Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak daleko macie od swojego wymarzonego domu do pracy ???

Recommended Posts

Podoba mi się dom na wsi - do wykonczenia wprawdzie ale duża ,ladna działka , las , cisza , itd.

Jest jednak oddalony od obwodnicy trojmiejskiej ok. 30 km czyli jakieś 40 km od centrum Gdanska i ok. 50 km od miejsca pracy.

Trochę niepokoi mnie tracenie czasu na dojazdy , itp.

Pozdr

Sąsiad

No właśnie ,to może być ok. 50-60 min.Troszkę się tego boję.

Ale strasznie mnie ciągnie na tą wieś. W kosmosie jest nieodczuwalne promieniowanie tła ,natomiast w miastach jest odczuwalne promieniowanie plastikowej cywilizacji. Kiedyś miasto mi jakby imponowało ale teraz mnie męczy.

Oprócz tego ,że dom który wypatrzyłem nie leży nad jeziorem wszystko jest Ok. Arround 1-1,5 km od średnio uczęszczanej drogi asfaltowej . Przez pola w stronę lasu wiedzie polna ale twarda droga ( teren suchy nawet w czasie wiosennych roztopów ) . Pod lasem utworzyło się mini osiedle ( ok 10-15 domów)na działkach od 1,5 do 4 tys. m2 i do tego luźno rozrzuconych. Domy nie są wypasionymi pałacami z i twierdzami z kamienia z betonowymi lub nierdzewnymi płotami o wys, 2 m tylko raczej skromnymi ale zadbanymi bardzo chatkami wśród jabłoni czy słoneczników. Jak pojechałem tam pierwszy raz to kopara mi opadła.

A właściwie chyba sam daje sobie odpowiedż kupować czy nie ... :lol:

Dlaczego miałbyś sobie tego odmawiać? Póżniej będziesz żałować. Zawsze powtarzam że jak się chce żyć na Bermudach to trzeba ponosić konsekwencje :p . Nie wiem w jakim jesteś wieku, czy już ,,dorosłeś,, do takiego stylu życia, ale jeżeli nie masz małych dzieci (zajęcia pozaszkolne) idż za głosem serca i olej ten cały młyn wielkomiejskiej gonitwy.

Wieś już wybrałem . To nie podlega frekwencji ( jak mawaiali działacze Samoobrony :lol: ).

Pozostaje kwestia miejsca , czyli odległości od Trójmiasta i czy budować samemu czy kupić coś do wykończenia .

Miotam się troche , jeżdze , szukam , przeglądam internet itp.

Ale wiem cze coś znajde napewno.

Pozdr