oldzia 08.05.2011 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Oldzia znalazłam glazura - jasniutkie płytki wygladające w świetle jak z lekką satynową poświatą , faktura- cienutkie prążki - wymiar 33x100 cm MILLENIA NACAR LUX GLAZURA terakota- jasna szachownica wymiar płytek 60x60cm MILLENIA BLANCO GRES bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 08.05.2011 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Karolcia, pamiętasz może ile Cię wyniosła czarna szuflada pod umywalki, w mojej łazience będą też takie szuflady, tyle że bez uchwytowe na wypychaczu i z czarnego lacobelu. Jakoś bardzo dużo stolarz nam wycenił i tak dla porównania ciekawa jestem ile kosztowała Twoja. Martusia szuflady podblatowe czarne kosztowały nas 1 500 zl z cichym domykiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 08.05.2011 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Martusia szuflady podblatowe czarne kosztowały nas 1 500 zl z cichym domykiem. Ale mam rozumieć same szuflady bez blatu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 08.05.2011 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Tak same szuflady, blat był obłozony płytkami z tej samej serii co mozajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 08.05.2011 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 A to spoczko, mi wycenił drożej, no ale podobieństwo do twojej jest jedynie takie że obie potrójne szuflady i czarne, a reszta się różni więc stąd ta różnica. Tak jak już Cię męczę to ostatnie pytanko; pamiętasz koszt Twojej garderoby? Wiem że mi się bardzo podobała, a nam też wycenił dosyć dużo:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oldzia 08.05.2011 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 oooo dziewczyny, jak o garderobach to pokażcie - szukam własnie praktycznego rozwiązania na zabudowanie garderób.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 08.05.2011 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Ooo Karola, nie wiedziałam, że miałaś garderobę, to wrzuć od razu jakieś zdjęcie, bardzo proszę mnie też ten temat bardzo interesuje. U nas w garderobie też niestety wypadnie słup, ale mam nadzieję, że da się go jakoś wpisać w szafę. Robiłaś garderobę u stolarza czy np. z ikei? W ikei są całkiem fajne te systemy przechowywania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 08.05.2011 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 BlekitnaWycenę do Benia V miałam taką:więżba dachowa materiał : 13 tyśrobocizna : 12,500Blacha,okna,rynny,podbitka razem: 43 tyś - z tym ze blacha Regola Planija - to dość droga blacha imitująca dachówkę Robocizna 38/m2 w tym juz cena obróbki blacharskiej,montaż rynien i okien dachowych ( niektórzy dodatkowo liczą po ok 200 zł za montaz okna)\Dodatkowo podbitka 30 zł metr biezący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 08.05.2011 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 (edytowane) Blekitna ja płaciłam dodatkowo 4500 - 5000 za podbitkę białą taka sama była u mnie jak ma MarJel ,więc jeszcze ten koszt trzeba doliczyć do mojej wyceny. MarJel garderoby kosztu w tej chwili nie pamiętam... ale poszukam, jak znajde jakąś fotkę to też wrzucę Oooo już mam !!! Koszt mojej garderoby to 2500 złotych. PrahaGarderoba była robiona w firmie która nam wykonywała m.in szafę zabudowywaną na dole. Oni także zajeli sie czarnymi szuflaami pod blatem w łazience. Edytowane 8 Maja 2011 przez Karolina i Artur :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 08.05.2011 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Hej Dziewczynki! Ale Wy rozmowne jesteście .Nie było mnie raptem 2 dni a Wy 3 strony zapisałyscie :)A ja imprezowałam -na wieczorze panieńskim w piątek byłam ,a wczoraj na imprezie:p pierwsze co mi się rzuciło w oczy to to,że mamy (a raczej Karola miała ) tę samą beżową tapetę .Byłaś z niej zadowolona?pozatym Karola miałaś naprawde gustowny domek.Coś mam przeczucie,że nowy będzie jeszcze piękniejszy MarJel, Pięknie wygląda Twój domek z tapetami.Jak remont w pracy?Pewnie z Twoimi wykonawcami to pestka? :)Aha-u mnie decyzja podjęta-tapeta do zdarcia.Teraz szukam następnej,aby znowu nie zdzierać Miłej niedzieli życzę , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 08.05.2011 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Hej Lady Dziękuję za takie miłe słowa! Niemniej jednak poprzedni domek nigdy nie został dokończony a to detale decydują o wystroju... Mam nadzieję,że ten domek już dokończę i nareszcie w nim pomieszkam Nowy dom ma mieć nieco inny wystrój i mam nadzieję,ze będzie ładniej a poza tym będę Was zamęczać o dorady a wtedy będzie musiało się wszystko udać Z tapety byłam zadowolona, u mnie w wiatrolapie zwykle wyglądała na srebrną, perłową do tego miałam duże lustro w grafitowej perłowej ramie na której wzór był bardzo podobny do tego na tapecie i mi o taki efekt - delikatności- w wiatrołapie chodziło Pozdrawiam! Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 08.05.2011 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 (edytowane) Karolina - napisz proszę jak się sprawdzała biała fuga na podłodze w Twojej łazience? Oglądałam sobie te płytki i bardzo mi się podobają, ale ta fuga chyba po miesiącu będzie czarna Allle znalazłam na internecie piękną mozaikę z masy perłowej Mozaika w płatku wygląda tak: http://3.bp.blogspot.com/_K2pixrSUvN4/SkTqdDqghkI/AAAAAAAABr4/Z3Xdy3Xo8xM/s320/Mother%2520of%2520Pearl-1.jpg Na ścianie tak: http://www.aeria.com.au/SiteMedia/w3svc372/Uploads/Images/mother%20of%20pearl%20bathroom%20web.jpg A ja wymyśliłam, że można by nią obłożyć wannę w taki sposób: http://inspiracje.leroymerlin.pl/medium/1744_wanna2.jpg Chodzi mi o taki efekt 'rozlewania' się. Reszta kafli była by bardzo jasna i prosta. Co myślicie o takim pomyśle? Edytowane 8 Maja 2011 przez praha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 08.05.2011 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 HejPraha - pomysł suuper Mnie bardzo się podoba Ten efekt rozlewania się jest fantastycznyA jaka planujesz wannę?Osobiście odradzam wannę z hydromasażem 1.Miałam ( piękną 2 osobową, podświetlaną i wogóle )2. przez 2 lata korzystałam 3 razy 3. masakrycznie utrzymuje się ją w czystości i higienie tzn co najmnie 1 w miesiącu należy czyścic odp preparatem dysze ( koszt 45 za buteleczkę )4. jeśli hydro - nie powinno używać się wogóle mydła i płynów do kąpieli - zalecenia producenta ze w/g na systemy masujące które ulegają przez to uszkodzeniom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 08.05.2011 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Cieszę się, że Ci się podoba:) ja jeszcze nie wiem jaką wannę bym chciała, ale na pewno dużą i teraz bardzo przypadła mi do gustu ta okrągła jak na zdjęciu wyżej zawsze mi się marzyła taka wanna z hydromasażem, ale wszyscy mi odradzają, bo podobno śmierdzi z tych dysz jak się rzadko używa teraz mamy wannę i używamy jej ze 4 razy do roku. Chociaż wannę na pewno chcę 1 mieć, najlepiej w pokoju dla przyszłego dziecka, bo dzieci to się chyba w wannie kąpie, nie? :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 08.05.2011 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Praha - no chyba w wannie się kąpie ale chyba nie w takiej dużej To prawda z tym zapachem jak się długo nie używa Ale jak się podoba to po prostu trzeba dbać i już Tyle ludzi ma i chwali sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 08.05.2011 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Widzę, że Ty się tak samo znasz na dzieciach jak ja Trzeba będzie kiedyś odkopać wątek o wannach na FM, bo na pewno istnieje (znając FM) a na jakiejś innej stronie o dzieciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 08.05.2011 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Prahulka-Tylko ja mam juz tyle lat ze powinnam się znać ((( No ale przyjdzie czas to się podszkolimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 09.05.2011 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Pracha kochana, u mnie fugaz ostała pokryta jakimś specjalnym środkiem, dziękiczemu nie miałam z tym żadnego problemu... Słyszalam,że jasne fugi na podłodze jak i jasne fugi w przypadku mozajek mozna tez lakierować i to bardzo pomaga w zachowaniu czystkości i sprawdza sie super Wanne wkleiłaś cudną!!! mozaika tez pieknie wygląda na ścianie Efekt jaki chcesz osiągnać tym ułożeniem mozaiki na wannie jest bardzo fajny. Wanna w lazience dzieci zdecydowanie moim zdaniem jest niezbedna bo maluch uwielbiaja sie chlapac! Moja 3 miesieczna córeczka korzysta jeszcze z wanienki mini ale wszystkie dzieci jaki znam uwielbija kąpiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 09.05.2011 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Aj Saly, nie przejmuj się jestem pewna, że to 'płynie w naszych żyłach' i po prostu kiedy zajdzie potrzeba uaktywni nam się ten gen ale wiek na szczęście nie ma wiele wspólnego ze 'znaniem się' na dzieciach, bo potem zawsze ma się te 9 miesięcy na nadrobienie, czytanie o tym itd., a informacji nie brakuje uufff to jakoś to będzie, głowa do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 09.05.2011 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Karolina - fajnie, że Ci się podoba, myślę, że to będzie sprawiać taką relaksującą atmosferę, jeszcze jakby zrobić takie podświetlenie jak u Ciebie ale pewnie jeszcze zmieni mi się koncepcja 100 razy Jako dziecko sama też uwielbiałam przesiadywanie w wannie, więc myślę, że coś w tym jest, że dzieci lubią się kąpać, tylko 3 miesiące to rzeczywiście trochę za wcześnie Znalazłam też wczoraj coś fajnego - taką szklaną mozaikę, która w dzień wygląda na taką pastelową błękitną: http://img5.imageshack.us/img5/3564/mozaikalazienkowa1.jpg ...a w nocy podświetla się na niebiesko: http://img132.imageshack.us/img132/9572/mozaikalazienkowa2.jpg Czego to ludzie nie wymyślą Ciekawa jestem czy z tymi fugami to nie ściema, ja mam u siebie zwykłe, kolor wanilia i po 2óch latach są czarne i obrzydliwe (no może trochę przesadzam, ale jak na moje kryteria to takie są ) i nie da się ich niczym doczyścić, a bardzo lubię jasne kafle i jasne podłogi, zresztą będą nawet na dole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts