Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Blekitna, biorąc pod uwagę rozmiar tych okien (150x150) to ja bym podzieliła na dwa. Gdyby były dłuższe niż wysokie (czyli po prostu bardziej podłużne :cool: :) ), to wtedy można by kombinować z dzieleniem na 3, a tak to wydaje mi się, że nie ma tu dużego pola do działania :) ciekawe co inni (inne :p ) myślą :rolleyes: :)

Witaj Po_la_

Fajnie ze do nas dołączyłaś :welcome:

Ja do niedawna też miałam budować Benia.

Plany się zmieniły ale nadal pozostałam w tym wątku ze w/g na przemiłe towarzystwo jakie tu jest.

Podziel się z nami swoimi budowlanymi poczynaniami , Napisz w jakim rejonie budujesz no i czekamy na zdjęcia :-)

Dzięki za mile przyjęcie:)

Budujemy w okolicach Zielonej Góry. Wcześniej trochę Was podczytywalam,ale nie miałem czasu by pisać :) Ale miło na sercu się robi,jak widzi się te same ściany,balkoniki,podobne okna, swojskie wnętrza,podobny układ pomieszczeń,podobne problemy ;)

Wrzucę fotki oczywiscie.

Podsumowując na tym etapie nasz wybór to generalnie nam się podoba. Zalujemy jedynie ze góry domu nie podnieslismy . Dając wełnę na dach 20cm skosy nam się znacznie obniżyły, garderoby,z ktorych tak się kiedys cieszylam stały się klitkami. Ale wszystkiego nie da się przewidziec.

Ogólnie jest ok i nie możemy doczekac sie 1 lipca bo to dzien naszej przeprowadzki z bloku w miescie do piknego domku w piknej okolicy:D

Witaj kobieto BeniaV:) Zaraz cofnę się by zobaczyc twoj domek:)

Oj kuchnia, też mi spędza sen z powiek;) Chciałabym zakonczyc jakims milym ciepłym efektem kolorystycznym i jednocześnie skomponowac z resztą pomieszczen,bo wiadomo-kuchnia jest otwarta.

Te biale fronty to lakier polysk, blat bedzie drewniany dębowy,olejowany,grubości 4 cm, zastanawiam się co dac między szafki nad blatem. . Myślalam o dużych białych płytkach. Podobają mie się tez lekko szare i oliwkowe;) Całosć domu ma byc w kolorach ziemi. Fajne pomysły mile widziane:)

Witam koleją kobietę Benedykta;), ma ten nasz benio powodzenie widzę;), ale to dobrze.

Kłania się właścicielka BeniaV:welcome:

Ps. zerknęłam na projekt Twojej kuchni -fajnie się zapowiada:yes:

D4..jpgD1..jpgC2..jpg

Hej Po_la_ :)

Wg mnie o kuchnię nie musisz się martwić, bo zapowiada się ładnie. Jeśli chodzi o ciepły akcent, to właśnie drewno daje dużo ciepła we wnętrzu :) co do wyłożenia tej ściany to nie mam pomysłu, zobacz koniecznie kuchnię MarJel, bo to będzie cudo i w podobnym stylu :)

Hej dziewczyny, macie racje co do moick okien chyba są za małe, zeby je na 3 dzielić, nie co kombinować.

Witaj pola! Strasznie się ciesze, żę tu jesteś ja też mam benia 2 tylko stan surowy otwarty, napewno będę sledziła twoje poczynania z domem :) czy te garderoby to naprawde takie klitki? Ja troche podniosłam góre, wię może będzie u mnie troche lepiej :) wrzucaj koniecznie wszystkie foki :) pozdrawiam

Praha- z ciepłem drewna masz rację,jakos o tym w aspekcie swojej kuchni nie pomyslałam;)

Fajnie ze projekt ci się podoba. A kiedy wy dokladnie ruszacie z budową?

błękitna:) Witaj:) Super! Pierwszy raz mam do czunienia z osobą która buduje Benka2:) Garderoby,no wg mnie klitki,co tu dużo gadac.. Ale jesli podniesliście górę to nie masz się co martwić:)

Na projekcie nie wyglądało tak żle. Ale jak przyszła wełna 20cm to zrobil się maly koszmarek:jawdrop:

Garderoba małżenska jest jeszcze w miarę,jest z oknem i jakos tam będzie,ale te 2 "dziecięce" to porażka,po prostu mega szafy;). Nasz syn ma 10 lat wiec teraz ok ale jak będzie mial 15 to będzie głowę musiał pochylac;)

Ale i tak jestesmy z całosci zadowoleni,w garderobach sie nie siedzi. Za to dzialka ze scianą lasu, taras olbrzymi i od poludnia och ach. Będę wklejać fotki:)

Moze teraz będzie lepiej widać:luty,marzec 2011 015.jpgluty,marzec 2011 014.jpgluty,marzec 2011 020.jpgluty,marzec 2011 019.jpgluty,marzec 2011 021.jpg

1-pokój dziecięcy,2-ta wąska wneka:tu miały byc te drzwi do spizarki,pólka u góry będzie miala swiatelko więc cos fajnego tam postawię,3- widok ze schodów na jadalnię 4- u gory zostawiliśmy widoczne krokwie,lubię drewno:)4-widok z salonu na jadalnię i kuchnię.

Aktualnego foto salonu nie mam,ale będę w środę na budowie to porobię fotki a dużo się tam teraz dzieje:)

luty,marzec 2011 021.jpg

Hej Pola, ale fajnie, że z Blekitną jesteście na podobnym etapie tego samego projektu :) my powoli zaczynamy prace nad Benkiem III, ale nie spotkałam tu nikogo innego marzącego akurat o tym domku :) może jeszcze spotkam :rolleyes: ;)

A jaki styl planujesz u siebie? Nowoczesny czy klasyczny? Czy może jeszcze coś innego? :D

Ja tą ścianę przy korytarzyku na dole planuję wykorzystać jako schowek na mikser, malakser, robota kuchennego, sokowirówkę itd. itp. mam tych rzeczy milion i to miejsce będzie dla nich idealne :) wydaje mi się, że byłoby to też dobre miejsce na schowek na mopy, odkurzacz itd., ale te rzeczy planuję ukrywać w zabudowie pod schodami.

Początkowo myśleliśmy,że bedą te kolumny i zastanawialam się jak je wykonczyc, ale kiedy okazało się,ze nie są tu koniecznościa pozbyliśmy się ich z projektu. Jest więcej miejsca ,całość nabrała większej przestrzeni. Usunięcie kolumn i podciągu nie zawsze jest możliwe. To zależy jaki jest strop.Kolumny są elementem konstrukcji.

błekitna- myslę,że nie bedziesz żałowac rezygnując z tych drzwi do spiżarni. Zyskasz więcej połek w spiżarni.Ja jestem z tego rozwiązania bardzo zadowolona:)

pola ja uważam, że ten korytarzyk kiszkowaty był bez sensu, wole większą spiżarkę, co do tych kolumn to wolałabym, żeby ich nie było u mnie, ale mam strop monolityczny, więc muszą być.... Teraz musze pomyśleć jak je ładnie wykończyć.

Pola napisz mi co jeszcze zmieniłaś w projekcie, albo co byś jeszcze zmieniła?

praha może znajdzie się niedługo i ktos z benkiem 3 ;)

praha:) Benki są do siebie podobne wiec my doskonale wiemy o co chodzi,nawet jak masz inną wersję;)

A włascicieli benka3 na pewno jest niemalo,podczytują i niedlugo się odezwą:)

Co do zmian -pytalaś blękitna- połączyliśmy pomieszczenie gosp z kotlownią. Wybudowaliśmy maly domek 5/5 m obok (satelitka;) i tam wsadzimy wszystkie sprzęty ogrodowe.

Powiększyliśmy nieco łazienkę na dole kosztem gabinetu.Chcemy na dole prysznic. Z gory z naszej lazienki mamy zsyp do kotlowni/pralni na bieliznę,by nie nosic z gory. W łazience powstanie po prostu szafka z klapką od góry. Taki nasz wymysł;)

praha- w dzienniku nie ma co oglądać,parę fotek tylko, zaniedbalam,czasu nie mam:bash:

Co bym zmieniła?? Na pewno podnioslabym gorę,by zyskać wiecej przestrzeni na gorze. Glównie o te garderoby mi się rozchodzi. Sypialnia malżeńska wyszła nam fajnie,duża,jasna, łazienka przy sypialni wyszła nam mniejsza niż dziecięca;) ,ale u nas skosow jest wiecej . No i ten slup..Będzie w plytkach więc jakos ujdzie chyba;) Wejscie do naszej garderoby mamy trochę klopotliwe bo tam wyszedł skos nad glową i trzeba kombinowac z drzwiami teraz,muszą byc sciete u góry ale gosc od szaf i garderób obiecal ze nam to zrobi.