Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Współczuję synowi, ale teraz taka pora roku, że połowa ludzi choruje. Szkoda, że dzisiaj byłaś uziemiona, bo jest przepiękna pogoda :) cieplutko, bez wiatru, super:) co do lamp Efilo to jak wszystko - fajne :) ale powiem Ci, że ta Twoja wykończeniówka może Cię wykończyć - finansowo, jak tak dalej pójdzie :p dlatego przede wszystkim wsłuchaj się w siebie i w to co Tobie się najbardziej podoba, żebyś potem mogła być zachwycona efektem i niczego nie żałowała. My Ci tu możemy coś doradzać, ale nad końcową decyzją mocno się zastanów, bo ta lampka zawiśnie przecież na Twoim rewirze :)

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A no wykończy na pewno i wydusi do ostatniego grosza, pewnie przyjdzie czas że zacisnę pasa, ale na razie jeszcze coś zostało i jeszcze mogę pozwolić sobie na odrobinę szaleństwa:lol2: czyt. charlestony:lol2:

Można powiedzieć że większość już kupiona z grubszych rzeczy zostało:

balkony

ogrodzenie

kostka

ogród

meble i oświetlenie+ dodatki i pierdółki

Przeznaczyliśmy pewną kwotę na dom i tak rządzimy żeby na wszystko wystarczyło z odrobiną brawury :p

Edytowane przez MarJel

MarJel, nie chcę nic mówić ale balkony, ogrodzenie i kostka kosztują od cholery :D my obecnie mamy kostkę granitową i wokoło benka też najprawdopodobniej będziemy ją układać i powiem jedno - to bardzo droga impreza :/ Poza tym jeśli balkony i ogrodzenie chcesz kute to też jakaś masakra cenowa :) u nas jeśli chodzi o podwórko to się też trochę inaczej przekłada na kwoty ze względu na ten długi podjazd, rondko, parkingi itd. O barierkę kutą na nasz obecny mini-balkonik kiedyś się pytaliśmy i wycena była na 2,5 tys. więc podziękowaliśmy, a w benku są takie 3 i to dużo większe. Akurat w nowym domu na pewno to wszystko zrobimy, ale boję się nawet wyobrazić sobie te kwoty :p

A Ty z czego planujesz zrobić barierki, podjazd i ogrodzenie?

Uff, całe szczęście, że jakiemuś mądremu i dobremu człowiekowi udało się odkopać info. dot. tej lampy:) mi też ona się bardzo podoba, to może i u siebie znajdę dla niej miejsce :p poza tym ta tapeta też mi się baaardzo podoba np. do pokoju TV czy do pokoju gier i zabaw :p

praha, mam tego świadomość że to od groma kasy kosztuje. U nas barierki i ogrodzenie będą kute,słupki z kamienia, przed domem i w około kostka:)

Ten dobry i mądry człowiek- kakusek, to moja znajoma forumowa, z którą się spotykam u naszej wspólnej forumowej znajomej Oli:D

Wiem że czasem tu zaglądają bo wklejam tu zdjęcia i chwalę się u Oli:yes:

To mnie nakryłas MarJel :D :

Proszę zaglądać jak najczęściej i nie po cichu :no:, tylko się udzielać bo dylematów nie ubywa, a każda rada mile widziana. Z tego co się zorientowałam drogi kakusku to mamy podobny gust:yes:

A swoją drogą kakusku i praho, muszę się Wam przyznać że dogodziłyście;) tą lampą mojemu wiecznie nie zadowolonemu mężowi stwierdził że ta lampa zdecydowanie może zawisnąć w sypialni, a to rzadkość, bo z reguły mawia że mu się nie podoba, że w osteteczności może być lub a rób se co chcesz.

Dzięki dziewczyny:hug:

Ojej, to super :) mój m. też tak ma ;) ta lampa stołowa Kakuska też mi się baaardzo podoba, coś pięknego :rolleyes: :)

Cudne są te lampy stołowe, szukałam ale faktycznie nie można znaleźć po nazwie.

Natomiast ta tapeta co Ci się podoba praha, brana była u mnie pod uwagę do sypialni, ale na zdjęciach wydaje się szara w rzeczywistości jest bardziej filetowa, ale ładna i nie droga.

Ostatecznie kupiłam szaro fioletową:D

A jeszcze wracając do szarej lampy do mojej sypialni to jej cena też mnie mile zaskoczyła, jest w tej samej cenie co jeden kinkiet w sypialni:lol2:

Ciekawe jeszcze czy te kryształki nie są plastikowe, niby w opisie napisane że kryształ :rolleyes:

W razie to można wymienić kryształki w sumie :D

Hej hej

Dzięki za pomoc w elewacjach

Lampy - nie są moją mocną str jak pisałam ale mnie także podoba się najbardziej nr 1 -choć cena w/g bardzo wysoka

Ja mam takie założenie: rzeczy które szaleńczo mi się podobają -kupuje bez w/g na cenę - no tak w granicach zdrowego rozsądku :-)

Mi się marzy, żeby zrobić ciemniejsze wnętrza pokoju TV i gier :) ciekawe co mi na to powie projektantka, bo ona chyba chciała, żeby te wnętrza były spójne, a ja chcę jedno jasne, jedno ciemne :rolleyes: Sypialnie akurat lubię jasne, ale tak np. w pokoju TV to dobrze jak jest ciemno i małe okno :p

Cena tej lampy bardzo korzystna:) moja znajoma ma lampę sufitową z kryształkami za ok. 200-300 zł i wygląda bardzo ładnie, trudno powiedzieć z czego są te kryształki, a na pewno Swarovski to to nie jest :p

Dziewczyny idąc za śladami MarJel w oczekiwaniu na jej nowe foto:D przychodzę z pomocą:yes:

otóż tą czarną lampę od dawna mam w swoich ulubionych i myślę, że przyjdzie czas, że u mnie też znajdzie się dla niej miejsce:lol2::lol2::lol2:

wklejam Wam link:

http://planetadesign.pl/?p=productsMore&iProduct=1513&sName=LAMPA-GLAMOUR-stolowa

No właśnie, bo my tu za MarJel, ale od Oli:D

kakusek mi tez jeszcze daleko do etapu oświetlenia, ale mam kilka rzeczy, które chciałabym mieć....:yes: mniej więcej wiem, jak chcę żeby wyglądał mój dom i to co wpadnie mi w oko dodaję do ulubionych, żeby nie przepadło:D wiadomo w niektórych przypadkach ceny są zabijające, ale ta lampa myślę, że cenę ma dostępną:yes:

Dziewczyny idąc za śladami MarJel w oczekiwaniu na jej nowe foto:D przychodzę z pomocą:yes:

otóż tą czarną lampę od dawna mam w swoich ulubionych i myślę, że przyjdzie czas, że u mnie też znajdzie się dla niej miejsce:lol2::lol2::lol2:

wklejam Wam link:

http://planetadesign.pl/?p=productsMore&iProduct=1513&sName=LAMPA-GLAMOUR-stolowa

Oldzia jesteś Wielka!:hug:

Kurczę musimy się w końcu zmobilizować i założyć swoje wątki. Nawet nie wiedziałam jakie mam uzdolnione koleżanki i ile w swoich ulubionych skrywają cudnych wnętrzarskich gadżetów:D

Tak byście może bardziej się wychylały z tymi cudami.

Wpadajcie jak najczęściej:yes:

Ola przyznała mi się że tu zagląda, ale się jeszcze nie ujawniła:cool:

Oldzia cały dzień szukałam dzisiaj lampy tym razem do solanu, którą sobie jeszcze kiedyś upatrzyłam, ale niggzie jej nie zapisałam i nie mogłam znaleźć i dzięki Twojemu linkowi znalazłam:lol: