Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jedyny bąbelkowy kinkiet wygląda tak:

http://www.swiat-stolarki.pl/_uploads/thumb/niagarak6crystal_jpg_400_100_forcewidth.jpg

lub tak:

http://www.european-light.com/media/catalog/product/cache/2/image/5e06319eda06f020e43594a9c230972d/n/i/niagara-wall-mirror.jpg

W różnych kolorystycznych wariacjach (czerń, czerwień, srebro, przeźroczyste lub mieszane). Ale to jedynie na pustą ścianę albo obok lustra, nie nad :(

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Przepraszam MarJel, bo ja nie do końca w temacie i nie wiem, czy już wybrałaś oświetlenie do sypialni? Jeśli nie, to ta bąbelkowa lampa moim zdaniem idealnie się nadaje również do romantycznej sypialni (jeśli Ci na niej zależy). Z takimi lampkami na stolik nocny (oczywiście w innych kolorach, ale chwilowo nie mam czas u szukać):

http://www.oswietleniewnetrz.pl/data/foto.php?f=1202107256%2Fniagara_tr_ln.jpg&w=350

To mnie załatwiłyście moje Kochane Bąbelki z tą lampą.

Chyba strzele focha i się więcej do Was nie odezwę.

Wy przeciwko mnie? ale się porobiło;):lol2:

Teraz poważnie, Ilona Agata, cudne te Twoje kinkiety, ale do łazienki mojej nie nadają się niestety. Pytałaś o sypialnie, właśnie ostatnio przyszły moje kinkiety, nie widziałam ich na żywo wcześniej, ale okazały się idealne.

A tak w ogóle to dzięki:)

Olcia, fajny ten kinkiecik pewnie bardziej by pasował do lampy bo też ma bąbelki, ale obawiam się że za mało światła daje:rolleyes:, ale jeszcze nie mówie nie. Dzięki kochana.

Dziewczynki Wy to moje bratnie dusze normalnie jesteście bo wszystkie kinkiety, co wkleiłyście miałam w swoich inpiracjach:rotfl:

Tak więc sprawę oświetlenia muszę jeszcze przedyskutować z moim mężusiem i wykonawcą- bo ten to przecież musi mieć do wszystkiego wgląd. Żeby było śmieszniej to część oświetlenia, wybierał i zamawiał sam, tak to ja już z nim dobrze mam;)

Chciałam jeszcze nadmienić że w moim beniu doszły na dole wszystkie kolorki moich szarości, kominek też już pomalowany i przyszło trochę oświetlenia które wcześniej zamówiłam:cool:

Edytowane przez MarJel

A i zapomniałam się pochwalić że zamontowali dzisiaj klamki w drzwiach, a we wtorek mają dojechać wszystkie szklane drzwi, czyli te do wiatrołapu, przesuwne do gabinetu, do naszej łazienki i przesuwne do naszej garderoby.

Tylko teraz mam focha i nie wiem co z tymi fotami, może mi po weekendzie przejdzie:popcorn::lol2:

MarJel - nie uduś mnie, ale ja się zgadzam z resztą :D albo jedno, albo drugie :p ale tak szczerze mówiąc, to ta bąbelkowa lampa bardzo mi się podoba, ale za bardzo jakoś jej nie widzę w tej Twojej betonowej łazience. Jedynie do tej jajowatej wanny fajnie by nawiązywała. Dla mnie to jest tak, że jak już pojechałaś z betonem, czyli surowo i minimalistycznie to ciężko to będzie przełamać... A te bąbelki bardziej mi pasują do jakiejś przytulniejszej łazienki, ehhh, sama już nie wiem :) ale pamiętaj, że chcę dobrze :D

Dziewczyny - pochwalcie się, czym macie wykończone kominy :D ja muszę podjąć decyzję dot. komina na grafitowym dachu i do jaśniutkiej elewacji (tak jak u MarJel). Wydaje mi się, że z reguły robi się kominy tynkowane i w kolorze elewacji, z resztą tak jest w projekcie mojego Benka III. Ale wykonawca powiedział mi, że tynk się nie nadaje, bo będzie podchodzić wodą i odpadać i chce dać klinkier. Ja coś nie za bardzo to widzę, bo u nas na elewacji nie będzie klinkieru, a jeśli już to trochę i jaśniutkiego, a nie czarnego czy szarego jak na kominie. Wydaje mi się, że to się jakoś nie składa w całość... Co o tym myślicie? Z czego macie kominy? A rynny dać w jakim kolorze do wspomnianej kolorystyki? Jak myślicie?

Praha ja mam komin z cegly klinkierowej (grafitowej) do grafitowego dachu.Tu masz fotke podczas prac :

http://img199.imageshack.us/img199/2104/42912637.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Wg mnie otynkowany komin to nie najszczesliwsze rozwiazanie bo taki komin bedzie Ci sie bardziej brudzil (zwlaszcza jasny) .

Tez planuje jasna (smietankowa) elewacje i nie wydaje mi sie aby ciemny komin nie pasowal do takiego zestawienia.Zeszta ja nie chcialam aby komin sie zbytnio "wybijal" dlatego tak dobieralam kolor aby jak najbardziej zlal sie z dachem ;)

MarJel - nie uduś mnie, ale ja się zgadzam z resztą :D albo jedno, albo drugie :p ale tak szczerze mówiąc, to ta bąbelkowa lampa bardzo mi się podoba, ale za bardzo jakoś jej nie widzę w tej Twojej betonowej łazience. Jedynie do tej jajowatej wanny fajnie by nawiązywała. Dla mnie to jest tak, że jak już pojechałaś z betonem, czyli surowo i minimalistycznie to ciężko to będzie przełamać... A te bąbelki bardziej mi pasują do jakiejś przytulniejszej łazienki, ehhh, sama już nie wiem :) ale pamiętaj, że chcę dobrze :D

:p:P:P

praha, ja mam tynkowane kominy, nawiązaliśmy do elewacji.

W tamtym momencie nie wiedzieliśmy z czego będzie ogrodzenie, nie chcieliśmy aby się za wiele działo, więc uznaliśmy że tynkowane będzie najbezpieczniejsze.

Wizualnie wygląda idealnie nie rzucają się w oczy, wyglądają subtelnie i delikatnie, hmm o ile tak można powiedzieć o kominach.

Natomiast rynny mamy grafitowe tak samo jak obróbki blacharskie:)

A teraz na dniach wchodzi pan od podbitki dachowej i się zastanawiamy czy dać białą, czy grafitową?????????

Może jakieś sugestie :D

Przypomnę domek

http://img845.imageshack.us/img845/6924/dsc0125c.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Stara fotka, dzisiaj byłam zapomniałam zrobić foty z zewnątrz, ale za to popykałam sporo w wewnątrz:lol:

MarJel - ja jestem za białą podbitką :) taką mamy zamiar mieć u siebie ;)

Jeśli chodzi o kominy, to powiem Wam dziewczyny, że i tak i tak jest ładnie. Dzisiaj przejechałam się po okolicy gapiąc się na kominy i bardzo dużo osób ma jednak klinkier w kolorze dachu. Więc po prostu niech się dzieje co chce :) najważniejsze, żeby klinkier (jeśli będzie) był kolorystycznie dopasowany do dachówki. Jeśli chodzi o ogrodzenie, to zrobimy pewnie w klinkierze, ale nie wiem w jakim kolorze, w każdym razie brama będzie dużo dalej, praktycznie niewidoczna z domu, więc myślę, że grafitowy klinkier na kominach nie będzie nas tu jakoś specjalnie wiązał...

Ale się rozpisałam

MarJel - mam do Ciebie pytanko

Bardzo spodobało się mojemu M -Twoje rozwiązanie siedziska w kabinie prysznicowej u dzieci - chodzi mi o ten efekt półokrągły

Czy możesz mi powiedzieć jak Fachmani to zrobili? Czy jest to z kart-gips Czy wylewane zanim obłożyli płytami????