kaaj 20.10.2006 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 słuchajcie kochani, jakiego kleju używaliście dp ułożenia finischparkietu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 20.10.2006 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 Najlepsze są kleje poliuretanowe. Niektórzy używają kleji rozpuszczalnikowych. Wodne kleje zdecydowanie odradzam. Wystarczy , czy napisać wiecej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaaj 22.10.2006 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2006 wielkie dzięki boorg, na Ciebie zawsze można liczyć w tej materii, może podasz mi jakieś konkretne nazwy i firmy, mam do ułożenia 70 m takiego parkietu,sporo, tak więc i cena odgrywa dużą role, sprzedawca proponuje mi firmę o nazwie 5 10 15 20, czy coś takiego, co o tym sądzisz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 22.10.2006 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2006 5-10-15-20 jest klejem rozpuszczalnikowym. Od biedy może być, ale w klejach rozpuszczalnikowych poszukaj jakiś długowiecznych (akurat wymieniony klej nie badany jest pod kątem starzenia). A klej rozpuszczalnikowy, po kilku latach, może zamienić się w garstkę proszku... . Jakie są moje typy (kolejność przypadkowa): Henkel Thomsit P-600, UZIN Mk-77, SLC Gutoid, Maximus R, Kiilto Syntetic. Wszystkie wymienione powyżej badane są pod kątem długowieczności. i to tyle. P.S. Ja jednak dołożyłbym kilka złotówek i kupiłbym klej poliuretanowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaaj 27.10.2006 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 drogi boorgu, znajomy proponuje mi i bardzo zachwala klej firmy LOBA o nazwie Vacol 415, podobno jest to produkt na bazie żywicy syntetycznej przeznaczony właśnie do parkietów gotowych, podobno najlepszy, tak go szkolili, jednak chciałabym poznać Twoje zdanie na ten temat, co o tym sądzisz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 05.11.2006 04:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Loba-Wakol to dobry niemiecki producent. Jak znajomy używał i jest zadowolony to... użyj i Ty. Jeżeli znajomy sprzedaje tylko te kleje to... decyzja należy do Ciebie. Ja nie znam proponowanego kleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nata76 05.11.2006 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Przepraszam,że się podłącze,ale...jaka jest różnica między lamparkietem a finishparkietem? CZy to chodzi o to,że lamparkiet można kupić nap. niepomalowany lub niezaolejowany,a finishparkiet już jest gotowy do zamontowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaaj 05.11.2006 18:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 szczerze mówiąc ja nie mam pojęcia, ale boorg napewno Ci odpowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts