Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

przechowywanie warzyw

orum

Recommended Posts

W mokrym piachu zaczną rosnąć.

Jabłka i inne owoce osobno. Etylen!

nie mogłem sie powstrzymac :D

wybaczcie wszyscy

ale tu tez widac znajomosc tematu u mirka--wybacz stary

co to znaczy w mokrym piachu zaczna rosnąc??

jaki sens ma to zdanie

np marchew--stara metoda na przechowanie to dołowanie -kopie sie głeboki dół na tyle by nie stała w nim woda wsypuje sie tam marchew przesypuje delikatnie ziemią/piachem--bys nie zarzucił mi ze pisze o ziemi a ty o piachu :D:D przykrywa sie to ziemia i jakims izolatorem :) np słomą--i co?? i lezy sobie spokojnie do wiosny a przeciez sucho tam nie jest--wrecz mokro--ale zarazem zimno :)

tak wiec jak bedzie zimno to wilgoc jest wskazana a nie suchy piach :)

a jak bedzie ciepło co nie jest wskazane wogóle do przechowywania czegokolwiek orócz np gorącej herbaty, to wtedy w wilgotnym piachu bedzie towar sobie rósł a w suchym wiądł :D tak xle tak nie dobrze :)

ale czy warto o tym tak rozprawiac - jasne ze nie :D

a temat etylenu w amatorskim przechowywaniu paru skrzynek towaru to zupełnie nieistotna sprawa i reczę za to :)

pozdr

to była moja ostatnia wypowiedź w tym temacie