lady in red 11.05.2011 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 MarJer!Jak na mój gust stylowe ławki,gięte nogi rzeżbienia jakoś nie komponują mi się z Twoimi szklanymi nowoczesnymi drzwiami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 11.05.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Hhmmm, a ja właśnie wróciłam ze spotkania ze stolarzem i ostatecznie zrezygnowałam z siedziska, a on jutro z rana zamawia wszystkie materiały więc muszę się z tym przespać. Myślę sobie jeszcze o tych kolorowych ławeczkach -tą dłuższą dałabym w wiatrołapie, a tą z boczkami zaraz za wiatrołapem mam fajne miejsce. One są mniej stylowe, a z tym kolorowym obiciem nie będzie w domu aż tak szaro buro:rolleyes::rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 11.05.2011 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Mi się podoba ławka nr 2 - świetna jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 11.05.2011 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Oj, spóźniłam się trochę Ja zamawiam od stolarza bez obicia, ale będę ją przystawiać do stołu w razie większej liczby gości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 11.05.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Oj, spóźniłam się trochę Ja zamawiam od stolarza bez obicia, ale będę ją przystawiać do stołu w razie większej liczby gości Dobry pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 11.05.2011 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Marjel Kochana - rozumiem Cię w spr ławeczek Jak Ci się podobają to zamawiaj/kupuj - nie słuchaj co my mówimy Ja miałam dylemat z tymi oknami i w końcu zdecydowałam po tym jak jedna forumowiczka - dzięki Reni - pokazała mi swoje okna i wbrew wielu opinią będą szare w środku a z zew złoty dąb i wygląda to u niej superowsko Jak Ci te kolorowa ławka wpadła w oko KUPUJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 12.05.2011 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Saly - mi też się podobają okna Reni a Ty zrobisz szare tylko w kuchni czy w całym domu? MarJel - wg mnie też powinnaś kierować się swoim odczuciem dot. tych ławeczek, hehe najlepiej by było od razu kupić wszystkie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 12.05.2011 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 mi najbardziej podoba się ta kolorowa, bo jest taka fikuśna, nigy taka stylowa a uszyta ze wszystkich mozliwych skrawków materiałów. ta czarna jest bardziej elegancka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 12.05.2011 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 (edytowane) Moje drogie z ławeczką wstrzymam się jeszcze dwa tygodnie póki stolarz nie zrobi szafy. Tak na marginesie wczoraj powiedział że wszystkie te zabudowy zrobi w dwa tygodnie:jawdrop: Zamówiłam dodatkową szafkę w pralni (na proszki itp.)co by pasowała do zabudowanego szafką zlewu gospodarczego, który wczoraj kupił mi nasz wykonawca Grześ. Jak zwykle wybrał bardzo fajny, głęboki z tarką do prania;) Szafa w wiatrołapie ma być prosta, z białego szkła na dole dwie głębokie szuflady na buty bieżące i tak jak wspominałam wcześniej na przeciwko ławka, a nad nią lustro w grubej srebrnej ramie. Nie kupiłam jeszcze żyrandola i dobrze bo będę mogła dopasować do ławeczki. Wpadła mi w oko jeszcze taka stylowa ławeczka, ale już bez rzeźbień, które raziły Lady, ale miała rację Ta jest stylowa taka bardziej glamour, nie jest pikowana ani rzeźbiona i mogę ja zamówić w dowolnym wymiarze. http://img684.imageshack.us/img684/3367/1608873323.jpg Uploaded with ImageShack.us Myślę że jak dojdzie tapeta do salonu, przypomnę http://img862.imageshack.us/img862/6188/wallquestmodahx91009.jpg Uploaded with ImageShack.us Ostatni zakup w almi decor- żyrandol który też jest glamour, a mniej nowoczesny, zapomniałam dodać że decyzja zapadła że zawiśnie w salonie Srebrna komódka na giętych nóżkach to będzie gites, ja osobiście lubię taką mieszaninę stylów, ale wiadomo musi to mieć ręce i nogi:rolleyes: I teraz tak sobie myślę o tym białym stoliku kawowym do tego wszystkiego:P:lol2: No jakoś nie mogę sobie go wybić z głowy:bash: Edytowane 12 Maja 2011 przez MarJel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 13.05.2011 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 MarJel - ta czarna ławeczka też mi się podoba i fajnie, że możesz zamówić dowolny wymiar. Bardzo mi się podoba łączenie nowoczesności z takimi 'klamotami' Nie wiedziałam, że w Almi Decor można dostać żyrandole glamour zawsze ten sklep kojarzył mi się ze stylem, który ja bardzo lubię, kiedyś mogłabym tam zamieszkać chociaż teraz mam stamtąd takie masywne, drewniane meble, same w sobie są piękne, ale w domu jest za ciemno i 'ciężko' jak dla mnie i w następnym domu chcę wszystko jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 13.05.2011 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 oooooooo Almi decor to ja uwielbiam .MarJer który żyrandol zakupiłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 13.05.2011 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Praha , same stwierdzicie jak zawiśnie żyrandol, ja bym go właśnie określiła jako glamour, ale może my inaczej określamy ten styl, taki fajny jest ale bez brawury nie wyobrażajcie sobie nie wiadomo jakie cuda Lady jest jeszcze jeden ten sam żyrandol w almi, jak wejdziesz do sklepu wiszą przy kasie chyba 4 żyrandole mój jest ten pierwszy po lewej stronie, jak będziesz przy okazji looknij sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 14.05.2011 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 MarJel która długość lampy bąbelkowej wybrałaś?Najtańszą znalazłam tutaj https://www.oswietlenie-lunalux.pl/ALANO_DLUGA_p1673.html ale niestety pisza że czas oczekiwania to min 14 dni.Plusem jest że sklep z Krakowa i jak mąż bedzie miał chwile wolnego podjedzie i zobaczy czy nie mają jej czasem na stanie;) U mnie wkład kominkowy już zamontowany http://img41.imageshack.us/img41/2564/p5131766.jpg Uploaded with ImageShack.us Nie jestem przekonana czy rura odprowadzająca spaliny do komina nie powinna być bardziej pod skosem (ponoć był problem z jej założeniem i dlatego tak to wyszło lekko po łuku (takie mam wrażenie) Mam nadzieje że nie bedzie miało to wpływu na jakośc palenia.Na wszelki wypadek może zapytam jeszcze na froum kominkowym czy wszystko jest ok zanim zaczne go obudowywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 14.05.2011 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 KakusekWkład super - bardzo ładny- czy mogę prosić o namiar gdzie był kupowany?Zauważyłam też Twoje okna - czy będą otwierane czy przesuwne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 14.05.2011 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 kakusku, ja już się zachwycałam Twoim wkładem u Oli, ale nie omieszkam i tu napisać że taki dwustronny wkład będzie zawsze robił wrażenie! Bąbelki już są w beniu, oczywiście te krótsze, te długie mają 140 cm. u mnie ta lampa będzie wisiała na środku, więc by była za długa. Na razie każda kulka jest oddzielnie i trzeba wszystko złożyć do kupy więc nie wiem jeszcze jak do końca prezentują się bąbelki w całej okazałości. Myślę że rura w kominku jest ok. Ja tak kombinowałam że u mnie kominek stoi na innej ścianie niż komin i moja rura zakręca sobie. Większość firm nie chciała się podjąć podłączenia wkładu na tej drugiej ścianie, ale docelowa nie widziała problemu i mam tak jak chciałam i jest ok.Nie mam fotki jak widać same rury ale na tej fotce można sobie wyobrazić. http://img151.imageshack.us/img151/6994/dsc0005nh.jpg Normalnie kominek powinien stać na ścianie na wprost.Tak że kakusku u Ciebie powinien być ciąg na bank, skoro przy moich zawijasach jest:) Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 14.05.2011 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 Dziekuje :wiggle:Wkład kupiłam w tej firmie http://www.kominkisklep.pl/ Okna balkonowe jest 3 kwaterowe (3x120 cm) z czego 2 pierwszw kwatery (z lewej strony) sa fixami zas ta prawa jest przesuwna (HKS)Na zdjeciu nie widac gdyz wyciagneliśmy klamke aby robotnicy zbytnio tego okna nie fatygowali.Obok (na scianie po prawej stronie) jest drugie okno balkonowe szer 230 cm(otwierane normalnie-zaluje ze nie zrobiłam przesuwnego ) i tamtędy wychodzą na zewnątrz. MarJel faktycznie u Ciebie to nawet rura zakreca pod katem 45 st i skoro mowisz że dziala to mam nadzieje że u mnie też bedzie git Wiesz ile fachowcow tyle opinii.Juz mi na kominkach zwrocili uwage ze redukcja powinna byc przy kominie a nie przy wkladzie.Ze wpiecie na 45 nie 90 st itd Chyba jutro kaze m rozpalić i zobaczy czy bedzie dymiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 14.05.2011 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 Kakusku, czy mogłabyś podać model, wymiary i cenę Twojego wkładu kominkowego, my bardzo byśmy chcieli kominek dwustronny, ale jak kiedyś oglądałam wkłady na necie to duże dwustronne zaczynały się od 13 tys. a Twój jest bardzo ładny, o coś takiego właśnie nam chodzi w naszej wizji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 14.05.2011 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 Aha i czy on ma podnoszone szyby z dwóch stron? czy jak to jest rozwiązane z otwieraniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 14.05.2011 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 Praha to ten wkład :http://wentor.home.pl/Produkt.aspx?id=140&kat=135Masz tam rysunek techniczny z dokładnymi wymiarami .Tak jak pokazane jest na zdjeciach z jednej strony drzwiczki podnosza sie do góry lub można je uchylic (do mycia ) zaś z drugiej strony są tylko uchylne.Reszte szczegółów wysyłam na priv:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 14.05.2011 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 Dzięki!!! czekam na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts