reni1980 19.04.2011 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 MarJel a mnie się coś wydaje że u ciebie to było tak, domek z zewnątrz taki mały dworek bardzo elegancki i subtelny bo biały, a po oglądaniu muratora wszystko ci się poprzestawiało ale na ewentualne zmiany juz za późno. Bynajmniej tak było u mnie, forum kształtuje niesamowicie.Myśle ze rozumiesz co mam na myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 19.04.2011 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 reni1980 - Masz rację z tym ze forum kształtuje i to bardzo i w dobrym kierunku Zanim tu trafiłam wyznacznikiem trendów i fajnych rzeczy az wstyd teraz się przyznać była....gazetka praktikera No serio Forum skupia nie tylko fajne pomysły ale u ludzi, którzy mimo iż nieraz okrutnie szczerzy pomogą w podejmowaniu decyzji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 19.04.2011 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 MarJel - ja uważam że doskonale udało Ci się połączyć nowoczesność z glamour I Benek to idealny domek do takiego właśnie stylu Klocki- to już temat tylko nowoczesny - a Ty masz w duszy fragmenty romantyka i to fajnie wszystko współgra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 19.04.2011 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Agniecha- dawno Cię nie było Witaj ponownie Co tam u Ciebie Jakie zmiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 19.04.2011 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Hej Dziewczyny! Nie było mnie kilka dni ,a tu taka wielowątkowa dyskusja . To prawda-dzięki FM otwierają się oczy na wiele rzeczy i pewnie gdyby nie dyskusje,zdjęcia innych forrumowiczów popełniłabym wiele błędów.Aż boję się pomyśleć jak by wyglądał moj dom gdyby nie te godziny tu spędzone (a mój mąż MÓWIŁ,że to strata czasu .Teraz już tak nie mówi-sam często zagląda )Niejednokrotnie zainspirowałam się tu czymś lub odwrotnie-wyleczyłam z jakiegoś pomysłu. Teraz pewnie mając tą wiedzę budowałybyśmy inne bryły.A często trafia się na FM jak budowa jest w trakcie i możemy tylko dostosować wnęrza do własnych predyspozycji.Nie każdy jest takim szczęściarzem jak Sally,że trafiła tu na tyle wcześnie i zaczerpnęła taką wiedzę,że zdążyła jeszcze zmienić projekt:). Stąd pewnie szprosy i dworkowy charakter domu MArJer o które pytała reni1980 :)Mam rację? A jeśli chodzi o pytanie o podbitkę MarJer-jestem za białą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 19.04.2011 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Hej Lady Święte słowa kobieto piszesz Wszystko to prawda A co do Mężów - mój także uważał że to strata czasu - ale już pomału zaczyna doceniać :-) A Dziewczyny - ponieważ nic innego fizycznie nie mogę zrobić - na jakieś większe zakupy za wcześnie, podstawowe rzeczy uzgodnione postanowiłam że wezmę się za ogród. Działkę mam sporawą - więc budowę można ze tak powiem odgrodzić Mam wiele pomysłów i w pt mam spotkanie z Panem Kijanką - tak go zwiemy bo to szczególnie fachman od wody w ogrodach Pkt głównym będzie oczko wodne i skalniak z wodospadem - reszta raczej bardzo uporządkowana w stylu tzw japońskich ogrodów Tj tylko iglaki aby cały rok było zielono i minimum liści resztę trawa i trawa i tylko to oczko obsadzone przeróżnymi roślinkami Zobaczymy jak to wyjdzie - pewnie sto razy się jeszcze zmieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 19.04.2011 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Saly! Ja też przebierałam nóżkami nie mogąc się doczekać wykańczenia domu i swą energię spozytkowałam w ogrodzie.Dziś widzę,że to była jedna z najpepszych decyzji-urządzanie ogrodu w trakcie budowy i bardzo się z tego cieszę .Teraz kompletnie brak mi na to czasu. Pozatym cieszy podziwianie rosnących roślin :)Z tyłu domu mamy uporządkowaną działkę,kostkę brukową,zieloną trawkę.Natomiast z przodu syf,że aż wstyd :(Na kupach;kostkę brukową,drewno jakiś gruz i 1000 innych rzeczy Wczesne zakładanie ogrodu (pod waraunkiem miejsca,odpowiednio dużej działki) daje pozatym oczszędności.Można kupić małe rośliny,a w momencie wprowadzenia one już "dorosną".Zresztą małe rośliny łatwiej się przyjmują. My też mamy głównie iglaki i oczywiście nudny szpaler tui wzdłuż ogrodzenia .Ale u Ciebie się szykuje ogród dla konesterów jak widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 19.04.2011 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Lady to tak ładnie w planach wszystko wygląda z wykonaniem może być różnie ))) No ten nudny szpaler tiu chyba też zastosuje mimo że jak sama napisałaś nudny i prawie każdy go ma -ale to dobry pomysł na szybkie osłonięcie się od sąsiadów - tak myślę Twoje tiuki szybko urosły? fakt że małe roślinki duuużo tańsze i to tez jest argument aby zacząć już teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 19.04.2011 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Saly, ten popularny szpaler tui zastosowaliśmy tylko dlatego,że wolę patrzeć na zieloną ścianę roślin płot :)Pomiędzy nami a sąsiadami jest zwykła siatka ogrodzeniowa.Była postawiona już jak kupiliśmy działkę.Tuje sadziliśmy 2 lata temu-są to popularne szmaragdy i urosły ku górze z 70-80 cm,ale zdecydownie poprawiły swoją objętość i przytyły:D.Wokól tui jest (też banalnie) wysypana kora .Orpócz tego dośc duża częśc ogrodu jest przyktyta agrowłókniną i korą a tam rośnie dużo rożnych form,kształtów i odcieni głównie iglaków (choć nie tylko).Dzięki temu mamy mniej trawnika -a jeśli jest go mniej jest bardziej zadbany :)Kupiliśmy już urządzenia na plac zabaw i w wekeend zamierzamy go urządzić. Tej zimy zmarnowały na msię tylko 2 rośliny,a najbardziej mi ich żal .To dość wysokie drzewka szczepione na pniu składające się z 3 kól-duża,średnia i mała.Bardzo efektowna roślina.Nie muszę chyba dodawać,że była jedną z najdroższych, bo kilka stów kosztowała i szlag je trafił :wr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 19.04.2011 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Lady - uuu przykro Wiem te trzy kulaste widziałam i bardzo mi się podobały Szkoda jak cholera No ale zima była bardzo sroga w tym roku może dlategoAle dobrze wiedzieć ze są delikatne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 19.04.2011 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 no prosze to ja tez pisze się do waszego teamu, bo jak widać dom SSO a ogródeczek już powoli zagospodarowany, jest trawka, tuje też szmaragd dookoła obsadzone, kora wysypana i kilka krzaczków też już jest ale to głownie zasługa mojego męża, a i altanka drewniana niedługo będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 19.04.2011 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 No proszę Blekitna - Benio stoi i czeka a w ogródku i trawka i iglaczki fiu fiu Ale tak jak napisała Lady - jeśli się teraz zrobi to jak zamieszkamy to wszystko już ciut podrośnie i będzie cieszyć oko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 19.04.2011 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 kurcze chciałabym żeby moje tujki już były takie na wysokość jak siatka no jeszcze troszkę się zejdzie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 19.04.2011 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 MarJel a mnie się coś wydaje że u ciebie to było tak, domek z zewnątrz taki mały dworek bardzo elegancki i subtelny bo biały, a po oglądaniu muratora wszystko ci się poprzestawiało ale na ewentualne zmiany juz za późno. Bynajmniej tak było u mnie, forum kształtuje niesamowicie.Myśle ze rozumiesz co mam na myśli? To prawda że forum zrobiło mi pranie mózgu, ale na szczęście śledziłam forum trochę dłużej niż jestem zarejestrowana, a dokładnie w momencie gdy szukałam projektu swojego domu. Już wtedy mieliśmy dylemat czy klocek, czy nasz benio i z pełną świadomością wybraliśmy benia, choć klocka nadal żal, no ale dwóch domów nie wybudujemy. Także szprosy i styl zewnętrzny domu był zamierzony. Natomiast jeżeli chodzi o wnętrza to od początku była mowa że nie ważne jaki dom, w środku ma być nowocześnie, ale do tego wszystkiego szczypta stylowych dodatków, a raczej bardziej glamour. Jedynie co mi się zmieniło dzięki forum to kolorystyka w środku domu, wyposażenie łazienek, oświetlenie, schody i takie tam pierdółki, ale bardzo istotne. Dla przykładu: nigdy nie myślałam o czarnej łazience- a takową zrobiłam:cool: blekitna i saly, już mnie lepiej znają, bo temat moich wnętrz i moje dylematy wałkujemy już jakiś czas i widzę że wiedzą co mi w duszy gra, idealnie mnie rozszyfrowały:) Strasznie się cieszę że trafiłam tutaj bo wiele się nauczyłam, sporo podejrzałam i zainspirowałam się niektórymi wnętrzami, a przede wszystkim że poznałam wirtualnie i nie tylko Was:yes: Reasumując, uwielbiam nowoczesne wnętrza równie mocno jak stylowe domu i postanowiłam nie rezygnować z niczego i mieć to i to. Co z tego wyjdzie, aż się boję myśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 19.04.2011 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 mi benek bardzo się podobał z zewnątrz, moim zdaniem jest taki ponadczasowy, jego bryła jest ładna teraz jak i za kilka lat, uważam, ze w moim benku tj.benek II są elementy nowoczesne : główny z nich to duże przeszklenia w salonie i jadalni, otwarta przestrzeń na dole, ponadto ja szystkie okna zrobiłam na prosto (czyli same proste formy), też planuje wnętrze bardziej nowoczesne, troszkę może eklektyczne i uważam, ze to będzie grało.te witryny będa nie dzielone i otwarte na ogród Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 19.04.2011 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 MarJel no to mnie uspokoiłaś, ja takiego klocka troche się bałam, dlatego mam dwuspadową stodołę z lekkim zarysem nowoczesności, twój dom jest taki gustowny, dostojny i dworkowy ale jak tak patrzę to rzeczywiście na równi można postawić dwa słowa o wnętrzu twoim czyli nowoczesne i eleganckie, nie tylko nowoczesne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 19.04.2011 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 MarJel no to mnie uspokoiłaś, ja takiego klocka troche się bałam, dlatego mam dwuspadową stodołę z lekkim zarysem nowoczesności, twój dom jest taki gustowny, dostojny i dworkowy ale jak tak patrzę to rzeczywiście na równi można postawić dwa słowa o wnętrzu twoim czyli nowoczesne i eleganckie, nie tylko nowoczesne. Mój mąż to mi tego klocka do tej pory wypomina, zawsze jak gdzieś w drodze zobaczy fajny dom w tym stylu. Nawet coś parę razy wspomniał że może by tak jeszcze raz się wybudować Reni Twój też ma bryłę ponadczasową i zawsze będzie na czasie, lubię takie domy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 19.04.2011 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 MarJel A tak na marginesie ,to nie wyobrażam sobie z zewnątrz naszych domków bez szprosów:) Też o tym myślałam, wyglądałyby po prostu łyso:eek: blekitna widzę że chyba ciągnie nas w podobnym kierunku urządzania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 19.04.2011 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Marjel - hmmmmm Co temu Twojemu mężowi chodzi po głowie??? Aż się boję myśleć Czy to zaraźliwe? ( no wiesz ja, inne znane forumowiczki:-)) Co do wyboru domu - Nadal podtrzymuję że Benie są śliczne i ponadczasoweNowoczesne bryły mają zalety ale co by kto nie mówił nie są jakieś szczególnie przytulne z zewnątrz - są raczej zimneI naprawdę ciężko zaplanować elewację - cały czas się martwię jak mi ona wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 19.04.2011 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 AAA MarJeluś- przypominam się nieśmiało jak dorwiesz jakiegoś swojego fachmana podpytaj o to siedzisko w łazience dzieci Muszę mieć takie samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts