Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

:)

dziewczyny byłam dzisiaj w obydwu bankach i jak dostałam harmonogram spłat kredytu to mnie głowa zaczęła boleć tyle lat się męczyć.... masokrator, ale co chciało się domku to ma się kredycik .... :p to my bierzemy na 15 lat, a jak Ci co na 30, 40 to masakra, ale co zrobić jak taki los...

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

blekitna :)-dlatego jako pierwsza sobie rezerwuję tytuł "królowej" :p :D

Jak przewidywałam-wszystkie laski przeniosły się do marjelki :)Też do niej Idę na plotki,bo dzieciowe tematy się zaczęły :D

Człowiek cieszy się 2 x -jak dostanie kredyt i go spłaci :D ;)

Edytowane przez lady in red

Blekitna

Kredyt nigdy nie jest do końca dobrym wyjściem - ale cóż.

Ja na pierwszy domek brałam duuuży kredyt i to właśnie na 30 lat

Trzeba realizować marzenia a nie czekać jak sie na nie odłoży

Jak to mówi moja kuzynka "kredyt najlepszą formą oszczędzania" bo na ratkę trzeba uciułać -

a tak bez terminu i noża na gardle byłoby ciężko

Trzymam kciuki aby wszystko się udało i budowa ruszyła pełną parą

Buśka

hej dziewuszki wczoraj były problemy żeby wejść na forum, jakiś błąd mi się wyświetlał, więc wklejam dzisiaj fotki.

Wielka ściana przy schodach, nasz pomysł na nią, lacobel w trzech kolorach szarości:D

http://img12.imageshack.us/img12/4310/dsc0350vc.jpg

Hej, Buduje mniejszą siostrę Benka czli Julke.

Bardzo zpodobał mi sie Twój pomysła na oświetlenie korytaża na piętrze. Proszę napisz czy są to lampy czy zabudowa karton-gips, jesli karton gips to proszę podziel sie zdjeciami jak są wykonane i jak demontuje się szybę zeby wymienić oświetlenie.

pozdrawiam dziękuje za odpowiedz Adrian

siwymiki lampy zrobione są z karton gipsu, to nie szyba tylko pleksa, wnęka w środku jest dość głęboka i ukosem można wyjąć pleksę.

Dysponuję jedynie jeszcze taką fotką, gdzie na jednej lampie nie ma jeszcze pleksy

http://img269.imageshack.us/img269/8486/dsc0216y.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Pozdrawiam :)

MarJel - ja tu raczej nie dam rady być gwiazdą :stirthepot: ostatnio mam takie zmiany w życiu prywatnym, że o sprawach budowlanych prawie zapomniałam :) i te zmiany tak mi chodzą po głowie, że nie mogę się na niczym skoncentrować, na szczęście są to zmiany na plus, więc się nie martwcie przypadkiem ;)

Aha i jeszcze jedno:

Mam też pytanie do wszystkich dziewczyn, jest trochę z innej beczki - czy któraś z was korzystała z usług projektantów wnętrz? Jeśli tak, to czy mogłabym dostać na priv przybliżoną wycenę usługi? Może słyszałyście ile wasi znajomi płacili? Ja teraz usłyszałam kwotę i zastanawiam się czy się nie wycofać, czy warto tyle płacić... Skąd wy tak ładnie umiecie urządzić swoje domy? Pomysły z FM są super, ale ja nie chcę nowoczesnego domu, tylko taki bardziej eklektyczny i nie wiem czy dam sobie z tym radę, a bardzo mi zależy, żeby było pięknie...

praha, tak właśnie coś czułam że u Ciebie coś się dzieję, jakoś ostatnio stałaś trochę z boku. Najważniejsze że wszystko w dobrym kierunku, (może Ty w ciąży jesteś i latasz co troche do wc bo masz mdłości i stąd się mniej udzielasz):lol2:

Z tego co się orientuję w Lublinie to coś 80zł/100zł/m2

Ja korzystałam z takich usług na etapie łazienek, porażka totalna, zrezygnowałam i podziękowałam, aaaaa szkoda gadać temat rzeka.

praha czy to są takie zmiany o jakich ja myśklę i MarJel też??? :wiggle:

Praha my Ci pomożemy kochana :) czasem dobrze skorzystać z usług projektanta ale nie zawsze potrzeba, dziewczyny już mają duże doświadczenie w tej materii i dobry gust więc napewno też Ci dużo doradzą :) ja jeszcze nic nie mebluje ale co prawda też mam w tym jakieś doświadczenie, bo zanim poszłam na studia to skończyłam studium architektury wnętrz stąd ta obsuwa w moich studiach :) o czym jeszcze wam nie pisałam, bo to w sumie takie ktrótkie przygotowanie ale coś tam liznęłam ;)

Edytowane przez blekitna

Cześć Dziewczyny :)

Saluś wrzucaj swoje foteczki koniecznie, bo Ty mkniesz z tą budową jak błyskawica!!! Czekam z niecierpliwością!!!

praha może pochwalisz się tymi pozytywnymi zmianami ? :)

W lublinie z tego co ja wiem projektanci biorą od 60 zł za m2 ... czy warto osobiście nie wiem.... ale na forum jest tez bardzo dużo osób które urządzają swoje domy w takim stylu jaki zaplanowałaś u siebie więc może jakieś inspiracje się jednak znajdą :)

blekitna no ładnie! mamy tu takiego speca Ty się nie ujawniasz i nie chwalisz!!!! już czekam na Twoje wnętzra!!!

Pozdrawiam i życzę wszystkim miłego dnia!!! W Lublinie 26C i piękne słońce...........

Praha- no jak zaczęłaś to Ci już spokoju nie damy Bo Babki jak wiadomo wszystko zniosą ino wścipskie trochę :-)

PragulkaW ustawieniach możesz sobie ustawić że jak jest jakiś nowy wpis na forum lub dzienniku budowy który Cię interesuje dostajesz info na maila

Blekitna - Ty diable siedzi cicho i nic nie mówi Fakt czasem coś doradzi i to nieźle ale zeby takie szkoły i przygotowanie ukrywać :-)

Marjel- nerwy Kochana to Ty masz ze stali Taki piękny dom - a Ty jeszcze o przeprowadzce nic nie mówisz - ja bym już nie wytrzymała ....

Może w wakacje wproszę się do Ciebie bo bardzo bym chciała te wszystkie piękności zobaczyć na "żywo" - jeśli oczywiście bedziesz miała czas i chęci :-)

Dziewczyny, no to mnie przejrzałyście :p a właściwie MarJel mnie przejrzała jako pierwsza :p ale nie chcę się jeszcze za bardzo chwalić, żeby nie zapeszyć, ale jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, to będę za parę miesięcy wyglądać jak ten ludzik -> :wiggle: :lol2::lol2: :wave:

Cena mojej projektantki przypomina zdecydowanie to 100/m2, i podobno ona wcale nie jest aż taka droga jak na Łódź! Poza tym ona projektowała dla naszych znajomych i wyszło suuuperrr :rolleyes: Ale sami nie wiemy co robić, musimy się jeszcze zastanowić, ja się skłaniam ku skorzystaniu z jej pomocy.

Blekitna - a to Ty masz cwaniaro łatwiej z wystrojem :cool: ja jakoś się chyba do tego nie nadaję, teraz będę musiała kupić wszystko nowe do benka, dlatego chciałabym, żeby wszystko było idealne :rolleyes: a boję się, że wyjdzie jakiś cyrk, zwłaszcza, że sama do końca nie wiem czego chcę :eek::eek: i to jest chyba mój największy problem :eek: :)

Praha- no do bardzo sie cieszę i Ci GRATULUJE !!!!!!!!

ja miałam kontakt z projektantką ale wiesz co wydaję mi sie ze tu na forum lepiej Ci doradzą niż pani projektantka

Moja miała dziwne wizje i wogóle mi się jej pomysły nie widziały - ale moze po prostu trafiłam na kiepską

Brała 120 zł/m projektowanej powierzchni tzn i dół i ściany i sufit mieściły sie w tym metrze