blekitna 09.05.2011 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 (edytowane) hejo!! Saly, Karola dziękuje za wycene Praha ale Ty masz lepiej bo już magister, a przedemną jeszcze 3 lata nauki z podyplomówką licząc.... a co studiujesz??? co do wanny z hydromasażem, to mój wujek taką miała przez rok, a potem mimo mycia coś im się pozatykał w tych dyszach i taki był smród z tej wanny, jakby zgnilizna i teraz ją wypieprzyli, pszczoły z niej piją na działce (bo wujek jest pszczelarzem) Edytowane 9 Maja 2011 przez blekitna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 09.05.2011 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 No pewnie,że tak praha :) Jak przyjdzi co do czego to każdy staje się specjalistą i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 09.05.2011 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Nie wiem praha jak to jest dokładnie my w domku mieszkaliśmy prawie 10 miesięcy i było z fugami wszystko było ok... ale np płytki w wiatrołapie były układane bezfugowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 09.05.2011 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 hejo!! Saly, Karola dziękuje za wycene Praha ale Ty masz lepiej bo już magister, a przedemną jeszcze 3 lata nauki z podyplomówką licząc.... a co studiujesz??? co do wanny z hydromasażem, to mój wujek taką miała przez rok, a potem mimo mycia coś im się pozatykał w tych dyszach i taki był smród z tej wanny, jakby zgnilizna i teraz ją wypieprzyli, pszczoły z niej piją na działce (bo wujek jest pszczelarzem) Hahah ale się uśmiałam z tych pszczół ja się jeszcze zastanowię nad tym hydromasażem, bo zwykła duża wanna też będzie super, a nie wiem czy mi to wszystko potrzebne. O studiach Ci napiszę na priva Karolina - bardzo ładne miałaś te płytki na dole! nie wiedziałam, że da się układać kafle bezfugowo ale u nas w wiatrołapie i tak będą musiały być fugi bo chcemy trawertyn i go się pokrywa jakąś żywicą czy czymś. Ten preparat fuguje fugi i te pory od razu, ale znajomi mają i po paru latach wygląda super, więc zobaczymy czy się sprawdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oldzia 09.05.2011 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Karolinaa podłogowe ogrzewanie w wiatrołapie mieliście??? piszesz, że płytki położone były bezfugowo - ja tobym najlepiej wszędzie tak zrobiła, ale czytałam gdzieś, że nie można, jak jest podłogówka:rolleyes: napisz, jak to rozwiązaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 09.05.2011 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 dziewczyny miałam się Was zapytać o jedną rzecz, bardzo podobają mi się zamiast rynien takie łańcuchy przymorowane od rynien dachowych do ziemi, po nich spływa deszczówka i można posadziś na tym bluszcz i wygląda to bardzo ładnie, tylko czy jest to praktyczne? Jesi ktoś miała z tym styczność proszę o rade.. ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 09.05.2011 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Hej! Praho-ciekawa ta płytka mozaikowa,którą pokazałaś jako pierwszą.Ta druga niebieska niby ciekawa przez to podświetlenia-ale dla mnie wygląda jakoś tak.........kiczowato.Sorry-za szczerość A teraz słowko odemnie w sprawie bezfugowej płytki na ogrzewanie podłogowe.U mnie na całym dole jest podłogówka i są fugi,ponieważ przy ogrzewaniu podłogowym (powiedziało mi to kilku niezależnych fachowców) fugi muszą być:(I tak wynegocjowałam najmniejszą możliwą ,bo na początku sugerowali mi 5mm fugi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 09.05.2011 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 oooo to ja myslałam, zę można bezfugowo... hmm to jaką trzba fuge pewnie przynajmniej 2 mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 09.05.2011 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Lady - no właśnie dzięki za szczerość ale spokojnie, ja i tak zastanawiam się czy te perłowe nie byłyby zbyt odważne, więc świecących na niebiesko na pewno do swojego domu nie dam na jakiś basen czy do spa mogą być, ale ja jestem pod wrażeniem, że w ogóle istnieją płytki działające jak bateria słoneczna, to jest niemożliwe! Blekitna - jak chcesz minimalne fugi to są tzw. płytki rektyfikowane, one mają jakoś specjalnie zrobione krawędzie, że fuga może być bardzo bardzo wąska. Może takie Karolina miała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 09.05.2011 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Blekitna - o łańcuchach z bluszczem zamiast rynien nigdy nie słyszałam. Ja ogólnie bardzo lubię bluszcz, ludzie mówią, że w bluszczu siedzą robale, ale wg mnie nie jest źle i włazi do domu standardowa ilość, jak to zawsze z ogrodu. My mieliśmy całe dwie ściany domu zarośnięte 10-letnim bluszczem, dom wyglądał super, ale przyszli panowie układać kostkę granitową wokoło domu i od frontu wszystko wycięli nie mogłam tego odżałować Ale do nowego domu byłoby mi szkoda puszczać bluszcz po nowej elewacji, bluszcz bardzo niszczy elewację, a jak dasz na rynny (tzn. te łańcuchy) to za 10 lat na pewno pokryje część elewacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 09.05.2011 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 ale gdybym je przecinała, w sumie bluszcz wolno rośnie, ja widziałam właśnie coś takiego kilka razy, tylko słyszałam, ze jak jest duża powierznia dachu, duża ulewa to niezdąża odprowadzać wody... i rozbryzguje woda na ściany... a tego bym nie chciałą, może ewentualnie skusze się na łańcuchy do odwodnienia balkonów, bedzie to napewno piekne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 09.05.2011 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Jakbyś miała zdjęcie to wrzuć, bo jestem ciekawa jak to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 09.05.2011 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?65770-%C5%81a%C5%84cuch-zamiast-rynny-spustowej&p=3360137&viewfull=1&langid=1 sprawdz tu jest wszystko opisane wiesz ja jeszcze nie założyłam sobie konta na fotosiku )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 09.05.2011 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Ten gres rektyfikowany mam w mieszkaniu i jest faktycznie kładziony bezfugowo,ale nie mam tu podłogówki. W domu nie wyobrażam sobie grzejników .....więc mam i fugi- ale spokjnie-nie wyglądają żle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 09.05.2011 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Mi jakoś specjalnie te fugi nie przeszkadzają, nie wiem dlaczego aż tak bardzo chcecie się ich pozbywać my chcemy w salonie drewno i będziemy musieli zrobić takie grzejniki w podłodze (wzdłuż okien), bo pod drewnem nie może iść podłogówka, a przynajmniej nie powinna. Ciekawa jestem jak to będzie wyglądało, no ale jakieś ogrzewanie musi być. Poza tym będzie zakryte stołem i kanapami ale zdecydowanie wolałabym podłogówkę. http://instalacjebudowlane.pl/obrazki/140108jaga1.jpg Blekitna - te łańcuchy ciekawe, ale jakoś nie mogę zaakceptować ich w roli rynien może po prostu sobie zawieś kwiaty na balkonie czy coś w tym co przesłałaś są zdjęcia tylko gołych łańcuchów, może gdyby były zarośnięte to lepiej by było widać efekt o jaki Ci chodzi, bo póki co to ja bym tym łańcuchom nie ufała, że mi wodę odprowadzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 09.05.2011 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Moja koleżanka ma te grzejnki kanałowe ,do tego ładne kratki-i całkiem ciekawie to wygląda . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 09.05.2011 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 moja znajoma tez ma takie grzejniki i jest ok. wcale nie rzuca się to w oczy. te łańcuchy mi się strasznie podobają, ale właśnie musze wybadać sprawę pod względem praktycznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 09.05.2011 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 moja znajoma też ma takie grzejniki, wygląda to ok, nie rzuca się w oczy. no a łąńcuchy bardzo mi się podobają, ale musze wybadać sprawę pod względami praktycznymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 09.05.2011 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Hej dziewczynki Więc tak są specjalne płytki bezfugowe i takie właśnie miałam zarówno w wiatrołapie jak i w kuchni, ale w wiatrołapie nia miałam podłogówki, a w kuchni ponieważ ogrzewanie podłogowe było i tez słyszałam,że fuga jako tak musi być, więc była ale miała zaledwie 1 mm więc byłą praktycznie nie widoczna i sprawdziła się znakomicie Co do grzejników w podłodze, to my w naszym mieszkaniu teraz takie mamy pod dużymi przeszkleniami , nie wygklądają źle... te są akurat aluminiowe ale wiem,ze można dobrac takie a'la drewniane w kolorze podłogi U nas w nowym domu też będzie taki grzejnik m.in pod dużym przeszkleniem w salonie bo tam okno ( nieotwierane ) ma wymiary 3,5x 4,0 metra.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosmosm 09.05.2011 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Witam No niezle wyglądaja te grzejniki podłogowe, a drogie to one? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts