Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

hejo!! Saly, Karola dziękuje za wycene :)

Praha ale Ty masz lepiej bo już magister, a przedemną jeszcze 3 lata nauki z podyplomówką licząc.... a co studiujesz???

co do wanny z hydromasażem, to mój wujek taką miała przez rok, a potem mimo mycia coś im się pozatykał w tych dyszach i taki był smród z tej wanny, jakby zgnilizna i teraz ją wypieprzyli, pszczoły z niej piją na działce :wave: (bo wujek jest pszczelarzem)

Edytowane przez blekitna

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

hejo!! Saly, Karola dziękuje za wycene :)

Praha ale Ty masz lepiej bo już magister, a przedemną jeszcze 3 lata nauki z podyplomówką licząc.... a co studiujesz???

co do wanny z hydromasażem, to mój wujek taką miała przez rok, a potem mimo mycia coś im się pozatykał w tych dyszach i taki był smród z tej wanny, jakby zgnilizna i teraz ją wypieprzyli, pszczoły z niej piją na działce :wave: (bo wujek jest pszczelarzem)

Hahah ale się uśmiałam z tych pszczół :) ja się jeszcze zastanowię nad tym hydromasażem, bo zwykła duża wanna też będzie super, a nie wiem czy mi to wszystko potrzebne. O studiach Ci napiszę na priva :)

Karolina - bardzo ładne miałaś te płytki na dole! nie wiedziałam, że da się układać kafle bezfugowo :rolleyes: ale u nas w wiatrołapie i tak będą musiały być fugi bo chcemy trawertyn i go się pokrywa jakąś żywicą czy czymś. Ten preparat fuguje fugi i te pory od razu, ale znajomi mają i po paru latach wygląda super, więc zobaczymy czy się sprawdzi.

dziewczyny miałam się Was zapytać o jedną rzecz, bardzo podobają mi się zamiast rynien takie łańcuchy przymorowane od rynien dachowych do ziemi, po nich spływa deszczówka i można posadziś na tym bluszcz i wygląda to bardzo ładnie, tylko czy jest to praktyczne? Jesi ktoś miała z tym styczność proszę o rade.. ??? :)

Hej!

Praho-ciekawa ta płytka mozaikowa,którą pokazałaś jako pierwszą.Ta druga niebieska niby ciekawa przez to podświetlenia-ale dla mnie wygląda jakoś tak.........kiczowato.Sorry-za szczerość :)

A teraz słowko odemnie w sprawie bezfugowej płytki na ogrzewanie podłogowe.U mnie na całym dole jest podłogówka i są fugi,ponieważ przy ogrzewaniu podłogowym (powiedziało mi to kilku niezależnych fachowców) fugi muszą być:(I tak wynegocjowałam najmniejszą możliwą ,bo na początku sugerowali mi 5mm fugi :o

Lady - no właśnie dzięki za szczerość :D ale spokojnie, ja i tak zastanawiam się czy te perłowe nie byłyby zbyt odważne, więc świecących na niebiesko na pewno do swojego domu nie dam :lol2: na jakiś basen czy do spa mogą być, ale ja jestem pod wrażeniem, że w ogóle istnieją płytki działające jak bateria słoneczna, to jest niemożliwe! :jawdrop:

Blekitna - jak chcesz minimalne fugi to są tzw. płytki rektyfikowane, one mają jakoś specjalnie zrobione krawędzie, że fuga może być bardzo bardzo wąska. Może takie Karolina miała? :rolleyes:

Blekitna - o łańcuchach z bluszczem zamiast rynien nigdy nie słyszałam. Ja ogólnie bardzo lubię bluszcz, ludzie mówią, że w bluszczu siedzą robale, ale wg mnie nie jest źle i włazi do domu standardowa ilość, jak to zawsze z ogrodu. My mieliśmy całe dwie ściany domu zarośnięte 10-letnim bluszczem, dom wyglądał super, ale przyszli panowie układać kostkę granitową wokoło domu i od frontu wszystko wycięli :cry: nie mogłam tego odżałować :( Ale do nowego domu byłoby mi szkoda puszczać bluszcz po nowej elewacji, bluszcz bardzo niszczy elewację, a jak dasz na rynny (tzn. te łańcuchy) to za 10 lat na pewno pokryje część elewacji.

ale gdybym je przecinała, w sumie bluszcz wolno rośnie, ja widziałam właśnie coś takiego kilka razy, tylko słyszałam, ze jak jest duża powierznia dachu, duża ulewa to niezdąża odprowadzać wody... i rozbryzguje woda na ściany... a tego bym nie chciałą, może ewentualnie skusze się na łańcuchy do odwodnienia balkonów, bedzie to napewno piekne :)

Mi jakoś specjalnie te fugi nie przeszkadzają, nie wiem dlaczego aż tak bardzo chcecie się ich pozbywać :) my chcemy w salonie drewno i będziemy musieli zrobić takie grzejniki w podłodze (wzdłuż okien), bo pod drewnem nie może iść podłogówka, a przynajmniej nie powinna. Ciekawa jestem jak to będzie wyglądało, no ale jakieś ogrzewanie musi być. Poza tym będzie zakryte stołem i kanapami :) ale zdecydowanie wolałabym podłogówkę.

http://instalacjebudowlane.pl/obrazki/140108jaga1.jpg

Blekitna - te łańcuchy ciekawe, ale jakoś nie mogę zaakceptować ich w roli rynien :) może po prostu sobie zawieś kwiaty na balkonie czy coś ;) w tym co przesłałaś są zdjęcia tylko gołych łańcuchów, może gdyby były zarośnięte to lepiej by było widać efekt o jaki Ci chodzi, bo póki co to ja bym tym łańcuchom nie ufała, że mi wodę odprowadzą :D

Hej dziewczynki :)

Więc tak są specjalne płytki bezfugowe i takie właśnie miałam zarówno w wiatrołapie jak i w kuchni, ale w wiatrołapie nia miałam podłogówki, a w kuchni ponieważ ogrzewanie podłogowe było i tez słyszałam,że fuga jako tak musi być, więc była ale miała zaledwie 1 mm więc byłą praktycznie nie widoczna i sprawdziła się znakomicie :)

Co do grzejników w podłodze, to my w naszym mieszkaniu teraz takie mamy pod dużymi przeszkleniami , nie wygklądają źle... te są akurat aluminiowe ale wiem,ze można dobrac takie a'la drewniane w kolorze podłogi ;)

U nas w nowym domu też będzie taki grzejnik m.in pod dużym przeszkleniem w salonie bo tam okno ( nieotwierane ) ma wymiary 3,5x 4,0 metra....