Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

praha no to gratulacje :) :wave: a jeszcze niedawno my tu ploteczki na temat dzieci a u Ciebie już fasolka rośnie :) super :)

praha jeśli to jest sprawdzona projektantka to warto skorzystać, tylko może poprostu nie do całego domu, ale np. salon, kuchnia, hall to co trudno jest zgrać (przy takich dużych powierzchniach) bo jakbyś miała brać do całego domu to ponad 20 tys!

aj wiecie dziewczyny ja nie lubie się chwalić, zresztą to studium skończyłam 3 lata temu.

Karolina ja pomysłów mam bardzo dużo, tylko nie mam adekwatnie finansów do tego ;)

Będę znowu forumową ciotką, forumową ciotką la la la la la:rotfl::lol2::rotfl::lol2:

praha uwielbiam takie wiadomości, kocham kobiety w ciąży, bo są wtedy najpiękniejsze, ogromnie Ci gratuluję:hug:, i choć już dwa razy w ciąży chodziłam to zawsze po cichu zazdroszczę jak któraś się chwali że jest w ciąży:oops:

Ja to mam nosa w tych sprawach.

Chcesz znać, płeć z kalendarza chińskiego?:popcorn:

Saly, naprawdę chcesz mnie odwiedzić? Suuuuper!

blekitna, no ciekawe jakie jeszcze tajemnice skrywasz:cool:

Nie wiem jak się robi żebym miała link w stopce, a chciałabym, oświeci mnie ktoś?

Dzięki :hug: hihi to jednak dzisiaj zostałam gwiazdą forum :wiggle: a właściwie to fasolka została :rolleyes: ale ciiiiiiiiiiiii bo nie chcę zapeszyć :)

U nas tej użytkowej jest ok 250m2, więc kwota wychodzi b. duża. Mój m. mówi, że jak robić projekt, to już całego domu, albo w ogóle, bo też zaproponowałam sam dół. Błękitna, ale fajnie, że zrobiłaś ten kurs, moja znajoma kiedyś coś takiego robiła i bardzo fajnie to się zapowiadało. Ile takie coś trwa?

Dla MarJel i innych zainteresowanych instrukcja:

robienia podpisu - i odsyłacza do swojego dziennika/wątku/galerii:

Trzeba przygotować sobie kod w edytorze tekstu, np. Wordzie czy w Notatniku; można też zacząć od otworzenia strony Ustawień i wszystko zrobić na stronie, bez korzystania z edytorów

Najkrócej:

Odnajdujesz swój dziennik i z paska adresu przeglądarki pobierasz link z jego tytułem (częstym błędem jest pobranie linku do konkretnego postu, nie do całości dziennika)

(przy wątkach wielostronicowych, aby uzyskać link do konkretnej strony wątku - zazwyczaj pierwszej - należy otworzyć daną stronę korzystając z odnośników

"Strona 1 z 3 << Pierwszy" itp.)

[ przykładowy link do tematu wygląda tak (1234 - numer wątku)

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?1234-Opis

to, co jest po znaku "&", można odrzucić wraz z tym znakiem

np. link do tego tematu wygląda tak:

http://forum.muratordom.pl/showthrea...a-i-komentarzy ]

Klikając w pasku adresu przeglądarki prawym przyciskiem myszy zaznaczasz i kopiujesz cały adres wątku, potem wklejasz go po znaku równości w poniższą konstrukcję (gotowiec) i zamiast "moja nazwa dziennika" wpisujesz tekst, jakim ma być opisany dziennik:

moja nazwa dziennika

na koniec usuwasz spację pomiędzy słowem url a znakiem równości

Kopiujesz cały tak przygotowany kod, następnie wchodzisz na górze strony w "Ustawienia" (najlepiej otworzyć je na nowej karcie) i tam w "Edytuj sygnaturę" i wklejasz go, ewentualnie coś dodatkowego

następnie klikasz "Podgląd sygnatury" by sprawdzić czy wszystko się zgadza i jeśli tak, to "Zapisz sygnaturę"

To samo trzeba zrobić z komentarzami - sygnaturę można modyfikować dowolną ilość razy

Edytowane przez Saly

praha ja zrobiłam studium architektury wnętrz w Warszawie, trwało dwa semestry i kończyło się egzaminem i potem dostajesz dyplom: "specjalista architektury wnętrz: , bardzo mi się podobało, i tam są różne przedmioty takie jak: planowanie, kosztorysowanie prac, materiałoznastwo, projektowanie mebli, naprawde super , wiadomo, że po tym nie jesteś jakimś architektem, ale dla samej siebie chciałam to zrobić.

praha - ogromne gratulacje!!!!!!!!!!!!! :wave:

Kolejny forumowy dzidziuś będzie :) suuuuper!

Oczywiście dbaj o siebie baaaardzo !!!!

blekitna super,że zafundowałaś sobie taki kurs, świetna sprawa, mi też by się przydał... :rolleyes:

Saluś kochana masz telent pedagogiczny! tak ładnie wytłumaczyłaś co i jak :****

Praho!

Gratuluję serdecznie :D.

Wiedziałyśmy w jakim momencie w tematami "dzieciowymi" wyskoczyć ;)Szybka jesteś :D.Gratuluję i troszeczkę "zazdraszaczam" :D.

Błekitna,

Kurcze,Tobie też zazdroszczę ukończenia tego kursu:) A raczej wiedzy zdobytej :D.Moja koleżanka też skończyła ten kurs w Wa-wie.Z tego co wiem zajęcia są w wekeendy co 3-4 tygodnie.Jest bardzo zadowolona-traktuje to nawet jako dodatkowe zajęcie,bo projektuje ludziom domy (pracuje też na etecie)Sama myślałam,aby tam się zapisać-ale samej jakoś tak smutno.Chyba,że ktoś chce się ze mną zapisać,zawsze to przyjemniej (i ekonomiczniej :D) razem jeździć :D Dodatkowa motywacja :)

A koszt projektu?Moja koleżanka bierze 80-100 zł/m2-zależy czy z nadzorem i od wielkości budynku.W cenie kilka wizyt w sklepach.

Widzę,że zamiast Wam zazdrościć powinnam sama wziąc się do roboty :o ;) :D

Brawo Marta - cieszę sie ze sie udało :-)

Dziewczynki - ja mam wykształcenie zupełnie odmienne od projektowania ale ja się chętnie piszę na jakiś kursik - jak sie ekipka zbierze to mogę dojeżdzac w dowolne miejsce :-)

Blekitna no dobra zapytam Prahe jak to się "robi" :)