po_la_ 19.03.2011 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 My budujemy Benka 2 od listopada 2009 roku:) Jesteśmy właśnie na etapie plytek u góry w lazience małżenskiej8-): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 19.03.2011 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Blekitna, biorąc pod uwagę rozmiar tych okien (150x150) to ja bym podzieliła na dwa. Gdyby były dłuższe niż wysokie (czyli po prostu bardziej podłużne ), to wtedy można by kombinować z dzieleniem na 3, a tak to wydaje mi się, że nie ma tu dużego pola do działania ciekawe co inni (inne ) myślą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 19.03.2011 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Witaj Pola Wrzuć jakieś zdjęcia, bo coś nie mogę zajrzeć do Twojego dziennika budowy, a umieram z ciekawości jak się prezentuje Twój Benek :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 19.03.2011 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Witaj Po_la_ Fajnie ze do nas dołączyłaś Ja do niedawna też miałam budować Benia. Plany się zmieniły ale nadal pozostałam w tym wątku ze w/g na przemiłe towarzystwo jakie tu jest. Podziel się z nami swoimi budowlanymi poczynaniami , Napisz w jakim rejonie budujesz no i czekamy na zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
po_la_ 20.03.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Dzięki za mile przyjęcie:) Budujemy w okolicach Zielonej Góry. Wcześniej trochę Was podczytywalam,ale nie miałem czasu by pisać Ale miło na sercu się robi,jak widzi się te same ściany,balkoniki,podobne okna, swojskie wnętrza,podobny układ pomieszczeń,podobne problemy Wrzucę fotki oczywiscie. Podsumowując na tym etapie nasz wybór to generalnie nam się podoba. Zalujemy jedynie ze góry domu nie podnieslismy . Dając wełnę na dach 20cm skosy nam się znacznie obniżyły, garderoby,z ktorych tak się kiedys cieszylam stały się klitkami. Ale wszystkiego nie da się przewidziec. Ogólnie jest ok i nie możemy doczekac sie 1 lipca bo to dzien naszej przeprowadzki z bloku w miescie do piknego domku w piknej okolicy:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
po_la_ 20.03.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 (edytowane) na razie tyle.. [ATTACH=CONFIG] Edytowane 20 Marca 2011 przez po_la_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
po_la_ 20.03.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 fotki coś małe mi wyszły,wam też się takie male pokazują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 20.03.2011 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Witam koleją kobietę Benedykta;), ma ten nasz benio powodzenie widzę, ale to dobrze. Kłania się właścicielka BeniaV:welcome: Ps. zerknęłam na projekt Twojej kuchni -fajnie się zapowiada:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
po_la_ 21.03.2011 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Witaj kobieto BeniaV:) Zaraz cofnę się by zobaczyc twoj domek:) Oj kuchnia, też mi spędza sen z powiek;) Chciałabym zakonczyc jakims milym ciepłym efektem kolorystycznym i jednocześnie skomponowac z resztą pomieszczen,bo wiadomo-kuchnia jest otwarta. Te biale fronty to lakier polysk, blat bedzie drewniany dębowy,olejowany,grubości 4 cm, zastanawiam się co dac między szafki nad blatem. . Myślalam o dużych białych płytkach. Podobają mie się tez lekko szare i oliwkowe;) Całosć domu ma byc w kolorach ziemi. Fajne pomysły mile widziane:) Witam koleją kobietę Benedykta;), ma ten nasz benio powodzenie widzę, ale to dobrze. Kłania się właścicielka BeniaV:welcome: Ps. zerknęłam na projekt Twojej kuchni -fajnie się zapowiada:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 21.03.2011 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Hej Po_la_ Wg mnie o kuchnię nie musisz się martwić, bo zapowiada się ładnie. Jeśli chodzi o ciepły akcent, to właśnie drewno daje dużo ciepła we wnętrzu co do wyłożenia tej ściany to nie mam pomysłu, zobacz koniecznie kuchnię MarJel, bo to będzie cudo i w podobnym stylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 21.03.2011 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Hej dziewczyny, macie racje co do moick okien chyba są za małe, zeby je na 3 dzielić, nie co kombinować. Witaj pola! Strasznie się ciesze, żę tu jesteś ja też mam benia 2 tylko stan surowy otwarty, napewno będę sledziła twoje poczynania z domem czy te garderoby to naprawde takie klitki? Ja troche podniosłam góre, wię może będzie u mnie troche lepiej wrzucaj koniecznie wszystkie foki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
po_la_ 21.03.2011 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Praha- z ciepłem drewna masz rację,jakos o tym w aspekcie swojej kuchni nie pomyslałam;) Fajnie ze projekt ci się podoba. A kiedy wy dokladnie ruszacie z budową? błękitna:) Witaj:) Super! Pierwszy raz mam do czunienia z osobą która buduje Benka2:) Garderoby,no wg mnie klitki,co tu dużo gadac.. Ale jesli podniesliście górę to nie masz się co martwić Na projekcie nie wyglądało tak żle. Ale jak przyszła wełna 20cm to zrobil się maly koszmarek:jawdrop: Garderoba małżenska jest jeszcze w miarę,jest z oknem i jakos tam będzie,ale te 2 "dziecięce" to porażka,po prostu mega szafy;). Nasz syn ma 10 lat wiec teraz ok ale jak będzie mial 15 to będzie głowę musiał pochylac;) Ale i tak jestesmy z całosci zadowoleni,w garderobach sie nie siedzi. Za to dzialka ze scianą lasu, taras olbrzymi i od poludnia och ach. Będę wklejać fotki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
po_la_ 21.03.2011 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Moze teraz będzie lepiej widać: 1-pokój dziecięcy,2-ta wąska wneka:tu miały byc te drzwi do spizarki,pólka u góry będzie miala swiatelko więc cos fajnego tam postawię,3- widok ze schodów na jadalnię 4- u gory zostawiliśmy widoczne krokwie,lubię drewno:)4-widok z salonu na jadalnię i kuchnię. Aktualnego foto salonu nie mam,ale będę w środę na budowie to porobię fotki a dużo się tam teraz dzieje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 21.03.2011 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Pola tez zamierzam zostawić te krokwy na górze odsłonięte piekne są i też zabudouje tą ścianę w korytarzu do spiżarki tylko widzę, że ty zrezygnowałaś z podciągu i filarów, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 21.03.2011 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Hej Pola, ale fajnie, że z Blekitną jesteście na podobnym etapie tego samego projektu my powoli zaczynamy prace nad Benkiem III, ale nie spotkałam tu nikogo innego marzącego akurat o tym domku może jeszcze spotkam A jaki styl planujesz u siebie? Nowoczesny czy klasyczny? Czy może jeszcze coś innego? Ja tą ścianę przy korytarzyku na dole planuję wykorzystać jako schowek na mikser, malakser, robota kuchennego, sokowirówkę itd. itp. mam tych rzeczy milion i to miejsce będzie dla nich idealne wydaje mi się, że byłoby to też dobre miejsce na schowek na mopy, odkurzacz itd., ale te rzeczy planuję ukrywać w zabudowie pod schodami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
po_la_ 21.03.2011 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Początkowo myśleliśmy,że bedą te kolumny i zastanawialam się jak je wykonczyc, ale kiedy okazało się,ze nie są tu koniecznościa pozbyliśmy się ich z projektu. Jest więcej miejsca ,całość nabrała większej przestrzeni. Usunięcie kolumn i podciągu nie zawsze jest możliwe. To zależy jaki jest strop.Kolumny są elementem konstrukcji.błekitna- myslę,że nie bedziesz żałowac rezygnując z tych drzwi do spiżarni. Zyskasz więcej połek w spiżarni.Ja jestem z tego rozwiązania bardzo zadowolona:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 21.03.2011 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 pola ja uważam, że ten korytarzyk kiszkowaty był bez sensu, wole większą spiżarkę, co do tych kolumn to wolałabym, żeby ich nie było u mnie, ale mam strop monolityczny, więc muszą być.... Teraz musze pomyśleć jak je ładnie wykończyć. Pola napisz mi co jeszcze zmieniłaś w projekcie, albo co byś jeszcze zmieniła? praha może znajdzie się niedługo i ktos z benkiem 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
po_la_ 21.03.2011 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 praha:) Benki są do siebie podobne wiec my doskonale wiemy o co chodzi,nawet jak masz inną wersję A włascicieli benka3 na pewno jest niemalo,podczytują i niedlugo się odezwą Co do zmian -pytalaś blękitna- połączyliśmy pomieszczenie gosp z kotlownią. Wybudowaliśmy maly domek 5/5 m obok (satelitka;) i tam wsadzimy wszystkie sprzęty ogrodowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
po_la_ 21.03.2011 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Powiększyliśmy nieco łazienkę na dole kosztem gabinetu.Chcemy na dole prysznic. Z gory z naszej lazienki mamy zsyp do kotlowni/pralni na bieliznę,by nie nosic z gory. W łazience powstanie po prostu szafka z klapką od góry. Taki nasz wymysł praha- w dzienniku nie ma co oglądać,parę fotek tylko, zaniedbalam,czasu nie mam:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
po_la_ 21.03.2011 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Co bym zmieniła?? Na pewno podnioslabym gorę,by zyskać wiecej przestrzeni na gorze. Glównie o te garderoby mi się rozchodzi. Sypialnia malżeńska wyszła nam fajnie,duża,jasna, łazienka przy sypialni wyszła nam mniejsza niż dziecięca;) ,ale u nas skosow jest wiecej . No i ten slup..Będzie w plytkach więc jakos ujdzie chyba;) Wejscie do naszej garderoby mamy trochę klopotliwe bo tam wyszedł skos nad glową i trzeba kombinowac z drzwiami teraz,muszą byc sciete u góry ale gosc od szaf i garderób obiecal ze nam to zrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts