Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

MarJel efilo ma zmywarke Siemens SN 66T090EU

Dziękuje kakusku, tak się wypaliłam i zmęczona jestem tymi ciągłymi wyborami, że już mi się nic nie chce. Wolę zapytać osoby która 10 razy przemyślała swój wybór i teraz może polecić, niż samej wybierać. Sprzęty w większości będą simensa, kiedyś czytałam że ludki sobie chwalą zmywarki tej firmy:)

Sprzęty muszę kupić na wczoraj :rolleyes:bo stolarz potrzebuje dokładnych wymiarów aby zabudować, a woli sam osobiście zmierzyć.

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziękuje kakusku, tak się wypaliłam i zmęczona jestem tymi ciągłymi wyborami, że już mi się nic nie chce. Wolę zapytać osoby która 10 razy przemyślała swój wybór i teraz może polecić, niż samej wybierać. Sprzęty w większości będą simensa, kiedyś czytałam że ludki sobie chwalą zmywarki tej firmy:)

Sprzęty muszę kupić na wczoraj :rolleyes:bo stolarz potrzebuje dokładnych wymiarów aby zabudować, a woli sam osobiście zmierzyć.

MarJel z tym to masz rację - ja jak tak oglądam ogrom tych różnych rzeczy, firm itp. dostaję migreny;) dobrze, że jest to forum:) po prostu, jak mi przyjdzie kupować już konkretne sprzęty będę polegać na osobach, które już kupiły i użytkują - tym sposobem mam nadzieję, że się nie nadzieję na jakiś bubel i będzie dobrze;)

Edytowane przez oldzia

Praha

Tak - ja miałam lodówkę side by side samsunga

W/g mnie samsung ma bardzo ładne modele- chociaż teraz podobają mi się sprzęta z czarnego szkła:-)

Lodówkę miałam z kostkarką i barkiem otwieranym na napoje]

Najważniejsze w takiej lodówce dla mnie są :

komora 0 - z regulowaną temp - to szuflada świeżości -wew lodówki

oczywiście technologia no frost - czyli bez szronowa zarówno lodówka jak i zamrażarka i

system Multiflow - czyli oddychanie wew lodówki czyli wędlina nie obsycha a sałata nie więdnie

Tyle z mojej wiedzy :-)

Hej MarJel!

Witam również pozostałych :)

(dlaczego muszę Marjelki szukać po wątkach zamiast pisać w jej własnym ?:p) :(

Ja też jestem na etapie wyboru ogrodzenia:)

U nas Prawie decyzja zapadła.Piszę prawie,bo znając życie jeszcze jakieś zmiany będą.

Ogrodzenie (tzn słupy) będą betonowe w kolorze elewacji (czyli jasny beż),a panele poziome z drewna.

U Ciebie Mar Jel decyzja podjęta?

Oo, dzięki za wskazówki Saly :) a o barku na napoje to jeszcze nie słyszałam, ale brzmi super :rolleyes: no ale wybór lodówki pewnie przypadnie dopiero na koniec roku ;) chcę jeszcze kupić taką drugą lodówkę tylko na napoje, przeszkloną do pokoju gier albo skombinować taką jedną wąską retro-lodówkę coca coli: :)

Witaj Lady in red :) ale masz tajemniczego nicka :p:P

Twój płot zapowiada się super! :D

Hej MarJel!

Witam również pozostałych :)

(dlaczego muszę Marjelki szukać po wątkach zamiast pisać w jej własnym ?:p) :(

Ja też jestem na etapie wyboru ogrodzenia:)

U nas Prawie decyzja zapadła.Piszę prawie,bo znając życie jeszcze jakieś zmiany będą.

Ogrodzenie (tzn słupy) będą betonowe w kolorze elewacji (czyli jasny beż),a panele poziome z drewna.

U Ciebie Mar Jel decyzja podjęta?

No Lady! W dobrym wątku mnie znalazłaś, tu najczęściej można mnie spotkać:)

Wrzucam tu czasami jakieś fotki z mojego domku, ostatnio się trochę pogorszyło z tymi fotami, brak czasu i weny, a przede wszystkim kiepski nastrój i dużo ważniejsze sprawy na głowie.

Jak to w życiu bywa czasem na ludzi spadają z dnia na dzień ogromne tragedie życiowe i tak też się stało w moim życiu........

Świat się zawalił, ale trzeba żyć nadal.

Kolory do domu wybierałam dwa tyg. i tak np. na 4 puszki różnych farb które wybrałam, po pomalowaniu ściany zatwierdziłam tylko jedną, reszta do wyrzucenia. Nie było sensu żebym nadal wybierała, więc dzisiaj zatrudniałam fachowca który razem ze mną w 4 godz. dobrał kolory do wszystkich pomieszczeń w domu.

Po za tym chyba w tą sobotę wstawią nam drzwi wewnętrzne.

Ogrodzenie ma być prawdopodobnie kute, słupy tynkowane, ale jeszcze się wahamy czy nie lepiej słupy z kamienia.

Nie wiem Lady w jakim stylu masz domek, ale ogrodzenie które wybrałaś zapowiada się super!

Oczywiście zaglądają do nas, czyli do tego wątku.

Witam w ten słoneczny dzionek :)

MarJel! Nie wiem co się u Ciebie stało-ale przytulam i jestem z Tobą.

Pamiętaj-życie toczy się dalej i trzeba iść do przodu.

Dylematy z kolorem farb jak najbardziej rozumiem.Do salonu robiłam z mieszalnika SZESC próbek farb-aż wybraliśmy własciwą.

Farba całkiem inaczej wygląda na próbce-1x2cm a inaczej na ścianie-wiele zależy-od wielkości pomieszczenia,kierunku świata na który wychodzą okna,oświetlenia a nawet koloru podłogi.

Jedyny kolor-który za pierwszym razem okazał się właściwy to szary z kolekcji Evy Minge.Zresztą chwalony tu na forum :)

Dziewczyny! Mam nadzieję,że ogrodzenie wyjdzie zadowalające,pracuję jeszcze nad szczegółami projektu-wielośc wiaty śmietnikowej i inne jakże ważne szczególy :D;)

Bardzo miło na waszym wątku-pozwólcie więc ,że będę wpadać :)

Witam praho!

Z ręką na sercu mogę ci polecić tę szarość Evy Minge.Ma piękny gołębi odcień-ma tym tyle super eksponowane są pozostałe kolory-szczególne biały:) Poczytaj o tej farbie i zobacz na fotkach u innych użytkowników-na tym wątku http://forum.muratordom.pl/showthread.php?168786-NASZE-WNĘTRZA-W-SZAROŚCIACH-zdjęcia-realizacji-naszych-forumowiczów-D&highlight=szara

Pozdrawiam,

PS Beż mam z mieszalnika-też kupowałam kilka odcieni.

Hej dziewczyny

Widzę, ze wątek farbowy może mi coś doradzicie W salonie planuje białe kanapy skórzane ale to nie jest taka biel kująca w oczy ani też ecri taka biel śmietany jaki kolor ścian będzie pasował? Myślałam o białych ale widziałam w salonie meblowym te meble na tle białych ścian i wyglądało to kiepsko No i nie mam koncepcji....

Witaj Saly!

A jaki masz kolor podłogi,stolika,innych mebli,drzwi,okien?Czy pomieszczenie jest duże?Czy łączone z kuchnią,ewentualnie kuchnia w jakim kokorze?

aby coś doradzić potrzebujemy więcej danych :)

MarJer!!!

Jak Ty się trzymasz kochana?

Buziole,

Marjel - ja również myślę o Tobie:hug::hug::hug:

Lady in red w planach podłoga będzie merbał lub jatoba deska barlinecka wiec ciemnawa ale kolor żywy nie smutny

Stolik szklany Generalnie zmierzam w stronę stylu nowoczesnego ale nie do przesady

W salonie będą schody ale minimalistyczne bez wypasu obłożone drzewem w kolorze podłogi i barierki metalowe - delikatne

Salon osoby ale jest widok na kuchnie

A co do kuchni Chciałam szare szafki na wysoki połysk i czarne blaty ale kurcze....okna złoty dąb - trochę wiocha się robi ? Jak myślisz o takim zestawie kolorów ?

Marjel - ja również myślę o Tobie:hug::hug::hug:

Lady in red w planach podłoga będzie merbał lub jatoba deska barlinecka wiec ciemnawa ale kolor żywy nie smutny

Stolik szklany Generalnie zmierzam w stronę stylu nowoczesnego ale nie do przesady

W salonie będą schody ale minimalistyczne bez wypasu obłożone drzewem w kolorze podłogi i barierki metalowe - delikatne

Salon osoby ale jest widok na kuchnie

A co do kuchni Chciałam szare szafki na wysoki połysk i czarne blaty ale kurcze....okna złoty dąb - trochę wiocha się robi ? Jak myślisz o takim zestawie kolorów ?

Idziesz więc w stronę nowoczesnosci,a nawet minimalizmu z tego co wnioskuję po opisie.pięknie by tu wyglądały szare sciany (może jestem nieobiektywana bo uwielbiam ten kolor :D)

Swoją drogą jesteś na takim etapie budowy,że koncepcja zmieni się jeszcze 1000 razy ;)

Pozdrawiam,

dzięki Lady :-)

To prawda, że koncepcja może się zmienić ale rysuje w głowie jakiś plan

Meble białe będą na bank - i powiem Ci że szarego nie brałam pod uwagę ale to nie jest zły pomysł - ładnie by się odbijały od ścian

Muszę popatrzeć na odcienie tego szarego

Pozdrowionka

A Lady in Red - nie wiem czy piszesz dziennik budowy lub jakiś swój watek (jeśli tak to daj namiary lub napisz jaki domek budujesz i w jakim rejonie bo ja od niedawna na forum ) ale po ilości wpisów domniemam że jesteś zaprawionym budowniczym :-) więc i skarbnica wiedzy spora :-)

Saly

Wydaje mi się,ze połączenie cipełego odcienia drewna,bialego i szarości-jest eleganckie i ponadczasowe.W zależności od nastroju można tylko zmienić dodatki i nie rujnując portfela masz odmienione wnętrze.Do tych barw pasują prawie wszystkie kolory-dodatki (poduszki,zasłony,dywan czy wazoniki) mogą być turkusowe,fioletowe czy czerwone :)

Buduję (a właściwie wykańczam :) ) dom o pow.240m2-wzorowany na projekcie gotowym lecz z bardzo dużą ilością zmian (łącznie z przeprojektowaniem dachu) tak,że teraz kompletnie nie przypomina pierwowzoru (i dobrze :p).Za ok.3-4 tygodnie planujemy przeprowadzkę-więc bardzo dużo się u mnie na budowie dzieje.A jestem podobnie jak MarJel z Lublina.

Do skarnicy wiedzy dużo mi jeszcze brakuje ;)Sama się uczę-często na własnych błędach :D.