MarJel 29.03.2011 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 MarJel efilo ma zmywarke Siemens SN 66T090EU Dziękuje kakusku, tak się wypaliłam i zmęczona jestem tymi ciągłymi wyborami, że już mi się nic nie chce. Wolę zapytać osoby która 10 razy przemyślała swój wybór i teraz może polecić, niż samej wybierać. Sprzęty w większości będą simensa, kiedyś czytałam że ludki sobie chwalą zmywarki tej firmy:) Sprzęty muszę kupić na wczoraj :rolleyes:bo stolarz potrzebuje dokładnych wymiarów aby zabudować, a woli sam osobiście zmierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oldzia 29.03.2011 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 (edytowane) Dziękuje kakusku, tak się wypaliłam i zmęczona jestem tymi ciągłymi wyborami, że już mi się nic nie chce. Wolę zapytać osoby która 10 razy przemyślała swój wybór i teraz może polecić, niż samej wybierać. Sprzęty w większości będą simensa, kiedyś czytałam że ludki sobie chwalą zmywarki tej firmy:) Sprzęty muszę kupić na wczoraj :rolleyes:bo stolarz potrzebuje dokładnych wymiarów aby zabudować, a woli sam osobiście zmierzyć. MarJel z tym to masz rację - ja jak tak oglądam ogrom tych różnych rzeczy, firm itp. dostaję migreny;) dobrze, że jest to forum:) po prostu, jak mi przyjdzie kupować już konkretne sprzęty będę polegać na osobach, które już kupiły i użytkują - tym sposobem mam nadzieję, że się nie nadzieję na jakiś bubel i będzie dobrze;) Edytowane 29 Marca 2011 przez oldzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 29.03.2011 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Hej, a ktoś może będzie kupował taką lodówkę - szafę? najlepiej z kostkarką Macie na oku jakąś firmę / model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 29.03.2011 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Praha Tak - ja miałam lodówkę side by side samsunga W/g mnie samsung ma bardzo ładne modele- chociaż teraz podobają mi się sprzęta z czarnego szkła:-) Lodówkę miałam z kostkarką i barkiem otwieranym na napoje] Najważniejsze w takiej lodówce dla mnie są : komora 0 - z regulowaną temp - to szuflada świeżości -wew lodówki oczywiście technologia no frost - czyli bez szronowa zarówno lodówka jak i zamrażarka i system Multiflow - czyli oddychanie wew lodówki czyli wędlina nie obsycha a sałata nie więdnie Tyle z mojej wiedzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 30.03.2011 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Hej MarJel! Witam również pozostałych (dlaczego muszę Marjelki szukać po wątkach zamiast pisać w jej własnym ?) Ja też jestem na etapie wyboru ogrodzenia:) U nas Prawie decyzja zapadła.Piszę prawie,bo znając życie jeszcze jakieś zmiany będą. Ogrodzenie (tzn słupy) będą betonowe w kolorze elewacji (czyli jasny beż),a panele poziome z drewna. U Ciebie Mar Jel decyzja podjęta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 30.03.2011 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Oo, dzięki za wskazówki Saly a o barku na napoje to jeszcze nie słyszałam, ale brzmi super no ale wybór lodówki pewnie przypadnie dopiero na koniec roku chcę jeszcze kupić taką drugą lodówkę tylko na napoje, przeszkloną do pokoju gier albo skombinować taką jedną wąską retro-lodówkę coca coli: Witaj Lady in red ale masz tajemniczego nicka :P Twój płot zapowiada się super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 30.03.2011 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Hej MarJel! Witam również pozostałych (dlaczego muszę Marjelki szukać po wątkach zamiast pisać w jej własnym ?) Ja też jestem na etapie wyboru ogrodzenia:) U nas Prawie decyzja zapadła.Piszę prawie,bo znając życie jeszcze jakieś zmiany będą. Ogrodzenie (tzn słupy) będą betonowe w kolorze elewacji (czyli jasny beż),a panele poziome z drewna. U Ciebie Mar Jel decyzja podjęta? No Lady! W dobrym wątku mnie znalazłaś, tu najczęściej można mnie spotkać Wrzucam tu czasami jakieś fotki z mojego domku, ostatnio się trochę pogorszyło z tymi fotami, brak czasu i weny, a przede wszystkim kiepski nastrój i dużo ważniejsze sprawy na głowie. Jak to w życiu bywa czasem na ludzi spadają z dnia na dzień ogromne tragedie życiowe i tak też się stało w moim życiu........ Świat się zawalił, ale trzeba żyć nadal. Kolory do domu wybierałam dwa tyg. i tak np. na 4 puszki różnych farb które wybrałam, po pomalowaniu ściany zatwierdziłam tylko jedną, reszta do wyrzucenia. Nie było sensu żebym nadal wybierała, więc dzisiaj zatrudniałam fachowca który razem ze mną w 4 godz. dobrał kolory do wszystkich pomieszczeń w domu. Po za tym chyba w tą sobotę wstawią nam drzwi wewnętrzne. Ogrodzenie ma być prawdopodobnie kute, słupy tynkowane, ale jeszcze się wahamy czy nie lepiej słupy z kamienia. Nie wiem Lady w jakim stylu masz domek, ale ogrodzenie które wybrałaś zapowiada się super! Oczywiście zaglądają do nas, czyli do tego wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 30.03.2011 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 (edytowane) MarJel :hug: Trzymaj sie Edytowane 31 Marca 2011 przez kakusek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 31.03.2011 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Witam w ten słoneczny dzionek MarJel! Nie wiem co się u Ciebie stało-ale przytulam i jestem z Tobą. Pamiętaj-życie toczy się dalej i trzeba iść do przodu. Dylematy z kolorem farb jak najbardziej rozumiem.Do salonu robiłam z mieszalnika SZESC próbek farb-aż wybraliśmy własciwą. Farba całkiem inaczej wygląda na próbce-1x2cm a inaczej na ścianie-wiele zależy-od wielkości pomieszczenia,kierunku świata na który wychodzą okna,oświetlenia a nawet koloru podłogi. Jedyny kolor-który za pierwszym razem okazał się właściwy to szary z kolekcji Evy Minge.Zresztą chwalony tu na forum Dziewczyny! Mam nadzieję,że ogrodzenie wyjdzie zadowalające,pracuję jeszcze nad szczegółami projektu-wielośc wiaty śmietnikowej i inne jakże ważne szczególy ;) Bardzo miło na waszym wątku-pozwólcie więc ,że będę wpadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oldzia 31.03.2011 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Tak MarJel jesteśmy z Tobą trzymaj się - będzie dobrze!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 31.03.2011 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Ojej MarJel, nie myślałam, że jest aż tak źle współczuję Ci, że musisz zmagać się z tak poważnymi problemami dołączam się do przytulanek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 31.03.2011 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Lady in red - wpadaj do woli zaciekawiłaś mnie tym szarym Ewy Minge, musi być ładny, jutro sobie przeszukam forum ja muszę znaleźć jakiś ładny, chłodny beż, może ktoś coś wie na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 01.04.2011 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Witam praho!Z ręką na sercu mogę ci polecić tę szarość Evy Minge.Ma piękny gołębi odcień-ma tym tyle super eksponowane są pozostałe kolory-szczególne biały:) Poczytaj o tej farbie i zobacz na fotkach u innych użytkowników-na tym wątku http://forum.muratordom.pl/showthread.php?168786-NASZE-WNĘTRZA-W-SZAROŚCIACH-zdjęcia-realizacji-naszych-forumowiczów-D&highlight=szaraPozdrawiam,PS Beż mam z mieszalnika-też kupowałam kilka odcieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 01.04.2011 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Hej dziewczynyWidzę, ze wątek farbowy może mi coś doradzicie W salonie planuje białe kanapy skórzane ale to nie jest taka biel kująca w oczy ani też ecri taka biel śmietany jaki kolor ścian będzie pasował? Myślałam o białych ale widziałam w salonie meblowym te meble na tle białych ścian i wyglądało to kiepsko No i nie mam koncepcji.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 01.04.2011 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Witaj Saly! A jaki masz kolor podłogi,stolika,innych mebli,drzwi,okien?Czy pomieszczenie jest duże?Czy łączone z kuchnią,ewentualnie kuchnia w jakim kokorze? aby coś doradzić potrzebujemy więcej danych MarJer!!! Jak Ty się trzymasz kochana? Buziole, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 01.04.2011 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Marjel - ja również myślę o Tobie:hug::hug: Lady in red w planach podłoga będzie merbał lub jatoba deska barlinecka wiec ciemnawa ale kolor żywy nie smutny Stolik szklany Generalnie zmierzam w stronę stylu nowoczesnego ale nie do przesady W salonie będą schody ale minimalistyczne bez wypasu obłożone drzewem w kolorze podłogi i barierki metalowe - delikatne Salon osoby ale jest widok na kuchnie A co do kuchni Chciałam szare szafki na wysoki połysk i czarne blaty ale kurcze....okna złoty dąb - trochę wiocha się robi ? Jak myślisz o takim zestawie kolorów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 01.04.2011 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Marjel - ja również myślę o Tobie:hug::hug: Lady in red w planach podłoga będzie merbał lub jatoba deska barlinecka wiec ciemnawa ale kolor żywy nie smutny Stolik szklany Generalnie zmierzam w stronę stylu nowoczesnego ale nie do przesady W salonie będą schody ale minimalistyczne bez wypasu obłożone drzewem w kolorze podłogi i barierki metalowe - delikatne Salon osoby ale jest widok na kuchnie A co do kuchni Chciałam szare szafki na wysoki połysk i czarne blaty ale kurcze....okna złoty dąb - trochę wiocha się robi ? Jak myślisz o takim zestawie kolorów ? Idziesz więc w stronę nowoczesnosci,a nawet minimalizmu z tego co wnioskuję po opisie.pięknie by tu wyglądały szare sciany (może jestem nieobiektywana bo uwielbiam ten kolor ) Swoją drogą jesteś na takim etapie budowy,że koncepcja zmieni się jeszcze 1000 razy Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 01.04.2011 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 dzięki Lady To prawda, że koncepcja może się zmienić ale rysuje w głowie jakiś plan Meble białe będą na bank - i powiem Ci że szarego nie brałam pod uwagę ale to nie jest zły pomysł - ładnie by się odbijały od ścian Muszę popatrzeć na odcienie tego szarego Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 01.04.2011 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 A Lady in Red - nie wiem czy piszesz dziennik budowy lub jakiś swój watek (jeśli tak to daj namiary lub napisz jaki domek budujesz i w jakim rejonie bo ja od niedawna na forum ) ale po ilości wpisów domniemam że jesteś zaprawionym budowniczym więc i skarbnica wiedzy spora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 01.04.2011 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Saly Wydaje mi się,ze połączenie cipełego odcienia drewna,bialego i szarości-jest eleganckie i ponadczasowe.W zależności od nastroju można tylko zmienić dodatki i nie rujnując portfela masz odmienione wnętrze.Do tych barw pasują prawie wszystkie kolory-dodatki (poduszki,zasłony,dywan czy wazoniki) mogą być turkusowe,fioletowe czy czerwone Buduję (a właściwie wykańczam ) dom o pow.240m2-wzorowany na projekcie gotowym lecz z bardzo dużą ilością zmian (łącznie z przeprojektowaniem dachu) tak,że teraz kompletnie nie przypomina pierwowzoru (i dobrze ).Za ok.3-4 tygodnie planujemy przeprowadzkę-więc bardzo dużo się u mnie na budowie dzieje.A jestem podobnie jak MarJel z Lublina. Do skarnicy wiedzy dużo mi jeszcze brakuje ;)Sama się uczę-często na własnych błędach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts