_weynrob_ 24.10.2006 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 W mokrym piachu zaczną rosnąć. Jabłka i inne owoce osobno. Etylen! nie mogłem sie powstrzymac wybaczcie wszyscy ale tu tez widac znajomosc tematu u mirka--wybacz stary co to znaczy w mokrym piachu zaczna rosnąc?? jaki sens ma to zdanie np marchew--stara metoda na przechowanie to dołowanie -kopie sie głeboki dół na tyle by nie stała w nim woda wsypuje sie tam marchew przesypuje delikatnie ziemią/piachem--bys nie zarzucił mi ze pisze o ziemi a ty o piachu :D przykrywa sie to ziemia i jakims izolatorem np słomą--i co?? i lezy sobie spokojnie do wiosny a przeciez sucho tam nie jest--wrecz mokro--ale zarazem zimno tak wiec jak bedzie zimno to wilgoc jest wskazana a nie suchy piach a jak bedzie ciepło co nie jest wskazane wogóle do przechowywania czegokolwiek orócz np gorącej herbaty, to wtedy w wilgotnym piachu bedzie towar sobie rósł a w suchym wiądł tak xle tak nie dobrze ale czy warto o tym tak rozprawiac - jasne ze nie a temat etylenu w amatorskim przechowywaniu paru skrzynek towaru to zupełnie nieistotna sprawa i reczę za to pozdr to była moja ostatnia wypowiedź w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts