sasiad1964 20.10.2006 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 Podoba mi się dom na wsi - do wykonczenia wprawdzie ale duża ,ladna działka , las , cisza , itd.Jest jednak oddalony od obwodnicy trojmiejskiej ok. 30 km czyli jakieś 40 km od centrum Gdanska i ok. 50 km od miejsca pracy.Trochę niepokoi mnie tracenie czasu na dojazdy , itp.PozdrSąsiad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 20.10.2006 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 30 km czyli 45 minut pociągiem (plus czas czekania na jego przyjazd) lub 60 minut samochodem (przebudowa skrzyżowania Płowiecka-Ostrobramska Marsa w Warszawie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AxLe 20.10.2006 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 Moim zdaniem ważniejszy jest czas dojazdu od odległości. Jeżeli zmieścisz się w trzech kwadransach to jest O.K. Ale ten las i ta cisza....... ja bym poświęcał nawet godzinę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sasiad1964 20.10.2006 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 No właśnie ,to może być ok. 50-60 min.Troszkę się tego boję. Ale strasznie mnie ciągnie na tą wieś. W kosmosie jest nieodczuwalne promieniowanie tła ,natomiast w miastach jest odczuwalne promieniowanie plastikowej cywilizacji. Kiedyś miasto mi jakby imponowało ale teraz mnie męczy. Oprócz tego ,że dom który wypatrzyłem nie leży nad jeziorem wszystko jest Ok. Arround 1-1,5 km od średnio uczęszczanej drogi asfaltowej . Przez pola w stronę lasu wiedzie polna ale twarda droga ( teren suchy nawet w czasie wiosennych roztopów ) . Pod lasem utworzyło się mini osiedle ( ok 10-15 domów)na działkach od 1,5 do 4 tys. m2 i do tego luźno rozrzuconych. Domy nie są wypasionymi pałacami z i twierdzami z kamienia z betonowymi lub nierdzewnymi płotami o wys, 2 m tylko raczej skromnymi ale zadbanymi bardzo chatkami wśród jabłoni czy słoneczników. Jak pojechałem tam pierwszy raz to kopara mi opadła. A właściwie chyba sam daje sobie odpowiedż kupować czy nie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AxLe 23.10.2006 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Dlaczego miałbyś sobie tego odmawiać? Póżniej będziesz żałować. Zawsze powtarzam że jak się chce żyć na Bermudach to trzeba ponosić konsekwencje . Nie wiem w jakim jesteś wieku, czy już ,,dorosłeś,, do takiego stylu życia, ale jeżeli nie masz małych dzieci (zajęcia pozaszkolne) idż za głosem serca i olej ten cały młyn wielkomiejskiej gonitwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AxLe 23.10.2006 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Dopiero teraz spojżałem na Twój nick, jesteśmy w tym samym wieku. Jako ,,ziomal,, rocznikowy radzę wybierz wieś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sasiad1964 24.10.2006 06:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Wieś już wybrałem . To nie podlega frekwencji ( jak mawaiali działacze Samoobrony ). Pozostaje kwestia miejsca , czyli odległości od Trójmiasta i czy budować samemu czy kupić coś do wykończenia . Miotam się troche , jeżdze , szukam , przeglądam internet itp. Ale wiem cze coś znajde napewno. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 24.10.2006 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Pewnie kupuj i buduj...dlaczego masz mieć z górki. Pozdrawiam P.S. A do tyrki mam 15km...i w korkach nie stoję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucia 24.10.2006 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Tu masz wyniki ankiety http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=11247&start=0&postdays=0&postorder Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts