praha 21.04.2011 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Witaj Karolina Saly, Kakusek - teraz mieszkam na 100 m2 i dostaję białej gorączki, bo nie mogę utrzymać porządku. Mamy tylko 2 szafy, jedną w holu na kurtki i buty, a drugą pod skosem na ubrania i to wszystko, żadnych schowków i się po prostu nie mieścimy. Dlatego jeśli macie możliwość zbudowania i utrzymania większego domu to nie ma co tylko się cieszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 21.04.2011 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Lady - dzięki za info o odkurzaczu, teraz to już na pewno muszę go mieć Myślę, że teraz kupi się go za jakieś 1,5 tys max. Muszę odkopać wątek na ten temat na FM MarJel, Blekitna - fajnie, to już szprosy i okiennice przegłosowane i będą Blekitna - ja to jeszcze mam aureolę nad głową haha feministki by się załamały, gdyby przeczytały ten wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 21.04.2011 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Takich dziewczyn ja my tutaj ze świecą szukać :wiggle: Piękne, mądre, zaradne i pracowite Praha- ja tez będę szukać tego wątku o odkurzaczach - jak coś daj znaka- narobiłaś mi apetytu na taki zakup Będzie na Ciebie jakby co Do tej pory było na MarJel No dobra - powiedziało się A z domem ponad 200 metrów to trzeba powiedzieć B i to ogarnąć Praha- byłam wczoraj w Ikei i z Panią, która szczerze mówiac wiedziałą o meblach kuchennych mniej niz ja próbowałyśmy zrobić jakiś wstępny projekt- Nie będe kupować w ikei ale trzeba od czegoś zacząc. Skończyło się tak że mój M usnął - serio normalnie na krześle przysnął - a projektu nie ma Pani mi zrobi na po świętach Podobają mi się jedne fronty - szary na wysoki połysk i chciałam zrobic rozeznanie - bo jeszcze mogę ewentualnie okna pozmniejszac albo wywalić Już nie mogę się doczekać jak nasze domki bedą stały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 21.04.2011 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Saly też oglądałam kuchnie w IKEA widziałam ten front taki ciemno szry wysoki połysk, bardzo ładny, ja być może będę brała z IKEI meble i mi się właśnie podobają albo te szare, albo białe albo takie w kolorze sosny wszystkie takie gładkie. mój domek już stoi i narazie wrasta w ziemie heh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 21.04.2011 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Ja jestem już byłą posiadaczką benia, ale zdecydowanie go uwielbiałam Teraz na "pocieszenie" mam Benia MarJel rzut beretem odemnie więc łatwiej znieśc "stratę" mojego. A domek Martuśki z zewnątrz na żywo prezentuje sie slicznie! benie zdecydowanie do małych domków nie należą i z jednej strony dlatego mieliśmy taki domek, uwielbiałam ta przestrzeń widoczną odrazu po wejsciu.... ale z drugiej strony projektując nowy dom wiedziałam ,że chcę troszeczkę mniej metrów Nam pomagała pani sprzątająca, ale przychodziła tylko 2 razy w miesiącu na gruntowniejsze sprzątanie, pewnie w nowym domku też tak będzie.... Do tej pory nie myślałam o klimatyzacji ale po Waszych dzisiejszych rozważaniach jestem na TAK ! I muszę mieć przynajmniej u nas w sypialni, a może na całej górze ???? To trzeba będzie jeszcze przemyśleć... W Beniu niby niebyło wielkiego problemu ale ostatnie wakacje były naprawdę gorące, ja byłam w ciąży, a my otwieraliśmy okna w ciągu dnia by domek sechł na wiór.... a potem... pamiętam kilka koszmarnych, goracych nocy ... W temacie dzidziusiowym, to my mamy nasze małe cudo, niespełna 3 miesięczną Julcię, którą kocham nad życie a tatuś to juz wogóle ma kompletnego bzika! Więc ja mimo ciężkiej ciąży i "lekkiego braku czasu" zdecydowanie polecam powiększanie rodziny!!! My chcemy mieć jeszcze jedno dzieciątko ale to chyba tak... za 5 lat ??? Pozdrawiam serdecznie!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 21.04.2011 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Ja też myślę albo o szarych albo białych frontach ale to tylko potwierdza fakt ,że takie fronty sa naprawdę ładne! hehe Tyle tylko,że u mnie kuchnia będzie robiona dopiero za rok.... więc wiele sie może jeszcze zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 21.04.2011 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 ja bym chciała mieć niezbyt dużą różnice między dziećmi max 3 lata, jak się babrać w pieluchach to raz a porzadnie ;P heh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 21.04.2011 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Karolina byłam teraz u Ciebie, widze, że projekt już w trakcie to ile metrów użytkowych teraz planujesz? i pokaż jakie będziesz miała rozmieszczenie pokoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 21.04.2011 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Dziewczyny co do kuchniJa też mam jeszcze dużo czasu ale już planuję bo jest czas aby poprzesuwać okna ewentualnie jakies wywalić jak sie okaże że za mało miejsca na szafkiMnie na tą chwilę podobają się szare lub białe fronty- tak jak pisałam już kiedyś mam mega problem z decyzją bo okna złoty dąb i mnie to jakoś nie leży jesczeoto kuchnie które są moją inspiracją :\http://images41.fotosik.pl/812/b7354f5cffe0f5bfmed.jpg http://images47.fotosik.pl/819/54314c958482f5admed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 21.04.2011 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Saly ta z drugiego zdjęcia jest super mój faworyt ja właśnie chce okno jak najwyżej w kuchni, bo ja jestem wysoka więc blaty też muszą być wysoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 21.04.2011 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Błękitna mamy mieć 180-190 metrów użytkowych... rzut parteru wrzuciłam ale za chiny nie mogę go powiększyć Natomiast górę którą dostałam od architekta , musiałam praktycznie całą przerobić... i mam mieć poprawioną wersję za tydzień... może amatorsko sama przerobię i wrzucę Saly mi baaardzo podoba sie druga kuchnia !!! Ja tez mam małego zonka jeżeli chodzi o kolor okien, z zewnątrz chce białe, bo tak miałam ostatnio i mi się to podobało, do tej pory miały być takie też w środku, ale... bardzo podobają mi się takie... no powiedzmy żaluzje drewniane ,(wiem,że mają jakąś swoją nazwę ale nie pamiętam... ) wiem ,ze występują o szerokości 2,5 i 5 cm ja chciałabym własnie takie 5 cm no i właśnie .... chyba paskudnie będą wyglądały przy białych oknach ??? Jak myślicie ???? U nas w salonie będzie gigantyczne okno ma mieć chyba 3,5m wysokości.. i tam między innymi miałyby się pojawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 21.04.2011 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Karola ja także marze o drewnianych zaluzjach - nie wiem czy o takie same nam chodzi ale one są w brązowym że tak powiem "żywym" kolorze Szczerze do białych okien- średnio to widzę Meble białe lub szare - do brąz okien- też średnio Niby mówi się ze okna to do drzwi się dobiera i do podłogi a nie do mebli ale.... Natomiast żaluzje to do okien - takie moje zdanko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 21.04.2011 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Karolina u mnie jest 180 m uzytkowej ja mam teraz u siebie takie właśnie żaluzje brązowe i w domu takich nie chce, strasznie się na tym kurz osadza, tak naprawde to trzebabyłoby to myć co tydzień żeby był czyste... owszem ładnie to wyglada, ale niezbyt praktyczne, no ale mój kot ma zabawe i ciągle mi się na tych sznurkach zawiesza i je plącze a pozatym to takie żaluzję są w różnych kolorach, w białym pewnie też, ja swoje robiłam na zamówienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 21.04.2011 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Martusia!!!! Masz ślicznie w domku!!!! Podoba mi się wszystko Proszę o więcej zdjęć , bo jak sie ma takie wnętrza to jest to "forumowy obowiązek" Buziaki dla całej rodzinki :* P.S kilka dni temu przejeżdżałam koło Twojego domku Witaj Karolcia!!! Fajnie że do nas wpadłaś. Następnym razem jak będziesz przejeżdżała wpadnij to pooglądasz na żywo. Ja do tej galerii zabieram się jak pies do jeża, miała być w tym tyg. ale zapomniałam że to tydzień świąteczny więc przekładam na po świętach;) Też wycałuj Juleczkę, ach piękną macie córcię Na szybko wpadłam do Ciebie zobaczyć projekt domku i muszę przyznać że super, przypomina mi troszkę projekt domu korona nad którym kiedyś się zastanawialiśmy. Wszystko zostawiliście w benku, czy zabieraliście np. meble, oświetlenie? Piszesz że ma być bardziej nowocześnie, no ciekawa jestem co tym razem wymyślicie, nie mogę się już doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 22.04.2011 04:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 Saly - jak znajdę wieczorem chwilę to poszukam czegoś o tych odkurzaczach, ale nie wiem czy dam radę, bo znowu wyjeżdżam tym razem na święta zaproponowane przez Ciebie kuchnie są wg mnie obie bardzo ładne mam taki pomysł - jeśli zdecydowałabyś się na okna w kolorze drewna to wtedy fajnie wyglądałaby taka jak na 1szym zdjęciu, i wtedy można by też dać taką drewnianą podłogę i byłoby fajnie. Tylko uchwyty trzeba by dać takie jak na 2gim zdjęciu. Jeśli okna miałyby być białe to można zrobić tak jak na zdj. 2. - mega nowocześnie i minimalistycznie, a na podłogę też chłodne ciemne albo jasne kafle, z resztą tak jak jest na zdjęciu. Tą kuchnię szarą błyszczącą z Ikei ma chyba mój brat, dzisiaj właśnie będę u niego pierwszy raz po remoncie, ale głupio mi będzie prosić go o zdjęcia więc najwyżej Wam zrelacjonuję Karolina - my też wybraliśmy Benka 3 i cieszę się, że tak 'narzekasz' na przestrzeń, bo mi właśnie na tym zależało powodzenia w budowie nowego domu, jak znajdę chwilę to również do Ciebie zajrzę. Kiedy startujecie z budową? Co do żaluzji to zgadzam się z Saly i z Blękitną, niestety po 1. niepraktyczne, a po 2. za bardzo nie będą pasowały do białych okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 22.04.2011 04:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 ja bym chciała mieć niezbyt dużą różnice między dziećmi max 3 lata, jak się babrać w pieluchach to raz a porzadnie ;P heh Haha Blekitna, pięknie to ujęłaś zgadzam się w 100% :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 22.04.2011 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 hejo!! praha udanego wyjazdu do rodziny! oraz dla wszystkich WESOŁYCH ŚWIĄT !!! I CIEPŁYCH JAJECZEK jak mówi mój jeden klient a ja dziś jeszcze w pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 22.04.2011 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 http://img685.imageshack.us/img685/4398/kartkawielkanocm.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 22.04.2011 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 Wszystkiego dobrego na święta życzy MarJel z rodzinkąhttp://img546.imageshack.us/img546/6730/shutterstockwielkanoc37.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 22.04.2011 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 Wesołych Świąthttp://littlecottonrabbits.typepad.co.uk/my_weblog/images/2007/03/28/happyeaster.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts