po_la_ 21.03.2011 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 jeszcze parę fot. Tutaj macie parapety zewnętrzne niedawno położone,dosc stare foto naszej sypialni,teraz jest biala już ale te drzwi chciałam pokazac:o, (moze dacie pomysla na to cos;). Widok na przejscie do gabinetu i schody. 2 ostatnie zdj pokoiki na gorze. Widac tę garderobę,a raczej skos i nic więcej;).Chciałam pokazac wam jeszcze domek gospodarczy ale nie wchodzi mi:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
po_la_ 21.03.2011 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 błękitna- kolumny pomalowalabym na kolor ścian by jak najmniej rzucaly się w oczy i tyle..Czytalam o pomysle z fototpetą podoba mi się Ale czy sie rowno położy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 21.03.2011 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Pola - garderoba-skos u Twojego synka rzeczywiście fatalna Napisz mi proszę ile u Ciebie jest centymetrów od podłogi do początku skosów w pokojach? To dla mnie ważne, bo u Ciebie rzeczywiście te skosy są potężne w obecnym domu mam 110 cm i jest super, w moim Benku ma być 100, ale mimo wszystko wydaje mi się, że u Ciebie jest jeszcze sporo mniej. Tylko jak do tego doszło? Przecież grubość izolacji musi być wliczona w tą wartość jaką podają To wejście do Twojej garderoby też wyszło nie za ciekawie, dlaczego od początku nie zrobiliście tych drzwi bardziej po prawej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 21.03.2011 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 To fakt, te drzwi to trzeba dać jakieś przesuwne po ścianie, skos bardzo duży w pokojach dziecięcych, powiedz mi ile jest cegieł(porothermów) dane do góry po stropie? Z tego co ja liczyłam, to wełnę dam między krokwami i dojdzie mi jedynie płyta na stelażu u góry, nic więcej już chyba nie... Co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 21.03.2011 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Co do moich zmian, to ja zmieniłam - łukowe okna na proste -tam gdzie w planie jest łazienka rodziców to ja będę miała garderob, - a zamiast garderoby robię pralnio-suszarnie do której będzie wejście z łazienki górnej,- też powiększyłam odrobinę łazienkę na dole, żeby prysznic się zmieścił,- daje drzwi przy schodach, zeby ten korytarz do garażu zamknąć. - też połączymy pomieszczenie gospodarcze, gdzie mój mąż będzie miał swój mini warsztacik majsterkowicza. A oto nad czym się zastanawiam:- czy jest sens dawać okna dachowe w pokojach dziecięcych, bo patrząc na twoje zdjęcia to one bardzo mało doświetlają, bo sa zaraz przy ścianie i zresztą pod tym skosem bedą stały łóżka dzieci więc sama nie wiem... ?- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
po_la_ 21.03.2011 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Pola - garderoba-skos u Twojego synka rzeczywiście fatalna Napisz mi proszę ile u Ciebie jest centymetrów od podłogi do początku skosów w pokojach? To dla mnie ważne, bo u Ciebie rzeczywiście te skosy są potężne w obecnym domu mam 110 cm i jest super, w moim Benku ma być 100, ale mimo wszystko wydaje mi się, że u Ciebie jest jeszcze sporo mniej. Tylko jak do tego doszło? Przecież grubość izolacji musi być wliczona w tą wartość jaką podają To wejście do Twojej garderoby też wyszło nie za ciekawie, dlaczego od początku nie zrobiliście tych drzwi bardziej po prawej? praha- ano:( jak będę na budowie to zmierzę i ci napiszę. Nie wiem jak do tego doszło,budwaliśmy wg projektu,nie znamy sie na tym zupełnie,a ludzie ktorzy sie niby znają nic nam nie mówili... Te drzwi po prawej nie wyszły bo tam jest konstrukcja stalowa . To tyle wpadek chyba;) Teraz jetesmy coraz mądrzejsi i sami bysmy soie wybudowali hihih Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
po_la_ 21.03.2011 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 To fakt, te drzwi to trzeba dać jakieś przesuwne po ścianie, skos bardzo duży w pokojach dziecięcych, powiedz mi ile jest cegieł(porothermów) dane do góry po stropie? Z tego co ja liczyłam, to wełnę dam między krokwami i dojdzie mi jedynie płyta na stelażu u góry, nic więcej już chyba nie... Co? Będą łamańce w tych przejsciach. Cegiel nie powie ci ile jest,jest tyle ile w projekcie,nie zmienialismy. Nasz wykonawca postanowilzrobić nam cieply dom i w cholerę tam welny dał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
po_la_ 21.03.2011 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 gggggggCo do moich zmian, to ja zmieniłam - łukowe okna na proste -tam gdzie w planie jest łazienka rodziców to ja będę miała garderob, - a zamiast garderoby robię pralnio-suszarnie do której będzie wejście z łazienki górnej, - też powiększyłam odrobinę łazienkę na dole, żeby prysznic się zmieścił, - daje drzwi przy schodach, zeby ten korytarz do garażu zamknąć. No i sprytnie ,proste okna,mniejszy problem póżniej i taniej z oknami. Mimo wszystko dalabym okno dachowe. Zawsze to wiecej tego świala,a u ciebie,skoro bedzie wyższa góra to okna będą wyzej i więcej tego światla wpadnie niz u nas. Te okno balkonowe jest raczej wąskie,w pkoju cemno będzie bez okna. Moja siostrzenica ma nad lóżkiem okno ,na noc spuszza roletkę nieprzepuszczającą światla i jest dobrze. - też połączymy pomieszczenie gospodarcze, gdzie mój mąż będzie miał swój mini warsztacik majsterkowicza. A oto nad czym się zastanawiam: - czy jest sens dawać okna dachowe w pokojach dziecięcych, bo patrząc na twoje zdjęcia to one bardzo mało doświetlają, bo sa zaraz przy ścianie i zresztą pod tym skosem bedą stały łóżka dzieci więc sama nie wiem... ? - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
po_la_ 21.03.2011 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 blekitna:) moj post wmieszal mi się w twą wypowiedz sorki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania Paweł W. 21.03.2011 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Witam Pola,Przegladałem twoje forum i postanowiłem napisać do Ciebie. My również budujemy, a raczej wykańczamy Benedykta II. Twoje problemy z wysokością ściany kolankowej nie wynikają z projektu ale z braku profesjonalizmu Twojego wykonawcy. Nie umie czytać projektu, na jednym z rzutów projektu jest wysokość na jeden porotherm, suporex od strony bez lukarny, a na innym rzucie w dalszej części projektu jest prawidłowa wysokość sciany kolankowej ok. 100 cm. Całe to nieporozumienie wynikło, że niedokładnie przeanalizowano projekt. Kolejno ocieplenie poddasza projektowo masz 20 cm ( krokwie 18cm tj. 3cm luzu+15 jedna warstwa+ 5 wzdłuż + stelaż i K-G. A jaki masz kąt dachu? Uważam, że i kąt Ci się też zmienił przez to. Jeżeli bedziesz miała pytania to pisz na priv lub forum. Zauważyłem również dużo zmian wprowadzonych Przez Ciebie w środku budynku. Również mamy troszkę zmian ale wymiary podstawowe mamy niezmienione i jestemśmy z tego zadowoleni.ps. poddsze Benedykta II nie jest niskie, można rzec, że jest idealne, b. wygodne i przytulne.Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 21.03.2011 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Ło matko jak tu gwarno, super, cofam się wstecz i czytam o co cho;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
po_la_ 21.03.2011 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Witam Pola, Przegladałem twoje forum i postanowiłem napisać do Ciebie. My również budujemy, a raczej wykańczamy Benedykta II. Twoje problemy z wysokością ściany kolankowej nie wynikają z projektu ale z braku profesjonalizmu Twojego wykonawcy. Nie umie czytać projektu, na jednym z rzutów projektu jest wysokość na jeden porotherm, suporex od strony bez lukarny, a na innym rzucie w dalszej części projektu jest prawidłowa wysokość sciany kolankowej ok. 100 cm. Całe to nieporozumienie wynikło, że niedokładnie przeanalizowano projekt. Kolejno ocieplenie poddasza projektowo masz 20 cm ( krokwie 18cm tj. 3cm luzu+15 jedna warstwa+ 5 wzdłuż + stelaż i K-G. A jaki masz kąt dachu? Uważam, że i kąt Ci się też zmienił przez to. Jeżeli bedziesz miała pytania to pisz na priv lub forum. Zauważyłem również dużo zmian wprowadzonych Przez Ciebie w środku budynku. Również mamy troszkę zmian ale wymiary podstawowe mamy niezmienione i jestemśmy z tego zadowoleni. ps. poddsze Benedykta II nie jest niskie, można rzec, że jest idealne, b. wygodne i przytulne. Pozdrawiamy Dzięki,czyli popełniono wg ciebie błąd? To dlatego mamy skos jeden wielki w garderobach i drzwi do naszej garderoby na skos? Mślałam,ze to błędy w projekcie których nie zauwazyliśmy..Jestesmy w tym temacie laikami.. Teraz chyba juz nic z tą górą nie zrobimy. Za 10 lat następny dom będziemy budowac mądrzejsi:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
po_la_ 21.03.2011 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
po_la_ 21.03.2011 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 No dziewczyny, ktore dopiero zaczynacie-nie musicie się tymi skosami martwic.Z tego wynika ,ze u nas górę schrzanili. Jeszcze kasy calej ne dostali więc zobaczymy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania Paweł W. 21.03.2011 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Pola, Tak jest w projekcie, że z różnych perspektyw jest różna wysokość ścianki kolankowej. Pierowtnie też mało brakowało, że byloby z taka ścianką jak u Was, ale nasz czujny kierownik to zauważył. Sami byliśmy zdziwieni, jak mogą być dwie wysokości jedna inna nad tzn. wykuszem a w pozostałych miejscach inna. Powodzenia życze w "wykańczaniu się" . Jeżeli bedziesz miała jakieś wątplowości co do Benka II to polecam się. ps. proszę sięnie obrażać jeżeli moje wpisy są zbyt szczere ale jestem już przeczulony na wykonawców, że sam dwa razy po nich sprawdzam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
po_la_ 21.03.2011 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Pola, Tak jest w projekcie, że z różnych perspektyw jest różna wysokość ścianki kolankowej. Pierowtnie też mało brakowało, że byloby z taka ścianką jak u Was, ale nasz czujny kierownik to zauważył. Sami byliśmy zdziwieni, jak mogą być dwie wysokości jedna inna nad tzn. wykuszem a w pozostałych miejscach inna. Powodzenia życze w "wykańczaniu się" . Jeżeli bedziesz miała jakieś wątplowości co do Benka II to polecam się. ps. proszę sięnie obrażać jeżeli moje wpisy są zbyt szczere ale jestem już przeczulony na wykonawców, że sam dwa razy po nich sprawdzam... My mamy też kierownika,inspektora nadzoru i diabli wiedzą kogo jeszcze...I co z tego? Nie obrażam się. Być może żyjemy w jakiejs nieswiadomości. .Do dzis dosc błogiej... Może lepiej byoby nie wiedziec. Choc za każdym razem kiedy patrze na te garderoby smutno mi się robi. Taki piękny dom ..Nie damy im wiecej i grosza:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 21.03.2011 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 hej hej ale tu dyskusjePraha- spokojnie ja byłam u MarJel i jej poddasze jest więcej niż OKI jest idealne Nie niskie, nie trzeba się schylać , normalne i funkcjonalneProblem ze skosami wynika także ze zmiany materiału z jakiego się buduje - i zachowując sztuki -a nie wysokość wychodzą kwiatki.Ważne jest to na co zwrócił uwagę Ania&Paweł by nie zmieniać kąta nachylenia dachu.Pola- to tylko garderoby -nie muszą być idealne, jak nawkładasz rzeczy nie będziesz zauważać tych skosówZa to jaką piękną masz kuchnie zaplanowaną - Ja też miałam budować Benia - wyszło inaczej ale projekt kuchni bardzo bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 22.03.2011 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Hej ale tu się zrobiło gwarno, aż miło Jestem w szoku po przeczytaniu wpisu (wnioskuję, że) Pawła nie podejrzewałam, że konstruktorzy mogą tak nabroić!!! Dobrze, że ta sprawa wyszła, to będę tego bardzo pilnować. Szczerze mówiąc cały czas mój mały rozumek nie może pojąć jak to się stało, nie do wiary! Nie rozumiem jak może być projekt wieloznaczny, to się kłóci z samą ideą projektu Pola - to chyba nie jest tak łatwo z tym nie zapłaceniem wykonawcom za spartaczoną robotę w każdym razie myślę, że masz do tego 100% prawo, jeśli to co pisze Paweł to prawda, a widać, że chłopak zna się na rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 22.03.2011 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Praha- Problem ze skosami wynika także ze zmiany materiału z jakiego się buduje - i zachowując sztuki -a nie wysokość wychodzą kwiatki. Ważne jest to na co zwrócił uwagę Ania&Paweł by nie zmieniać kąta nachylenia dachu. Saly - rozwiń myśl w jaki sposób się zmienia ten kąt nachylenia dachu? Zachowując jakie sztuki? Pogubiłam się, ja się totalnie na tych rzeczach budowlanych nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 22.03.2011 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 praha,jeżeli nie chcesz mieć wątpliwości, rusz swoje cztery litery i przyjedź do mnie, daleko nie masz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts