RenataS 05.08.2007 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 Dagne, napisz jeszcze gdzie kupowałaś dwuteownik i słupki, bo to raczej nie za bardzo popularny towar i mamy trochę z nim problemy i kto Wam montował ten dwuteownik, dekarze czy jakaś specjalna ekipa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagne 05.08.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 No więc "pod papę" w sensie (czy nonsensie) że bez dachówki. Bo tylko do tego etapu firma robi domy. Do dachówki zamawiamy oddzielnie dekarza na wrzesień Jeśli chodzi o dwuteowniki itd to zamawianiem i zakupem zajmuje sie narzeczony, jak wróci to wypytam dokładnie o szczegóły stropu i napiszę co i z czego było robione (i gdzie zakupione). Jeśli chodzi o montaż to wszystko robi nam jedna ekipa. Są świetni:) Pozdrawiam, Dagne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagne 05.08.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 To już wszystko wiem, bo jeśli chodzi o strop nad parterem to my zrobiliśmy z terrivy czy jakoś tak.... nie mamy dwuteowników:) A jeśli chodzi o piętro, to jeszcze więźba nawet nie zaczęta:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doska1719500980 05.08.2007 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 Dwuteowniki kupuje się w składzie ze stalą. My kupowaliśmy w Centrostalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bene 06.08.2007 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Czy ktoś próbował przerobić te stalowe podciągi i słupy na drewniane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 06.08.2007 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 To już wszystko wiem, bo jeśli chodzi o strop nad parterem to my zrobiliśmy z terrivy czy jakoś tak.... nie mamy dwuteowników:) A jeśli chodzi o piętro, to jeszcze więźba nawet nie zaczęta:( a co macie zamiast dwuteowników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 06.08.2007 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Czy ktoś próbował przerobić te stalowe podciągi i słupy na drewniane ? my próbowaliśmy i zarówno jak i projektant Michał Gąsiorowski jak i nasz kierownik budowy powiedział, że drewniane, albo muszą być bardzo szerokie, albo muszą być gęsto roztawione i zrezygnowaliśmy, a teraz mamy problem żeby kupić dwuteownik, właściwie tylko Stawex na Modlińskiej ściąga w ciągu dwóch dni, ale według moich obserwacji jest to towar deficytowy w takiej ilości jakiej potrzeba na ten dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga-m 08.08.2007 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 My też budujemy Benka II i poczyniliśmy małe zmiany , ale w porównianiu z waszymi jest to tylko kosmetyka 1. zamiast jednego okna w garażu zrobiliśmy drzwi - będzie bygodniej wychodzić na dwór np z kosiarką 2. zrezygnowaliśmy z jednych drzwi z garażu do pom.technicznego, które nie dzielimy na dwa mniejsze 3. myślę o kominku wdustronnym ,ale wyczytałam że takie kominki nie nadają się do ogrzewania domu , tylko do wystroju i tu mam zgrzyt Podcień zostawiliśmy , bo wielkość salonu nam odpowiada, chociaż po przeczytaniu waszych opini zaczynam się zastanawiać , czy tego nie zmienić Napiszcie kiedy kryjecie dachy i zamykacie domy oknami. Nam ekipa odradza robić tego jeszcze w tym roku - dom się ma odpowiednio osuszyć i przewietrzyć .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 08.08.2007 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 aga-m a gdzie ten benek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga-m 08.08.2007 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Benka budujemy w Dębinie - gmina Czosnów Cisza, spokój i las dookoła pozdrawiam aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 09.08.2007 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 a można się wprosić na oglądanie? bo u mnie wciąż tylko ławy w poniedziałek mają przyjść budować dalej, ale zobaczymy czy przyjdą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga-m 09.08.2007 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 opdowiedz na pv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga-m 09.08.2007 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 a wracając do dwuteowników - to zadzwoniłam ostatnio do szefa ekipy z pytaniem czy mam się martwić ich zakupem - odpowiedział że dla niego w hurtowni wszystko jest i w każdej ilości a ja mam się jedynie zastanawiać nad wystrojem wnętrz a nie budową , tak więc myslę że te niby braki w hurtowniach to zabiegi marketingowe , aby podnieść ceny materiałów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bene 09.08.2007 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Dzisiaj musiałem zamówić te dwuteowniki i słupy - lekki szok bez mala 3/4 ceny całej więżby ale cóż powiedziało się A to trzeba i BEEEEEEEEEEE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga-m 10.08.2007 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 a można spytać ile kosztują , chciałabym się przygotować i nie dostać zawału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 10.08.2007 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 ja w okolicach wawy najtańszy dwuteownik znalazłam za 91,12zł za mb netto, a profil stalowy za 31,11zł za mb, ale gruboś ściany 4mm, nie wiem czy może taka być czy koniecznie muszę kupić 5? szczęśliwi Ci co mogą kupić tylko tyle ile im potrzeba prawda Dorotko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 10.08.2007 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 czy ktoś z Was buduje Benka w ścianie 3W? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bene 10.08.2007 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Podobne ceny + transport + odpad (długości handlowe)+VAT= ładna sumka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bene 24.08.2007 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Coś ostatnio smutno i cicho wszyscy na urlopach ??????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagne 24.08.2007 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 No u nas niestety chwilowo był przestój w pracach, więc i ja się nie odzywałam, bo nie chciałam sie denerwować. Ale już od wtorku Panowie ruszyli pełną parą i idą jak burza. Więźba powstaje w tempie piorunującym i będzie gotowa prawdopodobnie 3 września. tzn. "pod papę" Problem jest niewielki z dekarzami, bo trzeba z miesiąc czekać, ale to w tym czasie hydraulik i elektryk nas "obrobią", a potem wejdą Panowie na dach:) Dziś już zrobili więźbę lukarny w łazience i się trochę przestraszyłam, bo wyszło to ogromne...z resztą cała ta góra jest wielka. Póki jej nie podzielili ściankami to wygląda jak hangar albo kort do tenisa:) Ktoś na forum się wypowiadał, że należy garaż powiększyć. To ja nie wiem czym wy chcecie jeździć, bo garaż jest absolutnie wielki i spokojnie zmieszczą się 2 samochody, rowery i kosiarka. Zrobiłam też nowy projekt tarasu (bo zabudowaliśmy podcień więc należało zrobić to od nowa) i wyszło absolutnie bosko:)Rysunek na małej karteczce, parę wymiarów, a Panowie postawili dokładnie tak jak mi sie marzyło:) Nie mogę na fotosiku zamieszczać plików .bmp więc jakby ktoś był zainteresowany rysunkiem tarasu to mogę na mail przesłać:)Ah, emocje rosną z każda przybitą deseczką i z każdą postawioną cegłą Pozdrawiam, Dagne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts