Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

MarJel - stolik lux- ale przy jasnych podłogach i jasnym wypoczynku - bo taki ma być z tego co pamiętam to trochę zginie i będzie mdło....

Chyba ze będzie stał na jakimś dywaniku grafitowym czy jakimś ciemniejszym- No bo jaki inny mógłby być ? - szklany - chyba odpada bo już masz sporo szkła, w kolorze drewna ?- no do czego by pasował? Wiec myslę że jest OK tylko trza go wyeksponować

O tak moja rada :-)

MarJel,

Słowko odemnie w sprawie przedpokoju :)

Pewnie jestem nieobiektywa,bo ja ghosty uwiebiam,podobają mi się też takie komódki i oświetlenie :p.Dla mnie to wszystko tworzy piękne trio i jestem jak najbardziej na tak :)Fajnie to będzie wyglądało.

Stolik sam w sobie bardzo ładny lecz zastanawiam się czy będzie do Ciebie pasował?Przypomnij mi jakie będą pozostałe meble ww wnętrzu?Z tego co pamiętam planujesz narożnik?Z jakiego materiału,kolor?

U mnie będzie stał taki stolik (prwdopodobnie w gabinecie) tylko w wersji kolonialnej (kolor palisander) :)

Edytowane przez lady in red

Ojjj Martusia ślicznie masz!!!!

Kiedy byłam u Ciebie w domku w środku, wygladało to ciut inaczej, pewnie dlatego,że był tylko strop :lol2:

Uwielbiam jasne wnętrza i Ty takie właśnie masz :) bardzo fajne są tez ciemniejsze akcenty ścian w nowym domku tez tak planujemy. chcemy przeplatać większą ilość jaśniutkich ścian kilkoma grafitowymi ;)

Jaki to kolor który masz na ścianie w sypialni i w salonie( ten jasny) czy to ten sam???

Wykładzina w sypialni - pomysł trafiony w 10!

Ja też o tym myślałam ale my mamy mieć sypialnie nad garażem 40m2 w podłodze i zastanawiam sie,czy przy takiej powierzchni nie będzie przytłaczająca ???

Elewacja wygląda świetnie i super prezentuje sie z podbitką. Była to jedna z rzeczy których nigdy nie żałowalam w moim Beniu ;)

Stoliczek pięknisty i myślę,że będzie pasował ale tez myśle,że w salonie przydały by się jakieś ciemniejsze dodatki może dywanik ??? A może coś innego dla lekkiego przełamania, ale na dopieszczanie dodatkiami masz jeszcze czas!

A zapomniałabym szklane drzwi lubię bardzo!!! A jak wygląda u Ciebi kuchnia? Masz juz zabudowę ???

Pozdrawiam i zazdroszczę nadchodzącej przeprowadzki !!! :hug:

Saly i praha, z dywanikiem macie racje, planowałam w tym miejscu rzucić coś coby trochę ocieplić salon. Jakbym zdecydowała się na ten stolik to wtedy mogłabym w tym stylu dobrać żyrandol do salonu, bo nie chciałbym nowoczesnego oświetlenia w tym miejscu:rolleyes:

Lady, ja też uwielbiam ghosty, muszą go mieć i tyle. Jeśli chodzi o stolik, to mo podobają się takie romantyczne meble i chciałabym to jakoś umiejętnie połączyć z tym moim bardzo nowoczesnym jak na razie wnętrzem. Na razie jest taka nowoczesna baza i wszystko wygląda bardzo surowo, teraz nadszedł czas aby to przełamać właśnie takimi meblami, dodatkami, muszę przyznać że nie jest łatwo.

A co ja Ci tu zresztą będę zaraz się nagadamy w cztery oczy :wiggle:

Karolcia, w sypialni i w salonie to dwa różne odcienie, oba to szarości, tych szarości to jest trochę u mnie i dużo w różnych odcieniach.

Kuchnia jeszcze nie wygląda, nadal się robi, a przez nas trwa to dłużej bo nie zamówiliśmy sprzętów które stolarz musi zabudować.

Ja uwielbiam wykładzinę w sypialni, ale wasza faktycznie będzie olbrzymia, myślę że powinno wyglądać dobrze.

Oczywiście zapraszam do benia na oglądanie na żywo:)

Stół w jadalni będzie dębowy taki

http://img40.imageshack.us/img40/3720/dscn9566webjpg77ae0e28b.jpg

Uploaded with ImageShack.us

a pierwotna wersja stolika kawowego miała być podobna do stołu w jadalni też w dębie, taki jak poniżej tyle że w kwadracie. Jak przesuniemy szklane drzwi do gabinetu jest dębowy parkiet, schody też będą dębowe. Jak myślicie który będzie lepszy stolik kawowy, mam mieszane uczucia:rolleyes:

http://img94.imageshack.us/img94/2088/dscn9576webjpgc51ce0c3e.jpg

Marjel,

W sprawie stolika to ja Ci dzisiaj powiem "live" :D :p

Do zobaczenia!

łokej :)

Idę zmyć maseczkę, ściągać papiloty, paznokcie już przykleiłam, jeszcze tylko garsonkę wrzucę i jestem gotowa na spotkanie;)

Nie mogę się doczekać na nasze pogaduchy, bo moje koleżanki patrzą na mnie jak na wariata......bo ile to się można zastanawiać i mówić o jakimś głupim stoliku kawowym, lampach i innych duperszpitach do domu :lol2:

Edytowane przez MarJel

Ooooo... dopiero teraz zobaczyłam wiadomość i zaproszenie :(

Ale to nic, mam nadzieję,że jeszcze kiedyś znajdziesz chwilkę i ja też będę mogła nawiedzić Twoje wnętrza :) Jak tylko będziesz miała wolną chwile daj znać.

Swoją drogą zapraszam serdecznie do mnie! Mamy przeciez teraz do siebie bliziutko, więc musisz wpaść na kawusię na tarasik, oczywiście Lady też :yes:

Nie udało się nam spotkać u mnie w Beniu więc teraz musimy nadrobić ;) Na priv wyślę ci mój nr tel. Ty mi kiedyś swój wysłałaś ale gdzieś posiałam :(

Pozdraiam!!!

P.S Łóżko totalnie w moim typie!!! BOSKIE

Karolcia Ty Gapo, a już mogłyśmy się wczoraj zobaczyć no! Ale nic straconego, na pewno się jeszcze umówimy w beniu i na osiedlu na spacerku z dziećmi, lub wpadnę któregoś dnia do Ciebie. Swoją drogą jestem w szoku że Twoja córcia chodzi ok. 19 spać :jawdrop:, mój w tym wieku o tej porze darł się w niebo głosy bo miał kolki i tak codziennie wieczorem przez parę godzin przez ok. dwa miesiące . :( Wieczorkiem napiszę priva z tel. do mnie.

praha, spotkanie było cudowne, a Ledy i jej rodzina-mąż i syn to przesympatyczne osoby. Zleciał nam czas okrutnie szybko, a spędziliśmy ze sobą dobre parę godzin. Były pogaduchy, piwo, pizza i sałatki, ale to wszystko już w kawiarni. Miałam uczucie jakbyśmy się znały od dawna. Może w przyszłym tyg. jak czas pozwoli zwiedzimy domek Lady, już nie mogę się doczekać.

Lady ma pojęcie o urządzaniu i na pewno wszystko zrobiła ze smakiem i gustem.

Nie wiem, ale coś w tym forum jest, miałam już przyjemność poznać Karolcie z Arturem, Saly z mężem, Lady z rodziną i Wszyscy są mega fajnymi ludźmi :)

A teraz pokarzę Wam co zamierzam dzisiaj zamówić do sypialni mojej, lustro jest wielkie 170/90, jest w srebrnej pięknej ramie, będzie wisiało na ścianie gdzie nie ma tapety, natomiast na ścianie za łożkiem będzie tapeta o podobnym wzorze do ramy lustra:)

http://img534.imageshack.us/img534/2471/1570131997.jpg

http://img683.imageshack.us/img683/1870/ma14s1big.jpg

Tapeta

http://img829.imageshack.us/img829/4244/1773281110.jpg

MarJel podaj mi prosze namiar do gosci ktorzy wykanczali Ci kominek.Sprubuje zrobić u nich wycene mojej obudowy zeby miec porowanie.A moze oni dzialaja tez w innych rejonach Polski?

Kakusku, nie mam pojęcia czy pracują w innych rejonach, jak tylko dowiem się numeru tel. od mojego wykonawcy zaraz napiszę, bo to on nam go polecał i powiem Ci szczerze że nawet nie mam numeru.

Super masz z tym wykonawca .Ja mam wrazenie ze musze swoim wszystko podac na tacy :-( Pamietaj prosze aby dowiedziec sie jeszcze jak przygotowywuje sie te wneki zasloniete pleksia(jak sie ja tam umieszcza) i gdzie ta pleksie mozna zamowic nawymiar (chyba powoli zaczyczam Cie meczyc :bash:)

Zazdroszcze tylu nowych i fajnych blisko budujacych sie osob .Po skonczeniu domkow bedziecie sie mogli spotykac i utrzymywac nawiazana znajomosc .

Hej Kakusku

Ja też mam wrażenie ze inni mają jakiś tych wykonawców bardziej rozgarniętych i bardziej zaangażowanych ;-(

Ja też swoim muszę wszystko podawać na tacy jakby byli niedorozwinięci :-)

Więc MarJel ma po prostu szczęście - a My mamy standardowych :-)))

MarJel - lustro romantik - śliczne Tylko co Wy będziecie tam oglądać w tym dużym lustrze w sypialni hmmmm pomyślmy :):)

Dziewczyny - mam już pierwsze ściany w domku:wave: Jutro coś już może wkleje

i zakupiłam pierwsze roślinki do ogrodu

na razie tuje - ilość120 szt trochę małych iglaczków i magnolię :-)

Urocze zakupy-mniej urocze będzie sadzenie tego wszystkiego :-(

http://images49.fotosik.pl/838/43370f60f3759dbdmed.jpg

http://images50.fotosik.pl/840/da289bd5f5325bdfmed.jpg