lady in red 16.05.2011 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 (edytowane) Marjelko! Kiedy więc zdjęcia ściany płaczu i pralni?Pewnie Twoja pralnia ładniejsza niż niektóre łazienki ;)Pobudziłaś moją ciekawość U mnie za budowie przez najbliższe 2 tygodnie zwalniamy tempo-a właściwie to nic się nie będzie działo.Mamy teraz na tapecie wesele,a w następny łikend komunię Młodego.Są w życiu ważniejsze sprawy niż budowa:) Biegamy więc teraz po sklepach z ubraniami,dodatkami.Plus fryzjer,kosmetyczka i inne manikiurzystki.Że nie wspomnę o najważniejszym-próbach w kościele i spowiedzi.Pozatym jeszcze uzgodnić menu,zamówić ciasta.I jeszcze takie drobiazgi jak praca i szkoła A tapeta?Trawię nową :)Tzn zastanawiam się nad dwiema,a na razie do przeprowadzki zostaje ta która jest.Dziwna sprawia-od kiedy wiem,że zedrzemy tę tapetę -podoba mi się coraz bardziej Edytowane 16 Maja 2011 przez lady in red Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 16.05.2011 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Witam Błękitna. Dzięki za zaproszenia ale bo głębokich dyskusjach z żoną zdecydowaliśmy się na Benia V. Już przesądzone budujemy V ale jeszcze raz dzięki za zaproszenie O jak fajnie mój benio nie będzie już jedynakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 16.05.2011 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Lady to macie gorący okres. Pewnie czasem trzeba zwolnić, budowa to nie wyścigi, a są czasem rzeczy te ważne i te ważniejsze:yes: Ciekawa jestem jak się skończy historia z Twoją tapetą Właśnie wróciłam z benia, lacobel na kwadraciki już przywieziony, to pewnie jutro przykleją, tak że foty będą. Masz już krzesełka do jadalni w domku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnie-cha 16.05.2011 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Mar-Jel ja cały czas żałuję, że nie zbudowaliśmy benia V Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 16.05.2011 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Mar-Jel ja cały czas żałuję, że nie zbudowaliśmy benia V No nie żartuj! Pierwsze słyszę że Ty w ogóle chciałaś beniaV i na dodatek jeszcze Ci żal że go nie wybudowałaś? A teraz jaki masz domek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnie-cha 16.05.2011 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Benio V ledwo by wszedł na działkę ( środek miasta), wybudowaliśmy edytę z mg.Uważam, że jest bardzo ustawny .potem był na tapecie benio 2 ale po wizji lokalnej stwierdziliśmy, że ma za małą kuchnię.Po wizji lokalnej w beniu V (stan surowy) stwierdziliśmy, że ogromny ale bardzo pakowny i że zajmie całą działkę.zakupiliśmy edytę , na projekcie wydawała się ok ale okazała się wielka i nieustawna jak diabli i teraz kombinujemy gdzie tu łóżko w sypialni wcisnąć albo jakikolwiek mebel w salonie, o kuchni się nie wypowiadam bo kosztowała mnie wiele nerwów. Na projekcie jest 13 m.kw. a w rzeczywistości jest ok 10 . Najbardziej zabawne jest to , że projekt wykonała kobieta.............! bo np benki rysuje mężczyzna (sądzę po podpisie pod projektem)Jesteśmy już na ostatniej prostej ... niedługo przeprowadzka, czekam na meble kuchenne , drzwi.. .Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 17.05.2011 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 agniecha z czasem pokochasz edytę jak będzie już taka Twoja wypeszczona lady poważne sprawy przed Tobą, dom trzeba na tą mini chwilke odpuścić dziewczyny prosże Was o zamieszczenie swoich drzwi wejściowych tych co macie, albo chcecia mieć albo poprostu jakiś ładnych, szukam inspiracji i nie moge znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 17.05.2011 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Agnie-cha - a rozmawiałaś z ludźmi na forum, którzy też budowali Edytę? Wg mnie forum może bardzo pomóc - my zastanawialiśmy się nad Seweryną, a jak zobaczyłam zdjęcia poddasza w tym domu to się załamałam i zmieniliśmy projekt. Ale w sumie u Ciebie nie ma to znaczenia, bo mleko już zostało wylane... teraz tylko musisz pokochać swój nowy domek Tomus - Benek V myślę, że dobry wybór, tylko ta moja III będzie jedynakiem MarJel - czekam na zdjęcia, ale Ty umiesz zareklamować te swoje fotki Blekitna - moje inspiracje drzwiowe będą raczej tradycyjne, ale może jak znajdę chwilę to przejrzę net i czegoś poszukam Ja już uciekam do szkoły, a dzisiaj wieczorem lecę na koncert Shakiry nie jestem może jej fanką, ale uwielbiaaaammmm koncerty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 17.05.2011 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 (edytowane) Cześć dziewczyny!!! Wróciłam z długiego weekendu nad morzem, naładowana dużą dawką dobrej energii ( taki wyjazd rocznicowy ) mieliśmy duże szczeście i trafiliśmy na cudowna pogodę, dużo słońca i pełen relax w Sopocie i na Helu, taka rozgrzewka przed wakacjami... Nasz właściwy projekt się tworzy i ma być w stu procentach gotowy na 1 czerwca.... zobaczymy co z tego wyjdzie .... MarJel ja też oczywiście przebieram nózkami i czekam z niecierpliwością na zdjecia Twoich cudeniek blekitna jeżeli chodzi o drzwi to ja w Beniu miałam białe z Polskone... są na fotkach mojego benia kilka stron wcześniej... Drzwi były białe, antywłamaniowe, metalowe ... i to był właśnie ich minus bo były zimne... nie były bardzo drogie niespełna 7 000 zł ale jakośc zdecydowanie niezadowalająca.... Zalezało mi na drzwiach bezpiecznych, antywłamaniowych a takie w wersji drewnianej są naprawdę drogie... Teraz też będę miała białe drzwi, tym razem drewniane ale nie koniecznie w mega wypasie antywłamaniowym, bo moim zdaniem to bezsens... dom jest tak dobrze zabezpieczony jaki jest jego najsłabszy punkt... a takim słabym punktem zwykle są chociazby okna, duże przeszklenia z którymi złodziej radzi sobie chwila moment a do drzwi nawet sie nie zbliża, bo woli łatwiejszą drogę.... Więc w nowym domku będziemy mieli drzwi standard + standarowo alarm (ochrona)... Jeżeli trafisz w swoich poszukiwaniach na ładne drzwi białe, drewniane, z dwoma bocznymi naświetlami to daj koniecznie znać Lady no to masz mały zawrót głowy! Nic dziwnego,że budowa musi poczekać.... ale to tylko chwilka. pozdrawiam! Edytowane 17 Maja 2011 przez Karolina i Artur :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 17.05.2011 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 agniecha, no tak kurcze czasem bywa, pogłówkujesz i się umeblujesz, a na pewno będzie cacy. Muszę przyznać że benkowi nie można zarzucić że jest nie ustawny, mało skosów, ma wszystko co potrzeba.Wklejasz może gdzieś fotki domku? Blekitna, moje drzwi widziałaś, zresztą chyba z tego co pamiętam wolałaś do siebie w bardziej prostej formie niż są moje. praha, a może ja powinnam pracować w reklamie:lol2:, mój m twierdzi że potrafię podnosić ciśnienie:lol2:, to coś w tym jest:lol2: Karolcia, właśnie tak się zastanawiałam gdzie się podziewasz, a zapomniałam że Ty pojechałaś jod wdychać Zazdroszczę, fajnie że już jesteś. Jak niunia zniosła rozstanie z rodzicami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 17.05.2011 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 przejrzałam teraz wątek o drzwiach zewnetrznych i mam mętlik, no nic trzeba się z tym przespać.... Karola superancko, że naładowałaś baterie jakbym coś widziała to dam znać jak córcia się sprawowała pod opieką dziadków? MarJel to prawda, zę jesteś taka obrotna i rezolutna Praha życzę udanej zabawy!!! ja nawet lubie Shakirę a zwłaszcza jeej taniec brzucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomus88 17.05.2011 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Marjel ty na swoim benku masz dachówkę?? Ile Cie wyniósł cały dach?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 17.05.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Marjel ty na swoim benku masz dachówkę?? Ile Cie wyniósł cały dach?? Mam dachówkę robocizna 30tys. (80zł / m2) dachówka meyer holsen coś ok. 35-40tys z rynnami więźba coś ok.12 tys konstrukcja stalowa 8tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnie-cha 17.05.2011 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Witam.Dziewczyny czy Wy używacie płyt indukcyjnych ? znam tylko ze słyszenia i poczytania , cały czas się waham.. .mam zamiar kupić ewentualnie taką jak w linku , nie chciałabym wydawać od razu fortuny bo jak stwierdzę, że to niewygodne to przeżyję wyrzucenie... .http://www.ceneo.pl/3157859Dużo gotuję : rosołki, galaretki itp a wyczytałam, że płyta nie może pracować kilka godzin ciągle i się wyłącza automatycznie . Mam zwyczaj nastawiania galarety na noc, rosół pół dnia powolutku się gotuje itp , mleko kipi średnio raz dziennie (moja młodzież !) po szkle to będzie leciało po całym blacie i w szuflady a w gazowej to w "dołku" się mieści... . Proszę o podzielenie się doświadczeniami .Wygląd to nie wszystko , przecież kuchnia czemuś służy, a może jestem w błędzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 18.05.2011 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Agnie-cha - już ten temat był w tym wątku poruszany ja zawsze byłam zwolenniczką i posiadaczką kuchni gazowych, ale dziewczyny mnie naprawdę zachęciły do indukcji z tego co pamiętam Saly ma/miała taką płytę Blękitna - dzięki, wysyłam Ci priva:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 18.05.2011 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 ja też mam taki dylemat jak Ty... tylko jedna kwestia: jaki masz przydział mocy do domu? mój elektryk powiedział, że minimalny przydział mocy musi być 10 kw, czy jakoś tak i siła w domu, inaczej indukcja nie pójdzie ( my w standardzie mamy 7 kw przydzielone przez zakład) po zatym : 1) wygląd : + indukcja 2) mycie : + indukcja 3 garnki: + gazówka 4) koszt: podobno podobnie 5)przyłącze: to zależy czy ktoś ma gaz czy nie... 6) koszt zakup : + gazówka 7)masz rozrusznik w sercu - nie kupuj indukcji co z tego wychodzi... nie wiadomo??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 18.05.2011 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 praha jak tam Shakira??? udał się koncert? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 18.05.2011 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Witam Dziewczynki KUCHNIOM INDUKCYJNYM MÓWIMY TAK Serio Jak sie raz miało indukcję nic innego nie chce się mieć Jedyny minus to garnki - trzeba kupić specjalne - bo co prawda da radę gotowć na zwykłych ale efekt indukcji nie zostanie osiagnięty tzn gotowania krótrzego i tak naprawdę ekonomicznego bo nagrzewa sie tylko od dna garnka a nie całej płyty Nie będziecie miały problemu z przypalonymi czy brudnymi garami Na indukcji jak się coś wyleje bez problemu się wyciera - nie przywiera bo kuchenka nie jest gorąca - tylko lekko ciepła No płyty są czarne więc kurz wiadomo widać ale bez porównania sie czyści - w stosunku do ceramicznych czy gazowych Polecam z czystym sumieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 18.05.2011 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Zgadzam się z Saly Mam teraz plyte indukcyjną i jestem z niej baaaardzo zadowolona! Sprawdza się świetnie:) W nowym domku tez będzie indukcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 18.05.2011 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Karolcia mam pyt co do tych okienek przesuwnych - czy Ty masz taki profil niskopodłogowy jak w szafach przesuwnych Czy jest plasikowy mechanizm że trza do siebie i dopiero w bok????? Bo ten niskopodłogowy w mojej okolicy mega drogi A ten z plastikowym mechanizmem ma to urządzonko w takim ciemno brązowym kolorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts