Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piotrek77

Recommended Posts

• Odpowiedzi 63
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Prośba do pana K. - Polimet - można coś więcej na temat jak to się pali? Szczególnie w Baxi - bo to pewnie w tym kotle były w Danii palone? Jestem mocno zainteresowany, bo w mojej okolicy jest możliwość nabycia tego paliwa, ale nie mam jeszcze kociołka - tak przy okazji, to kiedy będzie? Teraz pestki są, ale wkrótce może nie być - dlatego proszę o opis i opinię n/t palenia pestkami, może kupię jeszcze przed dostawą kociołka. Kwas pruski w stężeniach występujących w pestkach może co najwyżej zaszkodzić muchom przelatującym nad kominem :lol: . Poza tym nie jest to kwas agresywnie działający na stal.

Żarciki powyżej kojarzą mi się z reakcją średniowiecznego uczonego któremu przedstawiono nagle teorię względności :D .

Pytanie do Pana electricin chodzi panu o piec baxi Multi-heat?

Przestrzegam przed firmą Ecovarm z Kielc.

Miałem z nią styczność.

Nie mam pieca i kasy.

Chciałem kupić od nich piec Multi-Heat 4,0/360. na owies, zrębki i pellety.

Gdy doszło do finalizowania zakupu i wplaciłem część pieniędzy okazało sie że firma nie wie kiedy piec będzie powsały kłopot z dostawą i cała masa innych problemów.

Zrezygnowałem z tej firmy

Kupiłem inny kocioł na owies włoski CSI/G-40 tanszy od Baxi o 10.000zł jestem z niego bardzo zadowolony.

A od firmy Ecovarm nie uzyskałem zwrotu pieniędzy

Gdy zapytałem dlaczego nie oddadzą pieniędzy uzyskałem odpowiedz "no bo nie"

PRZESTRZEGOM PRZED FIRMA ECOVARM Z KIELC.

Piotrek77 - tak, chodzi o multiheat, ale taki w polskim wydaniu :D . Dziękuję za przestrogę, ale nie kupuję /mimo, że mieszkam w Świętokrzyskiem/ pieca w tej firmie. Zamówiłem kociołek z Kolbud i mam nadzieję, że już jest wyprodukowany :D i że już do mnie jedzie! Ponieważ w regionie jest kilka przetwórni owoców, jestem również zainteresowany spalaniem pestek. Mam zamówioną próbną /małą/ partię i z pewnością podzielę się doświadczeniami w ich spalaniu na tym forum. Rownież mam wrażenie, że wartość opałowa będzie nieco wyższa niż to podaje sebo, sądzę, że w okolicach owsa /ale być może się mylę, poczekamy na pana z Polimetu, powinien być dokładnie zorientowany/.