Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

MarJer!

Ty wiesz,że mam w sypiani szarą wykladzinę tez z Komfortu?Nie wiem czy nie masz tej samej :o

Zwisy w czarnej łazience są bardzo efektowne :!

Ja też mam tą niby nie brudzącą się szybę w kominku-ale powiem Ci jedno-to niezły kit.

Błekitna!

Baw sie dobrze :)Wypocznij i wracaj z nowymi "budowlanymi" pomysłami!

MarJer!

Ty wiesz,że mam w sypiani szarą wykladzinę tez z Komfortu?Nie wiem czy nie masz tej samej :o

To Ty masz tą samą wykładzinę co ja, a nie ja tą co Ty :lol2:, a tak poważnie to kiedyś chyba podawałaś nazwę ale wydaję mi się że inna jakaś była, ale może mi się wydaję:rolleyes:

Dzisiaj zawisły 3 zwisy w czarnej łazience i muszę powiedzieć że śliczne, zdjęcia nie odzwierciedlają urody.

Wyjeżdżasz gdzieś na weekend? jak chcesz możemy umówić się u mnie w beniu któregoś dzionka na oględziny?

Więc nie pozostaje nic innego jak na żywo rozstrzygnąć sprawę wykładziny ;):D.A moja już leży i czeka :D ;p

Z dziką rozkoszą zobaczę Twojego Benia.Dzięki za zaproszenie :)U nas weekend zapowiada się zakupowo-pracowicie.Sama wiesz,ile rzeczy jeszcze do zrobienia i zakupów przed przeprowadzką :(.Ale oczywiście bardzo chętnie się z Toba spotkam i zobacze na żywo Twoje cudo :)

Odpowiadam na pytania

drzwi w wiatrołapie otwierają się wahadłowo

podbitka jest firmy gamrat ( z jakiegoś tworzywa)

płytki na dole to opoczno lazio bianco poler

tynk na elewacji caparol kolor sawanna najaśniejsza (czy jakoś tak, jeszcze się upewnię)

wkład kominkowy jest na wysokości 35 cm

w garderobie nie będzie wykładziny, jest już położony parkiet

na temat siedziska w prysznicu dzieci jeszcze nie podpytałam, ale pamiętam i odpowiem na pewno

Edytowane przez MarJel

Dziękuję MarJel - tym razem się nie wybiorę- ale kiedyś jeśli pozwolisz się skuszę na wycieczkę aby Twoje cudo zobaczyć już odszykowane :-)

i zawczasu zapraszam do Łodzi :-)

czy termin przeprowadzki już ustalony ? Czy spokojnie czekasz aż nadejdzie "ten"moment ?

MarJel - gratuluję, domek zapowiada się pieknie; jako osoba podglądajaca chciałam zapytać o płytki - czy wymagały impregnacji, bo pytanie o utrzymanie w czystości to chyba troche póżniej trzeba zadać

bdan dziękuję.

Podejrzewam że chodzi o gres z Opoczna ten na dole, otóż nie wymagały impregnacji.

Z utrzymaniem czystości widzę już że też nie będzie źle, na ten czas są okrutnie zakurzone i brudne, ale to wszystko widać jak się dobrze przyjrzę. Kolor mają idealny, kremowo, szaro, beżowy i gdzie nie gdzie delikatne załamania jak na naturalnym kamieniu to wszystko sprzyja ukryciu kurzu, czy zachlapań.

Powiem tak, wybór tych płytek był jednym z lepszych wyborów do domu, już jestem z nich mega zadowolona :)

http://www.modnalazienka.pl/index.php?main_page=product_info&cPath=69_76&products_id=4107

to sa te pytki?

a jaką dawałaś do niech fugę, zwykłą, epoksydową, jaki kolorek; czy masz pod tymi płytkami ogrzewanie podłogowe i w związku z tym jaka szerokość fugi.

Przede mna jeszcze daleka droga, ale robie rozeznanie czy są polery, których nie trzeba impregnować

MarJel, ale masz fajnie, że masz do zabrania tylko parę klamotów, my mamy wszystkiego strasznie dużo i mimo, że będziemy się przeprowadzać zaledwie parędziesiąt metrów dalej to i tak coś czuję, że to będzie koszmar :)

Aha i dzięki za odpowiedzi na pytania, będę wdzięczna jeśli sprawdzisz dokładnie ten nr czy nazwę elewacji, bo myślę, że może zrobimy taką u siebie. Ona jest bardzo ładna dlatego, że nie wpada w kolor żółty, a trafienie w kolor elewacji na podstawie próbnika graniczy z cudem :)

bdan

Tak dokładnie to te płytki, mam pod nimi ogrzewanie podłogowe, fugi będą kładzione przed samą przeprowadzką co by ich nie zajechać błocichem, w związku z tym są jeszcze nie kupione.

Szerokość fugi no jakby to powiedzieć bardzo cieniutka, ale ile milimetrów to nie wiem.

MarJel, ale masz fajnie, że masz do zabrania tylko parę klamotów, my mamy wszystkiego strasznie dużo i mimo, że będziemy się przeprowadzać zaledwie parędziesiąt metrów dalej to i tak coś czuję, że to będzie koszmar :)

Aha i dzięki za odpowiedzi na pytania, będę wdzięczna jeśli sprawdzisz dokładnie ten nr czy nazwę elewacji, bo myślę, że może zrobimy taką u siebie. Ona jest bardzo ładna dlatego, że nie wpada w kolor żółty, a trafienie w kolor elewacji na podstawie próbnika graniczy z cudem :)

Jeszcze będziemy ten tynk kupować bo będziemy kończyć przy drzwiach wejściowych, wtedy podam dokładną nazwę, bo teraz to tak z pamięci, w tym wypadku też muszę powiedzieć że kolor jest idealny, jaśniutki krem nie wpadający w żółty.

Ze wzornika wydawał się kolor prawie biały, ale mieliśmy okazje zobaczyć ten kolor tynku na innym domku i decyzja była łatwiejsza i pewniejsza;)

bdan

Tak dokładnie to te płytki, mam pod nimi ogrzewanie podłogowe, fugi będą kładzione przed samą przeprowadzką co by ich nie zajechać błocichem, w związku z tym są jeszcze nie kupione.

Szerokość fugi no jakby to powiedzieć bardzo cieniutka, ale ile milimetrów to nie wiem.

no to bedę pytac później, dziekuję Ci bardzo