SamuelMysia 18.10.2006 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 No wlasnie, a czy ktos z Was w chwilach wolnych przewraca sie na matach, badz nabija siniaki? My poznalismy sie na aikido (Samuel - 6 lat teningu, Mysia - 2 lata z hakiem). Trenujemy tez kenjutsu, czyli japonska szermierke. To znaczy... na razie mamy pewna przerwe ze wzgledu na budowe i slub, ale to sie niedlugo powinno zmienic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 18.10.2006 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Zaraz bije się Nastula :) Oglądamy ? :) KONIECZNIE Choć Drago ...cóż.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 20.10.2006 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 gdzie trenujecie - Aikikai czy Unia?u kogo? pozdr K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertus 20.10.2006 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 Ja przez 3 lata trenowałem Krav Magę. Niestety później nie miałem czasu i zakończyłem przygodę z walkami. Ale może w przyszłości do tego powrócę. A Nastula będzie do obejrzenia na tvn w nocy z soboty na niedzielę o godz. 2:00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DJ Rydzyk 20.10.2006 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 Zaczynałem od karate Shotokan, potem pewien okres poszukiwań, próbowania różnych sztuk - jako ostatnie trenowałem Shidokan, MMA. Ostatnimi laty jednak nieco podupadłem na zdrowiu, więc przerwa. Ale niechybnie wrócę - jednak wyłącznie amatorsko, rekreacyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 22.10.2006 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2006 No i jak Wam się podobał dziś Nastula ? Mógł spokojnie wygrać ... Ale warto było czekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DJ Rydzyk 22.10.2006 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2006 Nie widziałem, byłem na Gali MMA w Gdańsku, gdzie dopingowałem występującego tam kolegę z maty, Krzyśka Kułaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 22.10.2006 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2006 Nie widziałem, byłem na Gali MMA w Gdańsku, gdzie dopingowałem występującego tam kolegę z maty, Krzyśka Kułaka Też było warto Każdy dopingował swojego Paweł się zrobił na blond Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SamuelMysia 23.10.2006 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 kirkris : Aikikai, formalnie w PFA, ale naszemu senseiowi blizej do francuskiej organizacji Christiana Tissier niz do Polskiej Federacji Aikido Klub w Warszawie, niedaleko Politechniki. A walka Nastuli... moze na YouTube sie kiedys pojawi to obejrze. Mozna u niego pare technik podejrzec Samuel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 23.10.2006 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 A proszę tutaj : http://video.google.pl/videoplay?docid=-5903605750808099035&q=nastula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 24.10.2006 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Dziś powtórka Gali z Las Vegas :) 23.15 TVN faaaaaaaaaaaajnie, bo nie doczekałam reszty walk po Nastuli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kenedy 29.11.2006 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 jak byłem mały to ojciec mnie wysłał na judo... potem epizod z piłka ręczną ...przez szkołe średnią pare lat karate kyokushinkai i karate oyama ... później przerwa spowodowana lenistwem i pracą i wreszce w na starość BJJ... jednak ze względu na prace zawodową nie ma czasu na trening ale często spotykam się z kolegami na "kulanki" na macie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 31.01.2007 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Ja wożę moją 6-letnią córkę na aikido... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gorath 31.01.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Ja wożę moją 6-letnią córkę na aikido... I jak taki maly szkrab sie czuje z tym? Sam pare lat trenowalem aikido i widzialem, jak takie maluchy sie szybko nudzily. Aikido jest dosc nietypowym rodzajem aktywnosci, dla poczatkujacych monotonne z racji koniecznosci opanowania podstaw. A dla maluchow szybko staje sie nudne. Moim zdaniem, moze byc nawet zbyt urazowe dla takiego dziecka, zwlaszcza przy szybkim znuzeniu. Dzieciak moze jeden drugiemu (lub ktos takiemu dzieciakowi moze) latwo krzywde zrobic nawet markujac dzwignie. Juz lepiej na karate. Nie musi (i pewnie nie powinna wg mnie) sparowac, ale wymachiwanie rekami/nogami w tym wieku moze byc dla niej fajniejsze i bardziej pozyteczne. Takie jest moje zdanie, widzialem na tym forum bardziej zaawansowanych aikidokow i nie tylko (nawet instruktorow chyba, poznaje po nickach z innych forow SW ). Moze sie wypowiedza bardziej kompetentnie. pozdrawiam Gorath Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 01.02.2007 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Gorath: od początku zapowiedziałem Weronice że w każdym momencie może zrezygnować, że nie musi chodzić na kurs, że to od niej zależy. Zajęcia są wieczorem - 19:30-21:00 we wtorki i czwartki, grupa mieszana, dorośli razem z dziećmi. Mała rezygnuje z oglądania bajki i prosi żeby z nią jechać na kurs. Widać po niej że się wciągnęła i że ją to pasjonuje. Mocno przeżywa gdzy jest w parze z innym dzieckiem, które ma "zły dzień" i nie ma ochoty na ćwiczenia tego dnia.Określiłem się, że kupię jej kimono po kilku miesiącach uczęszczania na kurs - chodzi już od początku listopada i w sobotę jedziemy do sklepu. Niestety sam mam duże opory z zapisaniem się na kurs - od dzieciństwa mam duże problemy z błędnikiem, w szkole nigdy nie robiłem przewrotów, o staniu na głowie nie było co marzyć, karuzela omijana z daleka, o chorobie lokomocyjnej nie wspominając. Myślałem że to może z wiekiem mi przejdzie, ale chyba nie... W marcu ma obok sali w której odbywa się kurs aikido ruszyć siłownia i może wtedy będę miał zajęcie w czasie trwania kursu. Na razie biorę ze sobą dokumentacje techniczne do poczytania. PozdrawiamAdamski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Seba7207 01.02.2007 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 17 lat temu też ćwiczyłem aikido (ale tylko przez rok) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SamuelMysia 01.03.2007 22:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Pozwole sobie podniesc temat Co do dzieci na aikido: niestety musze odradzic Techniki na aikido sa zbyt skomplikowane a metody nauki zbyt nuzace, przynajmniej na poczatkowym etapie. Dzieciaki szybko sie nudza, rozpraszaja, i nici z nauki. Moim zdaniem, jesli ktos chce zainteresowac dziecko aikido (czy w ogole "chwytanymi" sztukami walki w opozycji do "uderzanych" karate, boksu, itp.) na poczatku najlepiej zapisac malucha na judo. Tam sie troche poszarpie z rowiesnikami, poturla po macie, nauczy sie paru podstawowych rzutow i ruchow, a wszystko w dosc bezpiecznej formie, ktora dodatkowo dla siedmio-osmiolatka jest bardzo naturalna: no bo to przeciez jasne, ze jak sie chce kogos pokonac, to trzeba go popchnac, zeby sie wywrocil A na aikido zabrac delikwenta gdy bedzie mial 14-15 lat, bedzie juz potrafil sie na dluzej skoncentrowac, a dzieki judo bedzie mial sporo dobrych nawykow. Bo prawde mowiac jak patrze na takich nastolatkow, ktorzy naczytali sie o wschodnich sztukach walk, a pozniej bez praktycznego przygotowania przychodza na nasze treningi, z nastawieniem, ze tu sie dowiedza jak pokonywac dresiarzy bez uzycia sily... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 21.03.2007 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 A co mi tam - wpisze się Ja po kolei - teakwon-do (dawno temu), kempo, kick boxing a obecnie zaczynam capoeira. No. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 22.03.2007 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 No to ja też. 2 lata Karate Oyama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ich_troje 29.03.2007 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 To i ja się dopiszę. 3 lata aikido. Bardzo mi tego brakuje i mam nadzieję, że kiedyś do niego będę mógł wrócić. Niestety życie rodzinne i budowa domu całkowicie pochłonęły ostatnie resztki wolnego czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts