Teńka 19.10.2006 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Jak oddzielić parter od piętra (poddasze - na razie nieużytkowe ale w przyszłości kto wie..) Poddasze z wylewką + 10 cm styropianu, nie ogrzewane ale z wyprowadzonymi pionami co-wod-kan + elektryka, telefon, planowane okna połaciowe. Po zrobieniu wylewek na parterze nadszedł czas na wykończeniówkę - i nie mam pomysłu jak oddzielić poddasze od parteru. Chodza mi po głowie 2 pomysły: lekka zabudowa na schodach z drzwiami na dole lub wykocznone schody i taka niby klapa a wniej schody strychowe. Jakby ktoś z szanowynych Formumowiczów cos podpowiedział to będę bardzo wdzięczna - fotki mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teńka 23.10.2006 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 nikt nie podpowie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 23.10.2006 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Witam, my rozwiązaliśmy to w taki sposób: poddasze narazie potraktujemy jako stych, schody robimy normalne u góry zakończone drzwiam a na dole będzie zrobiona płyta z lustrem takie system jak w szafach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teńka 23.10.2006 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 A dokładnie w którym miejscu te drzwi ? na spoczniku pólpietra czy na pierwszym schodku ? jesli możesz bardziej szczegółowo to dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 23.10.2006 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Z drzwiami to zobaczymy jescze bo wtedy trzebaby wybudować ścianki, może zrobimy tylko właz wejściowy na poddasze. A dolne drzwi będą przesówane składające się z dwuch części, jedna będzie z lustrem a druga gładka. Co do górnego wejścia na poddasze to dokładnie się nad tym nie zastanawiałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teńka 23.10.2006 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Z drzwiami to zobaczymy jescze bo wtedy trzebaby wybudować ścianki, może zrobimy tylko właz wejściowy na poddasze. A dolne drzwi będą przesówane składające się z dwuch części, jedna będzie z lustrem a druga gładka. Co do górnego wejścia na poddasze to dokładnie się nad tym nie zastanawiałam. ja ciągle szukam najlepszego wyjścia z tej sytuacji - bo schody mam naprzeciwko wejścia z wiatrołapu - czyli wizulanie żeby wyglądało fajnie , a poza tym schody są dwubiegowe - wejście po ścianie i na spoczniku do góry więc z dołu jest skos schodowy - oj pustka w głowie w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 23.10.2006 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Ja tez mam na przeciwko wiatrołapu, wejdz w projekt w rzuty to zobaczysz, tam jest kibelek jeszcze ale go przenosimy w inne miejsce. A w jego miejsce zrobimy pomieszczenie na kurtki itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teńka 23.10.2006 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 http://www.studioatrium.pl/projekt-domu-GL-275,294,61,parter.html ja cos takiego po silnej modyfikacji własnie jestem po wylewkach - czyli zaczynam wykańczać - na razie siebie ciekawe kiedy dom http://www.studioatrium.pl/projekt-domu-GL-275,294,61,parter.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 23.10.2006 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 No... ty masz troszkę gorzej bo większe masz schody Mam nadzieję, że coś napewno wymyślisz. Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teńka 24.10.2006 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 wszystkie moje pomysły wydają mi się mało estetyczne. Może ktoś jeszcze cos podpowie ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgo77 24.10.2006 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 wszystkie moje pomysły wydają mi się mało estetyczne. Może ktoś jeszcze cos podpowie ????? Witam! właśnie mamy ten sam problem, też robimy wylewki i trzeba coś wymyśleć z tymi schodami, ja myślałam żeby z boku zabudować je karton-gipsem i zrobić drzwi, schodów wolałabym nie wykańczać bo przy wykańczaniu poddasza moga się zniszczyć. JAk rozwiązujecie sprawę ocieplenia góry- wystarczy położyć styropian na stropie?. Podoba mi się pomysł z drzwiami przesuwnymi za którymi będzie 80m garderoba (znaczy strych ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 24.10.2006 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 wszystkie moje pomysły wydają mi się mało estetyczne. Może ktoś jeszcze cos podpowie ????? Cześć!! Może jeżeli piszesz póki co strych nie będzie wykorzystany to po prostu zrobić lekką zabudowę schodów z płyt kartonowo-gipsowych?? Od podłogi po stropzamknać schody w kaltce Powstanie w ten sposób słupek na którym mozesz np.powiesić lustro czy obrazki albo po prostu drzwi przesuwne jak w szafie wnękowej ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teńka 26.10.2006 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 wszystkie moje pomysły wydają mi się mało estetyczne. Może ktoś jeszcze cos podpowie ????? Witam! właśnie mamy ten sam problem, też robimy wylewki i trzeba coś wymyśleć z tymi schodami, ja myślałam żeby z boku zabudować je karton-gipsem i zrobić drzwi, schodów wolałabym nie wykańczać bo przy wykańczaniu poddasza moga się zniszczyć. JAk rozwiązujecie sprawę ocieplenia góry- wystarczy położyć styropian na stropie?. Podoba mi się pomysł z drzwiami przesuwnymi za którymi będzie 80m garderoba (znaczy strych ) Ja wylałam na gotowo wylewkę rózniez na "strychu" wyciagnięte są zarysy ścian które będą z "pianówki" i na razie musi być - chociaż juz mi się słabo robi jak tam kiedyś będę wykańczała a na dole mieszkała. Są wyciągnięte piony (trzeba pamietać o zaworach na wod. i co na dole) Wydawało mi się to tańsze rozwiązanie niż wełna na stropie, a i wygodniejsze w uzytkowaniu bo można swobodnie tam chodzić a po samym styropianie nie bardzo i wełnie też. Pozdrawiam - jak będziesz miała jakiś pomysł to proszę podziel się z nim ze mną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teńka 26.10.2006 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Czy ma ktoś już zrobiona taka zabudowę - POKAZAC PROSZE [/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teńka 27.10.2006 06:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 sprawdziłam wczoraj te schody - przesuwane odpadają - pierwsza częśc schodów jest krótsza więc jest skos z jednej strony a z drugiej strony wejście do kuchni - szerokość biegu schodów 100 cm. KTO PODPOWIE pomysł: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts