Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

no MarJel możesz mieć - pewnie:yes: ale podejrzewam, że szyna drzwi umiejscowiona jest na ścianie co? no chyba,że masz zabudowane.....bo my planujemy takie przesuwne - chowane w ścianę (zero szyn i widocznych stelaży):p:P:P

Mam starą fotkę z sypialni, nie będzie żadnych szyn i stelaży widocznych, nie takie numery z moim wykonawcą:p

Wnęka jest już przygotowana i zabudowana tak aby nic nie było widać będą w niej przesuwne szklane drzwi:p

http://img43.imageshack.us/img43/6937/dsc0060hvd.jpg

Uploaded with ImageShack.us

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

MarJel jak dla mnie to zdecydowanie charlstony:):):)

No:lol:

Oldzia wszystko jest poprzykrywane, foliami i kartonami, więc nie ma jak zrobić fotki.

Przedwczoraj za to wypożyczyliśmy katalogi z tapetami które zamówiłam do tego pożyczyliśmy dwie walizy z kolornikami farb i w weekend, wybieraliśmy i dobieraliśmy kolorki do tapet itp.

Jak już pomalują ściany to pewnie będą foty:D

Hej hej ale dyskusja tutaj wrze

Pozdrawiam wszystkie nowe i "nowsze" forumowiczki

Praha- ja jestem przeciwnikiem kart-gips Jeśli masz jeszcze wybór to polecam bloczki które klei się na klej a nie na zaprawę coś jak Ytong - lekkie ale jednak bloczki- można coś powiesić, przywiercić -

Marjel - zaspokój naszą ciekawość i powrzucaj trochę nowych fotek - u Ciebie już tak koniec widać i miło oko nacieszyć :-)

Hej, fajny pomysł z tymi drzwiami chowanymi w ścianę, zwłaszcza, że np. u nas od drzwi do łóżka będzie niewiele miejsca.

Saly - ja też jestem przeciwnikiem, nie wyobrażasz sobie jak się wkurzyłam. Z kolei jak bym miała wybierać to wolę karton-gips na górze niż kolumny na dole, bo jestem pewna, że one mega ograniczają przestrzeń w salonie. A żeby zrobić normalne ścianki z bloczków (nawet najlżejszych) trzeba by zmienić rodzaj stropu, albo poprzestawiać ściany tam gdzie były (tzn. żeby ściany na górze stały 'na' tych na dole). Tak czy siak, będzie źle :p wiedziałam, że ktoś nam na pewno wytnie taki numer i voila! a to dopiero początek całej imprezy :p:P

Praha - nic się nie martw Pogadaj z murarzami jeśli bardzo bardzo nie chcesz kart-gips nawet na terivie można zrobić wzmocnienia i na nich ścianki ustawiać - miałam tak w poprzednim domu i wszystko było OK Nic na dole nie pękało. Natomiast do kart-gips musisz mieć mega specjalistę Sąsiedzi mieli ścianki z kart i jak jego żona się wkurzyła i trzasnęła drzwiami to ściana pękła na całej długości i jeszcze wokół drzwi :-)

praha nie widziałam u nikogo tej lampy w domu, widziałam ją w sklepie kiedyś dawno. Pomyślałam sobie przez chwilę wtedy że może bym ją dała do salonu, ale jeszcze czegoś poszukam w między czasie. Do tej pory nie znalazłam nic co by mi pasowało. Nie chciałam żeby była zbyt nowoczesna, ani zbyt stylowa, a ta jest taka glamour tak jak lubię.

Mam świadomość że nie każdemu się spodoba bo jest specyficzna w swej urodzie:D

Znalazłam jeszcze takie foto.

http://img402.imageshack.us/img402/2696/lampalaprismabarok0.jpg

blekitna, wreszcie jesteś nie masz czasem ochoty zagłosować na zwisy do mojego czarnego wc:lol2:?

Dziewczyny a co powiecie o tych czarnych lampach???? może którejś wpadły gdzieś w oko???:D

Oldzia nie wiem czy to te, ale chyba podobne, to włoskie lampy, tu jeden forumowicz wrzucił fotki co się mu zrobiło z tego typu lampą:o:o

http://img819.imageshack.us/img819/733/a4ee10396d0288f4med.jpg

http://img860.imageshack.us/img860/7942/25122010038.jpg

ooooo te białe jeszcze ładniejsze:yes:, ale to drugie zdjęcie:o:o:o szok!!! ciekawe w jakich okolicznościach się to stało?:o

MarJel a masz może jakiś link do tych lamp?

Tu link do tych białych lamp

http://www.exclusivelamps.pl/class-120-lampa-wiszaca-p-2729.html?cPath=0

A tu piszę osoba które te lampy posiada

,,Przestrzegam przed tego typu lampami. Kupiłem na moje nieszczęście 2 lampy trgo typu jak na zdjęciu (class 120 włoskiej firmy ITRE) i po 10 dniach jedna z nich pekła i spadła na podłogę(waży 10 kg). Zaznaczam pękła a nie urwała się z zawiesia. Producent uważa , że wymiana lamp załatwia temat.

Chętnie wysłałbym zdjęcie ale nie bardzo umiem sobie z tym poradzić. Może ktoś mi podpowie jak to zrobić. Chce przetrzec innych przed tego typu "cackami" "

:jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop:

Oho to widząc prahi temperament niech sobie karton gips z głowy wybije:lol2::p:lol2:

Hahaha nie no - dzięki :lol2: :lol2: wszyscy mnie mają za furiatkę :rotfl: :lol2: :lol2: :p

A co do lamp, to zwisy w wersji białej są wg mnie dużo ładniejsze od czarnych, ale ich kupno niesie ze sobą pewne ryzyko :p do Twojej lampy MarJel nadal nie jestem przekonana, nawet nie potrafię Ci powiedzieć dlaczego, bo sama nie wiem!

Hahaha nie no - dzięki :lol2: :lol2: wszyscy mnie mają za furiatkę :rotfl: :lol2: :lol2: :p

A co do lamp, to zwisy w wersji białej są wg mnie dużo ładniejsze od czarnych, ale ich kupno niesie ze sobą pewne ryzyko :p do Twojej lampy MarJel nadal nie jestem przekonana, nawet nie potrafię Ci powiedzieć dlaczego, bo sama nie wiem!

praha, to w dobrym tego słowa znaczeniu, ja też kobieta temperamentna jestem, a nie ciepła klucha:lol2:

dlatego mam mocniejsze ściany w domu:rotfl:

Dzięki MarJel no te białe bardzo mi się podobają, ale opinie i cena mało przekonujące:(

A widziałaś cenę?, też mnie nie przekonuje:sick:

Nie będę Was przekonywać co do mojego wyboru lampy w salonie:P, jak nie zakocham się w innej będzie ta:P