Graczyk 19.10.2006 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 CześćWłaśnie zastanawiamy się nad wyborem klinkieru na słup, ogrodzenie i komin. Dwa pierwsze nie stanowią problemu ale ten komin to pewien problem.Klinkier jaki wybraliśmy nie ma cegły pełnej właśnie na kominy tylko płytkę a dziś będąc na budowie dowiedziałem się że na komin systemowy (takie planujemy) nie potrzeba dawać pełnej cegły a wystarczy tylko płytka klinkierowa.Dodatkowo przy systemowym i cełnych cegłach trzeba robić taki gzyms na którym muruje sie cegły a jak jest sama płytka to gzyms niepotrzebny i można kleić (murować) bezpośrednio na komin.Co sądzicie o takim rozwiązaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casandra75 19.10.2006 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Witam ja mam na szidlu samą płytkę i jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek wozniak 19.10.2006 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 mam komin systemowy oklejony plytka klinkierowa ,trzymie juz 5 lat! komin u gory musi byc wykonczony czapa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts