Saly 25.02.2011 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Praha Gratuluje i zazdroszczę z całego serca rozpoczęcia prac budowlanych ja także potrzebuję skołować budkę dla robotników- jak kupowałaś z jakies firmy podeslij mi namiary tu albo na priv co do Twojego wpisu Maja II była jak najbardziej OK i sprzedałam ją z czysto ekonomicznych powodów, budowałam dla siebie z wielkim sercem i poświęceniem Chodziło mi o to że po prostu Benio jest w sumie do Mai podobny i te porównania byłyby na pewno ale nie w złym tego słowa znaczeniu Co zmiany zdań i wyborów dokonywanych po 10 razy to chyba wszystkie możemy podać sobie ręce Wszystkie kombinujemy aby było jak najlepiej i zmieniamy zdania i dobrze Ja także mam rozdarte serce co do stylu Niby najbardziej podoba mi się nowoczesny ale stara dobra klasyka to jest coś co zawsze jest eleganckie Mar Jel - jak coś bliżej będziesz wiedziała o tych szklanych barierkach - daj znać Tez mi się takie podobają - o ile koszt mnie nie powali na kolana:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 26.02.2011 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 (edytowane) Saly - my po prostu mamy umowę z wykonawcą na określoną kwotę i oni za nią mają postawić stan surowy otwarty + dach i nic więcej nas nie interesuje więc budkę skombinowali sobie sami Ostatnio wybraliśmy już tylko dachówkę, taką klasyczną, dosyć dużą i grubą w kolorze grafitowym, mam nadzieję, że będzie ładna. Firmy Nelskamp (nie znam). Cieszę się, że z poprzedniego domu byłaś zadowolona, bo mam wrażenie, że to b. podobny dom do B III, ufff! Co do stylu, to my na pewno nie będziemy robić w domu muzeum, tylko postaramy się to jakoś wypośrodkować na takie trochę retro Edytowane 8 Marca 2011 przez praha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 26.02.2011 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Dziewczyny - wybraliśmy dachówkę mniej więcej taką jak ta:http://www.sklep.psbprobud.pl/product_picture/square_278/74f01f7e514dbb36dc5c10e2d189afaf.jpg Dachówka jest ciemno szara, ogólnie matowa i ma tylko takie błyszczące drobinki, coś takiego jak odrobina miki, i teraz się denerwuję czy to nie będzie jakoś błyszczące na dachu.... Mi się podobają matowe dachy, a to jest mat z delikatnymi drobinkami i teraz się zastanawiam czy to będzie widać czy nie. Niektóre dachówki potrafią wyglądać jak z plastiku i mam nadzieję, że te drobinki nie dadzą takiego 'plastikowego' efektu. Jak myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 26.02.2011 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Wydaje mi się, że ta nasza to może być ta, w kolorze stara czerń angobowana (na samym dole): http://www.topdachsystem.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=45&category_id=10&option=com_virtuemart&Itemid=12 Nie wiem czy to na pewno ten model i kolor dachówki, bo wykonawca nam przyniósł 6 różnych kolorów tej samej dachówki i pokazaliśmy palcami, którą chcemy a potem pojechaliśmy zobaczyć dom z taką dachówką, tylko że w innym kolorze i tamta dachówka miała ładny kształt, ale kolor był taki pomarańczowy, połyskliwy, że wyglądała jak plastik i dopiero się zaczęłam nad tym zastanawiać... A Wy jesteście wszystkie doświadczone w tych sprawach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 26.02.2011 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 ja szczerze to nie zanm się na dachówkach. bo sama będę robić blache, ale tak jak oglądam dachówki to najbardziej podobają mi się te taki chropowate, matowe a kolor to ten standardowy ceglasty. w tym kolorze co Ty chcesz praha to najbardziej podoba mi się nowoczesna dachówka - Dachówka "DOMINO" Creaton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 26.02.2011 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Błękitna - moja będzie też chropowata i matowa tylko co jakiś czas z lekko błyszczącą kropeczką, ale zdecydowanie daleko jej do glazurowanej ta Creaton Domino wg. mnie nadaje się tylko do nowoczesnych domów. Czyli rozumiem, że Ty u siebie będziesz robiła ceglastą blachodachówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masajka 27.02.2011 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 witam Was serdecznie, Ja może troszkę obok głównego wątku, bo nie buduję Benia, a jedynie remontuję mieszkanie. Mam pytanie Marjel, do Ciebie. Kiedyś pisałaś mi, że w czarnej łazience masz Fap Suite. Czy dobrze widzę, że połączyłaś je z Aparici Angel? Oglądałam wczoraj tę serię (Aparici) na żywo i niestety, po raz kolejny okazało się, że to, co zachwyca mnie w internecie, na żywo nie wygląda już tak fajnie. A u Ciebie jest super - nawet ten początek, który pokazałaś kilka stron wcześniej pięknie wygląda. Więc może to jednak coś innego? I przyznam szczerze, że czekam na zdjęcia postępujących prac, bo podglądam z zachwytem. Ja planuję ciemną - może nawet czarną toaletę, ale cały czas się waham, czy nie będzie za ciemno jak na nasz metraż (zaledwie 85 cm szerokości * 200 cm głębokości) I pewnie będzie to grafit z fioletem zamiast głębokiej czerni.A łazienka ma być biała. I bardzo podobają mi się te esy floresy typu Fap Suite, ale tam nie ma białych, więc szukam innych podobnych, no i właśnie ten Angel do wczoraj mi się podobał... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 28.02.2011 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 masajka, moje białe esy flersy w czarnej łazience to też fap suite , tu masz linka do białych http://www.domzbajki.pl/suite-bianco-roma-c-20_1008_1016_1017.html, biała płytka dokładnie nazywa się Fap - Fap Suite - Suite Chic Bianco [30,5x91,5] Trzeba uważać na tą kolekcję bo płytki drogie okrutnie, a mają wyjątkowo niską wytrzymałość, akurat z białą mi się nic nie dzieję, ale czarna mi się pokruszyła na rogach i musiałam domawiać, a teraz chłopaki będą poprawiać Taką mam fotkę płytek z bliska( brudne bo zaraz po fugowaniu) Delikatnie widać na białej floreski, po za tym mozaika jak i podłoga wszystko fap. Płytki Angel też znam z forum, ale na żywo nie widziałam, choć faktycznie podobny wzorek mają http://img840.imageshack.us/img840/5229/dsc0118s.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 28.02.2011 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 praha to pawda ta creaton do bardziej nowoczesnych domów, ale ładna jest ja u siebie robie blachodachówkę brązową mat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 02.03.2011 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Hej, co tu taka cisza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 02.03.2011 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 czekamy na wiosnę A co u Ciebie ? Prace już rozpoczęte? Ja aktualnie jestem na nartach w Czechach i nie wiem jaka jest dokładnie pogoda w naszych okolicach Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 02.03.2011 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 (edytowane) Hej Saly, ale masz fajnie, baw się dobrze U nas pogoda tak różnie, ale dzisiaj w dzień było nawet 4 stopnie i słońce. My póki co próbujemy jakoś sensownie ten budynek ustawić, co nie jest łatwe na tak nieregularnej działce. Zmienialiśmy zdanie chyba 10 razy, geodeta już chyba ma nas dość, ale to jest jedna z najważniejszych decyzji. Próbujemy wyważyć odpowiednią ilość miejsca przed domem i za domem, może ktoś ma jakieś złote porady w tej dziedzinie? Edytowane 8 Marca 2011 przez praha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 03.03.2011 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 hejo! Saly baw się dobrze!!!Praha a jakiej wielkości macie działkę? i jaki kształt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 04.03.2011 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Hej Blekitna, my mamy taki jakby krzywy prostokąt z jednym końcem węższym a drugim szerszym na tym węższym końcu jest brama wjazdowa, a na tym szerszym będzie ogród. Działka ma około 70 metrów długości i jest taka jakby 'zalesiona' zdecydowaliśmy się na ustawienie gdzie jest ok. 35 m od bramy do wejścia do domu, żeby móc zrobic rondko i parkingi bez wycinania drzew. Potem jest dom - 12 metrów szerokości - i ogród jakoś ok 25 m (licząc od okna do płotu), tylko że działka jest tam szersza. Nie wiem czy dobrze zrobiliśmy robiąc więcej miejsca z przodu domu na długi podjazd niż na ogród, ale i tak jest go sporo, a z ogrodu się korzysta przez 3 miesiące w roku, a z podjazdu przez cały rok, zwłaszcza, że nie robimy garażu i musimy miec porządny parking.... Co o tym myślicie? Dobrze zrobiliśmy? Strasznie mnie to martwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 04.03.2011 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 praha, powiem tak benek się pięknie prezentuje jak ma z przodu dużo miejsca i go widać w całej okazałości, bo jest to bardzo duży dom. U nas nie było takiej opcji i jest dość blisko bramy, ale i tak maksymalnie cofneliśmy go do tyły, taką mamy działkę, a że to miejsce w mieście, na osiedlu domków to większą nie tak łatwo było kupić. My mamy ogród z boku, nie jest super wielki ale jak dla mnie wystarczający, będzie plac zabaw dla dzieci, sporo miejsca na wybieg dla nich, w zasadzie to większego bym nie chciała, ale jakby było z 4,5 metrów z przodu domu więcej to na pewno bym się nie obraziła:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 04.03.2011 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Hejja też uważam że benio powinien mieć trochę miejsca z przoduAle moja koncepcja Benia była taka że ogród właśnie z boku najładniej się prezentuje ze w/g na wyjście z podcienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 04.03.2011 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Dzięki MarJel, ulżyło mi a nie wiesz tak ile metrów mniej więcej masz do bramy i do płotu od strony ogrodu? Chociaż na osiedlu domków to też inna sytuacja, więc nie wiem czy to da się porównac. A nie zagląda Ci nikt do ogrodu jak masz z boku domu? Aha i jeszcze jedna kwestia do wszystkich forumowiczek - na jakiej wysokości macie domy? Nasz będzie z przodu wyżej na 30 cm a z tyłu na 60 cm bo na działce jest spadek. Trzeba będzie to jakoś podsypac, zwłaszcza od strony tarasu. Mam nadzieje, że wiecie co mam na myśli... Chodzi mi o ten poziom zero, czy coś tam generalnie poziom podłogi na gotowo, czy jakoś tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 04.03.2011 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Saly, no my też będziemy miec z boku właśnie to oczko i strumyczek a za nimi jeszcze jest trochę terenu, ale tego nie liczę jako nasza działka, bo to jest jakby inna kwestia. Taras chcemy zrobic tak na rogu domu, żeby miec widok na lasek za domem i oczko z boku domu. Wiecie jakie wymiary powinien miec taras? Jakie macie tarasy w benkach? (kształt i rozmiary?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 04.03.2011 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 praha nie powiem Ci na ten czas po ile metrów mam do bramy bo nie pamiętam, podpytam mojego m to napiszę. Mój ogród jest całkowicie schowany i w ogóle go nie widać z ulicy. Najlepiej jakbym wrzuciła fotkę planu bo tak to ciężko wytłumaczyć. Mój dom mieści się na takim śmiesznym osiedlu gdzie jest dużo nizin i wyżyn górek i dołów, śliczne krajobrazy. Mój domek można powiedzieć że jest w najwyższym punkcie, ale też mam nie duży spadek właśnie w ogrodzie, dlatego z tarasu będzie kilka schodków do ogrodu, a i zapomniałabym, taras też powiększyłam troszkę,jest kwadratowy, ale ile ma dokładnie metrów nie wiem:rolleyes: Saly, wypoczęłaś sobie troszkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 04.03.2011 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Mar JelWypoczełam bardzo Polecam hotel Babylon Centrum w Libercu w CzechachSuper miejsce. ja byłam z bratem i jego dzieciakami - Fajne stoki a W hotelu Aquapark z nieograniczonym wejściem ze zjeżdzalniami, lunapark zadaszony i wiele innych atrakcji szczególnie dla dzieci ale nie tylko.My byliśmy z Necermana i koszt dla 2 dorosłych +2dzieci to niecałe 3 tyś za tydzień Wpoczynek był mi potrzebny bo ta zmiana projektu to tak z zewnątrz ładnie wygląda a trochę nerwów i stresu mnie to kosztowałoAle już OK jade zaraz po wycenę okien i to hurtowni bud zamówić trochę materiałówJa zaczynam dopiero za miesiąc i ten czas mi się okropnie dłuży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts