Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dorabiamy w edycie balkonik od frontu , trochę większy z tyłu , zastanawiam się nad wykuszem w jadalni , strasznie mi się podoba zobaczymy co majster powie.

wcale się nie dziwię , że masz mętlik w głowie, też nie mogliśmy się zdecydować , oglądaliśmy wybudowane domki, zjeżdziliśmy pół polski , moim zdaniem wybór projektu to najważniejsza i najtrudniejsza decyzja przy budowie domu. A czy wybór był dobry się okaże jak się pomieszka ..... :D

JA jeszcze sie waham mąż jest już przekonany ze bedzie to benedykt i prawdopodomnie II choc mnie sie III podoba ehhh ale mętlik w głowie :(

ja też obejrzałam wszystkie benedykty z tej pracowni ale najbardziej spodobał na sie benedykt III i tak juz zostało jak dobrze pójdzie to w tym tygodniu przyjdzie nasz oczekiwany projekcik :lol: :lol: :lol:

dorabiamy w edycie balkonik od frontu , trochę większy z tyłu , zastanawiam się nad wykuszem w jadalni , strasznie mi się podoba zobaczymy co majster powie.

wcale się nie dziwię , że masz mętlik w głowie, też nie mogliśmy się zdecydować , oglądaliśmy wybudowane domki, zjeżdziliśmy pół polski , moim zdaniem wybór projektu to najważniejsza i najtrudniejsza decyzja przy budowie domu. A czy wybór był dobry się okaże jak się pomieszka ..... :D

a ta edytka to tez ładny domek i bardzo podobny do mojego hiihih :lol: :lol: :lol: 8)

Witam,

Mam do sprzedania projekt domku BENEDYKT II !!!

Projekt jest bez żadnych zmian otrzymany w marcu z Mgprojekt .

Chcieliśmy wybudowac dom według tego projekt ale niestety jesteśmy zmuszeni skorygowac nasze plany i postawic nieco mniejszy domek. Na zwrot projektu badź wymiane jest juz za późno dlatego go sprzedajemy.

kontakt - [email protected]

i strona na allegro http://www.allegro.pl/item622724836_projekt_benedykt_ii.html

• 3 weeks później...
Witam!!Zaczeliśmy w maju budowę Benedykta IV ,także wszystko przed nami. Murarze stawiają nam dopiero mury na parterze ale już wiem,że będę miała tylko jedno wyjście na ogród-to z podcienia.Chcemy je zresztą zabudować i zrobić w nim ogród zimowy bo jako zadaszony taras i tak jest stanowczo za mały.

• 1 month później...

Mam pytanie do wszystkich budujących i tych co już wybudowali Benedykta 2.

Czy w waszych projektach tę roi/roiło się od błędów, czy tylko ja mam jakiś wybrakowany projekt.

Jesteśmy na etapie murowania ścian na poddaszu i podczas całego okresu budowy znalażłem razem z majstrem wiele blędów. Wygląda to jakby wzięto różne warianty projektu Benedykt (1-4) i zszyto w jeden, "a nóż inwestor bedzie coś potrzebował".

proszę, podzielcie się swoimi spostrzeżeniami.

Witam sympatykow Benia,

My z mezem,na podstawie wersji II, zamowilismy projekt indywidualny, domek nasz ma miec identyczne wymiary, dodatkowo czesciowo go podpiwniczamy 30m na kotłownie i nagle po narysowaniu rzutow okazało sie ze bedzie 230m2 pow. uzytkowej, a mialo byc duzo mniej, bo wychodzilismy z projektu 183m2 pow.uzyt. tak jak jest napisane na stronce internetowej w Beniu II.

I w zwiazku z tym mam do was pytanie odnosnie tej pow.uzytk. czy pracownia mgprojekt nie podaje troche oszukanych wymiarow uzytkowych i myli klienta?, jak to u was bylo po adaptacji projektu? Wydaje mi sie ze na tą wersje Benia II troszke trzeba narzucic poprawke, bo mi jak usiadlam z kalkulatorem to wychodzi 220m2 pow.uzutk. w Beniu II ,czy moze sie myle?, a przeciez to najmniejsza wersja Benia, ciekawe jak jest z tymi wiekszymi wersjami? A moze moj architekt za duzo liczy?

Ile wy przyjmujecie jako powierzchnie uzykowa, 183m2?

Problem wlasnie mamy z kasa bo srednio podobno sie przyjmuje 3tys zł za m2 pow.uzytk. wiec liczac 230m2 pow.uzytk. to bede miala 700 tys stan pod klucz, a my przyjelismy ok 600 tys na domek. I nie wiemy czy go nie zmniejszac jeszcze.A moze w 600k sie zmiescimy?Jak myslicie?

Prosze o odpowiedz i z gory dziekuje.

Pozdrawiam

Asia

hejka pidzyn,

Ja wlasnie licze juz po powierzchni uzytk. na poddaszu, bo po podlogach to prawie 300 m2 wychodzi ,ja liczylam z tych rysunkow szczegolowych w .pdf-ie, zreszta i tak nie wychodzi mi 183 tylko ok 210 m2 + pom.tech. i kotłownia. Chyba ze sie do pow.uzytkowej nie liczy wszystkich garderób,korytarzyka, przedsionka i spiżarki, wtedy moze wyjdzie 183,ale czy tak sie liczy? Moj architekt to wszystko wlicza do pow.uzytkowej.

Mam juz metlik w głowie. :x

Pozdrawiam

http://www.mgprojekt.com.pl/domki/benedykt2/rzuty.php