Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ojoj To zazdroszczę ( tak pozytywnie :-) ) ze już końcówka i przeprowadzka tuż tuż

Dzięki za wszystkie rady i zawsze proszę o jeszcze :hug:

Temat szarości biorę pod rozwagę i zaczynam dumać i zaraz poinformuję mojego M o tym pomyślę

Jeszcze raz buziaki i do napisania

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej dziewczyny, ale wczoraj się wściekłam :bash: napisałam posta i po raz trzeci w tym tyg. nie dodał mi się wpis bo padł internet :mad: a wiecie, że ja to mam temperament i pewnie się domyślacie, że miałam ochotę wyrzucić komputer przez okno :cool: ale nie zrobiłam tego, dzięki ćwiczeniom wdeeech - paaaauuuzzaa - wwwyyyyyddddeeeeccchhhhhh ;):rotfl:

A teraz już na serio:

Lady in Red - dzięki za linka o szarościach, chętnie sobie poczytam :)

Saly - wg mnie szarość będzie super, ew. jakiś kremowy, ale kremowy to bardziej nudna (ale zawsze bezpieczna) opcja. Ja teraz mam jaśniutką kanapę tylko, że z alcantary, deskę barlinecką dosyć ciemną w ciepłym odcieniu i kolor kremowe mango czy jakoś tak na ścianach (taki bardzo jasny morelowy, trudno mi go opisać). No i niby wszystko ok, ale po 2óch latach nie ma fajerwerków, bo to takie zwyczajne rozwiązanie i szybko mi się znudziło.

Jeśli chodzi o kolor okien w kuchni, to rzeczywiście niby nie bardzo, ale wydaje mi się, że takie szczegóły nad którymi się długo człowiek zastanawia potem są niezauważalne :rolleyes:

A MarJel zniknęła :(

Kakusek, Oldzia, Ola, Lady, Saly, Praha, dziękuje że myślicie o mnie.

Jestem, podglądam, czytam, ale na pisanie nie mam weny. To jest wątek budowlany i nie chcę o sprawach osobistych pisać na forum.

Nie jest dobrze ale trzymam się jakoś bo muszę.

Wysyłam Wam priva

Jesteście niesamowite i Kochane. Dziękuje Bardzo za wiadomości na priv, takie osoby jak Wy pomagają w ciężkich chwilach. Cieszę się że Was wszystkie mam :hug:

Ale żeby nie było, Benek mój ma się dobrze. Nie wiem czy pisałam ale czarna łazienka już dawno poprawiona.

Zmykam właśnie na budowę, podobno część domu już pomalowana, fotek dzisiaj nie obiecuję bo już pewnie światła dziennego nie będzie. W przyszłym tyg. będą pewnie kłaść tapety to wtedy postaram się zrobić fotki.

Hej Blekitna bardzo się cieszę, ze Banio będzie wykańczany w tym roku

Ja swój dom zaczynam dopiero ale bardzo nam zależy na szybkim wykończeniu tak optymistycznie na styczeń/luty - więc może będziemy się razem urządzać :-)

Kosmosm - nie paluje rekuperatora więc nie pomogę.....Nie miałam w poprzednim domu - wentylację miałam normalną tzw. grawitacyjną

Ja dalej nie podjęłam decyzji z kolorem okien Podobają mi się złoty dąb ale ta kuchnia w kolorach szaro/czarnym mi się gryzie

Widziałam na jakimś zdjęciu(tu meble są białe ale szare podobnie by wyglądały) słąbawo to wygląda

Jak uważacie?

http://images50.fotosik.pl/780/0ae88943c5c3239cmed.jpg

hmmm, a taki ten reku podobno fajny;/ a jak wy rozwiązałyście temat wentylacji?

kosmosm

Będę właśnie miała rekuperator, nie znam kosztów tego koromysła, gdyż jeszcze nie zakupiliśmy:rolleyes:

Saly, super inspiracja, w moim stylu, świetna kuchnia się u Ciebie zapowiada, widzę że co raz bardziej planujesz mocno nowocześnie?

Z oknami powinno pasować, gdzieś nawet był wątek z tym problem pt." ciemne okna jasne wnętrza"

Jak znajdę wkleję linka.

Osobiście cieszę się że mam białe okna i białe drzwi wewnętrzne( które dzisiaj mi montowali) powoli robi w benku się domowo:)

Hej!!

Saly moim zdaniem wcale te okna się nie kłócą, ale botykam się z tym samym problemem, tj. na zewnątrz okna napewno złoty dąb, a w środku nie wiadomo czy złoty dąb czy białe???? ale chyba jednak białe, bo białe zawsze do wszystkiego pasują, a pozatym ja będę miała te dwie witryny, ściany napewno jasne, więc z białymi oknami będą mi się zlewać i będzie taki efekt salonu otwartego na ogród, mam nadzieje, ze wiecie o co chodzi :)

kosmosom u nas bedzie wentylacja zwykła grawitacyjna.

Hej Blekitna

Moja kuzynka pracuje w Getin Noble Bank - uważaj na doradców kredytowych - mają prowizję od kredytów

i tylko patrzą aby dać jak najgorsze a nie najlepsze warunki dla klienta i tak jest w każdym banku

Mów od razu że szukasz najlepszej oferty i od tego zależy czy w ogóle będziesz brała kredyt a nie na zasadzie mam już inny kredyt i nie wiem czy mi dacie

Pozdrawiam i życzę powodzenia

Tak właśnie się domyślałam saly, w sumie to tak dla porównania chce te kredyty zobaczyć, bo mam znajoma która sama zaproponowała mi żeby do niej do banku iść (tam gdzie pracuje) po kredyt, ale musze wcześniej sprawdzić, czy znajoma czasem nie chce na mnie dobrze zarobić ;)

Hej Blekitna

Ja dalej nie podjęłam decyzji z kolorem okien Podobają mi się złoty dąb ale ta kuchnia w kolorach szaro/czarnym mi się gryzie

Widziałam na jakimś zdjęciu(tu meble są białe ale szare podobnie by wyglądały) słąbawo to wygląda

Jak uważacie?

http://images50.fotosik.pl/780/0ae88943c5c3239cmed.jpg

Witaj :)

Pewnie się niektórym narażę :( ale mi się kolor okien złoty dąb nie podoba.Jest jak dla mnie.................za musztardowy :).Moim skromnym zdaniem okna w kolorze orzech ładnie komponują się z szarym i białym.Pozatym do okien w kolorze orzecha-ławto dobrać podłogę,drzwi wewnętrzni itd.Orzech jest ciepłym odcieniem drewna.Ja miałabym problem z dopasowaniem drewnianej podłogi do złotego dębu-ta podłoga byłaby sraczkowat.....ups musztardowa :)

Ale może je się nie znam.....

lady in red wiadomo, że każdy ma swój gust, ja właśnie lubie taki kolor musztardowy :)

dla mnie orzech jest za ciemny,a złoty dąb wydaje mi się wpadać w taki kolor bursztynowy... Ale ja w środku i tak będę miała białe okna :)

A POZATYM WSZYSTKIE KOLORY MOGĄ WYGLĄDAĆ FAJNIE JAK TO SIĘ SUPER SPASIUJE Z CAŁĄ RESZTĄ :)

ja niecierpie koloru mahoń, fujć!

błekitna,

Gdyby wszyscy mieli taki sam gust świat byłby niewątpliwe nudny . I producenci okien,podłóg i innych drzwi mieliby mniej pracy ;p:D

Cenię wnętrza konsekwentne w stylu i doborze dodatków.Często podziwiam domy i chylę przed nimi czoła choć są w kompletnie innym stylu niż mój.Ważne jest aby wszystko tworzyło harmoniją całość.

Moża moja niechęć do złotego dębu jest podyktowana faktem,że poprostu nie potrafię dobrać do niego dodatków ;)

Pozdrawiam :)