Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

MarJel dzieki za pomiary :) Ja tez mysle o podbitce Gamrat tyle że chce kolor grafitowy .Wykonawca i wiekszosc osob doradza drewniana ale po pierwsze nie wiem jak wtedy wykonać wentylacje (i czy bedzie to ładnie wyglądało) a po drugie wtedy musiałabym dac kolor złoty dąb.Sama juz nie wiem na co sie zdecydować:wiggle:

Ostatnio zamiast zająć sie poszukiwaniem rzeczy do wykończeniówki "siedze" na ogrodach i podziwiam piekne roślinki.Chyba mi totalnie odbiło ;)

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie ustalamy terminu bo znając nas i tak nie wypali, więc po co się denerwować i spinać. Jak poczujemy że to już ten moment przeprowadzimy się w jeden dzień bo z teraźniejszego domu zabieramy tylko ciuchy i parę pierdółek:rolleyes:

U mnie też przeprowadzka ma wygladać tak,ze zabieramy rzeczy osobiste,jedzenie z lodówki,garnki i kwiatki z parapetu :).

Ze starego mieszkania nie zabierały żadnych mebli.

Mąż mi powiedział,ze jak sie będziemy przeprowadzac spakujemy się jak na wakacje :D,a resztę rzeczy będziemy sukcesywnie przewozić i na bieżąco rozpakowywać.

[quote name=

Aha i dzięki za odpowiedzi na pytania, będę wdzięczna jeśli sprawdzisz dokładnie ten nr czy nazwę elewacji, bo myślę, że może zrobimy taką u siebie. Ona jest bardzo ładna dlatego, że nie wpada w kolor żółty, a trafienie w kolor elewacji na podstawie próbnika graniczy z cudem :)[/quote]

Z tą elewacją to jest problem.Nie wiem jak można wybrać kolor domu na podstawie próbek 2x2 cm?U mnie wyszła co prawda trochę inna niz miała być,ale nie ma tragedii.U sąsiada wyszła KOMPLETNIE inna :(.

MarJel dzieki za pomiary :) Ja tez mysle o podbitce Gamrat tyle że chce kolor grafitowy .Wykonawca i wiekszosc osob doradza drewniana ale po pierwsze nie wiem jak wtedy wykonać wentylacje (i czy bedzie to ładnie wyglądało) a po drugie wtedy musiałabym dac kolor złoty dąb.Sama juz nie wiem na co sie zdecydować:wiggle:

Ostatnio zamiast zająć sie poszukiwaniem rzeczy do wykończeniówki "siedze" na ogrodach i podziwiam piekne roślinki.Chyba mi totalnie odbiło ;)

Podbitka drewnia jest bardzo ładna,ale trzeba ją konserwować.Co kilka lat trzeba odmalować :(.Nie wiem czy będzie Wam się chciało ustawiać rusztowania wokół domu i malować.Teren wokół budynku jert już zazwyczaj zagospodarowany,rosną kwiatki,a rusztowana mogą je połamać.

A PCV na lata i dla leniwych,co prawda w kolorze drewna jest mniej efektowna.

Choć w przypadku białego czy szarego nie ma to znaczenia :)

Dziękuję MarJel - tym razem się nie wybiorę- ale kiedyś jeśli pozwolisz się skuszę na wycieczkę aby Twoje cudo zobaczyć już odszykowane :-)

i zawczasu zapraszam do Łodzi :-)

czy termin przeprowadzki już ustalony ? Czy spokojnie czekasz aż nadejdzie "ten"moment ?

A ja bardzo się cieszę ze spotkania z MarJel :p.Może spotkamy się kiedyś w większym gronie?:)

Lady in red u nas akurat rusztowanie nie bedzie potrzebne bo dom niski (ala parterowka) Martwie sie tylko ze mam dosc szeroki okap (1 m) plus dwa spore podcienie ( wejscie i taras) a o PVC mowia ze lubi sie wypatrzac.Nie mniej od poczatku bylam nastawiona na plastiki (zew zledu na grafitowy kolor i panele wentylacyjne) wiec moze faktycznie nie ebde juz sobie mieszac w łepetynie :)

A ja bardzo się cieszę ze spotkania z MarJel :p.Może spotkamy się kiedyś w większym gronie?:)

Ja też siem cieszem:)

Kakusku, nie utrudniaj sobie życia i kup podbitkę gamrat, ja nie wiem czemu ale ogród mój czyt. pobojowisko na razie mnie nie kręci, ale powoli muszę się nastawiać psychicznie na grabki i motykę:rolleyes:

Dziewuszki co sądzicie o takim zestawie już kiedyś chyba wkleiłam, a teraz myślę nad kupnem, komoda plus obok jedno przezroczyste krzesło ghost i nad tym kinkiet, to wszystko na czarnej ścianie ( ale nie tej obok kominka) jest jeszcze jedna w korytarzu obok schodów jak się idzie do garażu

tu widać kawałek tego miejsca

http://img405.imageshack.us/img405/8752/dsc0227o.jpg

Uploaded with ImageShack.us

http://img694.imageshack.us/img694/2416/m158679710.jpg

http://img222.imageshack.us/img222/6852/uploadsediwyrobykrzesla.jpg

http://img19.imageshack.us/img19/3457/89178eglolarge.jpg

Czy to krzesło ma czemus słuzyć czy tylko tak sobie stać do ozdoby?Ja się nie znam wiec nie bierz bardzo do serca moich uwag ale skoro pytasz to wg mnie komoda i kinkiet ok ale krzesło:rolleyes:

Do ozdoby też, ale i w innym celu, otóż w pewnych porach roku będziemy do domu wchodzić przez garaż i w tym miejscu będziemy się rozbierać, pod schodami będzie zabudowana szafa, w wiatrołapie też będzie siedzisko i szafa. Krzesełko przede wszystkim przyda się mojemu m (czasem mu brzuch przeszkadza jak sznuruje buty) na siedząco łatwiej.

MarJel własnie dostałam przyblizona wycene obudowy wkłądu :6-7 tys zl .Jest to juz policzone z granitem ale on akurat kosztuje "tylko" 900 zl (wyceniałam w zakłądzie kominiarksim) Co o tym myslisz?Nie robiłam innych wycen bo nie spodziewałam sie takiej sumy i teraz sama nie wiem czy szukac kogos tanszego?Myśle ze jest to kwoat za sama obudowe z Ytonga +plyty g-k bo przy kupnie wkładu zapłaciłam juz za jego podłacznie (500 zl) Pytam Ciebie bo masz to juz za soba i moze robiłas jakies szersze rozeznanie cenowoe przy swojej obudowie :rolleyes:

MarJel własnie dostałam przyblizona wycene obudowy wkłądu :6-7 tys zl .Jest to juz policzone z granitem ale on akurat kosztuje "tylko" 900 zl (wyceniałam w zakłądzie kominiarksim) Co o tym myslisz?Nie robiłam innych wycen bo nie spodziewałam sie takiej sumy i teraz sama nie wiem czy szukac kogos tanszego?Myśle ze jest to kwoat za sama obudowe z Ytonga +plyty g-k bo przy kupnie wkładu zapłaciłam juz za jego podłacznie (500 zl) Pytam Ciebie bo masz to juz za soba i moze robiłas jakies szersze rozeznanie cenowoe przy swojej obudowie :rolleyes:

kakusku, wydaje mi się że trochę ich poniosło z ceną, z drugiej strony nie wiem dokładnie ile jest do zrobienia przy Twojej obudowie, aczkolwiek wspominałaś że bardzo prosta. Moja obudowa bardziej skomplikowana a wyniosła mnie 5 tys. razem z montażem wkładu i montażem kamienia. Nie przebierałam i nie wyceniłam u innych gdyż Ta firma była mi polecona i faktycznie byłam bardzo zadowolona ze współpracy było szybko, czyściutko i miło.

Natomiast mój kamień zabił mnie cenowo bo wyniósł 4900zł, ale jest go dużo, dużo więcej niż u Ciebie, a Ty chyba też zdecydowałaś się na star galaxy.

W sumie to pytałaś o obudowę więc odpowiadam, wydaję mi się że sporo sobie życzą od Ciebie, spróbuj wycenić w innej firmie:)

Mówicie że krzesełko niet, a mi się ono bardzo podoba, kupię na pewno najwyżej jak nie przy srebrnej komodzie znajdę dla niego miejsce gdzieś na pewno;)

Ilonka no wiedziałam my to ta sama krew, ups, co ja znowu z tą krwią do Ciebie ;):lol2:, miło mi że ktoś ma podobną wizję.

kakusku, narożnik ze wstawką drewnianą, ale jeszcze nie zamówiłam bo czeka się 3 tyg. a mi jeszcze nie potrzebny. Światłowody zwinięte i zakręcone w folie dlatego nie pokazuje, a nie chcę ich już rozwijać żeby się kryształki nie potłukły przy w noszeniu różnych mebli i itp. pewnie rozwinę dopiero po przeprowadzce i na pewno się pochwalę.

Właśnie wpadłam i się zakochałam w takim stoliku kawowym do mojego kanciastego salonu, co by trochę przełamać te kanty. W serialu usta usta chyba, w bardzo nowoczesnym salonie był właśnie taki stoliczek i wyglądał genialnie co Wy na to?

http://img827.imageshack.us/img827/2346/imagefuncphpy.jpg

Lepsze zdjęcia stolika tutaj http://9design.pl/KARE_design__Opium_Coffee_Table_White_90x90-1760.html

Edytowane przez MarJel

Mi sie podoba:wiggle:

Zastanawiałam sie nad ta wstawka drewniana bo ładnie wyglada ale nie jestem do końca przekonana czy jest to wygodne gdyż ogranicza "wyłożenie" sie przy ogladaniu tv.Co prawda ja mało ogladam tv ale moi panowie owszem;) Ja tam bede sie wylegiwać patrzac na ogień w kominku wiec chciałabym mieć wygodnie i miekko :)