magalena 19.10.2006 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Nie pasuje mi rura do rury.Kupiłam okap z wyprowadzeniem 118 mm, do tego rura flex 120 i teraz malarz zażyczył kawałka rury plexi (fi125) do obrobienia wejścia do komina. W tę rurę wchodziłaby rura flex. Ale nie wchodzi Następne fi rury plexi jest 150. za dużo.Pytanie Jak zamocować rurę do okapu w ścianie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 19.10.2006 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Nie pasuje mi rura do rury. Kupiłam okap z wyprowadzeniem 118 mm, do tego rura flex 120 i teraz malarz zażyczył kawałka rury plexi (fi125) do obrobienia wejścia do komina. W tę rurę wchodziłaby rura flex. Ale nie wchodzi Następne fi rury plexi jest 150. za dużo. Pytanie Jak zamocować rurę do okapu w ścianie? Malarz pomyslowy Dobromir. Z pleksy dorobi ? Taaaa Polak potrafi i na wszystkim sie zna. Smutne to. Sa tzw redukcje do przewodow ze 118 na 125 , ze 120 na 118, 120na 150 itd. Niech majster obrabia na przewod jaki idzie do okapu a w okapie zalozy kolnierz redukcyjny /do kupienia w sklepach z agd i ogolnobudowlanka/ , byc moze jest nawet w pudelku z pochlaniaczem. Aha! Redukcji nie robi sie z plexi - to...hmmm maloprzydatne tworzywo do tego celu .Redukcje sa robione albo z elastycznych tworzyw sztucznych albo z blachy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magalena 19.10.2006 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Wojtku trochę wolniej proszę. Mam komin z prostokątną dziurą 14 x 21 (pi x oko). Mam flexa 12 o przekroju okrągłym. 1) Mogę zamurować fleksa i będzie mi zwisać aluminiowa trąba przy malowaniu. 2) Mogę wetknąć coś w dziurę krótkiego - pytanie co i tu nie zrozumiałam, poza tym ,że ma być blaszane - z czego mam redukować? Choć po zastanowieniu widziałam coś z kawałem blachy dostosowanej do komina 14x21 i wylotem okrągłym. Ale to coś miało taką jakąś zastawkę. O to chodzi? 3) czy muszę mieć flexa czy może jest coś innego co do czegoś pasuje. Bo do flexa nie pasuje nic - na razie. Z góry wdzieczna za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts