MarJel 07.05.2011 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 (edytowane) kakusku, ta pleksa wyglada na mleczna, swietlowek absolutnie nie widac, one u mnie sa zamontowane nie nad pleksa tylko po bokach. No moich fachmanow to juz traktuje jak rodzine prawie, od kliku miesiecy razem, teraz koncza benia, a juz zacznaja kolejny remont u mnie w pracy. Dziwnie bedzie jak ich nie bedzie, darze ich ogromna smpatia. Mojemu m zrobilam wczesniej fotke telefonem tego zyrandola, dzieki promocji tego wieczora zaoszczedzilismy ponad 400zl. praha podloga to dab finishparkiet fabrycznie lakierowany, ale nie blyszczacy. Ale ze mnie wiedzma nie podziekowalam Wam Wszystkim za zyczenia z okazji rocznicy DZIEKI kurna cos mi sie porobilo i nie mam polskich znakow:mad: Edytowane 7 Maja 2011 przez MarJel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 07.05.2011 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 (edytowane) Wczorajszy Benedykt V, z przodu, z boku i od tylu;) bez nieszczesnych balkonow:rolleyes:a w okolo benia pobojowisko:rolleyes:http://img864.imageshack.us/img864/1133/dsc0303rbw.jpg Uploaded with ImageShack.ushttp://img215.imageshack.us/img215/3253/dsc0301s.jpg Uploaded with ImageShack.ushttp://img29.imageshack.us/img29/9170/dsc0307hg.jpg Uploaded with ImageShack.ushttp://img542.imageshack.us/img542/6055/dsc0298.jpg Uploaded with ImageShack.us Edytowane 7 Maja 2011 przez MarJel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 07.05.2011 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 (edytowane) Dziewczyny kochane, bardzo Wam dziekuję za tyyyyle ciepłych słów!!!!: Domek został sprzedany z kilku wzgledów, oczywiście zarobiliśmy na nim, nie mniej jednak serducho troszke bolało, bo włożyliśmy w niego dużo pracy i jeszcze więcej serca, ja byłam czasami na budowie po 8 godzin dziennie, więc z domkiem sie zżyłam.... ale lecimy dalej, będzie nowy domek i znowu dużo radości. A dzieki nowej budowie, mogę na nowo aranżować środek który już chcę trochę inny... Przekopałam troche dziennik i już mam Elewacja to: " Tynk akrylowy, producent Majster Pol Kamińscy sp.j. kolor 1060 - rodzaj jasny. " Płyty na schodach: Firma Libet -model Torino Takie same mielismy kupione na taras, ale nie zostały położone, teraz zrobią to już nowi właściciele... Ogrodzenie Ogrodzenie było murowane, następnie zostało obłożone styropianem 2cm i został na to położony identyczny tynk jak na domku. Na tyle lubiłam to rozwiązanie,że w nowym domku będzie tak samo. Kolor domu, biała podbitka,grafitowy dach, ogrodzenie ( z wyjątkiem przęseł) będą takie same skoro sie sprawdziły i nie zdążyły mi się znudzić.... warto powtórzyć Jeżeli macie jakieś jeszcze pytania, prosze pytać Pozdrawiam!!!! Edytowane 7 Maja 2011 przez Karolina i Artur :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 07.05.2011 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Wycena dachu w naszym Beniu: Blacha wraz ze wszystkimi gąsiorami, rynnami, foliami, wkrętami jednym słowem wszytko co niezbędne wyniosło nas 22 500zł Koszt położenia 35zł za m2 dachu Materiał na więźbę to koszt 9 000 zł Za położenie więźby płaciliśmy z tego co pamiętam także 9 000zł ( ale tego pewna nie jestem) Mam nadzieję,że wycena się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 07.05.2011 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Martusia sama wiesz..... ślicznie masz i już!!! Wykładzina w sypialni suuuper sprawa, przemyśle to pod kontem mojej przyszłej sypialni... Białe łżko które będziesz miała ślicznie będzie wyglądalo na tej wykładzinie i na tle tapetki... Czarna łazienka jest super ( wiesz że lubie czarne łazienki nie ??? ) Myśle teraz tez o wannie wolnostojącej do naszej łazienki.... może by sie u mnie sprawdziła... trzeba przemyśleć .... Domek z zewnątrz jest jak ciasteczko w polewie .... mniam!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 07.05.2011 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 MarJel - ślicznie wygląda Twój Benek jak na niego patrzę, to naprawdę cieszę się, że wybraliśmy ten projekt bardzo ładne masz też to wykończenie przy podbitce! A tak w ogóle to jestem gapa i zapomniałam Ci życzyć dużo miłości z okazji rocznicy, wybacz Karolina - dzięki za namiary na tynk i płytki na taras, bardzo mi się podobają, a do tej pory nie miałam za bardzo pomysłu. Czy możesz też zdradzić gdzie kupiłaś tą lampę do wiatrołapu w benku? Pokazywałam zdjęcia mojej przyjaciółce i bardzo jej się spodobała ta lampa, Saly chyba też ostatnio taką kupiła tylko nie wiem gdzie, to proszę o wskazówki typu cena i miejsce zakupu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 07.05.2011 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Karolcia, ach dziękuje za tyle miłych słów. Kiedyś obiecałaś fotki łazienki z płytkami paradyż viola, jest jakaś szansa aby ją zobaczyć? Ciekawa jestem bardzo tym bardziej że to te same łazienki w tych samych płytkach;)praha, no coś Ty,ale ja się wcale nie gniewam, dzięki za życzonka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 07.05.2011 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 MarJel, po obejrzeniu zdjęć, stałam się fanką Twoich łazienek. Czarna straaasznie mi się podoba, a w szarej ta wanna i bateria - nie wiem, co powiedzieć! Zazdrość mnie zżarła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 07.05.2011 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 wpadłam tylko na chwilkę, bo wykańczam siebie i moją pracę licencjacką... ;(dzięki karola, czy w tej cenie masz też okna dachowe czy dodatkowo je kupowałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 08.05.2011 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Martusia zdjęcia tamtej łazienki mam na tzw. małym aparacie który mi podczas przeprowadzki gdzieś przepadł... jak znajdę to wrzucę oczywiście...Na kompie mam tylko fotki czarnej łazienki... http://img402.imageshack.us/img402/7574/dsc1303p.jpg http://img233.imageshack.us/img233/3151/dsc1331k.jpg http://img402.imageshack.us/img402/4749/dsc1338f.jpg http://img838.imageshack.us/img838/5495/dsc1339x.jpg http://img220.imageshack.us/img220/8837/dsc1344s.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 08.05.2011 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 wpadłam tylko na chwilkę, bo wykańczam siebie i moją pracę licencjacką... ;( dzięki karola, czy w tej cenie masz też okna dachowe czy dodatkowo je kupowałaś? blekitna w tej wycenie nie ma okien dachowych, za nie płaciłam dodatkowo... Życzę dużo wtrwałości przy pisaniu pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 08.05.2011 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Blekitna - ja też piszę, ale magisterkę co gorsza dopiero zaczynam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 08.05.2011 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Aaa Karola, nie masz może jakiegoś planu poddasza z rozrysowanym co gdzie jest w łazienkach na górze? z ciekawości bym sobie zobaczyła, bo patrząc na nasz plan to jakoś nie wiem co z tego wyjdzie zwłaszcza, że w jednej z łazienek i to w dodatku naszej ma być słup co z nim zrobiłaś? czy sedesy dawałaś pod skosami? bo tu na zdjęciu nie widać, a niestety wszystko najlepiej by pewnie pasowało dać na prostą ścianę, ale niestety ściany nie starczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oldzia 08.05.2011 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Karolina piękna ta Twoja łazienka i taka przestronna:eek: możesz napisać, co to za płytki białe na podłodze??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 08.05.2011 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Ojej, teraz dopiero zauważyłam, że te płytki to nie są zwykłe płytki i mają jakąś fakturę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 08.05.2011 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Karolcia, pamiętasz może ile Cię wyniosła czarna szuflada pod umywalki, w mojej łazience będą też takie szuflady, tyle że bez uchwytowe na wypychaczu i z czarnego lacobelu. Jakoś bardzo dużo stolarz nam wycenił i tak dla porównania ciekawa jestem ile kosztowała Twoja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 08.05.2011 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Aaa Karola, nie masz może jakiegoś planu poddasza z rozrysowanym co gdzie jest w łazienkach na górze? z ciekawości bym sobie zobaczyła, bo patrząc na nasz plan to jakoś nie wiem co z tego wyjdzie zwłaszcza, że w jednej z łazienek i to w dodatku naszej ma być słup co z nim zrobiłaś? czy sedesy dawałaś pod skosami? bo tu na zdjęciu nie widać, a niestety wszystko najlepiej by pewnie pasowało dać na prostą ścianę, ale niestety ściany nie starczy praha mam gdzieś to rozrysowane w dzienniku benia, potem postaram sie dokopać i wkleić... My podnieśliśmy ściankę kolankową o ok 20cm i sedesy były na początku skosu ścianki tak,że nie było problemu z korzystaniem z toalety ... postaram się później wrzucić jakieś zdjecia. Jeżeli chodzi o słup to my go obudowaliśmy płyta k-g i pomalowaliśmy, w niczym on w tak duzej łazience nie przeszkadza. Można taki słup obudowac z 4 stron lustrami i to tez daje fajny efekt. Terakota na podłodze w łazience ma fakturkę... taką kratę której w dziennym świetle niemal nie widać a przy zapalonym daje taki efekt jak na zdjęciu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 08.05.2011 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Oldzia bardzo Ci dziękuję To była terakota chyba hiszpańska kupiona w glazurze królewskiej .... poszukam faktury i napiszę nazwę Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 08.05.2011 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 (edytowane) Oldzia znalazłam glazura - jasniutkie płytki wygladające w świetle jak z lekką satynową poświatą , faktura- cienutkie prążki - wymiar 33x100 cm MILLENIA NACAR LUX GLAZURA terakota- jasna szachownica wymiar płytek 60x60cm MILLENIA BLANCO GRES mozaika - na zdjęciu tego nie widac ale w rzeczywistości była brokatowa- czerń z osrobiną srebrnego brokatu w rzeczywistości wyglądała ciekawie ... BRILLANTE LAPPATO POLER REKTYF. NERO MOZAIKA Edytowane 8 Maja 2011 przez Karolina i Artur :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 08.05.2011 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Karolina - będę wdzięczna jak znajdziesz kiedyś chwilę i to odkopiesz, bo mi się te zdjęcia u Ciebie po prostu nie otwierają. My nie będziemy podwyższać ścianki kolankowej, więc u nas może to się okazać bardziej skomplikowane, a u góry będą aż 3 łazienki, więc jest co planować Jeśli chodzi o słup to my chcielibyśmy go zabudować w ściankę takiego dużego otwartego prysznica, ale zobaczymy czy to w ogóle okaże się możliwe. A masz już może jakieś kafle czy inspiracje na oku do nowego domku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts