Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ojej, Lublin to jakaś Benkowa stolica Polski :p to jest nieprawdopodobne :)

Saly - u mnie powolutku, póki co mamy fundamenty, trochę się martwię bo to wszystko takie małe się wydaje :rolleyes: 3 dni kombinowaliśmy jak ustawić budynek na działce i muszę przyznać, że to nam wyszło i już teraz widzę, że będzie super :) już się nie mogę doczekać lata przyszłego roku, aż sobie tam usiądę na tarasie i wypiję kawkę :)

MarJel - może TIRem pojedź do tej Warszawy :cool: :lol2::lol2:

Ania&Pawel - rozumiem :D też myślałam o powiększeniu okien w lukarnach - powiedz mi proszę jak wygląda sprawa z ustawnością pokoi po powiększeniu okien? Nie 'zjadło' to całej przestrzeni gdzie można by ustawić tv, biurko, komodę?

Ania&Paweł

To trochę nie fer Bo idea forum polega na wymianie informacji i zdjęć My swoje umieszczamy No ale nic na siłę. Nie to nie :-)

Praha - fundamenty zawsze małe się wydają . jak przyjdzie do mycia podłóg to jeszcze będziesz mieć dosyć tych metrów.

Fakt że Lublin to jakieś zagłębie Benkowe

W Lublinie widziałam 3 Benki MarJel - póki co Twój jest nr 1 :-)

MarJel - tak tak chcemy ładne zdjęcie światłowodów

Nie zwróciłam tak do końca uwagi ale na moim projekcie jest nad salonem przy schodach pustka-nie za duża ale coś jak u Ciebie i pomysł światłowodów jak najbardziej do zerżnięcia się będzie nadawał - tylko napisz nam jak to się kupuje Gotowe?Czy na wymiar? i gdzie Ty kupowałaś swoje ?

Oto moja pustka- u mnie na dole będzie stała kanapa więc chyba fajnie to będzie wyglądało?

http://images50.fotosik.pl/634/46ac47120ba08235med.jpg

Ania i Paweł szkoda, ze nie możecie wrzucić zdjęć....

ale Benek II i tak nie ma kolumn z przodu, przynajmniej mój.

z tymi oknami to masz racje mogłyby być większe, ale u mnie juz za późno. muszą zostać takie jakie są.

tez czekam na światłowody i lampe marjel :)

praha jak u Ciebie budowa???

Saly mysle, ze będzie to bardzo fajnie u Ciebie wyglądało.

Widzę nie popuścicie mi tych światłowodów, Rzepy jedne;)

Fotek oczywiście nie zrobiłam, ale musicie uzbroić się w cierpliwość:)

Saly nie mam pojęcia gdzie były zamawiane światłowody, nawet nie wiem do końca jaka firma mi je montowała i wstyd ale jeszcze nie wiem ile za to wszystko zapłacę :jawdrop:, tymi sprawami zajmuje się mój wykonawca, a za jakiś czas wysyła rachunek.

pola ile Cię wyniesie kuchnia? Mi w studio kuchennym wycenili na ok.45 tys.(bez sprzętów oczywiście) i podziękowałam, robi mi stolarz.

http://www.swiatlamp.pl/product_info.php/info/p19004__TA-MA-LED-ELASTYCZNA-WODOSZCZELNA-SILIKON-SMD-3528-BIA-Y-CIEP-Y.html/XTCsid/eb2c86c0992740913678d584d873a161

Moze sie przyda,własnie jestem na etapie wybierania oswietlenia,może komus sie przyda...

A tu jeszcze pojedyncze ledy np do póleczek czy wnęk..

http://www.ledtec.pl/index.php/en/produkt/438/393

Saly - takie pustki nad salonem bardzo mi się podobają :rolleyes: bajka :) te światłowody będą tam super pasowały, tylko się zastanawiam jak to będzie wyglądało, bo przecież zakryjesz je kanapą, zwłaszcza te ozdobne zakończenia, trochę szkoda ;) musisz sobie dobrze to przemyśleć :)

Oldzia - dzięki za wsparcie :p

Błękitna - jestem na etapie fundamentów :cool:

MarJel - 45 tys. za kuchnie bez sprzętów to jakaś kompletna przesada, zwłaszcza za małą kuchnię! Jak będziesz znała wycenę od stolarza to daj znać :)

Dziewczyny - macie jakieś fajne pomysły na oświetlenie schodów? (oprócz światłowodów :p) chodzi mi o takie oświetlenie przy stopniach czy coś, coś delikatnego.

Można podświetlić podstopnie w schodach

http://img864.imageshack.us/img864/6277/owietlenieledschodw114a.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Ja własnie będę miała cos takiego u siebie, tylko nie po całej szerokości a ok.30cm wyśrodkowane. Mam gdzieś inne foto, jak znajdę to wstawię:) kabelki mam już przygotowane :)