Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

He he he Saly mój "jeszcze'" żyje...ale chętnie i zupełnie bezinteresownie pomogę Ci zlikwidować Twojego architekta :lol2:

Wszyustkim nieterminowym fachowcom mówimy stanowcze NIE!!! ;)

A narazie trzymaj się kochana dzielnie i licz do 10 albo lepiej od razu do 100 ;) :hug:

praha nie ma sprawy! Zawsze do usług ;)

Miłego wieczorku!!!

Edytowane przez Karolina i Artur :P

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Saly - tak sobie pomyślałam, że jak spojrzysz na elewację domu Oldzi to zobaczysz, że połączenie szarości z ciepłym kolorem drewna wygląda super :) więc się nie martw :)

Karolina - hehe ja niestety nie mam miłego wieczoru, bo do północy muszę wysłać rozdział pracy mag. promotorce :stirthepot: mówiła, że na 10 maja, to będzie na 10 o 23.59 :cool: a ja zamiast pisać to siedzę na FM :eek:

Saly - tak sobie pomyślałam, że jak spojrzysz na elewację domu Oldzi to zobaczysz, że połączenie szarości z ciepłym kolorem drewna wygląda super :) więc się nie martw :)

no ja moim skromnym zdaniem też to potwierdzę;);) otóż myślę, że do takich kolorów jak biel, czerń i szarości bardzo dobrze pasuje drewno i nadaje pomieszczeniu ciepła... U mnie nie tylko na zewnątrz będzie takie zestawienie kolorystyczne, ale również wewnątrz:rolleyes: dodatkiem do szarych i białych ścian będą okna w kolorze drewna, częściowo drewniane fronty w kuchni, stół w jadalni, stolik kawowy itp. wszytko planuję zgrać kolorystycznie, aby nadało miłą i ciepłą atmosferę......

saly miałam z oknem w kuchni ten sam problem, tzn okna mam teakowe a do białej kuchni nijak mi to wyglądało, więc od srodka zrobiłam szare a od zewnątrz jest teakowe, wyglada moim zdaniem super i wogóle się nie gryzie z oknami w salonie a mam otwartą przestrzeń, w mojej galerii mozesz to zobaczyc

Dziękuje Oldzia - za wsparcie duchowe:-)

Ja jak Karolina buduje 2 dom i myślałam, ze będzie łatwiej, ze będę bardziej cierpliwa i zdecydowana- a tu powstają nowe dylematy i problemy A cierpliwości to mam dużo mniej niż poprzednio.

Kiedyś miałam meble kuchenne w kolorze drzewa i wszystko właśnie współgrało a teraz nowy dla mnie kolor SZARY i nie bardzo umiem określić co do niego pasuje a co nie :-(

Taka była stara kuchnia w rzeczywistości ciut jaśniejsza - bo jakoś ponuro tu wygląda - ale okna pasowały idealnie :

http://images47.fotosik.pl/519/208d6b2aa70c1839med.jpg

saly miałam z oknem w kuchni ten sam problem, tzn okna mam teakowe a do białej kuchni nijak mi to wyglądało, więc od srodka zrobiłam szare a od zewnątrz jest teakowe, wyglada moim zdaniem super i wogóle się nie gryzie z oknami w salonie a mam otwartą przestrzeń, w mojej galerii mozesz to zobaczyc

O dzięki Reni - lecę do Twojej galerii :-)

Hej dziewuszki!

Widzę że nie ma dzisiaj tematu do pogaduch więc zapodaje:lol:

Wczoraj dogadywałam szczegóły z moim stolarzem odnośnie wszystkich zabudowanych szaf, szafek łazienkowych, garderoby itd.

I tak w wiatrołapie ma być zabudowana szafa z przesuwnymi drzwiami, a na przeciwko niej siedzisko które miało by wyglądać tak jak ta szafa, też zamykane przesuwne drzwiczki by tam chować buty, na górze poduchy. Nad siedziskiem wieszaki.

To opcja mojego stolarza.

Natomiast mi chodzi po głowie inne rozwiązanie, ta sama szafa od stolarza ale, kupcze siedzisko coś w tym stylu, a nad nim fajne ozdobne lustro.

Cenowo wychodzi podobnie.

http://img508.imageshack.us/img508/7104/8tmlb4tisxejsnjpsb.jpg

Uploaded with ImageShack.us

http://img135.imageshack.us/img135/3323/m487058203.jpg

http://img846.imageshack.us/img846/4298/imagefuncphpo.jpg

Która ławeczka, od stolarza czy może któraś z wyżej wklejonych:rolleyes:

Reni

Wielkie dzięki za poradę - obejrzałam Twoją galerię -wyrazy zachwytu napisałam w Twoim wątku

ale jeszcze raz DOM NASZ SUPEROWSKI :-)

Jeśli chodzi o okna - jeśli tylko się da w kuchni zrobić szare - będą szare od środka, złoty - na zewnątrz

MarJel - wszystkie ławeczki są bardzo ładne, ale do Twojego wnętrza najlepiej by chyba pasowała ta z czarnym obiciem, bo jednak wnętrza robisz takie monochromatyczne. Ławeczka od stolarza miałaby taki plus, że możesz zrobić podnoszone siedzisko, a w nim schowek np. na ekologiczne torby na zakupy :) jak możesz to wrzuć zdjęcie planowanej szafy :)

Dzięki dziewuszki za rady:)

Nie mam żadnych zdjęć tylko jakieś rysunki techniczne, Pan stolarz robi mi 4 szafy, 6 szafek łazienkowych, garderobę i siedzisko z którego chyba zrezygnuję.

Określił się tylko cenowo, nie powiem nogi mi się ugięły, a tak większości bazuję na zdjęciach które mu pokazałam.

Zobaczycie efekt końcowy dopiero:)

MarJer!

Podobną ławkę do "twojej" (tej patchworkowej) zamówiła Venus-looknij do jej galerii,bo dość dużo pisała o tej ławce.

Jak remont w lokalu?

Niespodzianki co trochę, dzisiaj się prawie że nie zawalił sufit:jawdrop:w którym była trzcina:jawdrop: ( lokal to piwnice w starej kamienicy) Chłopaki więc robią nowy sufit

Ja już mam praktycznie komplet oświetlenia i jakieś różne bzdety. Wymieniam tam wszystko łącznie z podłogą i oknami, moi chłopcy do wszystkiego podchodzą optymistycznie i rzucają swoim ulubionym tekstem Bedzie Pani zadowolona:)

MarJel- bo naprawdę masz powody do zadowolenia mając takich "chłopaków"

Mój Pan nr 1 do odstrzelenia czyli Pan Kijanka od ogrodu - znowu nie przylazł i nie odbiera tel - a ja specjalnie o 7 rano byłam na działce brrrrr

Tyż jestem bardzo ciekawa Twoich szaf - ale chyba będziemy musiały poczekać na efekt końcowy

U nas jest tak że to nasz Grześ- wykonawca z reguły do mnie wydzwania i się prosi o jakieś decyzje niż na odwrót.

Ale już nie będę Cię denerwować, tym jaki ja mam z nimi full wypas, bo podejrzewam ile Was to nerwów kosztuję trafiając na takich konowałów.

To pewnie Wasz wykonawca go polecił ;)

Lookałaś do Venus?

looknełam i przy okazji zobaczyłam fajny link z róznymi ławeczkami na allegro w atrakcyjnej cenie ale odpadają bo za baardzo stylowe.

Powiem Ci że sam z siebie nie polecił dopiero jak zapytałam to się przyznał:)