i ew. jakąś szafkę. Generalnie dół masz w porządku, tylko te schody na środku mnie martwią. Teraz tak mam i nie wyobrażam sobie, żeby jakiś dzieciak mi tu latał w tą i z powrotem Co masz zamiar zrobić z górą? I z elewacją? A tak w ogóle, to nie przeszkadza Ci, że ten dom jest mniejszy od Benka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 23.02.2011 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Praha nie ukrywam, ze trochę mi szkoda ze Verona jest mniejsza od Benedykta- ale mi zależało przede wszystkim na sporym salonie i dużej kuchni Zaczęłam się także obawiać porównań do domu w którym kiedyś mieszkałam tzn Maja II - bo ona była taką mniejszą wersją benia Te schody w salonie- juz mam pomysł jak mogą wyglądać Na pewno będą fajnie doświetlone bo za nimi jest okno a barierki zrobię szklane lub inne jakieś lekkie Jeśli chodzi o górę w tym projekcie -rozwiązał mi się problem moich pionów kanalizacyjnych Po wizycie u Mar Jel byłam załamana- bo ona ma bardzo fajnie zaplanowane łazienki a moje w benku przez zmianę położenia ścian na dole i brak kominów nie byłyby wcale ustawne. W Veronie nie ma problemu bo nie ma skosów- mogę zaplanować i prysznic i umywalki gdzie chcę bez ograniczeń Mam oczywiście obawy czy taki piętrowy dom będzie ładny, czy nie taki blokowy, czy nie będzie mi brakować tych paru metrów No i sama mam kiepską wyobraźnię a do Benia było dostępnych kilka fajnych pomysłów no i Osób z jakimi można pogadać Dlatego plissss nie zostawiajcie mnie samej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 23.02.2011 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Saly, kurcze no już po ptokach, teraz jest verona i trzeba myśleć jak ją przerobić co by było oki. Ja bym góry w veronie się nie czepiała bo jest jak najbardziej spoczko. Na dole hmmm niby kuchnia większa, ale nie masz spiżarki, dodatkowo dwa piękne duże okna, ale przez nie mało ustawna. Najważniejsze -trzeba dobrze zaprojektować kuchnie, wedle Twoich potrzeb. Nie widzi mi się też w niej ta wyspa przyklejona do stołu.Zmiany dokonane w salonie oki.Schody, fakt też by mnie wkurzało jakbym z salonu widziała przechadzające się, lub skaczące dzieci moje lub znajome, a tak w benku są za ścianką.To jednak nie jest jakiś wielki problem. Pomyśl również o jakiejś fajnej lekkiej konstrukcji schodów z delikatną barierką- szklana jak najbardziej wskazana;)Jeszcze zastanawia mnie pokój nad garażem i olbrzymi skos, pokój przez to jest malutki. Nie wiem co planujesz w nim, ale może coś by pokombinować z tym dachem, aby tam wyżej było:confused:, tylko żeby miał taki sam spadek jak na reszcie domu. Ja się za bardzo nie znam tak głośno myślę, ale fachowców możesz podpytać. To moje przemyślenia i uwagi, cała reszta domku jest w jak najlepszym porządku:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 23.02.2011 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 dzięki Mar Jel -bo myślałam, żeś zła na mnie czy co Z tym pokojem nad garażem to faktycznie jest tam niskawo Muszę coś pomyśleć Już odkręciłam spr architekta, murarza, został mi właśnie cieśla i dekarz - muszę im o zmianie projektu powiedzieć i wtedy pogadam co można zrobić z tym dachem nad garażem Kuchnia - spiżarki nie żałuje bo i tak chciałam ją włączyć do kuchni w Beniu Co do ustawności - to trzeba będzie pomyśleć jeszcze wszystkiego nie ogarnełam Wyspa chyba na środku bardziej by mi się widziała Muszę od początku wszystko poukładać sobie w głowie No moze nie wszystko pewne rzeczy przeniosę z Benia:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 23.02.2011 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 dzięki Mar Jel -bo myślałam, żeś zła na mnie czy co No łoszala już całkiem:D, a niby czemu?! Potrzebowałam trochę czasu, ale już się pogodziłam z faktem że nie chcesz mojego benia:P;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 24.02.2011 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Saly podoba mi się zmiana na duże oko i kominek. reszta nie, po pierwsze ta łukowa ściana jest bardzo ładna, ja bym ją zostawiła mogłabybyć z luksferów albo cegiełki no ale jak chcesz prostą to będzie prosta, ale brak kibelka na dole??? pomysl sobie, że będziesz musiała latać zawsze na góre na siusiu... sam kibelek i umywalkę napewno bym zrobiła, ale jak uważasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 24.02.2011 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 blekitna, z tego co widzę kibelek chyba będzie za wiatrołapem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 24.02.2011 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Acha, a piec przeniesiony, no teraz to ja już widze ale czy nie lepiej byłoby zostawić drzwi tam gdzie były, wydaje mi się, ze wówczas byłaby bardziej ustawna ta łazieneczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 24.02.2011 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Hej Mi też się taka łukowa ściana podoba, zwłaszcza z luksfer czy jakiegoś innego wypełnienia szklanego mogłaby wyglądać ładnie i dodatkowo doświetlać wiatrołap. Schody strasznie mi się podobają ze szklanymi barierkami, ale to chyba strasznie droga impreza, w każdym razie w tym domu wyglądałoby to super. Saly, musisz się bardzo przyłożyć do elewacji, żeby uniknąć efektu komunistycznej kostki jaką planujesz kolorystykę? Mam prośbę - czy mogłabyś mi powiedzieć dlaczego obawiasz się porównań z Mają II? Sprawdziłam i ten domek ma 208 m2, czyli prawie tyle co mój Benek III. Czy było z nim coś nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 24.02.2011 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Aha, i zgadzam się z MarJel, że ta wyspa połączona ze stołem jest trochę dziwna, może by zrobić zwykłą wyspę pośrodku z dwoma wsuwanymi krzesłami... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 24.02.2011 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Zdecydowanie, albo stół, albo wyspa, no i raczej to drugie bym wybrała:yes:praha, u mnie będą szklane barierki ale ceny jeszcze nie znam, niebawem pewnie pojawi się pan który to będzie robił, to napiszę. A ja wreszcie zamówiłam wszystkie tapetki,(tzn.nie wszystkie, ale większość) oczywiście 5 razy zmieniałam zdanie, a wczoraj pojechałam zamówić i znowu wybrałam inne:lol2:, ale już zamówione i po ptokach:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 24.02.2011 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 (edytowane) Hehe MarJel, jak tak będziesz zmieniać zdanie to niedługo wylądujesz w innym domu tak jak Saly :P :rotfl: A mi się takie szklane schody baaaaardzo podobają Czasem się nawet jeszcze zastanawiam czy nie zrobić nowoczesnych wnętrz ale chyba byłoby ciężko, bo i ja i mój mąż wychowaliśmy w domach tradycyjnych, wśród antyków itd. i teraz dziwnie by tak było dla nas A my jak dobrze pójdzie to niedługo wbijemy pierwszą łopatę Edytowane 8 Marca 2011 przez praha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 25.02.2011 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 No praha to super czekamy na pierwsze fotki ja jestem ogólnie fanką szkła, betonu, drewna i nowoczesnych wnętrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 25.02.2011 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Ja jestem fanką szkła, drewna i kamienia Może bym nawet zrobiła nowoczesne wnętrze, ale problem jest taki, że podłogi, schody, drzwi i kuchnia w domu zostają, a właśnie w nich jest duża rozbieżność między tradycją a nowoczesnością... i stąd ten kłopot, że trzeba wybrać już na samym początku co się chce, bo za 10 lat przy generalnym remoncie meble mogę wyrzucić, ale te podstawowe elementy zostaną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 25.02.2011 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 MarJel - wysłałam Ci wiadomość na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 25.02.2011 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 praha, jak poznam odpowiedź odpiszę na priva, w tej chwili nie pamiętam muszę podpytać mojego m. Na razie widzę się z nim w weekendy i przez telefon, ale jak piszesz że po ptokach to jak dam znać na dniach to się chyba nic nie stanie:D A co do stylu wnętrz dziefczęta to ja zawsze będę rozdarta, choć bliżej mojemu sercu jest styl nowoczesny. Dlatego że jest bardziej burzliwy, ciągle się zmienia i coś się w nim dzieje(to trochę tak jak ja:lol2:) ogólnie można bardziej zaszaleć! Np. urządzając dom w stylu retro, mamy pewność że moda się nie zmieni i zawsze będzie na czasie i tak jak ktoś urządził w tym stylu dom kilka lat temu i urządzi ktoś inny teraz to za bardzo nic nowego i innego nie wymyśli i mniej więcej wyjdzie podobnie. Dlatego fajną sprawą jest styl vintage, czyli łączenie stylów z różnych epok. Czyli jak u mnie będzie w miarę nowoczesne wnętrze, to jednak będę się starała wprowadzić trochę stylowych mebli, lamp czy innych dupereli:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 25.02.2011 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Hehe MarJel, jak tak będziesz zmieniać zdanie to niedługo wylądujesz w innym domu tak jak Saly :P :rotfl: : Zapomniałam praha, gratulacje, życzę połamania łopaty, w sumie to nie wiem co się życzy w takiej sytuacji:p A benka, kocham miłością pierwszą i na razie nie zamierzam zamieniać go na inny model:P:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 25.02.2011 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 (edytowane) MarJel - jasne, że mogę zaczekać i nie dziękuję za życzenia, żeby nie zapeszyć za jakiś czas przywiozą budkę dla ekipy Edytowane 8 Marca 2011 przez praha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts