Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dobra, dylematów ciąg dalszy, tym razem salon i jadalnia

Do salonu

http://img846.imageshack.us/img846/8757/lampalaprismabarok4.jpg

Uploaded with ImageShack.us

W jadalni nad stołem mam zamiar dać dwie proste lampy artemide, zastanawiam się tylko nad kolorem, ecru? czy szara?

http://img6.imageshack.us/img6/1210/939751.jpg

http://img148.imageshack.us/img148/9522/millartemidelampadatolo.jpg

Co moje drogie o tym sądzicie:popcorn:

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

MarJel musimy, musimy zmobilizować się na te nasze dzienniki:yes: ja jak pisałam jestem obecnie na obczyźnie, ale jak przyjadę do PL i popstrykam fotki świeżynki to pokażę co już mam:D:D:D:D:D

przeglądam wiele stron i dużo mi się podoba - aż głowa boli:o podglądam Wasze wątki i zbieram inspiracje.....:p.

Co do oświetlenia to bardzo podobają mi się lampy kryształowe, ale również abażury i tu mam dylemat, jak to zrobić i połączyć???:sick::sick::sick: ale widzę, że Ty planujesz też coś w tym stylu - poczekam na efekt:D

W salonie chciałabym zwis, a nad stołem duże 2 lampy......., a co tu dużo pisać - pokaże w swoim wątku:D i będę liczyła wtedy na waszą pomoc!!!:yes::yes:

a to 1 z moich typów do salonu....

kurcze jak to zrobić,żeby zdjęcie pokazywało się całe a nie takie małe miniaturki?:mad:

kryształów też mam kilka, ale na razie sobie odpuszczam......., nie wiem jak będziemy stali finansowo przy tym etapie....

bardzo tez mi się podobają efilowe gluty, ale cena mnie zabija.....

jak widać trochę pomieszane i przyjdzie czas, że będę musiała na coś się zdecydować:(

MD4512-12B.jpg

MD4512-12B.jpg

Edytowane przez oldzia

no w sumie można powiedzieć że tak, ale jeszcze przed tynkami -także ciągle myślę nad tym co chcę i jak:o elektrykowi i tak kazałam powypuszczać nadto kabli w każdym kącie, żeby w razie czego można było coś dodać;)

no sporo jest teraz lamp abażurów z dodatkami kryształów i o tych też myślę - to chyba jak u Ciebie?

no sporo jest teraz lamp abażurów z dodatkami kryształów i o tych też myślę - to chyba jak u Ciebie?

Abażur plus kryształki lubię, ale będą takie u mnie góra dwie, nie chciałabym też za bardzo przesadzić z kryształowymi lampami bo teraz to hicior, ale pewnie niebawem przeminie:o

Chciałabym trochę mieć lamp w bardziej prostej formie:yes:

Osobiscie podoba mi sie lampa ktora ma aricia u siebie w lazience (pewnie juz to tez widzialyscie :-) )

Ładna tylko kto to sprząta? przecież na tym osiada kurz i trzeba to wycierać - może mojej zafunduje coś takiego :-)) przepraszam nie mogłem się powstrzymać- jest ładna to fakt, oryginalna również ale ...właśnie to sprzątanie wydaje się być kłopotliwe.

Abażur plus kryształki lubię, ale będą takie u mnie góra dwie, nie chciałabym też za bardzo przesadzić z kryształowymi lampami bo teraz to hicior, ale pewnie niebawem przeminie:o

Chciałabym trochę mieć lamp w bardziej prostej formie:yes:

właśnie tego się obawiam, że moda przeminie na te kryształki a abażury były zawsze, są i będą:(, ale i tak coś u siebie dam, bo uwielbiam to światlo, które dają:yes:

Hej dziewczyny, wszystkie lampy, które wrzuciłyście są bardzo ładne:)

Jeśli chodzi o lampę z bąbelkami to wygląda super, ale pewnie łatwo te bąbelki stłuc, nawet podczas sprzątania. A kurz niestety osadza się wszędzie, na charlestonach też :p:P Abażury w tym aspekcie sprawdzą się najlepiej, poza tym, jak ktoś już napisał, są

ponadczasowe.

MarJel - tą lampę wrzuciłam z myślą o Twojej czarnej łazience, w razie gdybyś jeszcze myślała o oświetleniu górnym.

Poza tym te lampy do jadalni - super, oba kolory bardzo ładne. Ta do salonu mniej mi się podoba, może masz jakieś zdjęcie, gdzie ta lampa wisi w czyimś domu?

Dziewczyny - mam pytanie - z czego macie w domach ścianki działowe? Ja się ostatnio dowiedziałam, że u nas projektant dowolnie poprzesuwał ściany na poddaszu i nie wziął pod uwagę tego, że strop będzie Teriva więc tego nie uniesie i będziemy musieli dać ścianki z karton gipsu!!!! To jest jakaś MASAKRA!!!! W salonie usunęliśmy kolumny, podciąg i poskracaliśmy ściany, więc teraz nie możemy sobie po prostu zmienić stropu na lany ://// Napiszcie co macie w domach - czy karton-gips i jeśli tak, to jak to się sprawdza? Czy da się czymś wyłożyć te płyty, żeby chociaż trochę tłumiły dźwięki?

Dziewczyny - mam pytanie - z czego macie w domach ścianki działowe? Ja się ostatnio dowiedziałam, że u nas projektant dowolnie poprzesuwał ściany na poddaszu i nie wziął pod uwagę tego, że strop będzie Teriva więc tego nie uniesie i będziemy musieli dać ścianki z karton gipsu!!!! To jest jakaś MASAKRA!!!! W salonie usunęliśmy kolumny, podciąg i poskracaliśmy ściany, więc teraz nie możemy sobie po prostu zmienić stropu na lany ://// Napiszcie co macie w domach - czy karton-gips i jeśli tak, to jak to się sprawdza? Czy da się czymś wyłożyć te płyty, żeby chociaż trochę tłumiły dźwięki?

Praha u nas również na poddaszu będą ścianki karton-gips i mój mąż, który zajmuje się takimi zabudowami od x lat wlasnie jest za tym rozwiązaniem. Ścianki są wygłuszane watą (10-15cm) i na pewno tłumią co trzeba:yes:

hmmmm dlaczego? pewnie, że sam je wykonuje:D a czy pokoje większe to nie wiem, bo taka ścianka po zabudowaniu stelażami i wypełnieniem watą też ma swoją grubość..... jego zdaniem z takimi ściankami jest więcej możliwości, można pokombinować...... możesz np. wbudować w taką ściankę drzwi przesuwne (chowane) - my takie planujemu w garderobach

Nie chciałam Wam zaśmiecać wątku,ale skoro wszystkie moje dziefczęta kochane tu już są ,to ja też:yes:Chyba mnie stąd nikt nie przegoni:rolleyes::lol2:

Witaj Ola:D

właśnie wczoraj z kakuskiem pisałyśmy, że tylko Ciebie tutaj brakuje:yes:

my tez nie z tego wątku, ale jeszcze dziewczyny nas nie pogoniły:lol2:

Witaj Ola:D

właśnie wczoraj z kakuskiem pisałyśmy, że tylko Ciebie tutaj brakuje:yes:

my tez nie z tego wątku, ale jeszcze dziewczyny nas nie pogoniły:lol2:

A broń Boże, jak już wreszcie przyszły mają zostać:lol2:

Ten wątek nie tylko o benku, tematy przewijają się różnorakie, dla każdego coś miłego:D

Ola, no wreszcie została wywołana do tablicy i się ujawniła:hug:

Widziałaś moje zwisy do czarnego wc? proszę o głos, przyszłaś to trzeba Cię wykorzystać od razu:P

praha, ja mam suporeks, ale też myśleliśmy nad karton gipsem:D

Oldzia, a ja mam przesuwne drzwi do swojej garderoby:P

A zapomniałam:lol:

kakusku, lampę bąbelki też od dawna mam w swoich ulubionych, chciałam ją wcisnąć do swojej łazienki, ale krótszą, w tej łazience jeszcze świetlenie nie wybrane i w niej mam największy problem( szara z wolnostojącą wanną)

praha, ta lampa nie nada do czarnej łazienki, kable przygotowane na 3 zwisy i na suficie jest już zrobiony tkj. pas który będzie świecił dodatkowo, oprócz zwisów :D