MarJel 13.03.2011 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 Dobra, dylematów ciąg dalszy, tym razem salon i jadalnia Do salonuhttp://img846.imageshack.us/img846/8757/lampalaprismabarok4.jpg Uploaded with ImageShack.us W jadalni nad stołem mam zamiar dać dwie proste lampy artemide, zastanawiam się tylko nad kolorem, ecru? czy szara?http://img6.imageshack.us/img6/1210/939751.jpg Uploaded with ImageShack.ushttp://img148.imageshack.us/img148/9522/millartemidelampadatolo.jpg Uploaded with ImageShack.us Co moje drogie o tym sądzicie:popcorn: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oldzia 13.03.2011 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 MarJel musimy, musimy zmobilizować się na te nasze dzienniki:yes: ja jak pisałam jestem obecnie na obczyźnie, ale jak przyjadę do PL i popstrykam fotki świeżynki to pokażę co już mam:D:D:D:D:D przeglądam wiele stron i dużo mi się podoba - aż głowa boli:o podglądam Wasze wątki i zbieram inspiracje...... Co do oświetlenia to bardzo podobają mi się lampy kryształowe, ale również abażury i tu mam dylemat, jak to zrobić i połączyć???:sick: ale widzę, że Ty planujesz też coś w tym stylu - poczekam na efekt:D W salonie chciałabym zwis, a nad stołem duże 2 lampy......., a co tu dużo pisać - pokaże w swoim wątku:D i będę liczyła wtedy na waszą pomoc!!!:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 13.03.2011 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 Oldzia, wydaję mi się że abażury i kryształy pasują do siebie:yes: Jak masz coś już wybranego z oświetlenia, śmiało wklejaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oldzia 13.03.2011 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 Podoba mi się jeszcze taka lampa do jadalni, ale nigdzie nie mogę jej znaleźć z Manufaktury Drewna:yes: no i nie wspomnę o stole i krzesłach..... podobają mi się duże wyraziste lampy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oldzia 13.03.2011 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 (edytowane) a to 1 z moich typów do salonu.... kurcze jak to zrobić,żeby zdjęcie pokazywało się całe a nie takie małe miniaturki? kryształów też mam kilka, ale na razie sobie odpuszczam......., nie wiem jak będziemy stali finansowo przy tym etapie.... bardzo tez mi się podobają efilowe gluty, ale cena mnie zabija..... jak widać trochę pomieszane i przyjdzie czas, że będę musiała na coś się zdecydować Edytowane 13 Marca 2011 przez oldzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 13.03.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 Oldzia gdzieś mi się ta lampa biała obiła o oczy ale pewnie właśnie na manufakturze bo stamtąd stół zamawiam:lol2:Też myślałam o jednej dużej, ale ostatecznie będą dwie też duże bo 42cm szer. Masz już zrobioną elektrykę w domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oldzia 13.03.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 no w sumie można powiedzieć że tak, ale jeszcze przed tynkami -także ciągle myślę nad tym co chcę i jak:o elektrykowi i tak kazałam powypuszczać nadto kabli w każdym kącie, żeby w razie czego można było coś dodać no sporo jest teraz lamp abażurów z dodatkami kryształów i o tych też myślę - to chyba jak u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 13.03.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 no sporo jest teraz lamp abażurów z dodatkami kryształów i o tych też myślę - to chyba jak u Ciebie? Abażur plus kryształki lubię, ale będą takie u mnie góra dwie, nie chciałabym też za bardzo przesadzić z kryształowymi lampami bo teraz to hicior, ale pewnie niebawem przeminie:o Chciałabym trochę mieć lamp w bardziej prostej formie:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 13.03.2011 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 Z drugiej strony te kryształki można ściągnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 13.03.2011 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 Osobiscie podoba mi sie lampa ktora ma aricia u siebie w lazience (pewnie juz to tez widzialyscie ) http://img46.imageshack.us/img46/6149/img0411lx.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 14.03.2011 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Osobiscie podoba mi sie lampa ktora ma aricia u siebie w lazience (pewnie juz to tez widzialyscie ) Ładna tylko kto to sprząta? przecież na tym osiada kurz i trzeba to wycierać - może mojej zafunduje coś takiego ) przepraszam nie mogłem się powstrzymać- jest ładna to fakt, oryginalna również ale ...właśnie to sprzątanie wydaje się być kłopotliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oldzia 14.03.2011 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Abażur plus kryształki lubię, ale będą takie u mnie góra dwie, nie chciałabym też za bardzo przesadzić z kryształowymi lampami bo teraz to hicior, ale pewnie niebawem przeminie:o Chciałabym trochę mieć lamp w bardziej prostej formie:yes: właśnie tego się obawiam, że moda przeminie na te kryształki a abażury były zawsze, są i będą, ale i tak coś u siebie dam, bo uwielbiam to światlo, które dają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 14.03.2011 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Hej dziewczyny, wszystkie lampy, które wrzuciłyście są bardzo ładne:) Jeśli chodzi o lampę z bąbelkami to wygląda super, ale pewnie łatwo te bąbelki stłuc, nawet podczas sprzątania. A kurz niestety osadza się wszędzie, na charlestonach też :P Abażury w tym aspekcie sprawdzą się najlepiej, poza tym, jak ktoś już napisał, są ponadczasowe. MarJel - tą lampę wrzuciłam z myślą o Twojej czarnej łazience, w razie gdybyś jeszcze myślała o oświetleniu górnym. Poza tym te lampy do jadalni - super, oba kolory bardzo ładne. Ta do salonu mniej mi się podoba, może masz jakieś zdjęcie, gdzie ta lampa wisi w czyimś domu? Dziewczyny - mam pytanie - z czego macie w domach ścianki działowe? Ja się ostatnio dowiedziałam, że u nas projektant dowolnie poprzesuwał ściany na poddaszu i nie wziął pod uwagę tego, że strop będzie Teriva więc tego nie uniesie i będziemy musieli dać ścianki z karton gipsu!!!! To jest jakaś MASAKRA!!!! W salonie usunęliśmy kolumny, podciąg i poskracaliśmy ściany, więc teraz nie możemy sobie po prostu zmienić stropu na lany ://// Napiszcie co macie w domach - czy karton-gips i jeśli tak, to jak to się sprawdza? Czy da się czymś wyłożyć te płyty, żeby chociaż trochę tłumiły dźwięki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oldzia 14.03.2011 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Dziewczyny - mam pytanie - z czego macie w domach ścianki działowe? Ja się ostatnio dowiedziałam, że u nas projektant dowolnie poprzesuwał ściany na poddaszu i nie wziął pod uwagę tego, że strop będzie Teriva więc tego nie uniesie i będziemy musieli dać ścianki z karton gipsu!!!! To jest jakaś MASAKRA!!!! W salonie usunęliśmy kolumny, podciąg i poskracaliśmy ściany, więc teraz nie możemy sobie po prostu zmienić stropu na lany ://// Napiszcie co macie w domach - czy karton-gips i jeśli tak, to jak to się sprawdza? Czy da się czymś wyłożyć te płyty, żeby chociaż trochę tłumiły dźwięki? Praha u nas również na poddaszu będą ścianki karton-gips i mój mąż, który zajmuje się takimi zabudowami od x lat wlasnie jest za tym rozwiązaniem. Ścianki są wygłuszane watą (10-15cm) i na pewno tłumią co trzeba:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 14.03.2011 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Uff, to mi trochę ulżyło a dlaczego Twój mąż jest za karton-gipsem właśnie? mi się wydawało, że jak się da normalną ściankę murowaną, to zawsze tak porządniej będzie chociaż pewnie karton-gips jest cieńszy = pokoje są większe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oldzia 14.03.2011 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 hmmmm dlaczego? pewnie, że sam je wykonuje:D a czy pokoje większe to nie wiem, bo taka ścianka po zabudowaniu stelażami i wypełnieniem watą też ma swoją grubość..... jego zdaniem z takimi ściankami jest więcej możliwości, można pokombinować...... możesz np. wbudować w taką ściankę drzwi przesuwne (chowane) - my takie planujemu w garderobach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oldzia 14.03.2011 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Nie chciałam Wam zaśmiecać wątku,ale skoro wszystkie moje dziefczęta kochane tu już są ,to ja też:yes:Chyba mnie stąd nikt nie przegoni:rolleyes: Witaj Ola:D właśnie wczoraj z kakuskiem pisałyśmy, że tylko Ciebie tutaj brakuje:yes: my tez nie z tego wątku, ale jeszcze dziewczyny nas nie pogoniły:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 14.03.2011 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Witaj Ola:D właśnie wczoraj z kakuskiem pisałyśmy, że tylko Ciebie tutaj brakuje:yes: my tez nie z tego wątku, ale jeszcze dziewczyny nas nie pogoniły:lol2: A broń Boże, jak już wreszcie przyszły mają zostać Ten wątek nie tylko o benku, tematy przewijają się różnorakie, dla każdego coś miłego:D Ola, no wreszcie została wywołana do tablicy i się ujawniła:hug: Widziałaś moje zwisy do czarnego wc? proszę o głos, przyszłaś to trzeba Cię wykorzystać od razu:P praha, ja mam suporeks, ale też myśleliśmy nad karton gipsem:D Oldzia, a ja mam przesuwne drzwi do swojej garderoby:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oldzia 14.03.2011 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Oldzia, a ja mam przesuwne drzwi do swojej garderoby:P no MarJel możesz mieć - pewnie:yes: ale podejrzewam, że szyna drzwi umiejscowiona jest na ścianie co? no chyba,że masz zabudowane.....bo my planujemy takie przesuwne - chowane w ścianę (zero szyn i widocznych stelaży):P:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 14.03.2011 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 A zapomniałam:lol: kakusku, lampę bąbelki też od dawna mam w swoich ulubionych, chciałam ją wcisnąć do swojej łazienki, ale krótszą, w tej łazience jeszcze świetlenie nie wybrane i w niej mam największy problem( szara z wolnostojącą wanną) praha, ta lampa nie nada do czarnej łazienki, kable przygotowane na 3 zwisy i na suficie jest już zrobiony tkj. pas który będzie świecił dodatkowo, oprócz zwisów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts