Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Marjelko!

Kiedy więc zdjęcia ściany płaczu i pralni?Pewnie Twoja pralnia ładniejsza niż niektóre łazienki ;)Pobudziłaś moją ciekawość ;)

U mnie za budowie przez najbliższe 2 tygodnie zwalniamy tempo-a właściwie to nic się nie będzie działo.Mamy teraz na tapecie wesele,a w następny łikend komunię Młodego.Są w życiu ważniejsze sprawy niż budowa:)

Biegamy więc teraz po sklepach z ubraniami,dodatkami.Plus fryzjer,kosmetyczka i inne manikiurzystki.Że nie wspomnę o najważniejszym-próbach w kościele i spowiedzi.Pozatym jeszcze uzgodnić menu,zamówić ciasta.I jeszcze takie drobiazgi jak praca i szkoła :D

A tapeta?Trawię nową :)Tzn zastanawiam się nad dwiema,a na razie do przeprowadzki zostaje ta która jest.Dziwna sprawia-od kiedy wiem,że zedrzemy tę tapetę -podoba mi się coraz bardziej :D

Edytowane przez lady in red

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Lady to macie gorący okres. Pewnie czasem trzeba zwolnić, budowa to nie wyścigi, a są czasem rzeczy te ważne i te ważniejsze:yes:

Ciekawa jestem jak się skończy historia z Twoją tapetą :lol2:

Właśnie wróciłam z benia, lacobel na kwadraciki już przywieziony, to pewnie jutro przykleją, tak że foty będą.

Masz już krzesełka do jadalni w domku?

Benio V ledwo by wszedł na działkę ( środek miasta), wybudowaliśmy edytę z mg.

Uważam, że jest bardzo ustawny .

potem był na tapecie benio 2 ale po wizji lokalnej stwierdziliśmy, że ma za małą kuchnię.

Po wizji lokalnej w beniu V (stan surowy) stwierdziliśmy, że ogromny ale bardzo pakowny i że zajmie całą działkę.

zakupiliśmy edytę , na projekcie wydawała się ok ale okazała się wielka i nieustawna jak diabli i teraz kombinujemy gdzie tu łóżko w sypialni wcisnąć albo jakikolwiek mebel w salonie, o kuchni się nie wypowiadam bo kosztowała mnie wiele nerwów. Na projekcie jest 13 m.kw. a w rzeczywistości jest ok 10 . Najbardziej zabawne jest to , że projekt wykonała kobieta.............! bo np benki rysuje mężczyzna (sądzę po podpisie pod projektem)

Jesteśmy już na ostatniej prostej ... niedługo przeprowadzka, czekam na meble kuchenne , drzwi.. .

Pozdrawiam.

agniecha z czasem pokochasz edytę :) jak będzie już taka Twoja wypeszczona :)

lady poważne sprawy przed Tobą, dom trzeba na tą mini chwilke odpuścić :)

:welcome: dziewczyny prosże Was o zamieszczenie swoich drzwi wejściowych tych co macie, albo chcecia mieć albo poprostu jakiś ładnych, szukam inspiracji i nie moge znaleźć.

Agnie-cha - a rozmawiałaś z ludźmi na forum, którzy też budowali Edytę? Wg mnie forum może bardzo pomóc - my zastanawialiśmy się nad Seweryną, a jak zobaczyłam zdjęcia poddasza w tym domu to się załamałam i zmieniliśmy projekt. Ale w sumie u Ciebie nie ma to znaczenia, bo mleko już zostało wylane... ;) teraz tylko musisz pokochać swój nowy domek :)

Tomus - Benek V myślę, że dobry wybór, tylko ta moja III będzie jedynakiem :(

MarJel - czekam na zdjęcia, ale Ty umiesz zareklamować te swoje fotki :)

Blekitna - moje inspiracje drzwiowe będą raczej tradycyjne, ale może jak znajdę chwilę to przejrzę net i czegoś poszukam :)

Ja już uciekam do szkoły, a dzisiaj wieczorem lecę na koncert Shakiry :p :wiggle: nie jestem może jej fanką, ale uwielbiaaaammmm koncerty :wiggle:

Cześć dziewczyny!!!

Wróciłam z długiego weekendu nad morzem, naładowana dużą dawką dobrej energii ( taki wyjazd rocznicowy ;) ) mieliśmy duże szczeście i trafiliśmy na cudowna pogodę, dużo słońca i pełen relax w Sopocie i na Helu, taka rozgrzewka przed wakacjami...

Nasz właściwy projekt się tworzy i ma być w stu procentach gotowy na 1 czerwca.... zobaczymy co z tego wyjdzie ....

MarJel ja też oczywiście przebieram nózkami i czekam z niecierpliwością na zdjecia Twoich cudeniek :)

blekitna jeżeli chodzi o drzwi to ja w Beniu miałam białe z Polskone... są na fotkach mojego benia kilka stron wcześniej...

Drzwi były białe, antywłamaniowe, metalowe ... i to był właśnie ich minus bo były zimne... nie były bardzo drogie niespełna 7 000 zł ale jakośc zdecydowanie niezadowalająca.... Zalezało mi na drzwiach bezpiecznych, antywłamaniowych a takie w wersji drewnianej są naprawdę drogie...

Teraz też będę miała białe drzwi, tym razem drewniane ale nie koniecznie w mega wypasie antywłamaniowym, bo moim zdaniem to bezsens... dom jest tak dobrze zabezpieczony jaki jest jego najsłabszy punkt... a takim słabym punktem zwykle są chociazby okna, duże przeszklenia z którymi złodziej radzi sobie chwila moment a do drzwi nawet sie nie zbliża, bo woli łatwiejszą drogę....

Więc w nowym domku będziemy mieli drzwi standard + standarowo alarm (ochrona)...

Jeżeli trafisz w swoich poszukiwaniach na ładne drzwi białe, drewniane, z dwoma bocznymi naświetlami to daj koniecznie znać ;)

Lady no to masz mały zawrót głowy! Nic dziwnego,że budowa musi poczekać.... ale to tylko chwilka.

pozdrawiam!

Edytowane przez Karolina i Artur :P

agniecha, no tak kurcze czasem bywa, pogłówkujesz i się umeblujesz, a na pewno będzie cacy. Muszę przyznać że benkowi nie można zarzucić że jest nie ustawny, mało skosów, ma wszystko co potrzeba.Wklejasz może gdzieś fotki domku?

Blekitna, moje drzwi widziałaś, zresztą chyba z tego co pamiętam wolałaś do siebie w bardziej prostej formie niż są moje.

praha, a może ja powinnam pracować w reklamie:lol2:, mój m twierdzi że potrafię podnosić ciśnienie:lol2:, to coś w tym jest:lol2:

Karolcia, właśnie tak się zastanawiałam gdzie się podziewasz, a zapomniałam że Ty pojechałaś jod wdychać :rotfl:

Zazdroszczę, fajnie że już jesteś. Jak niunia zniosła rozstanie z rodzicami?

przejrzałam teraz wątek o drzwiach zewnetrznych i mam mętlik, no nic trzeba się z tym przespać.... :)

Karola superancko, że naładowałaś baterie :) jakbym coś widziała to dam znać :)

jak córcia się sprawowała pod opieką dziadków?

MarJel to prawda, zę jesteś taka obrotna i rezolutna :cool:

Praha życzę udanej zabawy!!! ja nawet lubie Shakirę a zwłaszcza jeej taniec brzucha :)

Witam.

Dziewczyny czy Wy używacie płyt indukcyjnych ?

znam tylko ze słyszenia i poczytania , cały czas się waham.. .

mam zamiar kupić ewentualnie taką jak w linku , nie chciałabym wydawać od razu fortuny bo jak stwierdzę, że to niewygodne to przeżyję wyrzucenie... .

http://www.ceneo.pl/3157859

Dużo gotuję : rosołki, galaretki itp a wyczytałam, że płyta nie może pracować kilka godzin ciągle i się wyłącza automatycznie . Mam zwyczaj nastawiania galarety na noc, rosół pół dnia powolutku się gotuje itp , mleko kipi średnio raz dziennie (moja młodzież !) po szkle to będzie leciało po całym blacie i w szuflady a w gazowej to w "dołku" się mieści... .

Proszę o podzielenie się doświadczeniami .

Wygląd to nie wszystko , przecież kuchnia czemuś służy, a może jestem w błędzie ?

ja też mam taki dylemat jak Ty... tylko jedna kwestia: jaki masz przydział mocy do domu? mój elektryk powiedział, że minimalny przydział mocy musi być 10 kw, czy jakoś tak i siła w domu, inaczej indukcja nie pójdzie ( my w standardzie mamy 7 kw przydzielone przez zakład)

po zatym :

1) wygląd : + indukcja

2) mycie : + indukcja

3 garnki: + gazówka

4) koszt: podobno podobnie :)

5)przyłącze: to zależy czy ktoś ma gaz czy nie...

6) koszt zakup : + gazówka

7)masz rozrusznik w sercu - nie kupuj indukcji :)

co z tego wychodzi... nie wiadomo??? :stirthepot:

Witam Dziewczynki

KUCHNIOM INDUKCYJNYM MÓWIMY TAK

Serio Jak sie raz miało indukcję nic innego nie chce się mieć

Jedyny minus to garnki - trzeba kupić specjalne - bo co prawda da radę gotowć na zwykłych ale efekt indukcji nie zostanie osiagnięty tzn gotowania krótrzego i tak naprawdę ekonomicznego bo nagrzewa sie tylko od dna garnka a nie całej płyty

Nie będziecie miały problemu z przypalonymi czy brudnymi garami Na indukcji jak się coś wyleje bez problemu się wyciera - nie przywiera bo kuchenka nie jest gorąca - tylko lekko ciepła

No płyty są czarne więc kurz wiadomo widać ale bez porównania sie czyści - w stosunku do ceramicznych czy gazowych

Polecam z czystym sumieniem :wiggle:

Karolcia

mam pyt co do tych okienek przesuwnych - czy Ty masz taki profil niskopodłogowy jak w szafach przesuwnych

Czy jest plasikowy mechanizm że trza do siebie i dopiero w bok?????

Bo ten niskopodłogowy w mojej okolicy mega drogi

A ten z plastikowym mechanizmem ma to urządzonko w takim ciemno brązowym kolorze :-(