oldzia 15.03.2011 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Dzięki blekitna za opinie:D dla mnie to nr 1 chyba już zacznę odkładać kasiorkę;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 15.03.2011 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 (edytowane) MarJel Ale ładnie to wygląda teraz to nie wygląda na jakieś małe, ale jak wstawisz kanapy, to może się zrobić ciasno. A ten Twój gabinet jak się sprawdza jeśli chodzi o rozmiar? Myślisz, że dałoby się tam wstawić duży narożnik? My też myśleliśmy czy nie zostawić otwartego przejścia pomiędzy tymi pomieszczeniami, ale wg mnie te wszystkie kable do TV to nie ozdoba i takie np. szklane przesuwne drzwi byłyby super. Chociaż do benka pomyślimy o takich rynienkach, w których można ukryć kable i o jakiejś tam specjalnej zabudowie do TV i głośników pod sufitem. Jeśli chodzi o jadalnię, to na zdjęciach Karoliny i Artura jest 8-osobowy stół i zostaje jeszcze dużo miejsca, więc tym się nie martwię Zobaczymy jak Twój salon wypadnie rozmiarowo jak wstawisz kanapę chociaż u Karoliny i Artura kącik TV wyglądał fajnie i wcale nie ciasno a tak w ogóle, to nie powinno być różnicy między naszymi salonami, bo salon w BV ma 49 m2, a w BIII - 51 m2, z tym że Ty swój powiększyłaś, więc powinny się zrównać A tak na pocieszenie, to czytałam sobie wątek o tym jaki rozmiar powinien mieć dom/salon i stwierdzam, że my i tak jesteśmy nienormalne, że jeszcze narzekamy, że nasze salony mogły by być większe, bo i tak budujemy ogromne domy z ogromnymi salonami w porównaniu z większością ludzi... Edytowane 15 Marca 2011 przez praha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 15.03.2011 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Oldzia - ta lampa jest piękna, właśnie przez ten srebrny środek bajka tylko sobie po prostu wymierz co i jak sposobem MarJel A jak się nazywa projekt Twojego domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oldzia 15.03.2011 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Dzięki Praha no jak tylko będę mogła- pobiegam z miarką i taśmą, aby wszystko wymierzyć mój dom to "dom pod tujami" - wiem, wiem że nie powinnam Wam zaśmiecać wątku, ale tak tu miło u Was....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 15.03.2011 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Oldzia, dzięki, też lubię swój kominek praha, mój gabinet zmniejszył się ciut bo powiększyłam salon,powierzchnia na gabinet jest wystarczająca. Jeżeli chcesz wstawić narożnik to na pewno się zmieści telewizor też, może być odległość zbyt krótka do dobrego oglądania, ale da radę Przyjrzyj się na mają ścianę z tv, mam takie rynienki o których piszesz:P Jak w salonie wstawię kanapy i stolik kawowy ciasno może nie będzie, no ale tańczyć pewnie się też nie da, ale na takie hulanki jest miejsce w tej nie wykorzystanej komunikacji na przeciwko wejścia na taras Dziewczyny, tak kusicie to dużą lampą ze srebrnym w środku, że jestem gotowa zrezygnować z moich artemide:rolleyes: http://img838.imageshack.us/img838/4376/dsc01052r.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oldzia 15.03.2011 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 MarJel tak sobie pomyślałam, że co do lampy możesz zmienić zdanie:) ja jestem jak najbardziej na TAK:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 15.03.2011 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 MarJel tak sobie pomyślałam, że co do lampy możesz zmienić zdanie:) ja jestem jak najbardziej na TAK:yes: A jeszcze miałam dylemat: białą czy szarą kupić z artemide, a ta jest dwa w jednym, tyle że biała ze srebrnym, ale to też mi pasuje i najważniejsze jest tańsza:) Może nawet dzisiaj wyskoczę porysować 60cm kółka w jadalni:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 15.03.2011 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 MarJel - niezależnie, którą lampę wybierzesz i tak będzie pięknie chociaż może ta lampa Oldzi jest bardziej 'niecodzienna' ale te Twoje artemide też są śliczne, więc niezależnie od tego jaką decyzję podejmiesz i tak będzie super Na zdjęciu, które teraz wrzuciłaś salon wydaje się naprawdę duży Dzięki za info dot. gabinetu, ja o odległość od TV się nie martwię, my teraz mamy niecałe 2,5 m i telewizor 40" i jest zupełnie ok, więc jak będziemy mieć 3,5 m, to znając nas wciśniemy tam 46" :P Tych rynienek u Ciebie nie widzę, bo tak światło pada na zdjęciu, że nie mogę ich jakoś dostrzec ale wierzę Ci na słowo :P:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 15.03.2011 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Haha, tak pomyślałam, że ta lampa Oldzi to nawet i do mnie by pasowała Leć MarJel rysować te kółka i zrób zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 15.03.2011 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 MarJel - Tych rynienek u Ciebie nie widzę, bo tak światło pada na zdjęciu, że nie mogę ich jakoś dostrzec ale wierzę Ci na słowo :P:P O to dobrze! właśnie o to chodzi że ma ani kabli ani rynienek nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oldzia 15.03.2011 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Może nawet dzisiaj wyskoczę porysować 60cm kółka w jadalni:lol: rysuj, rysuj bardzo jestem ciekawa, jak to będzie wyglądało:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 15.03.2011 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 dziewczyny Wy to i tak macie duże salony, ja w Benku II mam mniejszy, tylko,że planuje nad garażem w tym duzym pokoju zrobić pokój telewizyjny tylko kanapy, duże tv, barek ta lampa w białym kolorze jest bardzo ładna, nie wiem jak wygląda ta w szarym... jak macie to wrzucajcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 15.03.2011 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 ta lampa w białym kolorze jest bardzo ładna, nie wiem jak wygląda ta w szarym... jak macie to wrzucajcie Ta ze srebrnym środkiem w szarej nie występuję tylko jest jeszcze wersja czarna http://img684.imageshack.us/img684/4844/ese403973013.jpg Uploaded with ImageShack.us Szara natomiast może być artemide, ta na którą ja się zastawiam również http://img841.imageshack.us/img841/1210/939751.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oldzia 15.03.2011 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 (edytowane) Ta czarna byłaby też ciekawa, ale jak dla mnie to złoto do mnie nie przemawia:no: szpeci całą lampę...... już ta druga lepsza:yes: Edytowane 15 Marca 2011 przez oldzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 15.03.2011 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 O fuuujj według mnie ta brązowo-złota jest okropna :razz: Blekitna - mi się wydaje, że w Benkach generalnie problemem jest nie tyle metraż salonu co to 'zwężenie' podcieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 15.03.2011 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Tak praha masz racje z tym podcieniem, ale mi właśnie podobało się, że przez ten podcień to wyodrębniona jest jadalnia od salonu ta czarna lampa ze złoty bleee, ta duka jest ok, ale najładniejsza ta biała ze srebrnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 15.03.2011 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Hej lampa ze złotym okropna Co do salonu - dziewczyny spokojnie jest naprawdę duży i bardzo ustawny Widziałam na własne oczy u MarJel U niej jadalnie jest przeogromna - może faktycznie w Beniu V jest większa przez ten wykusz ale o co jak o co ale o metraż nie macie co się zamartwiać Jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 15.03.2011 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Dziewczyny 4 strony o lampach , czas na nowy temat:P Lekcja nr2 Temat: stół i krzesła Stół u mnie będzie dokładnie taki, zamawiany z MD, dąb natural ciągle nie mogę się zdecydować na krzesła:rolleyes: Wklejam 2 takie same stoły, model stołu który będzie u mnie:) http://img16.imageshack.us/img16/4494/img6954webjpgc29158995e.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img51.imageshack.us/img51/897/stol3jpg0666c859bd6f1ec.jpg Uploaded with ImageShack.us Na początku myślałam o jakiś bardzo nowoczesnych krzesłach, ale one z reguły są mało wygodne, teraz wymyśliłam proste pikowane tapicerowane( na kolor nie zwracać uwagi) do tego na dwóch końcach stołu fotele http://img198.imageshack.us/img198/794/28120116.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img202.imageshack.us/img202/4463/imagephpio.jpg Uploaded with ImageShack.us Nie jestem do końca zachwycona tym moim pomysłem, może macie jakieś propozycje. Nikt jak Wy nie zna moich wnętrzarskich wizji, więc kogo mam się poradzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oldzia 15.03.2011 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 (edytowane) MarJel nie wiem na jakie lampy ostatecznie się zdecydujesz? ale ja jeżeli kupię kiedyś tą moją wymarzoną biało-srebrną lampę to zapewne krzesła kupię bardziej delikatne...... mój faworyt to zdjęcie 2 lub zdjęcie 1 ale w kolorze białym......:rolleyes: natomiast te czarne ze zdjęcia 1 fajnie pasowałyby do tej Twojej szarej..... tak mi się wydaję, ale zapewne zdania będą podzielone:rolleyes: te pikowane też ładne, ale jakoś kojarzą mi się z eleganckimi wnętrzami:rolleyes: i chyba fajnie wyglądałyby z jakimiś lampami kryształowymi mi bardziej leży styl minimalistyczny, taki ala skandynawski, ale nie mówię, że eleganckie bleeee bo sporo w nim uroku:yes: a tak w ogóle to orientujesz się ile kosztują te krzesła ze zdjęcia 1??? Edytowane 15 Marca 2011 przez oldzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 15.03.2011 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Na pewno lampy z abażurem będą, czyli duże, stół też jest masywny, więc dobrze by było jakieś delikatne krzesła, ale coś moja intuicja mi podpowiada że na plastiki mój m się nie zgodzi:rolleyes: A te krzesełka z ze zdjęcia nr.1 to z tego co się orientuję kosztują w granicach 300-400zł, znalazłam podobne za 351złhttp://img707.imageshack.us/img707/4043/m1723199191.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts